GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το οιονεί τραγικό λάθος της κυβέρνησης...

Από τον Χρήστο Λουτράδη http://twitter.com/loutradis Ελπίζω να διαψευσθούν οι Κασσάνδρες. Όχι της οικονομίας . Οικασσάνδρες που θυμίζουν ότ...

Από τον Χρήστο Λουτράδη

Ελπίζω να διαψευσθούν οι Κασσάνδρες. Όχι της οικονομίας . Οικασσάνδρες που θυμίζουν ότι ο κοινός άξονας των πολιτικών μας ταγώνείναι ένας . Οι διαπιστώσεις επι διαπιστώσεων που το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν την νωχελικότητα του πολιτικού μαςσυστήματος. Νεφελώδεις διαπιστώσεις που το μόνο που επιτείνουν ειναι το συναίσθηματης ανασφάλειας και απογοήτευσης των πολιτών.
Η καταστάση της οικονομίας απαιτεί μέτρα χθες. Και μέτρα που θα στοχεύουν στα μικροαστικής νοοτροπίας αρπαχτικά του δημοσίου. Όλους αυτούς που ...

εφορμούν στον δημόσιο τομέα με μοναδικό στόχο τον πλουτισμό τους καιτην πρόσκαιρη αυτο-ικανοποίηση αυτών και των ''συντρόφων τους''. Καιόχι με την στοχοποίηση της μοναδικής ραχοκοκκαλίας της ελληνικήςκοινωνίας , την μεσαία τάξη. Όχι μόνο για λόγους κοινωνικήςδικαιοσύνης αλλά για λόγους πολιτικής αυθυπαρξίας.
Στην εποχή μας οιπολιτικοί σχηματισμοίκερδίζουν ή χάνουν ανάλογα με το πως συμπεριφερθούν στην μεσαίατάξη.
Όλα ειναι θέμα συμβολισμών. Αφήνεις τον Mιντιάρχηκαι κυνηγάς τον δικηγόρο ή τον γιατρό είτε κυνηγάς και τους δύο. Το δεύτερο είναι κοινωνική δικαιοσύνη , το πρώτο πολιτική αλητεία.Εκτός αν θέλουν να κυβερνάνε άλλα όχι να ηγεμονεύουν.

7 σχόλια

  1. Ποιά Κυβέρνηση ?
    Και τι τραγικά λάθη ?

    ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΑΝΕ ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ.
    ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ
    ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ
    ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η σύληση του τάφου του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου είναι απίστευτο γεγονός βεβήλωσης και ιεροσυλίας.

    * Γεγονός απίστευτο, γιατί ο Πολιτισμός μας σέβεται τη μνήμη των νεκρών…
    * Γεγονός βεβήλωσης, γιατί δεν συλήθηκε μόνο ο τάφος, εξαφανίστηκε και η σορός! Τέτοιο γεγονός δεν έχει προηγούμενο.
    * Και ιεροσυλίας γιατί ο Τάσσος Παπαδόπουλος υπήρξε σύμβολο Αντίστασης του Ελληνισμού και σύμβολο ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας…
    Τέτοια σύμβολα είναι πάντα ιερά!


    Παρά τον αποτροπιασμό μας, δεν πρέπει να αφήσουμε τα δίκαια αισθήματα οργής, να παρασύρουν την κοινή γνώμη σε διχαστικές αντιδράσεις. Αυτό θα προσέβαλε ακόμα πιο βάναυσα τη μνήμη του.

    Γιατί ο Τάσσος Παπαδόπουλος, εκτός από θαρραλέος ηγέτης, είχε και δύο ακόμα αρετές: Ήταν ενωτικός και συνετός.

    Η Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί στο μνημόσυνο από τους κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο. Έτσι στέλνουμε μήνυμα αρραγούς ενότητας του Ελληνισμού.

    Ο Τάσσος Παπαδόπουλος μένει ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη μας. Και οι αγώνες του στη συνείδησή μας.

    Αυτά δεν μπορούν να τα σβήσουν οι ιερόσυλοι…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεφτά υπάρχουν… κύριε Καραμανλή, λεφτά υπάρχουν», έλεγε και ωρυόταν προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου, για να μας αποδείξει ότι υπάρχουν τόσο τα λεφτά όσο και ένας άλλος δρόμος! Εκείνος των σοσιαλιστικών προδιαγραφών.
    Το έδαφος για την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και την υποκατάστασή τους με τη λήψη σκληρών μέτρων προετοίμασε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, προτάσσοντας ως δικαιολογία τη δήθεν «εγκληματική» πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, όταν είναι γνωστό ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι «και λεφτά υπάρχουν» και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που διαθέτει ισχυρή διαπραγματευτική βούληση και αυξημένη αξιοπιστία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να δώσει λύσεις για την αντιμετώπιση και στα πιο ακραία σενάρια για τον απεγκλωβισμό της ελληνικής οικονομίας από τις συμπληγάδες της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    Προς απόδειξη του παραπάνω, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε στη Βουλή ότι η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην έκδοση ενός κουπονιού, το οποίο θα είναι εκπτωτικό κατά 50% για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, και θα δοθεί από το Φεβρουάριο σε όλους τους ανέργους, για να μπορούν να πάρουν με έκπτωση ψωμί, κρέας,
    Οσοι θεωρούν ότι διαθέτουν τα προσόντα και επιθυμούν να αναλάβουν γενικοί ή ειδικοί γραμματείς υπουργείων, όπως και γενικοί γραμματείς περιφερειών μπορούν από σήμερα και μέχρι την προσεχή Τρίτη να το δηλώσουν μέσω της νέας ιστοσελίδας www. opengov.gr που άνοιξε χθες η κυβέρνηση θέτοντας σε άμεση εφαρμογή την πρόσφατη δέσμευση του κ. Γ. Παπανδρέου «να προσληφθούν οι άριστοι και όχι οι αρεστοί»γάλα, αλλά και φτηνά εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Η υπουργός Υγείας, Μ. Ξενογιανακοπούλου, επανέφερε στην προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τον Ε. Καλοκαιρινό, παρά την αμετάκλητη καταδίκη του από το Εφετείο Αθηνών σε φυλάκιση 5 μηνών, για νόθευση εγγράφων, ψευδή βεβαίωση προς το υπουργείο Υγείας και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.
    ηθοποιός μοντέλο στο υπουργείο προστασίας του πολίτη στον κ. Βούγια , σύμβουλος για τους λαθρομετανάστες
    Με καθαρά κομματικά κριτήρια προχώρησε η κυβέρνηση στη στελέχωση των νευραλγικών θέσεων των δεκατριών γενικών γραμματειών Περιφερειών, οι οποίες έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων. Ενδεικτικό είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι επιλεγέντες Περιφερειάρχες είχαν θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται ένα πρώην υφυπουργός και ένας πρώην νομάρχης.
    Πλήρη κάλυψη για την επιλογή της τοποθέτησης του Απόστολου Αρβανίτη, κουμπάρου του υφυπουργού Περιβάλλοντος, στην προεδρία της "Κτηματολόγιο Α.Ε.", προσέφεραν η υπουργός Τ. Μπιρμπίλη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ωστόσο, παρά τις εξηγήσεις της κυβερνητικής πλευράς περί "μη ενοχοποίησης της συγγενικής σχέσης", δεν παύουν να εγείρονται σοβαρά ερωτήματα τόσο αναφορικά με τον βαθμό αξιοκρατίας στις διαδικασίες στελέχωσης της δημόσιας διοίκησης όσο και τη διαφάνεια για την προώθηση του έργου της Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. exeis dikio ontos prepei na paroyn to 50% apo osous exoyn spiti stin ekali-kifisia-maroysi-penteli...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά όλοι οι κονδυλοφόροι αποδεικνύονται άριστοι οικονομολόγοι!!!
    Όλοι ζητούν μέτρα για ν'αρχίσουν μετά τις συνήθεις παπαριές!!!
    Βρε ούστ κοπρίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ κυριολεκτικα μαλακισμένο αυτό το ΠΑΙΝΤΙ ο ΤΖΩΡΤΖ και στην πράξη πλέον.

    Ο Γιώργος μπερδεύει τη διαπλοκή με τη διαφθορά και το κάνει επίτηδες γι ανα θολώσει τα νερά.
    Πρόκειται για άλλη μία κούφια επικοινωνιακή προσπάθεια να δείξει ότι παλεύει να νοικοκυρέψει την Ελλάδα.
    Σε ότι αφορά τη διαπλοκή και κατά πόσον ο ΓΑΠ εννοεί αυτά που λέει, καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι, σαν κυβέρνηση, αυτός είναι που έχει ανάγκη να εξουδετερώσει την πιθανή αρνητική κριτική και όχι Ο σαμαράς, που επηρεάζεται πολύ λιγότερο.
    Είναι ηλίου φαεινότερο λοιπόν ότι δεν τα εννοεί αυτά που λέει για τη διαπλοκή.
    Μετά μπέρδεψε τη διαπλοκή με τη διαφθορά, έβαλε μάλιστα το Μπακούρη να δηλώσει επίσημα ότι θα ξεκινήσουν από τα αυθαίρετα.
    Είναι με τα καλά τους;
    Η κατεδάφιση των αυθαιρέτων θα σώσει τα δημόσια οικονομικά, ειδικά αυτή την εποχή που περισσότεροι φτωχοί άνθρωποι είναι καταχρεωμένοι;
    Είναι τρελλοί, είναι για δέσιμο αυτοί οι άνθρωποι.

    ***ΥΓ. Ο Κώστας Μπακούρης ήταν ο άνθρωπος που είχε βάλει ο Σημίτης επικεφαλής των έργων για την Ολυμπιάδα μεταξύ 1999 και 2001 και δεν προχώρησε κανένα απολύτως έργο.
    Στη συνέχεια (εντελώς τυχαία) η πλειοψηφία των Ολυμπιακών έργων δόθηκαν στις εταιρίες του Μπόμπολα (κατ’ ανάθεση, εννοείται)
    ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ.
    Τελικά εκεί στο πασόκ, είναι πολύ οργανωμένοι, ξέρουν να αναθέτουν ρόλους με βάθος χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ. ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ Η ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΣ. ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ, ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΓΕΣ.


    Τι έγινε στη Σύνοδο Κορυφής;

    Είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός: «Θα πάω στη Σύνοδο Κορυφής, θα παρουσιάσω το πρόγραμμα μας στους εταίρους μας και θα ζητήσω την στήριξη και την αλληλεγγύη τους». Αυτό και έγινε. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προεδρεύοντος της Ε.Ε., Σουηδού πρωθυπουργού κ. Ράινφελτντ:«Ο κύριος Παπανδρέου ήταν ξεκάθαρος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του, αλλά ήταν πολύ ξεκάθαρος και για τη νέα ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης με τα νέα μέτρα που θα λάβει».

    Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του σχεδίου μας;

    - Νοικοκύρεμα στην οικονομία και τόνωση της πραγματικής οικονομίας.

    - Ριζικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα.

    - Στροφή του αναπτυξιακού μας μοντέλου στην πράσινη οικονομία.

    Είναι αυτά που λέμε και ξαναλέμε μήνες τώρα. Χωρίς αυτό το «πακέτο» δεν πρόκειται να υπάρξει οριστική έξοδος της χώρας από την πολύπλευρη κρίση που ζούμε.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση