GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγνώριση της Γενοκτονίας από το σουηδικό Κοινοβούλιο‏...

Από την Ελληνοσουηδική Ιστοσελιδα http://greek.swedishportal.net/ . Αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Σουηδική Βουλή - H Τουρκία ανακαλεί τ...

Από την Ελληνοσουηδική Ιστοσελιδα
http://greek.swedishportal.net/
.
Αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Σουηδική Βουλή - H Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της - Ανακοίνωση του "Εύξεινου Πόντου Στοκχόλμης" - Riksdagen erkände folkmordet - Turkiets ambassadör kallas hem (Στην φωτογραφία, κατακρεουργημένοι Έλληνες από τις Οθωμανικές ορδές πριν από περίπου 95 χρόνια στον Πόντο).
Η Σουηδική Βουλή αναγνώρισε την Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας και του Πόντου από τους Οθωμανούς, το 1915 και καθ΄όλη την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Τουρκία αντιδρά άμεσα ανακαλώντας τον ...

πρεσβευτή της στην Στοκχόλμη και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Erdogan, ακυρώνει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Σουηδία.
Η πρεσβευτής της Άγκυρας Zergun Koruturk ενημέρωσε τον Ahmet Davutoglu και ο τελευταίος την ανακάλεσε για διαβουλεύσεις. Είναι η δεύτερη ανάκληση πρεσβευτή μέσα σε μία εβδομάδα μετά από την ανάκληση του πρεσβευτή της Άγκυρας από τις ΗΠΑ.
Με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ο "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ χαιρετίζει την απόφαση και την χαρακτηρίζει ιστορική.
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη αργά το απόγευμα της Πέμπτης 11 Μαρτίου και μετά από διεξοδική συζήτηση, το Σουηδικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε με το οριακό αποτέλεσμα των 131 ψήφων υπέρ και 130 κατά, τη ν Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας από τους Οθωμανούς, των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, Ασσυρίων και Καλδέρων, το 1915 και σε σχέση με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός των αστικών κομμάτων που κυβερνά την Σουηδία απέρριψε την αναγνώριση με την δικαιολογία ότι οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να γράφουν την Ιστορία, το γεγονός όμως ότι τέσσερις βουλευτές του αστικού συνασπισμού ψήφισαν με την αντιπολίτευση (δηλαδή με τους σοσιαλδημοκράτες, τους πράσινους και το αριστερό κόμμα, έκρινε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας.
Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Σουηδικής Βουλής είχε προτείνει την απόρριψη της πρότασης για την αναγνώρηση της Γενοκτονίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας (και πρώην πρωθυπουργός) Carl Bildt λυπάται τα μέγιστα για την απόφαση του Κοινοβουλίου και φοβάται ότι η απόφαση αυτή θα δυσχεράνει την διαδικασία συναδέλφωσης που βρίσκεται σε διαδικασία. Σύμφωνα με τον Carl Bildt το αντιπολιτευόμενο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Τουρκίας CHP, απαίτησε αμέσως μετά την απόφαση, την διακοπή της διαδικασίας συναδέλφωσης!!!
Αμέσως μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας που αναγνώριζε την Γενοκτονία, η Τουρκία ανακαλεσε τον πρεσβευτή της στην Στοκχόλμη ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Erdogan, καταδίκασε την απόφαση και ακύρωσε αμέσως την γ΄αυτό τον μήνα προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Σουηδία.
Με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου επικρίνεται με σκληρή γλώσσα η απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Στοκχόλμη για διαβουλεύσεις και πως αναβλήθηκε η επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan στη Σουηδία στις 14 Μαρτίου.
Την διαδικασία της απόφασης παρακολούθησαν από τα θεωρία της Σουηδικής Βουλής εκατοντάδες Έλληνες, Ασσύριοι και Συριάνοι, οι οποίοι και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Τα σουηδικά ΜΜΕ δίδουν μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα.
To Δελτίο τύπου του "Ευξεινου Πόντου Στοκχόμης"
Επιτέλους μια ιστορική απόφαση
Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ανακοινώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου, το Σουηδικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ τις αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων Ελλήνων και όλων των Χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Τουρκίας.
Ο σύλλογος μας Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης χαιρετάει και χειροκροτάει την απόφαση του Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Πιστεύουμε ότι η αναγνώριση θα δυναμώσει τον δρόμο προς την δημοκρατία του Τουρκικού κράτους και την υπάρχουσα έρευνα για την Γενοκτονία.
Ο σύλλογος μας θέλει πρώτον να ευχαριστήσει τις Ομοσπονδίες των Αρμενίων και των Ασσυρίων για την τέλεια συνεργασία που έχουμε τόσα χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα. Χωρίς αυτή την συνεργασία θα ήταν αδύνατον να προχωρήσουμε αυτόν τον μεγάλο, δύσκολο και περίπλοκο αγώνα.
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους βουλευτές που υποστήριξαν την δουλειά μας και για τον ψήφο τους που έκανε την αναγνώριση της Γενοκτονίας πραγματικότητα.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους βουλευτές Hans Linde και Fredrik Malm και τον πρώην βουλευτή Τάσο Σταφυλίδη που ήταν η φωνή του συλλόγου μας στο Κοινοβούλιο.
– Αυτό είναι η επανόρθωση των παππούδων μας. Η αναγνώριση είναι μια ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την Σουηδία αλλά και για όλο τον κόσμο. Η αναγνώριση είναι το αποτέλεσμα του σκληρού αγώνα που έχουμε δώσει μαζί με τους Αρμενίους και τους Ασσύριους εδώ στην Σουηδία. Έχουμε δείξει στον κόσμο ότι η δικαιοσύνη πάντα κερδίζει στο τέλος και ότι η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί από κράτη η άτομα. Η Γενοκτονία είναι ένα ιστορικό γεγονός, ένα από τα πιο μελανά τμήματα της παγκόσμιας
ιστορίας και ελπίζουμε ότι η Σουηδική αναγνώριση θα ανοίξει τα μάτια και άλλων δημοκρατικών κρατών να πράξουν το ίδιο. Με ταπεινότητα ευχαριστούμε όλους τους ιδιώτες, τους οργανισμούς και τους βολευτές που έχουν δουλέψει ώστε να φέρουμε σε πέρας την αναγνώριση, λέει ο πρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Φραγγίδης.
Ο Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Σουηδική
κοινωνία με πληροφορίες ώστε να συνεχίσουμε παραπέρα για μια διεθνή
αναγνώριση της Γενοκτονίας.
Για μια ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας έχουν βοηθήσει να περάσουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας στο Σουηδικό Κοινοβούλιο.

11 σχόλια

  1. Μπραβο

    να που υπαρχουν φιλελληνες!

    Να προσκληθουν οι Σουηδοι βουλευτες και να τιμηθουν απο την Ελληνικη βουλη

    ειπαν οι πρασινοφρουροι του δρ Κουτσουκου

    Δεν ειμαστε πλεον μονοι μας,
    ΗΠΑ, Γαλλια, Σουηδια, Ισλανδια, Αυστραλια κλπ...

    ενωνονται για να σχηματισουν τη νεα συμμαχια εναντιον των κερδοσκοπων του νεου Αξωνα!


    Ολα θα πανε καλυτερα!
    Σημερα
    τιμουμε και τον Προεδρο
    κ. Παπουλια για την ορκομωσια του!


    Στελιος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άνοιξα την τηλεόραση το πρωί μετά από πολύ καιρό και κόντεψα να την σπάσω.

    “Ρεπορτάζ”-κοροϊδία στο mega για το αν πρέπει να γίνονται εξετάσεις Ελληνικής ιστορίας-γεωγραφίας-πολιτικής στους υποψήφιους Έλληνες.
    Ειρωνεία από τους “δημοσιογράφους” και από κάποιους αλεξιπτωτιστές του “Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού” (του ποιου;).

    Μετά οι γνωστές ερωτήσεις στο δρόμο σε Έλληνες που δεν ξέρουν γεωγραφία και ιστορία, άρα γιατί να ξέρουν και οι Πακιστανοί; Σωστό κι αυτό. Ας μάθουμε εμείς Πακιστανική ιστορία και ας πάρουμε και μερικά μαθήματα από την Αλ-Σαλέχ περί μουσουλμανικής ανεκτικότητας.

    Η ξεδιαντροπιά με την οποία γίνονται πλέον αυτά τα πράγματα με κάνουν να ανησυχώ. Έχουν διαγνώσει ελάχιστες πια αντιστάσεις και νιώθουν παντοδύναμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΟΜΩΣ .......ΡΑΓΙΖΟΥΝ.

    Στη χειρότερη στιγμή της ελληνικής υποταγής,
    όταν ο ΓΑΠ έχει βάλει πωλητήριο στην ελληνική κυριαρχία, οι ιδεολογικές απαρχές της υποταγής καταρρέουν.

    Ωστόσο, τα νέα που έρχονται από τον ΔΟΛ, αν εξαιρέσουμε το δράμα των εργαζομένων, είναι καλά.

    Πολύ καλά.
    Ο ΔΟΛ ήταν η ναυαρχίδα του ραγιαδισμού στην Ελλάδα.
    Ο υποστηρικτής της κάθε Ρεπούση και της κάθε Δραγώνα.
    Ο προαγωγός του αφελληνισμού.
    Δεν είναι τυχαίο ότι ταυτίστηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό με το Σημίτη.

    Είτε μπει στρατηγικός επενδυτής, είναι ο ΔΟΛ κλείσει,
    η εποχή του και η επιρροή του τελείωσε.
    Τα πάντα αύριο θα είναι διαφορετικά.

    Γιατί μαζί με τον ΔΟΛ τελειώνει και η κυριαρχία της ιδεολογίας του νεοελληνικού ραγιαδισμού.
    Δεν μας εγκαταλείπει ο Θεός λοιπόν.
    Υπάρχει ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..

    Ποός είναι ο ηθικός αυτουργός ??

    Μήπως οι τραπεζίτες ???
    ==================

    Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ηρακλείου η είδηση της αυτοκτονίας 62χρονου επιχειρηματία, ο οποίος βρέθηκε χθες το απόγευμα νεκρός στην εξοχική του κατοικία στο Καμηλάρι.Ο άτυχος άνδρας ήταν συνιδιοκτήτης σε ένα από τα πιο παλιά εστιατόρια στο κέντρο του...


    Ηρακλείου. Μάλιστα επειδή το κατάστημα βρίσκεται κοντά στα δικαστήρια, θαμώνες ήταν αρκετοί δικηγόροι που περιγράφουν τον 62χρονο ως άνθρωπο αγαπητό, κοινωνικό και δραστήριο.

    Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 5 χθες το απόγευμα. Την Αστυνομία ενημέρωσε σε κατάσταση σοκ η κόρη του θύματος. Ο 62χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με καραμπίνα.

    Αστυνομικοί του τμήματος Μοιρών που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν την σορό του στο υπνοδωμάτιο, δεξιά από την κεντρική είσοδο. Μάλιστα επειδή το σώμα του είχε πλακώσει την καραμπίνα φοβήθηκαν μήπως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και γι’ αυτό παράλληλα με την ιατροδικαστή, στον τόπο κατέφθασαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου και αστυνομικοί της σήμανσης.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε αυτοκτονία, ωστόσο αναμένεται και η διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής. Παρά την εξονυχιστική έρευνα που έγινε στο σπίτι, δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα.

    Πάνω του είχε μόνο 150 ευρώ.

    Παρά το γεγονός ότι το σπίτι βρισκόταν λίγο πριν από το χωριό, ο πυροβολισμός «σήκωσε» στο πόδι τους συγχωριανούς του. «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Όλο το χωριό έχει συγκλονιστεί. Ακούσαμε ότι αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με το μαγαζί του και είχε κάποια χρέη αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς σκεφτόταν και πώς αισθανόταν για να φθάσει σε αυτό το σημείο» ανέφερε στην «Π» φίλος του από την περιοχή.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες στο κατάστημα γίνονταν εργασίες ανακαίνισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΚΑΝΔΑΛΟ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΔΟΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΡΗΣΕΙΣ ΛΑΤΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΚΛΠ...

    ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ?

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΟΥΣΙΕΣ ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ?

    ΤΑ ΣΔΟΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ?

    12 Μαρ 2010 10:54:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΜΕ ΕΣΑΣ ΓΚΕΣΤΑΜΠΙΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΛΑΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ.
    ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΙΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
    ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΧΟΥΝΤΑ
    ΕΣΕΙΣ ΒΑΖΕΤΕ ΒΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΦΑΝΤΑΡΟΙ
    ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΕΣΙ ΑΝ Ο ΜΗ ΓΕΝΝΗΤΩ
    ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.-
    ΣΚΑΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΟΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΡΕΜΑΤΕ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε μπλούπερς, επιστήμη την έχεις κάνει τη μαλακία εδώ μέσα.
    Επιτέλους, βάλε και λίγο το δεξί σου χέρι πάνω στο τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αει γαμήσου ρε μουνόπανο @11:42:00 π.μ. με τα "ταξικά σου αδέρφια" τους μουσουλμάνους που μας ξεφορτώνουν οι τούρκοι φίλοι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΥΓΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΑΡΜΕΝΙΚΟ ,ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΟΙ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ,ΝΑ ΞΕΚΛΗΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.ΑΥΤΗ Η ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΨΟΦΗΣΑΝ .Η ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΣΙΜΠΛΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΝ.ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΣΙΡΙΖΑ ,ΛΑΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΚΟΥΠΙ .Η ΑΘΗΝΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ΄.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση