GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

΄Ολοι είμαστε ΄Ελληνες...

*Επιστολή ενός ανώνυμου Ευρωπαίου πολίτη Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου , http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ Η παρακάτω επιστολή γράφτη...

*Επιστολή ενός ανώνυμου Ευρωπαίου πολίτη

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Η παρακάτω επιστολή γράφτηκε από ανώνυμο Ευρωπαίο πολίτη, με τίτλο “΄Ολοι είμαστε ΄Ελληνες”. Θυμίζει το γνωστό ισπανικό διαφημιστικό σλόγκαν του υπουργείου Οικονομικών “ Όλοι είμαστε Εφορία”, προφανώς για να έχουν όλοι φορολογική συνείδηση, και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα “Τι Ευρώπη θέλουμε” του Ιδρύματος Alternativas, ένα Παρατηρητήριο της Ισπανικής Εξωτερικής Πολιτικής. Μεταφράζω, όσο καλύτερα μπορώ, τα κυριότερα σημεία της, ίσως γιατί οι ημέρες, πέρα από την επικαιρότητα, είναι και ...πονηρές, κυρίως για τους συμβολισμούς στο περιεχόμενο.
“Τώρα, με μεγάλη καθυστέρηση, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πήραν το μήνυμα ότι...

η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης μας αφορά όλους. Για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι έχουμε το ίδιο νόμισμα, το ευρώ, με αποτέλεσμα τα ελλείμματα και τα χρέη του καθενός από εμάς να επηρεάζουν τους υπόλοιπους. Στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι να κάνουν. Πριν από καιρό άρχισε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στην Ευρώπη για το πως θα εξευρεθούν οι μηχανισμοί αντιμετώπισης παρόμοιων καταστάσεων.
Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας κι άλλων χωρών πρότειναν την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, προφανώς γιατί μερικοί κουράστηκαν να πληρώνουν τον λογαριασμό μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αντίθετη, γιατί έτσι θα χάσει δύναμη. ΄Αλλοι λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που θα ήταν προσβλητικό για την Ε.Ε., πέρα από αναγνώριση αποτυχίας του ευρώ. Υπάρχουν και άλλοι που από καιρό τώρα υπεραμύνονται ότι η Ε.Ε. χρειάζεται μια αυθεντική Εφορία, ένα είδος θησαυροφυλάκιου για να επιλύει κοινά προβλήματα πάνω σε μια κοινή οικονομική πολιτική.
Αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει με τον σημερινό γελοίο προϋπολογισμό της Ε.Ε, που είναι μόνο 1,1% του ΑΕΠ, από το οποίο 40% πάει στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. ΄Ασε που δεν ξοδεύεται όλο! Η Ισπανία, χώρα προεδρεύουσα αυτό το εξάμηνο, πρέπει να πάρει θέση. Κατά την γνώμη μου η Ε.Ε. δεν μπορεί να συνεχίσει ομαλά την λειτουργία της χωρίς κοινή οικονομική πολιτική, πέρα από το κοινό νόμισμα και την ΕΚΤ. Χρειάζεται μια αρμονική κοινή φορολογική πολιτική, με ένα πραγματικό προϋπολογισμό. Η καλύτερη φόρμουλα είναι οι ηγέτες της Ε.Ε. να φτιάξουν μια Ευρωπαϊκή Εφορία. Επείγει να γίνει κάτι. Για να ενισχύσουμε και την κοινή ευρωπαϊκή κυριαρχία μας”.
'Ενας Ευρωπαίος πολίτης.

6 σχόλια

  1. τι έγινε παιδιά του Πασόκ.

    ΠΑΓΩΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ 30%.

    Υπομονή ...έχετε ακόμα το 70% του κώλου σας (για λίγες μέρες).
    ΗΛΙΘΙΟΙ.
    ΚΡΕΤΙΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ έγινε ρε παιδιά του Πασόκ
    ΠΑΓΩΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

    ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ 30% ;
    ΥΠΟΜΟΝΉ σας έμεινε το 70% του κώλου σας ( για λίγες μέρες).

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ
    Δ Ι Α Β Ο Υ Λ Ε Υ ΣΗ.
    Τηλεφωνικό κέντρο: 210 3665000 / Fax: 210 3665209
    ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: pasok@pasok.gr
    ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί μειώθηκε ο μισθός σας πατήστε 1,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί χάσατε τη δουλειά σας πατήστε 2,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί ακρίβηνε 50% η βενζίνη πατήστε 3,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί η τράπεζα κατέσχεσε το σπίτι σας πατήστε 4,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί μειώθηκε η σύνταξή σας πατήστε 5,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί αυξήθηκε ο ΦΠΑ πατήστε 6,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί θα δουλεύετε μέχρι τα 67 πατήστε 7
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί ντρέπεστε που μας κοροϊδεύει όλη η υφήλιος πατήστε 8,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί φοβάστε να κυκλοφορήσετε στη γειτονιά σας πατήστε 9,
    * Εαν θέλετε να μας βρίσετε γιατί αισθάνεστε ότι σας πιάσαμε κώτσο πατήστε μηδέν, εις το πηλίκιο.

    Εάν θέλετε να μας βρίσετε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, περιμένετε στο ακουστικό σας, και εάν σας απαντήσει κανένας, γράψτε μας.
    Έτσι και αλλιώς, τώρα που κερδίσαμε τις εκλογές, σας έχουμε συνδέσει με ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!

    Ο Υ Ρ Λ Ι Α Ξ Τ Ε ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ.
    ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.___________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς το υπουργείο οικονομικών

    Να φορολογήσετε όλες την Μασονικές Στοές στην Ελλάδα ,
    τα Τζαμιά που είναι στην Ελλάδα και είναι πάρα πολλά ,
    το Ισραηλιτικό συμβούλιο , και τις εκκλησίες των ιεχωβάδων.
    Και ΜΗΝ φορολογείται μόνο την Ελληνική εκκλησία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθώοι οι τέσσερις μαθητές για τον βιασμό στην Αμάρυνθο

    24.3.2010

    Ομόφωνα αθώους έκρινε, μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Χαλκίδας τους κατηγορούμενους μαθητές από την Αμάρυνθο για τον βιασμό 16χρονης μαθήτριας από τη Βουλγαρία στο υπό κατάληψη εκείνη την περίοδο Λύκειο της περιοχής.

    Το περιστατικό είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2006, όταν η 16χρονη τότε κοπέλα από τη Βουλγαρία κατέφυγε στις αστυνομικές αρχές και κατήγγειλε ότι είχε βιαστεί ομαδικά από τέσσερις συνομήλικους συμμαθητές της στις τουαλέτες του σχολείου, ενώ βιντεοσκοπούνταν από δύο κορίτσια.

    Ωστόσο, οι καταθέσεις δεν έπεισαν τους δικαστές ότι όλα αυτά δεν έγιναν με τη θέληση της παθούσης και παράλληλα απέρριψαν οποιαδήποτε κατηγορία για ρατσιστική επίθεση εναντίον του θύματος, με την αιτιολογία ότι πολλοί από τους μαθητές που βρέθηκαν στη μοιραία τουαλέτα προκειμένου να παρακολουθήσουν την ερωτική σκηνή ήταν επίσης αλλοδαποί.

    Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι τελέστηκαν μεν ασελγείς πράξεις στο σχολείο της Αμαρύνθου, αλλά δεν πείστηκε ότι αυτές έγιναν χωρίς τη συναίνεση της παθούσης.

    Οπως ανέφερε στην «Espresso» ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Θανάσης Τάρτης, «αποδείξαμε περίτρανα ότι τα παιδιά έπεσαν θύματα αυτής της ιστορίας. Κατηγορήθηκαν και διασύρθηκαν άδικα και τώρα πια δικαιώθηκαν. Δεν προέκυψε ότι υπήρξε βιασμός, αλλά ερωτική συνεύρεση, κάτι που το πιστοποίησαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες. Συγκεκριμένα, μαθητές κατέθεσαν ότι είδαν την κοπέλα μετά το συμβάν να έχει “κανονική” συμπεριφορά».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση θα έχει και συνέχεια, καθώς εναντίον της 20χρονης σήμερα κοπέλας εκκρεμούν μηνύσεις για ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ψευδή καταμήνυση, παραπλάνηση σε ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των τεσσάρων ανηλίκων.

    ΥΓ. Στη "βιασμένη" Βουλγάρα το κράτος έδωσε σπίτι και δωρεάν επαίδευση σε ακριβό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα πράσινα ανεγκέφαλα ζωντανά βελάζουν από την τσαντίλα του κόσμου που φέρνει η φτώχεια, η δυστυχία και η ανεργία του Γιωργάκη.
    Ότι και να λέτε ο κόσμος δνε ξεχνάει τα ατέλειωτα προεκλογικά ψέματα με τα οποία έκλεψε την ψήφο του λαού ο γιός της κυρίας τσάντ.
    Θα σας πηγαίνουμε γαμιόντας μέχρι να φύγει ο πινόκιο από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΑΝΤΕ ΠΕΤΡΑΚΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ, ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
    ΟΥΣΤ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση