GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητείται ελπίδα...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ Ο νομπελίστας οικονομολόγος Μίλτον Φρήντμαν συνήθιζε να λέει πως «δεν υπάρχει τσάμπα...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Μίλτον Φρήντμαν συνήθιζε να λέει πως «δεν υπάρχει τσάμπα γεύμα». Για κάθε παροχή κι εύνοια έρχεται αργά η γρήγορα ο λογαριασμός. Ο για δεκαετίες ανοιχτοχέρης και «κοινωνικά ευαίσθητος» ελληνικός κρατισμός, το μοίρασμα ευημερίας δηλ. από δανεικά χρήματα κι από ανύπαρκτο πλούτο, ήταν αναπόφευκτο πως κάποια στιγμή θα χτυπούσε κόκκινο. Ο καθένας όμως πίστευε πως η άσχημη αυτή ώρα θα έφτανε την στιγμή που κάποιος άλλος θα είχε στα χέρια του τις τύχες του τόπου.
Τώρα πλέον που ήρθε η ώρα να πληρωθούν τα δανεικά για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε μας φταίνε οι πάντες. Οι ξένοι, οι κερδοσκόποι, οι - συνήθως ύποπτοι – νεοφιλελεύθεροι, η παγκοσμιοποίηση και οι Γερμανοί. Περιέργως, δεν έχει ...

ακουσθεί τίποτε – ακόμη – για τους εβραίους. Οι μόνοι που λείπουν από το σχετικό κάδρο είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οι πολίτες αυτής της χώρας που συνειδητά και επίμονα για δεκαετίες επιβραβεύαμε όσους έδιναν και σκορπούσαν ενώ καταδικάζαμε κι αποδιώχναμε όσους καλούσαν σε σύνεση, νοικοκύρεμα κι αυτοσυγκράτηση.
Τώρα που η πραγματικότητα ξεδιπλώθηκε σε όλη την αποκρουστική της γύμνια όλοι τρέχουν να καλυφθούν. Ζητώντας ευθύνες από τους πολιτικούς, κατά κύριο λόγο. Που δεν λειτουργούσαν όμως στο παράλογο αυτό όργιο σπατάλης και παροχών παρά σαν εντολοδόχοι, κατά κύριο λόγο, των λαίμαργων καταναλωτικών τάσεων της κοινωνίας. Ακόμα και σήμερα, που η κρίση έχει ενσκήψει σαν σαρκοβόρο θηρίο επάνω μας, η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν εξανίσταται τόσο πολύ απέναντι στο γεγονός. Αντιδρά περισσότερο στις μεθόδους αντιμετώπισής του. Η αντικυβερνητική έκρηξη Παπουτσή στη Βουλή σαν έκφραση του παραδοσιακού, βαθέως και κρατικοδίαιτου Πασόκ είναι χαρακτηριστική.
Η ιδεολογία των παροχών και του βολέματος στον δημόσιο τομέα αισθάνεται προδομένη. Εκφράζοντας στην ουσία το σύνολο της Αριστεράς. Να μην ξεχνάμε πως προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει καταπολέμηση της ανεργίας μέσω διορισμού του συνόλου των ανέργων στο δημόσιο!! Δεν υπάρχει όμως ουσιαστικά αριστερή απάντηση στην κρίση. Είναι μια ιδεολογική θεώρηση δίχως διέξοδο. Που δηλώνει αδυναμία χάραξης εναλλακτικών δρόμων για το μέλλον.
Που βρίσκεται λοιπόν η ελπίδα; Μοναχά στην δραστική περικοπή των δαπανών του δημοσίου. Που την συνιστούν και οι διεθνείς οργανισμοί, οι μεγάλοι εκτιμητικοί οίκοι, η Ευρωπαική Ενωση, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Κι όχι βέβαια στους φόρους. Που ρίχνουν την οικοινομία σε μια βαθύτερη δίνη αποτελμάτωσης και ύφεσης. Οι ιδεολογικές όμως καταβολές της κυβέρνησης την οδηγούν σε επιλογές περισσότερο φορολογικές παρά σε ουσιαστικότερες μειώσεις δαπανών. Η απομάκρυνσή της λοιπόν από τις ιδεολογικές της καταβολές, για την οποία διαμαρτύρονται ηγετικά της στελέχη, την φέρνει κοντύτερα στην λύση των προβλημάτων. Δεν συνεχίζει να τα μεγαλώνει.
Σήμερα πλέον η πραγματική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Είμαστε από καιρό υποχρεωμένοι να δανειζόμαστε για να εκπληρώσουμε τρέχουσες υποχρεώσεις. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, ούτε και να εξυπηρετήσουμε τα δάνεια που έχουμε πάρει, δίχως εξωτερικό δανεισμό. Αλλά με την αποκάλυψη των αδυναμιών μας και με τα ψεύτικα στοιχεία που δίναμε με διστακτικότητα πλέον μας δανείζουν. Κι όσοι το κάνουν απαιτούν υψηλά επιτόκια που επιβαρύνουν περισσότερο την οικονομία.
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν στο προσεχές μέλλον δεν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο δανεισμό. Για να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε ορισμένες υποχρεώσεις στο μέλλον. Και η πίεση γα τέτοιες κινήσεις μέσα στο 2010 είναι μεγάλη. Η Ευρώπη τότε δεν θα αρκεί να προσφέρει φραστική υποστήριξη. Θα πρέπει να διαθέσει ρευστότητα. Να βάλει δηλ. το πορτοφόλι εκεί που είναι σήμερα το στόμα της. Οι ευρωπαικές τράπεζες κινδυνεύουν σήμερα από μιά ελληνική πτώχευση. Επειγόντως όμως διορθώνουν τις θέσεις τους. Όταν κλείσουν τις σχετικές «τρύπες», τα πράγματα θα γίνουν επικίνδυνα για την χώρα μας. Ιδίως τώρα που και το πολιτικό κλίμα διαμορφώνεται αρνητικά για μας στην Ευρώπη.
Μοναδική ελπίδα είναι να συνειδητοποιήσουμε βαθιά όλοι το μέγεθος της κρίσης. Και να στηρίξουμε μέτρα, όχι ταμειακά, αλλά διαρθρωτικά (απελευθέρωση επαγγελμάτων, κατάργηση κρατικών φορέων και ρυθμίσεων, ευελιξία στην αγορά εργασίας, απλή και σταθερή φορολογία) που θα μας κάνουν ελκυστικούς στην εισροή ξένων επενδύσεων.

32 σχόλια

  1. ΠΟΥ ΝΑ Τ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ, ΤΗ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ (ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ)ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ:
    ΟΤΑΝ ΣΤΕΡΕΨΟΥΝ ΤΑΣ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΠΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΡΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο νομπελίστας οικονομολόγος Μίλτον Φρήντμαν"

    Τι μας επικαλείσαι αυτό το κουμάσι κ. Αδριανόπουλε ??

    Μήπως είναι ο πνευματικός σου ??

    Το κουμάσι αυτό έχει βαφτεί πατόκορφα με αίμα λαών (ΧΙΛΗ, ΚΟΓΚΟ, ΒΙΕΤΝΑΜ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΟΝΔΟΥΡΑ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ).

    Οπου χούντα ανά τον κόσμο μέσα και αυτός..


    Μίλτον Φρήντμαν: Το ανθρωπόμορφο τέρας δάσκαλό σου ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρός την κυρία Κατσέλη

    Υπουργό Ανάπτυξης.

    Αξιότιμη κυρία υπουργέ

    Πότε με το καλό θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ??

    Οταν θα έχουμε φουντάρει από κανένα μπαλκόνι κάτω από το βάρος της "πίεσης" των εισπρακτικών εταιριών και των εντολέων τους των τραπεζών ???

    Ελεος πια, δεν αντέχουμε άλλο.





    πρός την κυρία Κατσέλη

    Υπουργό Ανάπτυξης.

    Αξιότιμη κυρία υπουργέ

    Πότε με το καλό θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ??

    Οταν θα έχουμε φουντάρει από κανένα μπαλκόνι κάτω από το βάρος της "πίεσης" των εισπρακτικών εταιριών και των εντολέων τους των τραπεζών ???

    Ελεος πια, δεν αντέχουμε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ντροπή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπυξης!"

    ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟΜΟΥΝΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    "Η υπουργός παίζει με την υγεία μας και δεν λογοδοτεί πουθενά. Το αυτοκρατορικό στυλάκι της, κατα πως φαίνεται, συνεχίζεται και το σεμνά και ταπεινά πήγε περίπατο..
    Εδώ και 15 ημέρες ήξεραν στο υπουργείο ότι υπήρχε πρόβλημα με λιαστές ντομάτες προερχόμενες από την Τουρκία. Υπήρχε επείγον σήμα, οπως αναφέρουν δημοσιεύματα, και μας αφηναν να τις καταναλώνουμε χωρίς να μας ενημερώσουν ...
    για το ότι υπήρχε πιθανότητα έστω και απειροελάχιστη να κολλήσουμε ηπατιτιδα Α.
    Να ευχαριστούμε τον Θεό δηλαδη που σε καμμία παρτιδα δεν υπήρχε πρόβλημα.
    Το διέρρευσαν χθες το θέμα στο ΜEGA όταν ήταν σίγουροι ότι όλα ήταν υπό έλεγχο.
    Αν υπήρχε πρόβλημα άραγε θα μας ενημέρωναν εμάς τους άμοιρους καταναλωτές;
    Πρέπει να παραιτηθει η υπουργός άμεσα. Δεν πρέπει να καθεται σε αυτην την θέση κάποιος που δεν μπορεί να διαχειριζεται κρίσεις. Η πολιτική εμπειρία μπορεί να της λείπει αλλά και επικοινωνιακά όπως όλα δείχνουν είναι άσχετη η όμορφη αυτή κυρία. Δεν την συμβουλεύει κανένας σωστά στο υπουργείο για την τακτική που πρέπει να ακολουθεί σε αγροτοδιατροφικα σκάνδαλα;
    Κύριε Πρωθυπουργέ μήπως άφησες πολύ λάσκα τα λουριά;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γύρνα πίσω στο κόμμα σου, το πασόκ του Γιωργάκη, ρε αλήτη Ανδριανόπουλε, που θα μας πείς ότι φταίει ο λαός για τη σημερινλη κατάσταση.
    Ο λαός φταίει που του κλέψανε πάνω από 35 τρισ. δραχμές στο Xρηματιστήριο:
    Ο λαός φταίει που παραμονές των εκλογών του 2000 ο Σημίτης, με τη χρηματοδότηση και της Ζίμενς μέσω του Παπακωνσταντίνου, έβαζε τα ταμεία να αγοράζουν ψοφίμια μετοχές που μετεκλογικά εξαφανίστηκαν οι αξίες τους;
    Ο λαός φταίει που μια ζωή το κόμμα σου, το πασόκ του Γιωργάκη, έταζε λαγούς με πετραχήλια και μετά μας πηδούσε χωρίς βαζελίνη;
    Εάν ήξερες τί πάει να πεί ανέχεια δεν θα έλεγες, εκ του ασφαλούς, τέτοιες χοντράδες ρε βλάκα.
    Υπάρχει όμως και κάτι στο οποίο φταέι ο λαός, αλλά δεν έχει να κάνει με την οικονομική διαχείριση.
    Ο Λαός φταίει που έχει κοντή μνήμη και δεν τους έχει στείλει από χρόνια στο διάολο όλους αυτούς τους απατεώνες που τον παραμυθιάζουν με παραμύθια του τύπου "τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυρ ανδρεα εσυ και ο μανος καλα τα λεγατε τοσα χρονια αλλα ποιος να σας ακουσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Μήπως θα πρέπει να βάλουν διόδια και στην θάλασσα;"

    "γεια σας!!σας ευχαριστω για την δυνατοτητα που μας δινετε να εκφραζουμε την γνωμη μας..ελευθερα!!!!!σαν ελληνας..κ σαν πολιτης του κρατους που λεγεται Ελλαδα..

    θα ηθελα να ρωτησω τον κυριο πρωθυπουργο..τον κυριο υπουργο εθνικης αμυνης...η τελοσ παντων βρε αδελφε..καποιον καφρο...απο αυτους που μας κυβερνανε..τι γινετε..διοδια θα πληρωνουμε στην ξηρα?η μηπως θα πρεπει να βαλουν κ στην θαλασσα..

    με τοσα πολεμικα πλοια τον τουρκων που ερχονται συχνα πυκνα..ξερετε τι χρημα κυριε παπακωνσταντινου θα κοναμουσατε??? ματσο...ματσο..
    βρε δεν ντρεπεστε αχρηστοι..ενας μονο ειχε τα κοτσια..να μην πω τα @#$@$@$%ο αειμνηστος ο αντρεας παπανδρεου..ο γιωργακης ξερει να @@#$@#%#@%% και δεν φτανει αυτο..μας ταραζουν στα μετρα λιτοτητας εμας τον λαο..κ βαζουν κ 2 πολεμικα πλοια να το παρακολουθουν...γιατι τα βαζετε..αφου πανε,,,κ ερχονται..οι τουρκοι..καλοκαιρι ερχετε..αφηστε τους να πανε κ να ερχονται ανενοχλητοι..μπας κ βγαλουμε κανα ευρω..τουριστες ειναι οι ανθρωποι..για σκεφτητε το..μια ιδεα...λεω..κ δεν χρειαζεται Î! �υτε χρηματα να χαλαμε σε καυσιμα για τα πλοια μας..ουτε τιποτα..ξεφραγο αμπελι ειναι ο τοπος μας..εχει αξια..να ειμαστε ελληνες?/ρωταω..καποιος βρε παιδια να μου απαντησει?σας παρακαλω..με τα τιμης...

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ.

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. -ποιός μαλάκας αναρτεί τη φωτογραφία του?

    πόσο τελικά χρωστάμε ?
    υποπτεύομαι οτι ειναι 1 τρις ευρω
    γιατί ?
    300 δις τα ασφαλιστικά
    300 δις οι ιδιώτες στις τράπεζες
    300 δις σε ξενους
    100 δις κρυφα χρεη(αυθέρετα)
    εεε τοσα μας φαγανε !!!
    ξυπνατε ..
    και δε βάζω απο το 1960 την αύξηση του εγχώριου προϊόντος..!!!
    μαν-βελλ

    15 Μαρ 2010 2:31:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επί του πιεστηρίου.
    Το πολύ μέχρι το τέλος Μαίου ανακοινώνεται η δημιουργία μιας νέας θέσης εργασίας.
    Είναι η θέση του Καγκελαρίου των Οικονομικών της Ελλάδας, που θα εκτελεί καθήκοντα πρωθυπουργού της Ελλάδας και θα στελεχώνεται απευθείας από την κυρία Μέρκελ.
    Ελλείψει αντικειμένου, η σημερινή οργανική θέση του πρωθυπουργού θα παραμείνει κενή, μέχρι τις επόμενες εκλογές.
    Λόγω έμφυτης μανίας για ακατάπαυστες πληρωμένες διακοπές, στη θέση του Υπουργού των Εξωτερικών παραμένει ο γνωστός μπαρμπα-Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Bloopers, βάρα τη τη ρημάδα μέχρι να ματώσει, όπως κάνεις κάθε μέρα.
    Μακριά από τον κόσμο όμως, για τα άσπρα σκάγια λερώνουν βρωμιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι πολιτικοί φταίνε για τις ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, για τους φοροφυγάδες, για τους απατεώνες επεγγελματίες που σε κροιδέυουν σε πρώτη ευκαιρία, για τους εκβιαστές που με όπλο την ψήφο τους απαιτούσαν διορισμούς σε δημόσιες θέσεις για να μην κάνουν τίποτα, για τους δημόσιους υπάλληλους που λαδώνονται για να κάνουν την όποια δουλειά η τα στραβά μάτια; Ελεγε κάποιος σωστά πως "δεν υπάρχουν ένοχοι πολιτικοί και αθώοι πολίτες". Ας παραδεχθούμε πιά τα χάλια μας. Μας πήραν πλεόν είδηση όλοι. Εχει δίκιο ο Ανδριανόπουλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Ανδριανόπουλε,

    Η Ιρλανδία, με το πιο νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης, με μόνο 12,6% δημοσίους υπαλλήλους επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού και με μόνο 10% φορολόγηση των επιχειρήσεων ειναι περίπου στην ίδια θέση με την Ελλάδα. Αντιθέτων η Σουηδία με 30 %δημοσίους υπαλλήλους και με 40% φορολόγηση των επιχειρήσεων είναι στην καλύτερη θέση από όλες τις άλλες ευρωαπίκές ανεπτυγμένες οικονομίες. Εσείς, ο κος Χατζηδάκης κ.α. που μέχρι χθες εκθειάζατε το ιρλανδικό μοντέλο, πως βγάζετε τέτοια μονομερή και δοαγματικά συμπεράσματα με τέτοια εμμονή μάλιστα. Ο δογματισμός δεν χαρακτηρίζει μόνο όσους σκέπτονται διαφορετικά από εσάς.

    Με εκτίμηση
    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ Ν'ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΚΕΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ.ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΛΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ. ΟΥΣΤ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ .Η ΓΕΝΝΙΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΠΟ ΚΤΗΣΕΩΣ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ .ΚΑΤΑΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΣ ΧΟΝΤΡΟΓΟΥΡΟΥΝΟ.ΡΙΞΕ ΚΑΡΑΜΠΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ.ΤΡΩΓΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ .ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ.ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑ.ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΜΟΥΡΑΚΛΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΧΑΡΑΜΟΦΑΕΙ.ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΩΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΟΥΖΕΙΣ.ΧΩΡΕΨΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΑΣ.ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ.ΣΚΕΤΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εσυ μας ελειπες ανδριανοπουλε τωρα, ολα τα ειχαμε εσυ μας ελειπες, λες κι εσυ τοσα χρονια ησουν εκτος βρωμιας, δεν ηξερες τιποτα, ειπες ρε ποτε σου ενα ονομα, ποτε σου δεν ειδες εναν κλεφτη μεσα στη βουλη????ποτε σου δεν ακουσες τιποτα??? ασε λοιπον τις παπαροφιλολογιες αρχτεμεπελη και τρανα να κανεις κανα μεροκαματο να δεις τη γλυκα, ανεππαγγελτε τεμπελοχανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΩΤΟΝ: Το δημόσιο είναι ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ.
    Παράγει πλούτο, έχει ΘΕΤΙΚΟ ισοζύγιο. Δες τα επίσημα στοιχεία.

    Οι ιδιωτικες τράπεζες που υποστηρίζεις καταρρέουν και ζητούν ΚΡΑΤΙΚΟ χρήμα να σωθούν!

    Ή αμα είναι να δωθεί δημόσιο χρήμα σε ιδιωτικές τράπεζες είναι για σένα καλό!?!?!?!? Δε σε πειράζει το δημόσιο τότε ε?

    Και ΤΕΛΟΣ: Όταν κατι δε δουλεύει σωστά (ΔΗΜΟΣΙΟ) όπου δε δουλεύει, το ΔΙΩΡΘΩΝΕΙ΅δεν το καταστρέφεις για να πας στον ιδιωτικό τομέα που έχει αποδείξει την ανικανότητά τοιυ σε όλα τα επίπεδα. Απο την παραγωγή επιστήμης μεχρι την ικανότητά του να επιβιώνει σε ισορροπία και να αυτορυθμίζεται.

    Α και κατι ακόμα μια και μιλάς για δωρεάν γεύματα.

    Οι επιστήμονες υπολόγισαν οτι σήμερα καταναλώνει ο άνθρωπος (με τον ιδιωτικό τομέα και τον καπιταλισμό) +44% παραπάνω απ'ότι μπορει να ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ο πλανήτης ετησίως.

    Μάντεψε το μέλλον του καπιταλισμού.

    Και επειδή ορισμένοι απο εμάς θέλουμε να φύγουμε απο το στάδιο του ζώου και της ζούγκλας(καπιταλισμός), ασε μας να προσπαθούμε να βρούμε μια λύση ..γιατι με τις ιδέες τις δικές σας θα καταστραφούμε στα σίγουρα έτσι που πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΩΤΟΝ: Το δημόσιο είναι ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ.
    Παράγει πλούτο, έχει ΘΕΤΙΚΟ ισοζύγιο. Δες τα επίσημα στοιχεία.

    Οι ιδιωτικες τράπεζες που υποστηρίζεις καταρρέουν και ζητούν ΚΡΑΤΙΚΟ χρήμα να σωθούν!

    Ή αμα είναι να δωθεί δημόσιο χρήμα σε ιδιωτικές τράπεζες είναι για σένα καλό!?!?!?!? Δε σε πειράζει το δημόσιο τότε ε?

    Και ΤΕΛΟΣ: Όταν κατι δε δουλεύει σωστά (ΔΗΜΟΣΙΟ) όπου δε δουλεύει, το ΔΙΩΡΘΩΝΕΙ΅δεν το καταστρέφεις για να πας στον ιδιωτικό τομέα που έχει αποδείξει την ανικανότητά τοιυ σε όλα τα επίπεδα. Απο την παραγωγή επιστήμης μεχρι την ικανότητά του να επιβιώνει σε ισορροπία και να αυτορυθμίζεται.

    Α και κατι ακόμα μια και μιλάς για δωρεάν γεύματα.

    Οι επιστήμονες υπολόγισαν οτι σήμερα καταναλώνει ο άνθρωπος (με τον ιδιωτικό τομέα και τον καπιταλισμό) +44% παραπάνω απ'ότι μπορει να ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ο πλανήτης ετησίως.

    Μάντεψε το μέλλον του καπιταλισμού.

    Και επειδή ορισμένοι απο εμάς θέλουμε να φύγουμε απο το στάδιο του ζώου και της ζούγκλας(καπιταλισμός), ασε μας να προσπαθούμε να βρούμε μια λύση ..γιατι με τις ιδέες τις δικές σας θα καταστραφούμε στα σίγουρα έτσι που πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΑΣΟΚ

    ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ. ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ!
    ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! ΜΗΝ ΠΡΙΜΕΝΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ.

    Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010
    Στο ευρύ κοινό το νέο 10ετές ομόλογο με αφορολόγητη απόδοση

    Τη δυνατότητα στο ευρύ αποταμιευτικό κοινό να προμηθευτεί με αφορολόγητη απόδοση το νέο 10ετές ομόλογο σταθερού επιτοκίου 6,25% και λήξης 19 Ιουνίου 2020, που τιμολογήθηκε την 4η Μαρτίου 2010 με ημερομηνία έκδοσης την 11η
    Μαρτίου 2010, παρέχει το υπουργείο Οικονομικών...


    Σύμφωνα με το υπουργείο, για να προμηθευτούν με αφορολόγητη απόδοση το «λαϊκό ομόλογο» οι ιδιώτες αποταμιευτές
    υπάρχουν δύο προϋποθέσεις:

    Οι τίτλοι να διακρατηθούν έως τη λήξη τους: επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται από το Σύστημα &700;υλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών (ΣΑΤ), απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρησή τους
    σε μερίδα του ΣΑΤ.

    Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΦΜ.

    Οι τίτλοι να αποκτηθούν μετά την ημερομηνία έκδοσης (συμπεριλαμβανομένης) έως και πέντε εργάσιμες ημέρες, δηλαδή από την Πέμπτη 11 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 18 Μαρτίου.

    Το συνολικό ποσό των ομολόγων που μπορεί να προμηθευτεί κάθε επενδυτής είναι απεριόριστο, αλλά η τιμή απόκτησης των τίτλων θα καθορίζεται από τις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

    ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΙΑ "ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ" ΑΝΓΡΆΦΩ ΑΠΟ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ :

    <<<<......Το 1999 κατά τη διάρκεια των Νατοϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία εγκάλεσε τα Ελληνικά ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους ως «φερέφωνα» της σέρβικης προπαγάνδας του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, προκαλώντας ρήξη με τα Ελληνικά ΜΜΕ και τηλεοπτικές συζητήσεις. Πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2004 αποδέχθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος, ως ανεξάρτητος. Τελικά εξελέγη, αλλά από τότε έχει εκφράσει αρκετές διαφωνίες με τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του. Στις 22 Απριλίου 2004 κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησής του.

    Την έκπτωσή του από το βουλευτικό αξίωμα (με ψήφους 10 υπέρ και 1 κατά) αποφάσισε στις 12 Οκτωβρίου 2006 το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, σύμφωνα με τις διατάξεις περί ασυμβίβαστου της βουλευτικής ιδιότητας, καθώς ο ίδιος ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα (εργαζόταν ως επικεφαλής ομάδας διεθνών ειδικών συμβουλεύοντας την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα Ανταγωνισμού και Απελευθέρωσης των Αγορών). Τη βουλευτική του έδρα κατέλαβε η Ρόζα Βρεττού, πρώτη αναπληρωματική στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε υποβάλει την ένσταση....>>>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τον πρωθυπουργό που προεκλογικά έλεγε:
    ότι δεν χρειάζονται άλλα εισπρακτικά μέτρα,
    ότι τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα,
    ότι δεν θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης,
    ότι δεν θα αυξήσει τις εισφορές,
    ότι δεν θα βάλει φόρους στα καύσιμα,
    ότι θα βελτιώσει τους όρους της απόσυρσης,
    ότι δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ,
    ότι δεν θα παγώσει τους μισθούς,
    ότι θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς,
    ότι έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους,
    ότι θα φέρει την αξιοκρατία,
    ότι θα χαρίσει τα τραπεζικά δάνεια των φτωχών,
    ότι δεν θα απολύσει συμβασιούχους
    ότι θα δώσει σύνταξη 550 ευρώ στον αγρότη
    και ότι θα μειώσει την ανεργία
    αυτόν τον πρωθυπουργό
    ΕΓΩ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΩ ΑΠΑΤΕΩΝΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ, ΨΕΥΤΗ, ΥΠΟΚΡΙΤΗ, ΕΜΠΟΡΟ ΕΛΠΙΔΩΝ, ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗ, ΦΑΦΛΑΤΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
    Ο χειρότερος πολιτικάντης, που είχαμε ποτέ.
    Όποιος διαφωνεί και είναι περήφανος για τον πρωθυπουργό μας, να τον χαίρεται.
    Του εύχομαι μέσα στους επόμενους μήνες να μην έχει να ταίσει την οικογένειά του, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες.
    ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Δηλαδή άλλοι ψήφισαν και άλλοι κέρδισαν.
    Ωραίοι είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ:
    Η λύση που προτεινεις ειναι εξωφρενική. Απελευθερωση επαγγελμάτων και παραχωρηση Δημοσιων φορέων σε ξενους "επενδυτες" οδηγει με μαθηματική ακρίβεια σε ανεργία τους ελληνες πολίτες και σε υπερκερδη κρατικοδίαιτων επενδυτων που θα σπέυσουν να καλυψουν το κενό με φτηνους πακιστανους και αλβανους εργατες.

    Επίσης το γεγονος οτι κατηγορείς τους μισθωτους του Δημοσίου για την χρεοκοπία της Ελλάδας δειχνει ότι δεν εχεις παρει "μυρωδιά" τι συνεβαινε τόσα χρονια στην Ελλάδα και στο Ελληνικό Κρατος το οποιο ησουν ενας από τους "ηγετες" του.
    Σε ενημερώνω λοιπον οτι ειναι γνωστο σε ολους τους ανθρωπους της πιατσας οτι στην Ελλάδα τα τελευταία 18 χρόνια κατασπαταλήθηκαν δισεκατομμύρια ευρω σε εταιρειες μαιμουδες που επαιρναν κρατικα κονδυλια και υπερτιμολογουσαν (ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!) κρατικες προμηθειες.

    Κατω από αυτες τις συνθηκες το γεγονος οτι η ελλάδα ειχε υπεραριθμους Δημοσιους υπαλλήλους οχι μονο δεν εβλαψε τη χωρα αλλά λειτουργησε ευεργετικά στο να παραμείνουν καποια από αυτα τα χρηματα στη ελληνικη οικονομία και να μην ταξιδεψουν στην ελβετια και στα νησια Μαρσαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. kala h moyri tis dapitissas ta leei ola.
    Ftanei pia giopofloratzes. pisw stis ntomates

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εντάξει στην Ελλάδα να δεχθούμε προσωρινά ότι φταίει ο δημόσιος τομέας για τα ελείμματα και τα χρέη. Στις Η.Π.Α., στην Μεγάλη Βρετανία που λεηλατούν και ξένες χώρες (βλέπε Ελλάδα μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων, "ιδιωτικοποιήσεων" και "επενδύσεων") ποιός φταίει; Μπορεί να μας πει η προπαγάνδα των χορτασμένων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η φουσκα της φουσκας.....ω φουσκα.Γεμισαμε φουσκες. Μικρες φουσκιτσες(μικροκαταναλωτες)που με τη πιστωτικη καρτα στο χερι εφορμουν στα καταναλωτικα αγαθα συνηθως μη απαραιτητα και καταλαμβανουν επαξια μια θεση στα υπερχρεωμενα νοικοκυρια. Μικρομεσαιες φουσκες(μικρομεσαιες επιχειρησεις).Φετος δεν πηγαν καλα λογω της διεθνους συγκυριας.Ενα δανειο θα τους σωσει.Φευ η συγκυρια συνεχιζεται. Κρατικη φουσκα(ελληνικη). Βρε παιδια μια μικρη βοηθεια για να πληρωσουμε τους τοκους.Το κεφαλαιο αστο για τις επομενες γενεες. Υπερποντιες φουσκες(ΗΠΑ). Τα τυπογραφεια δεν προλαβαινουν να τυπωνουν δολαρια.Τι θα κανουν χωρις βαρβαρους.Οι Ρωσοι ηταν μια λυση για να παρει μπρος η οικονομια.Να εξοντωσουν τους νεους τρομοβαρβαρους.Αν αυτοι εχουν πετρελαιο η ηρωινη ακομα καλυτερα. Καθε μερα γυρο μας σκανε φουσκες διαφορων μεγεθων. Ο σωζων εαυτον σωθητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γαμάτη ερώτηση 9:26

    δεν το χα σκεφτεί να σου πώ την αλήθεια αυτό.

    Στις χώρες του ακρατου καπιταλισμού με ΜΗΔΕΝ δημόσιο τι φταίει ρε?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Pesta apotyximene gay .
    Ohhhh sultan

    Afierwmeno to tragoudaki POSO MAL...AS EISAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρε λαμόγια, που σαν πεοιρ[αζουν οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ που λέει ο Ανδριανόπουλος θα υπογράψετε ποτέ τπυς οχετούς σας η το ονοματάκι σας θα δείξει από που τα παίρνετε. Κρατικοδίαιτοι που έχετε δήθεν "πεινάσει"!! Σe ποιιύς ρε τα λέτe αυτά; Αν δεν μπορείτε εκτός δημοσίου να κάνετε τίποτα δικό σας το προβλημα. Κι όχι δικό μας που θα πρέπει να σας πληρώνουμε για να μας βασανίζετε... Οσο για τον Ανδριανόπουλο έχει αποδείξει που ακριβώς την γράφει την πολιτική. Εχρεετ δεί πολλούς να παραιτούντaι ουσιαστικά δύο φορές από την Βουλή λόγω αηδίας; Θα τον παρακαλάτε σε λίγο να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά - όπως κάνουν τώρα πολλοί για τον Πειραιά - αλλά αμφιβάλλω αν θα αναμιχθεί ξανά.

    liberal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πάντως οι υποστηρικτές του Ανδριανόπουλου είναι γεμμάτοι με εύστοχα και σοβαρα επιχειρήματα, δεν μπορείτε να πείτε!

    Ένα περίεργο πράγμα..αυτοί οι άνθρωποι μόνο βρίζουν και απειλούν..ΤΙΠΟΤΑ δεν έχουν να πούν. Απο κει να καταλάβει κανείς το επίπεδο των υποστηρηκτών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση