GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχέδιο για προτεραιότητα στο internet...

...παραμερίζει τηλεόραση και τηλέφωνο *Την Τρίτη παρουσιάζεται στο αμερικανικό Κογκρέσο Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου , http://ellinas-xoris-e...

...παραμερίζει τηλεόραση και τηλέφωνο
*Την Τρίτη παρουσιάζεται στο αμερικανικό Κογκρέσο

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Αλλάζει μέσα στην επόμενη 10ετία ο χάρτης της ενημέρωσης και της επικοινωνίας μέσω internet, αρχικά σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, ιδίως σε αγροτικές και άλλες περιοχές που δεν έχουν την δυνατότητα σύνδεσης με την σύγχρονη τεχνολογία. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών στην Αμερική (κρατική υπηρεσία, ελεγχόμενη από το Κογκρέσο, γνωστή με τα αρχικά FCC στα αγγλικά), που νομοθετεί για τις επικοινωνίες παντός τύπου, προτείνει ένα νέο σχέδιο για τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το σχέδιο αυτό θα υποβληθεί μεθαύριο Τρίτη στο Κογκρέσο προς συζήτηση από...

την αρμόδια επιτροπή, ώστε να δοθεί άμεση προτεραιότητα στο internet. Τι σημαίνει αυτό; Η ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο να μετατραπεί τα επόμενα χρόνια σε κυριαρχικό μέσο επικοινωνίας, κάνοντας πέρα σ΄ ένα μεγάλο βαθμό την τηλεόραση κι ακόμα το τηλέφωνο. Λέτε να επηρεάσει αργότερα και τον γραπτό λόγο, δηλαδή τις εφημερίδες; Οι πρώτες ανησυχίες των ενδιαφερομένων εκδηλώθηκαν ήδη στους διαδρόμους εξουσίας στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Η πρόταση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών περιλαμβάνει μέχρι και επιδοτήσεις εταιριών που θα χρησιμοποιήσουν την ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο, ιδίως σε αγροτικές περιοχές που στερούνται αυτού του μέσου επικοινωνίας και ενημέρωσης (σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το ένα τρίτο των Αμερικανών δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο). Επίσης θα υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς καλώδιο, μέσω του γνωστού Wi-Fi (Wireless Fidelity). Κάτι ανάλογο προβλέπεται και για την συνδρομητική τηλεόραση.
Τα χρηματικά ποσά που θα απαιτηθούν για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια (κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό). Λέγεται ότι σε πρώτο στάδιο θα πρέπει να αυτοχρηματοδοτηθεί από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες. Κατά τους New York Times αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα της FCC θα προκαλέσει πολλές και ισχυρές αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον, ιδίως από τα λόμπι των μεγάλων εταιριών που εκπροσωπούν συμφέροντα και ΜΜΕ, αφού βλέπουν να χάνουν συνδρομητές και διαφημιστικά έσοδα από την ευρύτερη εξάπλωση του διαδικτύου.

2 σχόλια

  1. ΟΠΑ...ΟΠΑ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ
    ΣΥΝΝΕΦΟ.............

    Όταν τα συμπατριωτάκια…
    Ομπάμα και ΓΑΠ ανακοίνωναν περηφάνως ότι καταργήθηκε…
    η VISA.
    Κανονικό δούλεμα… απλώς άλλαξε όνομα και λέγεται ΕΣΤΑ.
    Η Αμερικανική πρεσβεία έδωσε τις παρακάτω διευκρινήσεις:

    “Για να ενισχυθεί η ασφάλεια των ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Visa Waiver, οι προϋποθέσεις για το ταξίδι χωρίς βίζα έχουν αυξηθεί. Οι υπήκοοι των χωρών του Προγράμματος Visa Waiver θα συνεχίσουν να πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας για να ταξιδέψουν χωρίς βίζα, όμως θα πρέπει να αποκτήσουν μια εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια πριν από το ταξίδι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες”.

    Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στα…πλαίσια του Προγράμματος Visa Waiver υποχρεούνται να έχουν μια εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια πριν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες είτε αεροπορικώς είτε μέσω θαλάσσης. Ακόμα και βρέφη που δεν πληρώνουν εισιτήριο υποχρεούνται να έχουν μια εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια, αν δεν είναι κάτοχοι βίζας για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
    Αν η ηλεκτρονική σας ταξιδιωτική άδεια εγκριθεί, η έγκριση αυτή τεκμηριώνει ότι πληροίτε τα κριτήρια καταλληλότητας για να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Visa Waiver, όμως δεν εγγυάται ότι θα σας επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    «Ηλεκτρονική αίτηση: Τέλος στην αναμονή για βίζα!»
    Τί ακριβώς σημαίνει αυτό για αυτούς που ταξιδεύουν; Όπως για όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων, οι Έλληνες πρέπει να κάνουν κάποιες ενέργειες πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική.

    Τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρησή σας, θα πρέπει να υποβάλλετε μια ηλεκτρονική αίτηση στην ακόλουθη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov. Θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα για την Ηλεκτρονική Έγκριση Ταξιδίου (γνωστή με το Αγγλικό ακρωνύμιο ESTA) ώστε να λάβετε την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι σας έχει δοθεί η ESTA. Τυπώστε την έγκριση ESTA που θα λάβετε, σημειώστε τον αριθμό και προσκομίστε και τα δύο μαζί σας στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

    Το Πρόγραμμα Κατάργησης της Βίζας ισχύει μόνο για άτομα με έγκυρο Ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

    Η εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια από τα οποία δεν προκύπτει αμοιβή (σε αντικατάσταση της βίζας B1/B2) και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 ημέρες. Έχει ισχύ 2 ετών.

    Εάν η αίτηση χορήγησης ESTA δεν εγκριθεί ή δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις, μπορείτε παρά ταύτα να κάνετε αίτηση για χορήγηση βίζας στην Πρεσβεία. Αν έχετε ήδη βίζα σε ισχύ, δεν χρειάζεστε την ESTA.

    Σημειωτέον ότι, όπως και στην περίπτωση της βίζας, η έγκριση της ESTA δεν σας εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ. Η απόφαση εισόδου στις ΗΠΑ πάντοτε λαμβάνεται από τον/την αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνίων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ στο σταθμό εισόδου.

    ΘΕΕ ΜΟΥ...ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΣ ΑΥΤΟ
    ΤΟ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ ΟΡΝΙΟ...ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ..σκατά στα μούτρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε ρε κακομοίρηδες που πάτε να παίξετε το παιγνίδι "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση".
    Ντροπή σας, τί το περάστε εδώ μέσα, ΔΟΛ-ιοχώρα;
    Πέρασαν οι εποχές που δουλεύατε τον κόσμο.
    Ποιός νομίζετε ότι πιστεύει τις δικαιολογίες-κονσέρβα που προωθεί η πράσινη χούντα με τα κανάλια και τα μπλόγκς;
    Oι δανειστές μας ήξεραν τα πάντα από χρόνια, σιγά μην περίμεναν να τους ενημερώσουμε εμείς. Όσοι διαχειρίζονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ειδικούς αναλυτές που κάνουν επαγγελματικό risk managent.
    Το σημερινό οικονομικό πρόβλημα δημιουργήθηκε απότομα λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
    Όταν φοβούνται οι δανειστές μας, τραυματίζονται οι τράπεζες, που κόβουν τις πιστώσεις και τότε έρχεται ο πραγματικός θάνατος της αγοράς.
    Είναι αυτό που οι οικονομολόγοι ονομάζουν “κλίμα”.
    Πότε τραυματίστηκε αυτό το κλίμα της πίστωσης, φίλε μου;
    Το Σεπτέμβριο τα σπρέντς ήταν 130 μονάδες (πάνω από το γερμανικά) και το Νοέμβριο ήταν 170 βάσης πάνω από τα γερμανικά, ακόμη και μετά τις δηλώσεις Παπκωνσταντίνου.
    Η κατάσταση έφυγε εκτός ελέγχου όταν βγήκε ο Γιώργος και είπε τα περί “επικείμενης πτώχευσης” και περί "γκρεμού", δεν μπορεί να τα ξέχασες, είναι πολύ πρόφατα.
    Το γλυκό έδεσε όταν, τον περασμένο μήνα, πριν τις διαπραγματεύσεις με τον Τρισέ ο Παπακωνσταντίνου είπε την εξυπναδίτσα του περί Τιτανικού.
    Πώς να φτιάξει λοιπόν το πολυπόθητο κλίμα;
    Για να ευθυμήσουμε σου θυμίζω τί είπε ο αναλυτής της GS για την περίσταση:
    [Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει να “πηδάς” τον μαλάκα.]
    Άφήστε λοιπόν τις παιδικές σαχλαμαρίτσες ότι φταίει ο Κ.Κ., έχουν φροντίσει τα κανάλια γι΄αυτό το καναβούρι.
    Οι αγορές θέλουν “κλίμα” εμπιστοσύνης και όποιος κάνει το λάθος να το ξεχνάει, το μετανιώνει πικρά.
    Ο ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.
    Είναι επικίνδυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση