GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα της Merkel...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης Οποιος δεν έχει διαβάσει το βιβλίο «Η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του Καπιταλισμού» του γερμανού Max ...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Οποιος δεν έχει διαβάσει το βιβλίο «Η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του Καπιταλισμού» του γερμανού Max Weber και δεν γνωρίζει κάποια πράγματα από την οικογενειακή ζωή της, δεν μπορεί να μπει στο μυαλό της κόρης του προτεστάντη κληρικού Horst Kasner. Λίγες βδομάδες μετά τη γέννηση της κόρης του Αngela ( 17.07.54) ο «Κόκκινος Κάσνερ» (το παρατσούκλι του πατέρα της) πήρε την οικογένειά του από το Αμβούργο και εγκαταστάθηκε στην Ανατολική Γερμανία για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους επί γερμανικού εδάφους (και όχι όπως έγραψαν κάποιες ελληνικές εφημερίδες για να βοηθήσει την εκκλησία). Ο Κάσνερ συνεργάστηκε στενά με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Συνασπισμού της Ανατολικής Γερμανίας (SED). Hταν ο πιο έμπιστος κληρικός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Από το νηπιαγωγείο ήδη, μπήκε η Angela στην οργάνωση των πιονιέρων „Ernst Thälmann“( Γραμματέας του γερμανικού ΚΚ που δολοφονήθηκε από τον Χίτλερ) για να συνεχίσει αργότερα την καριέρα της στη νεολαία FDJ. Με την πτώση του Τείχους, η φιλόδοξη Φυσικός του Πανεπιστημίου Καρλ Μαρξ, έπιασε το μήνυμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε «κολλητή» του Καγκελάριου Κολ. Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά.
Αυτά που δεν είναι γνωστά σε πολλούς Eλληνες είναι το πνεύμα μέσα στο οποίο μεγάλωσε. Κανένας άλλος επιστήμονας δεν μπόρεσε να μας δώσει τόσο πειστικά και...

με τόσο γλαφυρό τρόπο τη σχέση της «ηθικής της εργασίας» (Arbeitsethos) και της αποταμίευσης του Προτεσταντισμού με τον Καπιταλισμό, όσο ο Max Weber. Σύμφωνα λοιπόν με τον Weber, ο πιστός προτεστάντης προσπαθεί διαρκώς να αποδεικνύει την αξία του μπροστά στο Θεό με αυτοπειθαρχία. Με μια διάθεση αυτοαναίρεσης προσπαθεί να αποδείξει, ότι είναι άξιος. Ομως σε αντίθεση με τον καθολικό, (ή και ορθόδοξο) «μοναχικό» προσκυνητή, οφείλει να το αποδείξει μέσα από τη σκληρή εργασία και την εγκράτεια, όπως: «παραιτούμαι τώρα από την πρόσκαιρη χαρά και συλλέγω μικρές αποδείξεις αρετής μέσω καθημερινών θυσιών». Ο μαθητής του Λούθηρου ο Καλβίνος, πήγε ακόμη πιο μακριά από το δάσκαλό του λέγοντας πως: «είναι καταραμένος όποιος εμπιστεύεται τον άνθρωπο και οικοδομεί την αρετή του πάνω στην ηδονή της σάρκας όπως και καταραμένος είναι εκείνος που επιδεικνύει τον πλούτο του. Συσσώρευε, συσσώρευε είναι εντολή του Θεού».
Αυτή η αυτοαναίρεση του ανθρώπου, οδήγησε σε μια φιλοσοφία τρόπου ζωής, «εγκόσμιας ασκητικής» , όπου τα μηνύματα ήταν: εργασία και αποταμίευση αντί άσκοπων δαπανών. Φόβος μπροστά στη διασκέδαση και τις χαρές της ζωής και ρουτινοποίηση των δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής με αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία, όπου η αυτοπειθαρχία παίρνει τα χαρακτηριστικά της αυτοτιμωρίας. Ο Προτεστάντης σέβεται και εκτιμά μόνο εκείνους που τηρούν αυτούς τους κανόνες και περιφρονεί τον αποτυχημένο γιατί πιστεύει ότι αποτυχημένος είναι μόνο εκείνος που δεν τηρεί αυτούς τους κανόνες. Αν πέσεις, ο προτεστάντης, αντί να σου τείνει χείρα βοηθείας θα σε προσπεράσει ή θα σε ποδοπατήσει γιατί είσαι κάτι σαν μίασμα. Γι αυτό, αν πέσεις ή θα ανασηκωθείς μόνος σου ή θα ποδοπατηθείς. Μια παλιά διαφήμιση του Johnny Walker με τον Σκορτσέζε είναι ενδεικτική αυτού του πνεύματος «χριστιανικής αλληλεγγύης». Λέει περίπου «έπεσα πολλές φορές αλλά πάντα σηκωνόμουν μόνος μου».
Οποιος έλληνας περιμένει αλληλεγγύη δίχως ένα βαρύ, πολύ βαρύ τίμημα, είναι βαθιά νυχτωμένος. Οι δυτικογερμανοί δεν λυπήθηκαν τα «αδέρφια τους» τους ανατολικογερμανούς και κάποιοι στην Ελλάδα περιμένουν να λυπηθούν εμάς. Όταν κατέρρευσε, ή καλύτερα όταν κατέρρευσαν το ανατολικογερμανικό καθεστώς, το πρώτο πράγμα που έκαναν σε χρόνο μηδέν, ήταν η δημιουργία μιας εταιρείας της “Treuhandanstalt”. Κάτω από την διεύθυνση της κόρης ενός τραπεζίτη (επίσης Προτεστάντη από το Αμβούργο) της Birgit Breuel, ιδιωτικοποίησαν, δηλαδή ξεπούλησαν όλες τις κρατικές επιχειρήσεις ακόμη και τα ιστορικά κέντρα όλων των ανατολικογερμανικών πόλεων σε ιδιώτες δυτικογερμανούς αδιαφορώντας για τα εκατομμύρια των εργαζομένων που βρέθηκαν στους δρόμους. Αίφνης, δυτικογερμανοί, όχι μόνο επιχειρηματίες αλλά και γιατροί, δικηγόροι, ακόμη και δάσκαλοι, βρέθηκαν από το πουθενά με περιουσίες. Όταν εγώ εργαζόμουν σε ένα δυτικογερμανικό ίδρυμα μέχρι το 1994, γνώριζα πρώην συμφοιτητές μου δυτικογερμανούς, αποτυχημένους και άνεργους, που είχαν πάει στην Ανατολική Γερμανία σαν δήθεν ειδικοί, με κοινοτικούς πόρους και αμοιβές των `15.000 μέχρι και 20.000 γερμανικών Μάρκων για να «βοηθήσουν» δήθεν τα «αδέρφια τους» και γύρισαν με περιουσίες.
Περιμένετε κάτι καλύτερο; Αφού μας αφήσουν να πέσουμε κυριολεκτικά στο καναβάτσο, θα έρθουν και θα μας πάρουν με το φορείο. Αυτή θα είναι η βοήθειά τους ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ φυσικά.

17 σχόλια

  1. Η Γερμανίδα καγκελάριος εκτίμησε σήμερα ότι η απόφαση για το μηχανισμό βοήθειας της Ελλάδας δεν πρέπει να ληφθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.
    «Πιστεύω ότι προς το παρόν η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από χρήματα και η ελληνική κυβέρνηση το επιβεβαίωσε”.

    Toν έχω ικανό τον ΓΑΠ, να είπε και στην Μέρκελ “….λεφτά υπάρχουν…”
    Γιωργάκης… με τα όλα του….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοναδική ευθύνη για αυτή την κατάσταση φέρνει αποκλειστικά και μόνο το GAP.
    Κανείς άλλος.

    Η τακτική του είναι ενάντια στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
    Όλες οι χώρες τις οποίες οι σοσιαλιστές σύντροφοι υβρίζουν νυχθημερόν ακολουθούν στρατηγική Εθνικού Συμφέροντος.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Η παγκόσμια πολιτική δεν είναι παιδική χαρά για να βγαίνει το κάθε GAP και να λέει ότι του κατεβάσει η κούτρα του.

    Σήμερα έχουμε έναν ανεπαρκέστατο πρωθυπουργό που δεν ακολουθεί στρατηγική Εθνικού Συμφέροντος.

    Τουλάχιστον όχι της Ελλάδος.
    Ίσως μιας άλλης χώρας.
    Πάντως όχι της Ελλάδος.
    Και μέσα σε όλα αυτά έχει επιδωθεί σε έναν ξεκάθαρο διωγμό των Ελλήνων, είτε φορολογόντας και τον αέρα που αναπνέουν είτε νοθεύοντας την πολιτική του φωνή με νοσμοσχέδια ανθελληνικά.

    Αυτό είναι ο σοσιαλισμός και όσοι μιλούν για καπιταλιστικά μέτρα ψεύδονται γιατί ο καπιταλισμός βασίχεται στην παραγωγή και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που προσφέρουν εισόδημα για κατανάλωση και ευδαιμονία.
    Σήμερα όλα αυτά κατηγορούνται ως κακά και βλέπουμε την προσπάθεια να εξαθλιωθεί το σύνολο των Ελλήνων για χάρη μιας κάστας φίλων της κυβέρνησης και του GAP.

    Μην ακούτε την προπαγάνδα των αριστερούληδων που αυτό επιθυμούν να πάθουν οι Έλληνες για να αναδειχθούν γλύφοντας μόνο της εξουσία και όχι με την πραγματική τους αξία.
    Δείξτε τους ότι τους αγνοείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφου μπορουμε να δανειζομαστε ακομα εστω και με μεγαλα επιτοκια τοτε τι σκατα καθεται και μιλανε οι παπαρες του πασοκ για ΔΝΤ και αλλες χαζομαρες?
    βγες εξω ρε φιλε δανεισου στις αγορες εστω και με αυτο το επιτοκιο, κανε τουμπεκι για λιγο καιρο και ραψτο το ρημαδι το στομα σου που καθε λιγο και λιγακι τρομοκρατεις τον κοσμο και τις αγορες, κατσε και λιγο στην ελλαδα να κυβερνησεις και τα spreads θα πεσουν μονα τους σε διαστημα λιγο μηνων.
    αφου το ειπε και μονος του! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!Α ΡΕ ΤΖΕΦΡΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sAN TON DR KOUTSOUKO MAS TA LES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως, προσωπικά δεν τον βλέπω να καλοκαιριάζει και βλέπω κάποιον που λέγεται Βγενόπουλος (με όλα τα “μαγικά” αραβικα κεφάλαια που έχει από πίσω του) να έρχεται ως προσωρινή κυβέρνηση-μάνατζμεντ έως ότου περάσουμε σε οριστικοποίηση τυχόν πολιτικών διαβουλεύσεων για δημιουργία ενός μικτού κυβερνητικού σχήματος -ει δυνατόν από όλα τα κόμματα- που θα αναλάβει να “κυβερνήσει” την χώρα.

    Μην ξεχνάμε πως ένα τέτοιο πολιτικό-κυβερνητικό σχήμα θα αποτελέσει το άλλοθι όλων, ενώ την ίδια στιγμή θα μετριάσει -όσο περισσότερο μπορέσει- τις κοινωνικές αντιδράσεις…
    Αλλά όλα αυτά είναι υποθέσεις. Αφού με την κυβέρνηση σε αυτό το χάλι, το ΠΑΣΟΚ μπόρεσε να κερδίσει στις εκλογές της ΓΣΕΕ, τότε σημαίνει πως αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον, επειδή δεν έχει πλέον πολίτες, παρά μίσθαρνα που άγονται και φέρονται από τους ινστρούχτορες και τα αφεντικά τους…

    Δεν απομακρυνόμαστε από το ΔΝΤ, αλλά απομακρυνόμαστε από την πιθανότητα δημιουργίας αρνητικού κλίματος -και πιθανών πρόωρων αντιδράσεων- γύρω από αυτό.
    Όταν θα έρθει το ΔΝΤ (βλέπετε Μ. Παρασκευή) όλα θα είναι κλειστά και θα μπορέσουν οι τράπεζες να κανονίσουν τα λογιστικά τους, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει ΚΑΘΟΛΟΥ η αγορά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά, πιστεύω πως το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό.
    Η σαφής έλλειψη εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων (Γαλλίας και Γερμανίας) προς το πρόσωπο του σοσιαλιστή Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και οι ατυχείς κινήσεις-επιλογές στρατηγικής που επέλεξε ο ίδιος να κάνει, έδωσαν το “πράσινο” για επίθεση σε ένα κράτος που δεν είχε κανέναν απολύτως να το υπερασπιστεί.

    Εκβιασμός σε αυτούς δεν γίνεται. Απλά έπρεπε να το παίξει πολύ θυμωμένος και αποφασισμένος αν πέσει να τους πάρει όλους μαζί του, στον πάτο… έπρεπε να το παίξει απρόβλεπτος… αλλά και στο σημείο αυτό δεν μπορούσε να τους πείσει, επειδή ήταν ο Γιωργάκης – Jefrrey από τις ΗΠΑ, το καλό παιδί της μαμάς, που έγινε πρωθυπουργός επειδή του άφησε ο πατέρας του κληρονομιά το… όνομα…!
    Είχε όλα τα καλά συστατικά να ηγείται μίας ΜΚΟ για την αποκατάσταση της τιμής κοριτσιών όπως η Τζούλια…!

    Το ότι πάει τώρα στα τυφλά, δεν είναι καν θέμα να συζητηθεί.
    Δεν πάει μόνο στα τυφλά, αλλά πάει και ευθεία στον γκρεμό…
    Πολύ φοβάμαι όμως πως έχει πάντα στο μυαλό του να βάλει την Sachs να τον ξελασπώσει. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε πως το έχει υποσχεθεί και έχει ο ίδιος προσωπικά εγγυηθεί πως δεν θα επιτρέψει πτώχευση της Ελλάδας…! Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Όταν ένας πρωθυπουργός βεβαιώνει για κάτι, τότε (στατιστικά) γίνεται το αντίθετο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Afou den tis leei o giorgakis na paei na pidichtei kala sas kanei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ.

    Δεν κοιτάτε εκεί να "κοντύνετε" μερικούς ντόπιους απατεώνες και να τρομάξουν όλοι.

    Η Μέρκελ κοιτάζει μόνο το συμφέρον της Γερμανίας και καλά κάνει.

    Μακάρι και οι δικοί μας ευρωρουφήχτρες που βρέθηκαν σε κρίσιμες θέσεις να είχαν φροντίσει την πατρίδα τους.
    .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μια λίγο πολύ απλοϊκή αν όχι σαχλή θεώρηση της προτεσταντικής ηθικής και της επιρροής της στην σύγχρονη Γερμανία, σε αντίθεση με το γεγονός ότι πρωταρχικά στις ευρωπαϊκές προτεσταντικές κοινωνίες αναπτύχθηκε το κοινωνικό κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λες να σχολιάσεις και πηγαίνουν οι ανοησίες γόνατο! Ντροπή! Δε μπορούμε τελοσπάντων να κατλάβουμε ούτε και τα πιο απλά; Χτές βγήκαν καμπόσα δισ κλεμμένα. Πόσα άραγε θα βρίσκουμε; Δε είχαν τίποτα Ελληνικό πάνω τους. Καμώνονται και καμώνονταν πως νοιάζονται για την πατρίδα, για την οικογένεια και τα διάλυσαν και τα δύο. Ο Χριστόδουλος τους είχε μείνει αλλά εκείνος ξεκουμπίστηκε! Τώρα κάποιοι εδωμέσα τους ακολουθούν κατά πόδας! Τέτοιες ξεφτίλες πια! Τάχα δεν πήραν χαμπάρι, τάχα τους ξεγέλασαν, τάχα άργησαν,τάχα δεν μπορούν! Δεν μπορούν αυτό που μππόρεσαν τα κουμάσια τους! Αλλά τι περιμένεις από τους πουλημένους; Άσε και τους τάχα αριστερούς τύπου Τσίπρα και Αλέκας! Εκείνοι κι αν δεν είναι άσχετοι! Έχουν μπερδέψει τη μέρα με τη νύχτα τρομαρα τους! Πάνε και κάμποσοι ανιστόρητοι από πίσω! Ε ρε Ελλαδίτσα! Από τους αρχαίους χρόνους εξόριζες τους Αριστείδηδες! Προτιμούσες τους σκράπες! Και να οι Ρωμαίοι και να οι Βυζαντινοί και να οι Σλαύοι και οι φυλές όλες και να οι Τούρκοι. Στο τέλος φυλακίσανε και τον Κολοκοτρώνη!! Τι να πεις; Βγάλανε και τον πιο άχρηστο πρωθυπουργό για δυο τετραετίες, ασχετο αν του πέσανε πολλές και δεν τις έβγαλε πέρα. Τον ονομάζανε πάντως συνεχώς ως τον"καταλληλότερο". Και τώρα αντί να χώσουν το κεφάλι τος στις ακαθαρσίες για να το απογεμίσουν, μια και μένει φυρό, παρουσιάζονται να πουν τι; Για τον ΓΑΠ! Εμ πού να τη βρουν την ντροπή; Όταν την έσπερνε ο Θεός αυτοί κρατούσαν ομπρέλες!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mia zwh logia oloi oi neo-ellhnes apo ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ 2:39,

    το κοινωνικό κράτος με την θέσπιση της σύνταξης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης υιοθέτησε στα τέλη του 19ου αιώνα ο αντισοσιαλιστής, που πήρε την ονομασία "σιδερένιος καγκελάριος Οττο φον Μπίσμαρκ", όχι από αγάπη προς τους εργαζόμενους αλλά από φόβο μπροστά στο ανερχόμενο εργατικό κίνημα και τους σοσιαλιστές γερμανούς που είχαν γίνει πανίσχυροι. Η κοινωνική ειρήνη και ο φόβος ανατρεπτικών εξεγέρσεων ήταν ο μοναδικός λόγος και όχι η συμπόνια. Γι αυτό και τώρα σε όλες αυτές τις χώρες, ακόμη και στη Σουηδία αποδομούν το λεγόμενο κοινωνικό κράτος, αφού δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος. Εχω ζήσει πάνω από 20 χρόνια μέσα σε προτεστάντες και δεν γνώρισα κανέναν που να έδωσε σε παιδί του μέρος της περιουσίας του πριν πεθάνει. Γνώρισα πολλούς φοιτητές γιους εκατομμυριούχων που έμεναν σε φοιτητική εστία παίρνοντας από τους γονείς μόνο 650 γερμανικά μάρκα το μήνα, όσο ήταν το επιβαλόμενο ποσό υποτροφιών και ξέρω πολλούς που είχαν πάει στα γερμανικά δικαστήρια για να απαοτήσουν ακόμη και αυτό το ποσό. Δεν γνωρίζω κανένα παρόμοιο περιστατικό από συμφοιτητές μου καθολικούς οι οποίοι μάλιστα το διασκέδαζαν με τους φίλους τους προτεστάντες. Αν γνωρίζεις γερμανικά διάβασε το παρακάτω κείμενο. Αν πάλι δεν ξέρεις την γερμανική νοοτροπία, μην μιλάς για σαχλότητες. Το κείμενο είναι απλοϊκό γιατί δεν γράφω διδακτορική διατριβή.
    "Soziales Handeln war aber immer zugleich Ordnungspolitik, die auf die Erhaltung des sozialen Friedens abzielte. So sollten die unter Reichskanzler Otto von Bismarck in den 80er Jahren des 19. Jahrhunderts in Deutschland eingeführte Renten-, Kranken- und Unfallversicherung die wachsende Bevölkerungsschicht der Industriearbeiter von revolutionären Bestrebungen abhalten".

    Με εκτόμηση

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. όπως η κοινωνική πολιτική του Obama σήμερα έτσι και του Bismarck δεν υπαγορευόταν από κάποιο αντίπαλο δέος. ήταν και είναι προσπάθειες εκσυγχρονισμού και ορθολογικής αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων. δεν είναι η προτεσταντική ηθική της Merkel που της απογορεύει να χρηματοδοτεί τα αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής που εισήγε ο Ανδρέας Παπανδρέου. αρνούνται να συνδράμουν ο (ορθόδοξος;) Πούτιν και ο ινδουιστής πρωθυπουργού της Ινδίας. κανένας δεν έχει λεφτά για πέταμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 6:12
    οι συγκρίσεις σου είναι ασύμμετρες. Κατ΄ αρχάς δεν βρίσκεις γερμανό ιστορικό που να αρνείται ότι ο Μπίσμαρκ πήρε τα συγκεκριμένα κοινωνικά μέτρα για να προλάβει κοινωνικές συγκρούσεις αφού την ίδια στιγμή ψήφισε τους γνωστούς νόμους κατά των σοσιαλιστών και των συνδικάτων. Εκανε το ίδιο ακριβώς που έκανε 55 χρόνια αργότερα ο Μεταξάς με το ΙΚΑ και την τοποθέτηση στη θέση του Υπουργού εργασίας έναν πρώην αριστερό. Και οι δυο τους δεν φμιζόταν για κοινωνική ευοαισθησία προς τους εργαζόμενους. Οσον αφορά στη σύγκριση Μέρκελ και Πούτιν, νομίζω πως είναι περισσότερο διασκεδαστική παρά σοβαρή. Με την Γερμανία είμαστε, όχι μόνο στην ίδια οικονομική αλλά και νομισματική ένωση. Η Γερμανία, η περισσότερο εξαρτημένη από εξαγωγές χώρα της Ευρώπης, σύμφωνα με όλους τους αναλυτές, είναι η πιο επωφελούμενη χώρα από την ευρωζώνη. Εχει η Ρωσία του Πούτιν τις ίδιες υποχρεώσεις έναντι της Ελλάδος;

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πίσω από τις "ηθικές" κρύβεται το χρήμα. Και επειδή μιλάμε για ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ, ας δούμε και πως "οργανώνεται" το όλο παιχνίδι. http://www.youtube.com/watch?v=8F4IGwuKdUQ
    -The Rothschilds Exposed-

    Επίσης το ίδιο όνομα θα συναντήσετε και εδώ:
    https://e-loans.nbg.gr/webaccess/nbg/hanbg/en/editions/editions5/pdf/chronologio.pdf σελ.16 στο
    A CHRONICLE OF NATIONAL BANK OF GREECE 1841-2001 160 YEARS OF BANKING

    Καπετάν Μακρής. Παρ΄όλα αυτά η "νίκη" θα είναι θέμα κουλτούρας.
    http://www.youtube.com/watch?v=4RLaOsYA1WA&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κουράστικα ν ακούω λόγια π ανεβωκατεβαίνουν σκάλες ανούσια χωρίς νόημα και σκοπό.

    Τα κράτη χρεωκοπούν στο ΔΝΤ, το ίδιο ακριβώς όπως κι ο ίδιος ο άνθρωπος χρεωκοπεί την ύπαρξή του στο θεό, και καθώς το σύστημα των λειτουργών της "εκκλησίας του οίκου" του θεού αξιοποιούν και αποθυσαυρίζουν από την ηλιθιότητα της ματαιότητας των πιστών τους, έτσι και οι τραπεζίτες αξιοποιούν και θυσαυρίζουν από την ηλιθιότητα της ματαιότητας αυτών που κυβερνούν τις τις τύχες των "εκκλησιών των δήμων."

    Λίγα λόγια και σταράτα για αυτούς που δεν είναι της σχολής του "πίστευε και μη ερεύνα"

    http://vimeo.com/7824149

    Ένα video για το χρήμα τις τράπεζες, και τη μεγάλη διεθνή απάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αντε ΜΕΡΚΕΛ στειλε κανα φραγκο να φυγουμε 25η Μαρτιου και να γυρισουμε την Κυριακη του Θωμα !!!

    Ωραιο το καθισιο αλλα μπροστα στην ξαπλα δεν πιανει ΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση