GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τις πρυτανικές εκλογές στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑΚΉ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΧΗΜΑ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, Τη Δευτέρα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑΚΉ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΧΗΜΑ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ»

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, φοιτητές,
Τη Δευτέρα 31 Μαΐου και την Τρίτη 1 Ιουνίου από τις 09:00 π.μ έως τις 18:00 ψηφίζουμε ΟΛΟΙ για να αναδείξουμε τις νέες Πρυτανικές Αρχές του ΕΜΠ (Αίθουσα Τελετών, Κτίριο Διοίκησης, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου).
Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι:
- να ανακτήσει το Πολυτεχνείο τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, στον χώρο της Ανώτατης εκπαίδευσης και ειδικά σήμερα, στις δύσκολες συνθήκες της ολόπλευρης κρίσης να υπηρετήσει την ελληνική κοινωνία,.
- να αξιοποιήσει το Πολυτεχνείο τη Δημοκρατική του παράδοση και το Ιστορικό Συγκρότημα της Πατησίων, διασυνδεδεμένο με όλες τις λειτουργίες του και με την πόλη. Θέλουμε το ιστορικό Πολυτεχνείο ζωντανό πανεπιστημιακό κύτταρο, ανοιχτό στην κοινωνία και όχι χώρο μάχης χαρακωμάτων, ούτε και μουσείο.
Απαιτείται όλοι μαζί, να χαράξουμε και...
 να υλοποιήσουμε μια νέα ενωτική στρατηγική και πρακτική, ανεξάρτητα από πολιτικά στερεότυπα και διαχωριστικές γραμμές, αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες του επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού του Πολυτεχνείου• αξιοποιώντας, ό,τι κατακτήθηκε μέχρι σήμερα στην ιστορική του διαδρομή, στα μέτωπα της Παιδείας, της Έρευνας και του Πολιτισμού. Το πανεπιστημιακό άσυλο, που κατακτήσαμε με αγώνες, απαιτεί τη συνύπαρξη και τη συνδιαχείριση του Πολυτεχνείου από όλη την πολυτεχνειακή κοινότητα.
Πρώτος στόχος μας, είναι το Ε.Μ.Π., το πρώτο Τεχνολογικό Ίδρυμα της χώρας, να αναγνωριστεί διεθνώς ως διακεκριμένο Πανεπιστήμιο, παρέχοντας ελκυστικές, υψηλής ποιότητας γνώσεις στους σπουδαστές του και ισχυρά πτυχία με δικαίωμα πρόσβασης των Διπλωματούχων Μηχανικών στις επαγγελματικές δραστηριότητες με βάση το Πρόγραμμα των Σπουδών τους.
Το ΕΜΠ πρωτοπόρο Ίδρυμα στη Έρευνα και την Τεχνολογία, μπορεί και πρέπει με τα κριτήρια του Δημόσιου Πανεπιστημίου να διασφαλίσει την καινοτόμο αναπτυξιακή του παρέμβαση, όπως άλλωστε έγινε τη δεκαετία του '50 για την ανασυγκρότηση της μεταπολεμικής Ελλάδας.
Μέσα στο περιβάλλον αυτό των μεγάλων προκλήσεων, όπου μόνο όλοι μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε το κίνδυνο σε ευκαιρία και με πλήρη συνείδηση ότι, οι δυναμικές δεν δημιουργούνται από πρόσωπα, αλλά από συλλογικές διαδικασίες, θέτουμε στην κρίση της Πολυτεχνειακής Κοινότητας τις θέσεις και τις δυνάμεις μας, ώστε το Πολυτεχνείο να ξαναμπεί μπροστά.
Σίμος Σιμόπουλος
Καθηγητής Σχολής Μ.Μ Υποψήφιος Πρύτανης
 Ιωάννης Αβαριτσιώτης
Καθηγητής Σχολής ΗΜΜΥ Υποψήφιος Αντιπρύτανης
Τώνια Μοροπούλου
Καθηγήτρια Σχολής Χ.Μ Υποψήφια Αντιπρύτανης

11 σχόλια

  1. *οι βολευτες ειναι ακομα 300

    *φυλακη δεν εχει παει ακομα κανεις.

    *κανενα λουκετο σε μεγαλους φοροφυγαδες.

    τους μισθους τους κοψανε το ιδιο βραδυ που το ειπανε. Ουτε καν την επομενη μερα δεν περιμεναν. Ισα ισα τα πηρανε και αναδρομικα.

    ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΦΕΤΟΣ ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ,
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ ΨΕΜΜΑΤΑ.

    ΣΙΧΑΜΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το κλείνετε καλύτερα; Ετσι κι αλλιως δεν έχει να προσφέρει πια κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προχθές, στο γνωστό γερμανικό supermarket ALDI, κοιτούσα ένα βαζάκι με μέλι.
    Κοιτούσα να δω τη χώρα προέλευσης. Έγραφε: "προέρχεται από χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Οι μπαγάσες με κούφαναν. Τέτοιος λεπτομερής, συγκεκριμένος και επακριβής χωρικός προσδιορισμός της προέλευσης, δεν θα μπορούσε να υπάρχει ούτε και θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ. Ήταν, όπως αντιλαμβάνεστε, τόσο συγκεκριμένος που δεν άφηνε κανένα περιθώριο πως η χώρα προέλευσης θα μπορούσε να βρίσκεται και σε άλλον πλανήτη. Το μόνο που δεν διευκρίνιζε είναι ότι δεν προσδιόριζε το ηλιακό σύστημα.

    Τόσο συγκεκριμένη, σαφής, ακριβής και κυριολεκτική είναι και η προεκλογική ανακοίνωση της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ», που διεκδικεί να αναλάβει την πρυτανεία του Ε.Μ.Π (θα μας κλαίνε κι’ οι ρέγγες. Κρυφτείτε γιατί καήκαμε!!!). Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα, πασπάτης καλαφάτης, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε. Τον Πολύδωρα άμα έβαζαν να την συντάξει, θα ήταν διαυγέστερη.

    Καλά δεν αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι αυτοί ότι απευθύνονται σε μορφωμένους και σκεπτόμενους; Εκτός κι αν απευθύνονται σε εκείνους, και ευελπιστούν την ψήφο τους, που γράφουν το ψάρι με πι και σίγμα και το πέος με αι και ω.
    Αντιγράφω:
    «…..Απαιτείται όλοι μαζί, να χαράξουμε και... να υλοποιήσουμε μια νέα ενωτική στρατηγική και πρακτική, ανεξάρτητα από πολιτικά στερεότυπα και διαχωριστικές γραμμές (sic!!!), αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες του επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού του Πολυτεχνείου• αξιοποιώντας, ό,τι κατακτήθηκε μέχρι σήμερα στην ιστορική του διαδρομή, στα μέτωπα της Παιδείας, της Έρευνας και του Πολιτισμού (sic!!!).
    Το πανεπιστημιακό άσυλο, που κατακτήσαμε με αγώνες, απαιτεί τη συνύπαρξη και τη συνδιαχείριση του Πολυτεχνείου από όλη την πολυτεχνειακή κοινότητα (you kouf me, με κουφάνατε!!!). Πρώτος στόχος μας, είναι το Ε.Μ.Π., το πρώτο Τεχνολογικό Ίδρυμα της χώρας (πρώτο ήταν τη 10-ετία του ‘40 και του ‘50, τώρα; αμ δε!!!). Δεν μας λέτε αν έχετε κάποια καλή κατάταξη από διεθνή αξιολόγηση, όπως η Πάτρα και η Κρήτη; Στη Γερμανία μου έλεγαν προχθές ότι δεν σας γνωρίζουν κάν…), να αναγνωριστεί διεθνώς ως διακεκριμένο Πανεπιστήμιο (η αναγνώριση έρχεται με επιτεύγματα ύστερα από διεθνή αξιολόηγηση και όχι με ευχολόγια εσωτερικής κατανάλωσης και με αρθρογραφία στο Βήμα, την Αυγή και το Ριζοσπάστη!!! ), παρέχοντας ελκυστικές, υψηλής ποιότητας γνώσεις στους σπουδαστές του και ισχυρά πτυχία με δικαίωμα πρόσβασης των Διπλωματούχων Μηχανικών στις επαγγελματικές δραστηριότητες με βάση το Πρόγραμμα των Σπουδών τους (στην αγορά, πληρώσαι όχι γ΄αυτό που σπούδασες αλλά γι΄αυτό που μπορείς να παράγεις, χρησιμοποιώντας αυτό που σπούδασες). Το ΕΜΠ πρωτοπόρο Ίδρυμα ΣΤΗ (θέλει και –ν βρε αγράμματοι, και μη φοβάστε, δεν πρόκειται εύκολα κανείς να σας πει ότι δεν είστε «προοδευτικοί», αφού την ιδιότητα του προοδευτικού στην Ελλάδα, την έχει αποκλειστικά το σινάφι σας από τη μεταπολίτευση και μετά «δημοκρατικώ δικαιώματι») έρευνα και την Τεχνολογία, μπορεί και πρέπει με τα κριτήρια του Δημόσιου Πανεπιστημίου (sic!!, μάγκες, το αποτέλεσμα μετράει και όχι το αν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό) να διασφαλίσει την καινοτόμο αναπτυξιακή του παρέμβαση (you kouf me), όπως άλλωστε έγινε τη δεκαετία του '50 για την ανασυγκρότηση της μεταπολεμικής Ελλάδας….»

    Παχειές κουβέντες κενές και αεράτες, περιχυμένες με μπόλικη σάλτσα, παπαριές στη ν-οστή άνευ περιεχομένου , αλληλοαναιρούμενοι (μη) στόχοι, μεγαλοιδεατισμός άνευ αντικρύσματος κλπ κλπ.
    Και καλά θα κάνετε, όταν αναφέρεστε σε μακρυνές 10-ετίες (10-ετία του 50 και στις παλαιότερες), να κάνετε γαργάρες πλένοντας το στόμα σας με θειϊκό οξύ. Δεν σας χρωστούν τίποτε οι Σαρόπουλος, Στρίγκος, Αθανασιάδης, Μιχαλόπουλος, Κ. Λέφας, Κ. Παπαϊωάννους, Θεοχάρης, Μπιτσάκος, Γεωργικόπουλος, Λαδόπουλος, Δημόπουλος, Κορωναίος, Λοϊζος, Παναγιωτουνάκος, Θ. Τάσιος, και τόσοι άλλοι.

    Προβλέπω στις εκλογές να παίρνετε ό, τι σας αξίζει. «Τα κάτωθι»!!!!!!!!

    «Αντι-λαμόγιος»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μά είναι δυνατόν νά έχουν μετατραπεί τά ΑΕΙ,από τούς καθηγητές,σέ ""λαϊκή αγορά"" τής Κοκκινιάς,σέ ""λαϊκό παζάρι ψήφων""???
    Άκου παρατάξεις στά ΑΕΙ!!!!
    Τέτοιος κατήφορος,τέτοιος βόθρος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κόψτε φάτσες από καθηγητές ΑΕΙ και βγάλτε συμπέρασμα. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πώς το λέγανε οι λατίνοι? ώ καιροί ώ ήθη!!! η αγωνίστρια κ. Μωροπούλου υποψήφια ... η γενιά του Πολυτεχνείου δεν έχει εξαργυρώσει φαίνεται ακόμα τους αγώνες της ... ίσως ακουτεί κιτρινισμός αλλά αν και ήμουν σε μικρή ηλικία ... η εν λόγω κυρία είχε κάποια "σχέση" με τον κ.Κοσκωτά?????? τι θυμήθηκα κι εγώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΜΕ - ΠΑΣΟΚ......
    εντάξυ άρχησε η ανθρωποφαγία των ανεπιθύμητων λαμόγιων πολιτικών και οι δημοσιογράφοι μέσω των εντύπων ιδιοκτησίας των γνωστών νταβατζίδων κάνουν πάρτυ και πυροβολούν.

    Κανένας όμως δεν αναφέρει για
    την αφύσικα τεραστια περιούσία των κουρήδων,τα χρέη και τα εικονικά τιμολόγια
    τα χρήματα που διακινούσε σε πλαστικές σακούλες ο θέμος και η τράπεζα στο κολωνάκι που δέχονταν μαυρα χρήματα ως καταθέσεις
    πως ο νίκος έχει βίλα 3 εκατομ ευρώ και πόρσε
    πως ο μάκης βρέθηκε στην Εκάλη και καγιέν
    πως ο γιώργος έγινε καναλάρχης ,εκδότης κλπ
    πως ο νικος της τατιάνα
    πως ο………πως ο………κλπ κλπ κλπ

    ας πάει και εκεί το πόθεν έσχες να δούμε και αν οι ανθρωποι τα κάνανε με την δουλεία τους ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ και μάλον τότε κάναμε λάθος επάγγελμα.

    ΠΑΝΤΩΣ.....
    Θέατρο παίζουν την Κάθαρση, μοιράζουν τους ίδιους ρόλους σε στελέχη Πασόκ ΝΔ, κατάσταση τάλε κουάλε με το βρώμικο 89.

    Η διαφορά είναι πως το ζητούν πιεστικά και οι δανειστές φοβούμενοι μη χάσουν τον έλεγχο από τη λαϊκή οργή.
    Νομίζω πως θα καθησυχαστούν οι ανησυχίες τους.
    Κάποια στιγμή θα ξεμείνουν πάλι από καύσιμα, θα σταματήσουν τα επιτελεία να τροφοδοτούν με στοιχεία και …τούβλα!

    Οχι τόσο γρήγορα κι απότομα πάντως όπως έγινε με τη βίλα της Μιμής(…).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΛΛΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ...
    ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΟ INDYMEDIA ΤΟΥ SOROS ....
    ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ, ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ....

    ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ...

    ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Η ΤΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ, ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ, ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΩΝ ΚΩΛΟΚΟΜΜΑΤΩΝ "ΠΑΝΤΟΥ", ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ????

    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΙΔΡΎΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΑ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ (ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) ΚΑΙ
    ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ???

    ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΏΣΕΤΕ ???

    ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ, ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ...

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ...

    ΘΑ ΣΑΣ ΓΔΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ,
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΠΑΠΑΔΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ,
    ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ,
    ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ...

    ΟΣΟΙ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ.

    ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ, ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛΑΜΟΟΟΟΓΙΑ ........
    ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕΕΕΕΕΕ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. '' ...ίσως ακουτεί κιτρινισμός αλλά αν και ήμουν σε μικρή ηλικία ... η εν λόγω κυρία είχε κάποια "σχέση" με τον κ.Κοσκωτά?????? τι θυμήθηκα κι εγώ!! ...

    Επιτελους, αρχιζουμε και μιλαμε !!!
    Όλα αυτά τα σκουλήκια πολύ σύντομα θα ψάχνουν μέρος να κρυφτούν.
    Αυτό το σιχαμένο υποκείμενο θα είναι από τα πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση