GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαλωθιές και από τον νομάρχη...

Από το http://laikoyra.blogspot.com/    O Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έριχνε και ο αυτός «μπαλωθιές», για να τιμήσει το έθι...

Από το http://laikoyra.blogspot.com/
  
O Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έριχνε και ο αυτός «μπαλωθιές»,
για να τιμήσει το έθιμο των Κρητικών.

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη βραδιά του πανηγυριού για την Αγία Παρασκευή, στο γήπεδο της Πατρίδας του Δήμου Δοβρά, στο χώρο δηλαδή που πραγματοποιούνται οι πενθήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος Πατρίδας Ημαθίας «Ευστάθιος Χωραφάς».
 Εκείνη την ώρα στη σκηνή ήταν ο...
γνωστός Κρητικός λυράρης Νίκος Ζωιδάκης και ως είθισται σε παρόμοια γλέντια, πέφτουν κάποιες «μπαλωθιές», πυροβολισμοί δηλαδή με περίστροφο το οποίο έχει αβολίδοτες σφαίρες. Κάτι τέτοιο έκανε και ένας από τους Πατριδιώτες που γλεντούσε στο πανηγύρι, μόνο που οι μπαλωθιές δεν του βγήκαν σε καλό, αφού μετά από λίγη ώρα και που είχε παραβρεθεί ως καλεσμένος στην εκδήλωση, αστυνομικοί εισέβαλαν στον χώρο του πανηγυριού και του πέρασαν χειροπέδες ενώ στη συνέχεια τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα. Αυτή η…άκομψη και κάπως αυστηρή για την περίσταση κίνηση, όπως ήταν αναμενόμενο, ενόχλησε τους διοργανωτές και συμμετέχοντες στο πανηγύρι, με αποτέλεσμα να επικρατήσει προς στιγμήν ένταση.
Μετά από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, μεταξύ των οποίων ήταν ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο Δήμαρχος Δοβρά Χρήστος Τσιούντας και ο αντιδήμαρχος Βέροιας Παύλος Παυλίδης, τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ ο προσαχθείς αφέθηκε λίγη ώρα αργότερα ελεύθερος.
Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα νωρίτερα ήταν παρών και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος μάλιστα, λίγη ώρα πριν την έφοδο των πάνοπλων αστυνομικών, έριχνε και ο αυτός «μπαλωθιές», για να τιμήσει το έθιμο των Κρητικών. Μπορεί να μην είναι νόμιμοι οι πυροβολισμοί (έστω και οι άσφαιροι), ωστόσο λόγω της βραδιάς θα μπορούσε να υπάρξει μία πιο ήπια λύση και διακριτική παρέμβαση της αστυνομίας, ώστε να αποτρέπονται τα απρόβλεπτα, από όλες τις πλευρές.

9 σχόλια

  1. ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί δεν πήγαν οι σκατομπάτσοι να τον συλλάβουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Π.ΟΡ.ΔΗ.Κ.

    (πανελλήνιο ορθόδοξο δημοκρατικό κίνημα)

    Με σήμα τον λευκό πύργο και χαραγμένο το Ζ του Ζορό...

    ΠΟΡΔΗκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο έθιμο οι Μπαλοθιές !!! δείχνει άντρες με βαρβατιλα , Εγώ θα τους πρότεινα μάλιστα να ρίχνει ο ένας στον άλλο χειροβομβίδες ! Θα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό!!!!
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ'αυτούς τους σαλονικιούς ρε παιδάκι μου , ένα παράξενο πράγμα.Είναι συνήθως καλά παιδιά , πραγματικά , καλοί φίλοι , όμως σας παρακαλώ ας μου εξηγήσει κάποιος , πώς όλα αυτά συνάδουν με τον τρόπο που ψηφίζουν?Αυτοί συνήθως είναι συνάμα και σοβαροί.Δεν είναι καραγκιόζηδες .Πως γίνεται?Μήπως θυσιάζουν εαυτό , για να εκδικηθούν τους χαμουτζήδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ.
    ΖΟΡΟ
    ΒΛΑΧΟΣ
    ΠΟΝΤΙΟΣ[ΕΙΝΑΙ]
    ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ
    ΣΕΡΒΟΣ
    ΣΒΑΡΤΣΕΝΕΓΚΕΡ ΚΛΠ ΚΛΠ.
    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΔΕΝ ΜΑΤΑΦΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.
    ΚΙ ΟΜΩΣ.
    ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.
    ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗΣ.
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΑΡΕΙΑΡΧΗΣ..,... ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ.
    ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ "ΔΡΑΧΜΗ" ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ "ΠΑΣΟΚ" ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ....ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΑΖΟ ΠΑΙΔΙ ΧΑΡΑ ΓΕΜΑΤΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ ΣΤΟ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΝΑΤΕ ΟΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
    ΠΑΣΟΚΟΙ ΆΔΕΡΦΑΡΕΣ ?

    ΠΟΝΕ ΟΡΕ ΟΙ ΜΑΓΚΙΩΤΗΔΕΣ ΟΙ ΚΩΛΟΙ
    ΜΠΟΜΠΟΛΑΙΟΙ ?

    ΠONATE EEE.....ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ !

    ΕΕΕ... ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση