GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτιά στο Highspeed 1...

Από το http://fileleutheros.pblogs.gr/ Λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί το Highspeed 1 της εταιρείας Hellenic Sea Ways ανάφερε προς τον θάλ...

Από το http://fileleutheros.pblogs.gr/
Λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί το Highspeed 1 της εταιρείας Hellenic Sea Ways ανάφερε προς τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού και το Λιμεναρχείο Μυκόνου ότι υπήρχε ανάφλεξη και πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι δύο αριστερές μηχανές του.
Το επιβατικό - οχηματαγωγό σκάφος που ανήκει στην κατηγορία των ταχύπλοων τύπου καταμαράν, είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το λιμάνι της Ραφήνας με κατεύθυνση τα λιμάνια Τήνου, Μυκόνου και Πάρου, στις 7:30 το πρωί. Στην πλεύση για Πάρο...
 εντοπίσθηκε η πυρκαγιά από το πλήρωμα, την οποία και αντιμετώπισε οργανωμένα με τους πυροσβεστήρες, χωρίς να δημιουργηθεί πανικός στους 458 επιβάτες ή να γίνουν ζημιές στα 69 οχήματα που βρίσκονταν στο γκαράζ.
Το λιμεναρχείο Πάρου πήρε εντολή να είναι έτοιμες οι δυνάμεις του γιατί το πλοίο πλέοντας μόνο με τις δύο δεξιές του μηχανές, πολύ αργά, θα κατάπλεε στο νησί.
Ο λιμενάρχης κ. Α. Ραγκούσης εκτός από τις δυνάμεις του λιμεναρχείου κινητοποίησε επικουρικά την πυροσβεστική και το Κέντρο Υγείας, ώστε να διαθέσουν ειδικό όχημα και άνδρες και ένα ασθενοφόρο αντίστοιχα. Επιπλέον, ενεργοποίησε το τοπικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει το σκάφος το οποίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Πάρου. Οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με άλλα πλοία της εταιρείας διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ.
Έμπειροι άνθρωποι στα θέματα αυτά επισημαίνουν ότι το σκάφος είχε τύχη που αντιμετώπισε την συγκεκριμένη βλάβη σε συνθήκες απόλυτης καλοκαιρίας, χωρίς καθόλου άνεμο. Αν τα πράγματα ήταν έστω και λίγο διαφορετικά, τότε θα υπήρχαν σημαντικές επιπτώσεις και ενδεχόμενοι κίνδυνοι.
Η ταλαιπωρία των επιβατών στο λιμάνι της Πάρου θα χαλάσει τις διακοπές κάποιων τουριστών για λίγες ώρες, αφού το πρόβλημα προέκυψε στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού.

5 σχόλια

  1. Ευτυχώς ήταν έγκαιρη και ορθή η αντιμετώπιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε 4.54 μαλλον κοροιδετεις εδω μεσα,σε ποια σελιδα οδηγει το λινκ που εχεις βαλει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως ήταν μέσα ο Πρωθυπουγός;

    Όχι;

    Γιατί ρε γαμώτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εΡΩΤΗΣΗ
    πΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ λΙΜΕΝΑΡΧΗ πΑΡΟΥ Κ. ρΑΓΚΟΥΣΗ
    ΜΕ ΤΟΝ υΠΟΥΡΓΟ ρΑΓΚΟΥΣΗ?

    ΒΡΕ ΛαΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΕΧΕΙΕ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ??

    ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι και μεγάλος ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ.
    ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ νυχτοκάμματο με την
    στρατιωτικη-λιμενικη τζιπάρα.
    Α, μα τι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση