GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινική δίωξη και σύλληψη για την απόπειρα απόπλου προς τη Γάζα...

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας στον 60χρονο πλοίαρχο του σκάφους Audacity of hope, ο οποίος συνελήφθη καθώς ε...

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας στον 60χρονο πλοίαρχο του σκάφους Audacity of hope, ο οποίος συνελήφθη καθώς επιχείρησε να αποπλεύσει για τη Γάζα, παρά την απαγόρευση που έχει τεθεί σε ισχύ, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο κατηγορούμενος έλαβε σαρανταοχτάωρη προθεσμία προκειμένου να...
 απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή, την Τρίτη.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση σκαφών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής απετράπη σήμερα απογευματινές ώρες ο απόπλους με προορισμό τη Γάζα του πλοίου «AUDACITY OF HOPE» σημαίας Η.Π.Α.
Όπως ανακοίνωσε χθες το Λιμενικό, το πλοίο απέπλευσε παράνομα χωρίς άδεια απόπλου της Λιμενικής Αρχής από Ναυπηγείο της περιοχής Περάματος και ενώ εκκρεμούσαν προς αποκατάσταση ουσιώδεις ελλείψεις στον Τομέα της Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.  Το εν λόγω πλοίο αρχικά ακινητοποιήθηκε από πλωτά του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και εν συνεχεία συνοδευόμενο οδηγήθηκε ασφαλώς στον λιμένα Κερατσινίου.
Η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη επικρίθηκε από ακτιβιστές που είχαν σκοπό να αποπλεύσουν με πλοία με προορισμό τη Γάζα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συμπαράσταση στους Παλαιστινίους «Ένα καράβι για τη Γάζα». Οι εκπρόσωποι του καραβανιού αλληλεγγύης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υπέκυψε στις πιέσεις του Ισραήλ.
O Βαγγέλης Πισίας δήλωσε στην συνέντευξη πως «αυτή τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να χτυπά τα πλοία του στόλου, εμείς εκφράζουμε τη θέση του ελληνικού λαού και καταδικάζουμε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και τη στάση της. Ο ελληνικός λαός δεν έχει σχέση με όλα αυτά και είναι πάντα δίπλα στον παλαιστινιακό λαό. Το ταξίδι τώρα άρχισε και οι προσπάθειες να αποπλεύσουν τα πλοία θα συνεχιστούν».
Ο Ντρορ Φάιλερ, Σουηδός γεννημένος στο Ισραήλ, δήλωσε «πέρσι φτάσαμε κοντά στη Γάζα, φέτος ελπίζω να φτάσομε ακόμα πιο κοντά, το ταξίδι μόλις άρχισε. Έχουμε εναντίον μας τις αρχές, μα μαζί μας τον λαό».

5 σχόλια

  1. "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ" ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΛΙΒΕΡΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με βαση το παρακάτω του Παρελθόντος

    Τίθεται άμεσα το ερώτημα.
    Τόοοοσσσσοοο ΜΑΛΑΚΑΣ είναι
    ο Διανοητικά Καθυστερημένος Παπανδρέου
    ή
    την Πνευματική Καθυστέρηση του Ηλιθίου
    την εκμεταλλεύονται άλλοι, ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ?
    _______________________________________________
    «Είναι μια νίκη της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης»... ποιος το είπε όταν ελληνικά πλοία έσπασαν τον αποκλεισμό της Γάζας
    το 2008 ;

    Έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά το σκάφος που έσπασε τον αποκλεισμό της Γάζας............
    [Επί επάρατης και Καραμανλή εννοείται όταν υπήρχε ελευθερία, στις 4.09.2008...

    Γιατί επί χούντας ΠΑΣΟΚ δεν φεύγει καν από τον Πειραιά σκάφος για τη Γάζα... κι αν φύγει κανένα το φέρουν πίσω κομμάντο του Λιμενικού όπως γράψαμε χθες και αποκρύπτουν τα καθώς πρέπει ΜΜΕ]

    Σε κλίμα συγκίνησης, με επευφημίες και εναγκαλισμούς πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά η υποδοχή του ελληνικού σκάφους «Αγιος Νικόλαος» (Liberty), του ενός από τα δύο ελληνικά καΐκια που έσπασαν τον αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας 44 εθελοντές από 17 χώρες και εκπροσώπους διεθνών ΜΜΕ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στέλνοντας το δικό του μήνυμα τόνισε μεταξύ άλλων: « Η επιτυχία της αποστολή σας αποτελεί μία συμβολική νίκη ακριβώς για αυτά τα πανανθρώπινα και διαχρονικά αιτήματα της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας και της Ειρήνης, αποτελεί μία νίκη για την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Αυτή η επιτυχία σας μας ενθουσιάζει και μας δίνει ελπίδα για το μέλλον και την ειρηνική επίλυση του Παλαιστινιακού, για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και όλο τον κόσμο. Αυτή η επιτυχία σας, τέλος, αποδεικνύει ότι τα όποια τείχη και τους όποιους αποκλεισμούς θα τους σπάσουν οι λαοί και η δύναμη και αποτελεσματικότητα της ανθρώπινης αλληλεγγύης».
    in.gr - 4.09.2008
    ______________________________________________
    Σήμερα ο ΓΑΠ έδωσε εντολή κατόπιν οδηγιών του Ισραήλ, όχι μόνο να απαγορευθεί ο απόπλους,
    από ελληνικά λιμάνια, πλοίων με κατεύθυνση τη Γάζα και αν κανένα φύγει στη ζούλα να το φέρουν πίσω οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού με όπλα και δακρυγόνα αλλά να απαγορεύσει και τη διέλευση από ελληνικά χωρικά ύδατα πλοίων
    με προορισμό τη Γάζα !!!

    Γίναμε θυρωροί των Εβραίων και κανένας
    δεν το λέει !!
    ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ..ΠΡΩΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα ακόμη μάθημα υποταγής από την προσκυνημένη στα μεγάλα αφεντικά κυβέρνηση.
    Χωρίς τύψεις,άκρως συνειδητά και κατά παράβασιν των αρχών του Ξένιου Δία,παρέδωσε τον Οτσαλάν.
    Υπέστη εξευτελισμό στα Ιμια.
    Επνιξε εν μια νυκτί,τον θρήνο της πρόσφατης ειρηνικής επανάστασης.
    Εδωσε εντολή στα ΜΜΕ (που θα έπρεπε να ονομάζονται μέσα μαζικής συσκότισης)να αγνοήσουν επειδικτικά εικόνες και μαρτυρίες χιλιάδων προσελθέντων από όλες τις γωνιές της χώρας,που δεν πρόλαβαν καν να πλησιάσουν στο Σύνταγμα,γιατί τους είχαν στήσει καρτέρι,αυτών που χτυπήθηκαν ανηλεώς,αυτών που έπαθαν από τα χημικά.
    Χρησιμοποίησαν θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
    Ενεργοποίησαν μηχανισμούς,εντεταλμένους στην προάσπιση των ειρηνικών διαδηλωτών να στραφούν βάναυσα εναντίον τους.
    Ετσι και τώρα,θα δείτε πόσο γρήγορα θα προσπεράσουν ή θα αποσιωπήσουν αυτό το θέμα πρόκληση για τα ιδανικά μας.
    Αντ'αυτού θα δείτε μπόλικο Στρος Καν,πριγκηπικούς γάμους και ότι άλλο χρειάζεσθε για κοιμάται ήσυχη η συνείδηση σας. Αβουλα και πειθήνια όργανα των παγκοσμίων δικτατόρων,δίνουν καθημερινά μαθήματα της σύγχρονης δημοκρατίας,που τάσσεται ανοικτά υπέρ του δικαίου των ισχυρών,ένατι του δικαίου των ασθενεστέρων.Γιατί οι δεύτεροι δεν έχουν δικαίωμα ύπαρξης.
    Ακόμη όμως και εσείς που τους υπερασπίζεσθε,θα είστε πάντα γι αυτούς *οι κοπρίτες και οι λακέδες τους* που θα σας χρησιμοποιούν για να περνάτε εσείς καλά και αυτοί καλύτερα.
    Γιατί σας έμαθαν να ζείτε μια χαρά χωρίς αξιοπρέπεια,χωρίς υπερηφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλήρη συσκότιση από Παπουτσή: Έβγαλαν βίντεο με παραπλανητικό τίτλο και δεν δείχνει τίποτα

    Το παρακάτω βίντεο ο Παπουτσής το έβγαλε με τον εξής παραπλανητικό τίτλο προκειμένου να απαντήσει στα όσα τον κατηγορούν μερικοί σκόρπιοι και όχι τα ΜΜΕ που δεν είπαν κουβέντα:

    "Στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πεδίο YouTube, έχει αναρτηθεί ψηφιακό υλικό σχετικά με την αποτροπή παράνομου απόπλου πλοίου υπό ξένη σημαία με προορισμό τη Γάζα".

    Διαβάζοντας την είδηση λέω και εγώ θα έχει βάλει βίντεο από τη στιγμή της ακινητοποίησης του πλοίου μέσα στη θάλασσα προκειμένου να αποδείξει ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα, αυτόματα και κομμάντο... αντ' αυτού αυτό που δείχνει το βίντεο είναι η στιγμή που το πλοίο επιστρέφει ξανά και δένει στον Πειραιά... άρα κανένα βίντεο με αποτροπή δεν μπήκε στη σελίδα της Ακτοφυλακής:
    Μεταφορτώθηκε από το χρήστη HellenicCoastguard την 2 Ιούλ 2011

    ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΑΠΟΠΛΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ...

    Από Δεξί Εξτρέμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NA KAPSETE TIN GAZA KAI OLA TA APANTHROPA ZWA POU ZOUNE EKEI NA PATE KAU ESEIS OI MALAKES KOLOELLINAKIA NA PSOFISETE MAZI ANTE NA FILISETE MOUSOULMANIKO KOLO KOLOELLINAKIA MALAKES, MAKARI NA KAPSETE TO KOLOKARAVI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση