GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Βάρκα που βουλιάζει» για τον Στρος-Καν (που επανεμφανίστηκε) η ευρωζώνη...

Απαισιόδοξος σχετικά με την κατάσταση στην ευρωζώνη εμφανίστηκε ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Ντομιν...

Απαισιόδοξος σχετικά με την κατάσταση στην ευρωζώνη εμφανίστηκε ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος-Καν, στις πρώτες του δηλώσεις για την οικονομία περίπου επτά μήνες μετά την καταγγελία εις βάρος του για απόπειρα βιασμού.
Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Πεκίνο, ο Στρος-Καν συνέκρινε την ευρωζώνη με «μια βάρκα που βουλιάζει». «Βλέπουμε τις ευρωπαϊκές χώρες να...
 περνούν από το ένα σχέδιο διάσωσης στο άλλο, από τη μια σύνοδο κορυφής στην άλλη, πάντα χωρίς να παραδέχονται τις απώλειες, χωρίς να επιτρέπουν την ανάπτυξη και αποτυγχάνοντας να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη», ανέφερε.
Εξάλλου, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ επέκρινε έντονα τα μέτρα διάσωσης που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες. «Δεν έχω πεισθεί ότι ο (γάλλος πρόεδρος) Νικολά Σαρκοζί και η (γερμανίδα καγκελάριος) Ανγκελα Μέρκελ μπορούν να συνεννοηθούν και αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους το ευρωπαϊκό σύστημα έχει προβλήματα που το εμποδίζουν να προχωρήσει», είπε.
«Με την πρόσφατη θύελλα, η βάρκα φάνηκε ότι δεν μπορούσε πλέον ν' αντέξει», σημείωσε αναφερόμενος στην ευρωζώνη. Επισήμανε ακόμη πως «το γεγονός ότι το ευρώ είναι ακόμα στο μέσον του ποταμού και ότι η νομισματική ένωση δεν έχει υλοποιηθεί το καθιστά πολύ ευάλωτο και η βάρκα φαίνεται ότι είναι έτοιμη να βουλιάξει».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

3 σχόλια

  1. Εξουθενωμέ​νος από τα μέτρα και όχι κουρασμένο​ς δήλωσε...ο Βενιζέλος, με 2.700.000ε​υρώ και 22 ακίνητα !!

    Εξουθενωμένος από τα μέτρα και όχι κουρασμένος δήλωσε χθες από τη Βουλή ο «ύπαρχος του Τιτανικού» Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι συμπάσχει στο δράμα του λαού.
    Ας δούμε λοιπόν πώς βρήκε η κρίση την οικογένεια του Ευάγγελου Βενιζέλου με βάση το «πόθεν έσχες» που κατέθεσε ο ίδιος για τη χρήση του 2008, την τελευταία για την οποία υπάρχουν μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία για όλους τους βουλευτές.

    Όπως προκύπτει λοιπόν από τη ..
    δήλωση περιουσιακής κατάστασης του υπουργού Οικονομικών, οι καταθέσεις της οικογένειας Βενιζέλου ξεπερνούν τα 2.700.000 ευρώ σε 21 τραπεζικούς λογαριασμούς, με τα μεγαλύτερα ποσά πάντως να εμφανίζουν ως δικαιούχους τη σύζυγο, τα παιδιά και την πεθερά του υπουργού. Το εισόδημά του ήταν 102.839 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 847,13 ευρώ από άλλες πηγές, ενώ η σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 69.347,05 ευρώ.

    Η οικογένεια έχει στην κατοχή της 22 ακίνητα (σπίτια, γραφεία, διαμερίσματα, πάρκινγκ και αποθήκες) σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Χαλκιδική, ενώ αρκετά πλούσιο είναι και το χαρτοφυλάκιο μετοχών. Φανταζόμαστε ότι με τη δημοσίευση των νέων «πόθεν έσχες» η εξουθένωση του κ. Βενιζέλου θα αποτυπωθεί… σε κάποιον βαθμό.

    -----------------------------------
    Πως να νιώθει άραγε ένας άνθρωπος που έμεινε άνεργος με 2 παιδιά που δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του τα χαράτσια που επέβαλε ο εξουθενωμένος και δεν ξέρει που θα κάνει Χριστούγεννα (σε σπίτι ή στον δρόμο)...

    Ντροπή σας παχύδερμα που κάνατε την Ελλάδα πείραμα των τοκογλύφων με κατεβασμένα τα βρακιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΤΟΣΟ ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ ΕΙΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΥΠΙΚΟ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΛΑΜΠΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ 1.3% ΝΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΠΑΙΔΟ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλάκα μας κάνει ο Στρος-Καν:
    Βγήκε να μας υπερασπιστεί αφού μας ξέσκισε κι αυτός επί 1 χρόνο

    Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έκανε πριν από λίγο στο Πεκίνο ο Ντόμινικ Στρος-Καν. Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ κατηγόρησε την ΕΕ ότι δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση όπως έπρεπε να είναι μια οικονομική κοινότητα.

    Μάλιστα στο βίντεο που μετέδωσε το Associated Press ακούγεται να λέει υπερασπιζόμενος την Ελλάδα και διαφωνώντας με τις κινήσεις των Ευρωπαίων ότι..."η Ευρωζώνη δεν ήταν δομημένη επί τη βάση της αλληλεγγύης, όπως θα έπρεπε να είναι μια νομισματική ένωση, αλλά αντίθετα η κυρίαρχη άποψη στην ΕΕ ήταν ότι οι Έλληνες έπρεπε να πληρώσουν για την αμαρτία τους".
    "Όλες οι χώρες θα δάνειζαν την Ελλάδα με καπέλο στο επιτόκιο.

    Γιατί με καπέλο ;

    Γιατί οι Έλληνες έπρεπε να πληρώσουν για τις αμαρτίες τους" είπε ο πρώην Πρόεδρος του ΔΝΤ, που αλλιώς μας τα έλεγε επί 1 χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση