GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπάρχει εναλλακτική προοδευτική λύση;..

Του Γ.  ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ* «Η βαθύτατη πολιτική κρίση την οποία βιώνουμε σήμερα, ανάγεται σε μια σχεδόν καθο...

Του Γ.  ΡΑΓΚΟΥΣΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
 ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ*

«Η βαθύτατη πολιτική κρίση την οποία βιώνουμε σήμερα, ανάγεται σε μια σχεδόν καθολική κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα καθώς και στο πολιτικό προσωπικό. «Έξω οι πολιτικοί», «να τελειώνουμε με τους πολιτικούς», «όλοι το ίδιο είναι» - αυτά και πολύ χειρότερα τα ακούει κανείς επί λέξει ή τα αποκομίζει ως διάχυτη εντύπωση στους διαδρόμους του ΙΚΑ, στο λεωφορείο, στην ουρά της τράπεζας, αλλά και στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Ας θεωρήσουμε λοιπό...
ν δεδομένη την απόλυτη και πλήρη άρση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική κι ας αναρωτηθούμε: Ποια είναι η αιτία του κακού; Γιατί θεωρούν σήμερα οι πολίτες τους πολιτικούς, σχεδόν στο σύνολό τους αναξιόπιστους;
Στη ρίζα του προβλήματος θα συναντήσουμε το δόγμα της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης: «Άλλα λέω, άλλα εννοώ, άλλα, εντέλει, πράττω…» Όσο το δόγμα αυτό είχε την πολυτέλεια να συμβαδίζει με τον υπέρμετρο δανεισμό που μεταφραζόταν σε απλόχερες παροχές, τα πράγματα καλώς έβαιναν, οι εύκολες πολιτικές καριέρες απρόσκοπτα ευδοκιμούσαν. Τώρα ζούμε τον ζόφο της κατάρρευσης αυτού του δόγματος. Έρχεται η κρίση και σχίζει το παραπέτασμα και βλέπουμε ξαφνικά, αυτό που ήταν άλλοτε η δύναμη του πολιτικού συστήματος, να γίνεται τώρα η μεγάλη του αδυναμία. Αυτό όμως μας δείχνει και την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθούμε ώστε να τα αλλάξουμε όλα αυτά ριζικά.
Για να αναστρέψουμε και να ξεπεράσουμε την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών, οφείλουμε, ακριβώς, να άρουμε τις αιτίες αυτής της κρίσης από τη ρίζα τους. Να ανακτήσουμε τη δική μας αξιοπιστία, ώστε να αποκτήσουν ξανά εμπιστοσύνη οι πολίτες, όχι μόνο στην πολιτική και στους πολιτικούς, αλλά και στην ίδια τη χώρα μας. Να διατυπώσουν και οι ίδιοι οι πολίτες τις απαιτήσεις τους για την αξιοπιστία της πολιτικής. Γιατί υπάρχει μια βαρύτατη συνέπεια της κρίσης του πολιτικού συστήματος, για την οποία λίγο ή καθόλου δεν γίνεται λόγος, κι αυτή είναι η διαταραχή -που φτάνει μέχρι τον κίνδυνο της διάρρηξης- της σχέσης των πολιτών με τη χώρα, των Ελλήνων και των Ελληνίδων με την πατρίδα τους, των ανθρώπων που ζουν στην ελληνική επικράτεια με κάθε έννοια κοινότητας και συλλογικού αγαθού.
Πιστεύω όμως πως υπάρχει στην ελληνική κοινωνία το πλειοψηφικό ρεύμα που πιστεύει στον ανθρωπισμό που δεν είναι λαϊκισμός, στον ορθολογισμό που έχει το σθένος να κάνει πράξη ριζοσπαστικές αλλαγές, καθώς και στην αξιοπρέπεια της παραγωγικότητας και όχι στη ντροπή του παρασιτισμού. Στηρίζω αυτή την άποψή μου σε συγκεκριμένα δεδομένα. Στην ευρύτατη, πρώτον, αποδοχή του αρχικού μεγάλου κύματος των μεταρρυθμίσεων, για παράδειγμα την κατάργηση των stage – τη μείωση κατά 130.000 των μισθοδοτούμενων από το δημόσιο μέσα στο πρώτο 20μηνο – την απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις και στις επιλογές διευθυντών – τον «Καλλικράτη» - τη «δι@ύγεια» - τις 40 ώρες εργασίας στο δημόσιο – τις σύγχρονες διατάξεις στο δίκαιο για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας με την ταυτόχρονη απόρριψη αιτημάτων μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών χωρίς χαρτιά (Υπατία) – το άνοιγμα των επαγγελμάτων στις μεταφορές - τις οποίες, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, προωθήσαμε στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά τον Οκτώβριο του 2009. Δεύτερον, στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010, όταν οι πολίτες επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους για μια δημοκρατική διακυβέρνηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Στο γεγονός, τρίτον, ότι μέχρι και τον Ιούλιο του 2011, το ΠΑΣΟΚ, με όλες τις δυσκολίες και τα επώδυνα μέτρα που χρειάστηκε να προωθήσει, παρέμενε πρώτο κόμμα.
Για να εδραιωθεί αυτή η πίστη αλλά και για να μετατραπεί σε ένα σχέδιο διεξόδου από την κρίση, που θα στηρίζεται σε αρχές και θα προβλέπει πολύ συγκεκριμένα βήματα, απαραίτητος είναι ο πολιτικός φορέας-πομπός να εκπέμψει μήνυμα φερέγγυο και ρεαλιστικό. Χρειάζεται να λέμε την αλήθεια, να εφαρμόζουμε με αυστηρότητα και συνέπεια τις δεσμεύσεις μας και να προβούμε σε ριζοσπαστικές, εκ θεμελίων αλλαγές. Όποιος δεν θέλει να αλλάξει τίποτα, τα αλλάζει όλα «λίγο». Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για «λίγο», για λειψές μεταρρυθμίσεις, για μισές αλήθειες, για ελαστικές συνειδήσεις σε ζητήματα αρχών.
Άλλωστε αποδείχθηκε ότι όσοι μέσα στην κυβέρνηση, στη Βουλή, στην αντιπολίτευση και στο συνδικαλισμό καθυστέρησαν, ανέστειλαν και εμπόδισαν την πραγματοποίηση των αυτονόητων αλλαγών, και μάλιστα στο όνομα της υπεράσπισης των λαϊκών «κεκτημένων», τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να πληγούν με βάναυσο, οριζόντιο και άδικο τρόπο τα λαϊκά εισοδήματα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο η προσωπική διαφορά στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που υποτίθεται ότι θα θεσπιζόταν για να προστατεύσει τους μισθούς τους, μετετράπη σε ένα οριζόντιο μισθολογικό πογκρόμ επί δικαίων και αδίκων; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις «ηρωικές» στιγμές αποπομπής της τρόικας από την Ελλάδα που, για να τη φέρουμε πίσω, γίναμε παράκλητοί της, δίνοντας ως αντάλλαγμα πρωτοφανούς αγριότητας εισπρακτικές πολιτικές; Το χειρότερο δε στο οποίο οδήγησαν όλες αυτές οι παλινωδίες, είναι ότι η χώρα βυθίστηκε στην παρατεταμένη αβεβαιότητα περί χρεοκοπίας ή μη, καθώς και παραμονής ή όχι στο ευρώ, που υπήρξε η κύρια αιτία της ύφεσης, στην οποία επί 2,5 χρόνια βούλιαξε η ελληνική οικονομία. Δυόμισι χρόνια αβεβαιότητας, την οποία σε καμία περίπτωση δε θα είχαν αντέξει ούτε ισχυρές οικονομίες όπως της Γερμανίας ή της Γαλλίας.
Σήμερα είναι ανάγκη να επαναθεμελιώσουμε τη δημοκρατική παράταξη στη βάση μιας ΝΕΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, η οποία, για να είναι πραγματικά προοδευτική και συνεκτική, οφείλει να θεμελιώνεται σε αρχές: Στην απόφαση να βάλουμε τέλος, ως έθνος, στην εξάρτηση αλλά και στην ταπείνωση της υπερχρέωσης. Στην απόφαση να οικοδομήσουμε μια πολιτεία κανόνων και όχι εξαιρέσεων, ξεπερνώντας οριστικά την πελατειακή αντίληψη και τη συντεχνιακή νοοτροπία. Στη συνειδητοποίηση ότι τα αγαθά μόνο «κόποις κτώνται», με ανυποχώρητη μάχη κατά του παρασιτισμού των μικρών ολιγαρχιών - μεγάλων και μικρών συμφερόντων. Στην πεποίθηση ότι η κοινωνική δικαιοσύνη, ηθικά, πολιτικά και ιστορικά είναι για τους προοδευτικούς ανθρώπους οδηγός, καθήκον και υποχρέωση. Για τη συγκρότηση, συνεπώς, του νέου δημοκρατικού προοδευτικού ρεύματος και για τη λυσιτελή πολιτική του έκφραση, τίθεται μία και μοναδική απολύτως ανελαστική προϋπόθεση: Όχι πια σπρώξιμο της σκόνης κάτω από το χαλί. Όχι άλλη συμμαχία με το διάβολο. Τώρα τομή με το παρελθόν, ρήξη με την αντίληψη της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, καθώς και με τους πρωταγωνιστές και σημερινούς εκπροσώπους της. Τομή με όσους θεώρησαν τα 2,5 τελευταία χρόνια την προσωπική τους δημοφιλία ως υπέρτερο αγαθό από τη σωτηρία της πατρίδας από την χρεοκοπία, υπέρτερο από την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και μάλιστα με την ασφάλεια ότι υπάρχουν 150 και πλέον «πολιτικά κορόιδα», οι οποίοι θα αναλάβουν το - βραχυπρόθεσμο - πολιτικό κόστος γι’αυτά.
Αυτό είναι το ηθικό και ιστορικό χρέος όσων θέλουν να εκπροσωπήσουν τη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο: να σταματήσει ο δυϊσμός της συλλογικής πολιτικής προσωπικότητας, το διπλό μήνυμα, η αμφισημία, το «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Όσο συνεχίζουμε τη διγλωσσία, η κρίση θα βαθαίνει. Γιατί διαρκώς θα εμπεδώνεται στη συνείδηση του κόσμου η πεποίθηση πως είμαστε αναξιόπιστοι. Οι περιστάσεις που ζούμε είναι μοναδικές, οι εξελίξεις κατακλυσμιαίες. Ο καθένας από μας που διεκδικεί ρόλο στα δημόσια πράγματα, υποχρεούται να δηλώσει «παρών» με την ανάληψη της ευθύνης που του αναλογεί. Σε ό,τι με αφορά, αυτή την ευθύνη είμαι έτοιμος να την αναλάβω, με τη δημόσια διατύπωση απόψεων για το μέλλον του τόπου και με τη συστράτευση με όσους μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες και προτεραιότητες».
*ΑΡΘΡΟ  ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ»

36 σχόλια

  1. Ο Πρωθυπουργός που μας άξιζε:
    Στα εμφυτευμένα αρχίδ@@άκια του, της πράσινης νάπτυξης... ΌΛΑ!
    πήγε για κανό στη Σκιάθο.

    Στο νησί των Σποράδων σύμφωνα με τοπικά μέσα, "απέδρασε" ο Γιώργος Παπανδρέου που διαμένει σε πολυτελές ξενοδοχείο ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να επιδοθεί στο αγαπημένο του χόμπι, το κανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ραγκούσης… ετοιμάζει βαλίτσες για την Πάρο.

    Με την αποχώρηση Παπανδρέου (και) από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, κλείνει και τυπικά ο πιο θλιβερός και καταστροφικός κύκλος της χειρότερης κυβέρνησης... που πέρασε ποτέ από τον τόπο, στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

    Μαζί όμως με τον αποτυχημένο ΓΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μας αποχαιρετήσουν, επιτέλους, οι γνωστοί «κηπουροί», τα.....
    παπαγαλάκια του, αλλά κι αρκετοί βουλευτές που μεσουράνησαν επί προεδρίας του.

    Ένας απ΄ αυτούς τους βουελυτές φημολογείται πως θα είναι και ο Ραγκούσης, ο οποίος κάποια στιγμή είχε καβαλήσει τόσο πολύ το καλάμι της εξουσίας που «ήθελε» να γίνει «πρόεδρος» του ΠΑΣΟΚ.

    Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι πολύ δύσκολα ο Ραγκούσης θα εκλεγεί βουλευτής, αν είναι τελικά υποψήφιος.

    Στη Β΄ Αθηνών πάντως που φημολογείται πως μπορεί να είναι υποψήφιος τον περιμένουν με… ανοιχτές αγκάλες οι πολίτες, οι «φίλοι» του οι ταξιτζήδες, αλλά και οι «σύντροφοί» του στο ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγάλο φαβορί για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πολύ θα ήθελε να του «αδειάσουν τη γωνιά», όσοι έκαναν πολιτική καριέρα επί Γεωργίου Παπανδρέου.

    Εδώ που τα λέμε δεν είναι κι ότι καλύτερο να λες πως θες να ανασυντάξεις το ΠΑΣΟΚ και να έχεις στα ψηφοδέλτια τον Παπακωνσταντίνου, τον Ραγκούση,
    το Γερουλάνο και τα άλλα παιδιά που κατείχαν κορυφαίες θέσεις στις καταστροφικές κυβερνήσεις του Παπανδρέου…

    Πάντως αν δεν είναι υποψήφιος, χαμένος δεν θα πάει ο Ραγκούσης:

    Μπορεί κάλλιστα στη ΦΥΛΑΚΗ
    να ασχοληθεί ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ,
    όπως ΤΟΤΕ στα Goody's που είχε, πριν αποφασίσει να μας… τιμήσει με την παρουσία του ως πολιτικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατακαημενε, μπερδευεις την πολιτικη με τους πολιτικους. Η πολιτικη δεν ειναι για επαγγελματιες.Γι αυτη την απελευθερωση του επαγγελματος δεν γνωριζεις? Για αλλες γνωριζες καλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει εναλλακτική προοδευτική λύση;..

    Φυσικά και υπάρχει, μόνο δεν περιέχει εσένα και τους όμοιούς σου.
    Γκέγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε ραγκουση, γιατι οταν βλεπω τη φατσα σου θελω να γαμησω τη μανα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε τόσα χρόνια, τώρα που απόμειναν τα απλυτα πιατικά και η λάτζα, καιρός να την κάνουμε!!

    Και εις άλλα συμπόσια με υγεία κ σοσιαλιστική όρεξη πάντα!

    Πότε θα αρχίσει ο κόσμος να σας πλακώνει στις σφαλιάρες και τις κλωτσιές δεν ξέρω μονάχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tι εγινε αδερφια?Σας βουτηξε το κουταλι απ τα χερια?Δεκα Ραγκουσηδες ,και θα ειχε καθαρισει η φαρα σας παλιοκηφηνες,αχρηστοι και οκνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτος που ξεχωρισε απο την αρχη στο ΠΑΣΟΚ σαν ανθρωπος αποφασιστικος και καινοτομος, ηταν ο κ. Ραγκουσης και ειναι ο μονος που θα μπορουσε να ηγηθει στο κομμα, αφηνοντας αισιοδοξες προοπτικες για το μελλον ενος συνοθυλευματος που λεγεται Πανελληνιο Σοσιαλιστικο Κινημα
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 20 Φεβ 2012 2:31:00 μ.μ.

    Ποσα κιλα μαλακας πασοκομυαλος εισαι ρε γιδι; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο προοδευτισμός σας, μας καταστρεψε κοπροσκυλα πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2.31 ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ

    ΑΝΤΕ ΒΟΥΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΛΑΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ, ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΟΥ!
    ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΕΠΕΝΔΥΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΤΟΥ 80!
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΘΕΝΑ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ -ΡΕΠΠΑ ΚΤΛ -ΚΤΛ ΚΑΙ ΠΩΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε να σας γαμησει ολους.Να ξεκινησει απ την Αγροτικη και να φτασει γαμιωντας μεχρι την Πυρκαλ.Που σας πληρωνω τριαντα χρονια για να μου το πεζετε αρχοντες ,μουνοπανα.Δε φταιει το Πασοκ και η ΝΔ ρε,η οικογενεια σας φταιει που σας εκανε τεμπεληδες ασχετους και αστιχειωτους.Αχρηστοι ,οκνοι ,παρτακηδες ανθρωποι.Τελειωσατε ρεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτος που ξεχωρισε απο την αρχη στο ΠΑΣΟΚ σαν ανθρωπος αποφασιστικος και καινοτομος, ηταν ο κ. Ραγκουσης και ειναι ο μονος που θα μπορουσε να ηγηθει στο κομμα, αφηνοντας αισιοδοξες προοπτικες για το μελλον ενος συνοθυλευματος που λεγεται Πανελληνιο Σοσιαλιστικο Κινημα
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ
    20 Φεβ 2012 2:31:00 μ.μ.

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΓΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΠΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξεπατωθηκε ο γερος σας να σας παρει μιση αδεια ταξι ,(μαυρα),και κλεβατε τον κοσμο.Φιλησε κατουρημενες ποδιες η μανα σας για να διοριστειτε,διοτι ηξερε πολυ καλα οτι αν βγαινατε στον αληθινο κοσμο δε θα επιβιωνατε.Εκμεταλλευθηκατε τις συγκυριες,φαγατε και γλειψατε οσο μπορουσατε.Κι αφου παντελονιασατε τα εφαπαξ και τις συνταξεις σκουζετε γιατι εγω ο ιδ.υπαλληλος δεν εχω πια να σας ταιζω.Να πα να γαμηθειτε ρε.Εσεις η φαρα σας και η γενια σας.Μαμ τελος.Και ο σακατης ο Σοιμπλε να σας πηδαει αλυπητα,γιατι αντι να προκοψετε,τοσα χρονια τον πλενατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε ραγκουση,

    τι πήγες κι εμπλεξες μ αυτους;

    Αει πηγαινε στο νησί σου να ηρεμησεις.

    Ρε σύ δεν υπαρχει ΠΑΣΟΚ ΝΔ

    τα ιδια σκατα ειναι ολοι, απο τους ιδιους νταβαδες τα παιρνουν, τους ιδιους διοριζουν.

    Τι ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και πρασινα αλογα,
    χαμενα κορμια αρπαξαν την ευκαιρια με τον Ανδρεα, τον Μητσοτακη τον σημιτη τον καραμαλή

    οι ιδιοι και οι ιδιοι, για ενα ταξι, φαρμακειο, εργολαβια, μιζα, διορισμο στο δημοσιο κι απο δουλειά;

    παπαλα.

    200.000 αναπηροι συνταξιουχοι σε μια χώρα που ολοι κοπροσκυλιαζουν στα καφενεια

    130.000 εκπαιδευτικοι σε μια χώρα προτυπο για την παραπαιδεια, τα φροντιστηρια, τα ιδιαιτερα, το μαυρο χρήμα.

    80.000 παπάδες, μονιμοι δημοσιοι υπάλληλοι!

    70.000 αστυνομικοι, και εχουν ελλειψη φρουρων τα μουσεια.

    Αναριθμητοι καρεκλοκενταυροι στα δικαστηρια στις εφοριες στο ΙΚΑ, ΕΡΤ, ΟΓΑ, ΟΠΑΠ,

    Α σιχτίρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτή η καπηλευτική και εργολαβική αποκλειστικότητα της "δημοκρατικότητας" και του "προοδευτισμού"
    ενέχει άκρατο φασισμό φίλτατε κ. Ραγκούση.

    Και αν "δημοκρατία" και "πρόοδος"
    είναι τα γερμένα υποβρύχια (Τσοχατζό) και Siemens (Τσουκά-Μαντέ),που παρεπιπτόντως είναι και προκλητικά-σαδιστικά,
    ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΓΜΕΝΑ,
    ευχαριστούμε,δεν θα πάρουμε.

    Και αν δεν καταλαβαίνεις γιατί σας σιχάθηκε και σας έφτυσε ο κοσμάκης,
    ψάξε στις παραπάνω "προοδευτικές" και "δημοκρατικές" συμπεριφορές και νοοτροπίες.

    Εσείς συνεχίζετε να προκαλείτε ξετσίπωτα νομίζοντας ότι το πόπολο κοιμάται με τα τσαρούχια,ο κοσμάκης όμως ξύπνησε,αντιλαμβάνεται και γκρεμίζει ιδεολογικά στεγανά κ. Ραγκούση,
    τυφλοί είστε και δεν το βλέπετε?

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η "δημοκρατία" και "πρόοδος"
    είναι τα γερμένα υποβρύχια (Τσοχατζό) και Siemens (Τσουκά-Μαντέ)

    ειναι προ Ραγκουση εποχή!

    Είναι εποχή Μπουχέσα και πρίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. OXI ALLH "DHMOKRATIA" REEEEEEEEEEEEEEEEE GEMISAME PORSCHE KAI VILES, PALIOFASISTES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΒΟΥΜΕ ΦΛΕΒΕΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ Σ'ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΠΑ-ΟΠΑ, ΑΠΛΑ ΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα είπες στον ψηνόμενο αρχηγό του Πασόκ όσα γράφεις;;
    Δυστυχώς Ραγκούση είσαι πολύ λογικός για να έχεις πολιτικό μέλλον.
    Αγωνίσου για προσωπικές διαφορές στο μισθό των άχρηστων, για ταξί, συμβολαιογραφία κτλ κτλ κτλ κληρονομικού δικαίου, για τα κεκτημένα στους υπεράριθμους των ΔΕΚΟ κτλ
    Κάτι ξέρουν οι δικοί σου..
    Δεν έχεις κανένα μέλλον φίλε ούτε και συ ούτε και η Ελλάδα...
    Όπως δεν είχε κανένα πολιτικό μέλλον και ο Πανάρετος, που έβαλε χέρι στα τεταρτοκοσμικά μας ΑΕΙ.
    Θα έρθουν τώρα άλλοι παραμυθάδες απο δεξιά μεριά να ξεπατώσουν ό,τι δεν πρόλαβαν οι δικοί σου.
    Άσε μας στο μύθο μας. Μίζα, ρεμούλα, ρουσφέτι και δε βαριέσαι, άστο για μετά ...
    Χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τόσο καινοτόμος είναι ο Ραγκούσης που στο νόμο του για τον Καλλικράτη έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα λαμόγια της ΤΑ τους δημάρχους και περιφερειάρχες να διορίζουν ειδικούς συμβούλους εντελώς άχρηστους στην πλειονότητά τους με 2500 και 3000 το μήνα ,να διορίζουν συμβασιούχους γιους και θυγατέρες των κολλητών τους και να αναθέτουν ακόμη με απευθείας αναθέσεις έργα χωρίς διαφάνεια σαν να μην έχει συμβεί τίποτε σ'αυτή τη χώρα.
    Ευτυχώς που δεν τους δίνουν χρήματα γιατί θα πήγαιναν κατευθείαν στο πλιάτσικο που μας χρεωκόπησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. για τους πιο πανω που βρίζουν χωρις επιχειρήματα θα μου πει ενας δεξιος η αριστερος που διαφωνεί σε αυτα που λει ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ οχι βρισιές και ξύλινη γλωσσά επιχειρήματα και για το υι εκανε ο τσοχατζο η ο ζαχοπουλος δεν φτεει ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ραγκουση μπινε σε θελω στο δρομο και να λες αυτες τις μαλακιες να δω τη θα απογινεις μετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολλά από αυτά που ισχυρίζεσαι είναι σωστά, αλλά στην άσκηση των καθηκόντων σου αποδείχθηκες σκληροκέφαλος και ξερώλας, εγωιστής και άσχετος στην πράξη.
    Δεν πιστεύεις στην δημοκρατία, είσαι με λίγα λόγια ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΣ.
    Καλλικράτης !!!! χρειαζότανε ένα συμμάζεμα , αλλά το παράκανες, κατέστρεψες τις τοπικές κοινωνίες, δεν άκουγες κανένα μαζί με τον ηλίθιο τον Ντόλιο. Στα τσακίδια Βλάκα Υπουργέ, ονομασίες δήμων και έδρες άλαντάλλων, αλλού παππάς και αλλού τα ράσσα τους. Το κακό το έκανες , άντε στα τσακίδια κηπουρέ του Γιώργάκη που δεν πρόκειται να ξαναδείς τη βουλή.
    ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 17 ΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΜΜΕΝΗ
    ΠΡΟΚΛΗΣΗ

    Ο κύριος(αμφιλεγόμενος ο χαρακτηρισμός)Παπουτσής, ο καλύτερος υπηρέτης του συστήματος (όλη η αστυνομία μπροστά στη Βουλή, κανένας στα μαγαζιά του κόσμου), μπορεί να μας απαντήσει για ποιο λόγο το....αδερφάκι του Γιώργου Παπανδρέου, ο κύριος Νίκος μας, έχει ζητήσει και έχει λάβει 17 αστυνομικούς για να προστατεύουν τον μαντρότοιχο της βίλας του στην Εκάλη;

    Κινδυνεύει από κάποιον ο μπίζνεσμαν της οικογένειας;

    Είστε απαράδεκτος κύριε Παπουτσή. Την ώρα που έχουν καεί 170 επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης εξαιτίας σας, συνεχίζετε να προκαλείτε.

    Δεν θα βγει σε καλό σας.
    Να μας το θυμηθείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ειναι τουλαχιστον κωμικο ουτε καν κωμικοτραγικο να πιστευουν καποιοι σε αυτο το γελοιο υποκειμενο το ραγκουση!!!!
    φανταζομαι βεβαια οτι ειναι εμισθοι αβανταδοροι που καθονται ολη μερα συα βλογκςκαι γραφουν υπερ των εργοδοτων τους...
    ο χαφιεδισμος και η ηλιθιοτητα σε ολο της το μεγαλοιο....
    σχολη πασοκ δηλαδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΔΕ ΦΤΥΝΕΙΣ Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΡΕ "ΚΗΠΟΥΡΕ" ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. O monos apo to brwmero pasokoskyloloi poy eixe arxidia kai ta ebale... me tis isxyres syntexnies, alla ton efagan... ta symferonta.
    O Ragousis eprepe na exei ta Yporgeia Ygeias kai Metaforwn kai me thn idia kapota na gamhsei symfwna me to Syntagma -ar8ro 5o, proswpikh kai epaggelmatikh eley8eria- farmakopoioys, tarifes kai ntalhkeria, poy akomh kai shmera exoyn (8eo)kleista... epaggelmata kai poylane -kai klhronomoyn- mayra... kai paranoma KRATIKES ADEIES LEITOYRGIAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΕ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΛΟΜΒΕΡΔΟΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΟΣΟ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΑΛΛΟ ΠΟΥΛΕΝ ,ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΗΝ Β αθηνων ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Anoigma... (8eo)kleistwn... epaggelmatwn den blepw... Olo oi synta3ioyxoi thn trwne... Ews kai 400.000 eyrw poylane... tis kratikes adeies leitoyrgias oi farmakopoioi, ews 200.000 eyrw oi tarifes kai ews 150.000 eyrw ta ntalhkeria. Ayta omws den ta blepoyn... ta moynopana ths dh8en sygkybernhshs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. O monos poy a3izei apo to PA.SO.K..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "δημοκρατία" και "πρόοδος"
    είναι τα γερμένα υποβρύχια (Τσοχατζό) και Siemens (Τσουκά-Μαντέ)

    ειναι προ Ραγκουση εποχή!

    Είναι εποχή Μπουχέσα και πρίν...

    ==================================

    ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ,ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ
    O HOMUS PASOKUS
    ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. O monos apo to brwmero pasokoskyloloi poy eixe arxidia kai ta ebale... me tis isxyres syntexnies, alla ton efagan... ta symferonta.
    O Ragousis eprepe na exei ta Yporgeia Ygeias kai Metaforwn kai me thn idia kapota na gamhsei symfwna me to Syntagma -ar8ro 5o, proswpikh kai epaggelmatikh eley8eria- farmakopoioys, tarifes kai ntalhkeria, poy akomh kai shmera exoyn (8eo)kleista... epaggelmata kai poylane -kai klhronomoyn- mayra... kai paranoma KRATIKES ADEIES LEITOYRGIAS.



    Anoigma... (8eo)kleistwn... epaggelmatwn den blepw... Olo oi synta3ioyxoi thn trwne... Ews kai 400.000 eyrw poylane... tis kratikes adeies leitoyrgias oi farmakopoioi, ews 200.000 eyrw oi tarifes kai ews 150.000 eyrw ta ntalhkeria. Ayta omws den ta blepoyn... ta moynopana ths dh8en sygkybernhshs.


    O monos poy a3izei apo to PA.SO.K..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο Ραγκούσης είναι απ'τους λίγους που αξίζουν απ'το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ.
    Μάλιστα...
    Νομίζω μάλιστα ότι μαζί με Λοβέρδο,
    Διαμαντοπούλου,Φλωρίδη και Βερελή θα έπρεπε να κινηθούν για την συγκρότηση μιας σύγχρονης Κεντροαριστεράς των μεταρρυθμίσεων που δεν φοβάται τις συντεχνίες ούτε τους λογής-λογής μπαχαλάκηδες που αναστατώνουν την κοινωνία.
    Κι αν χρειάζονται βοήθεια,ας πάρουν μαζί τον ακτιβιστή Μάκη Βορίδη.
    Άλλωστε κοινές ανησυχίες εκφράζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κερναω παγωτο χωνακι με αρωμα Κανελλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση