GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενα εκατομμύριο αρνιά τα επόμενα 3 χρόνια θέλει η Λιβύη από την Κρήτη

Η πρώτη παρτίδα 6.000 κρητικών αιγοπροβάτων φορτώθηκε και ήδη ταξιδεύει προς τη Λιβύη με την «Κιβωτό του Νώε». Ο εμφύλιος πόλεμος κατ...

Η πρώτη παρτίδα 6.000 κρητικών αιγοπροβάτων φορτώθηκε και ήδη ταξιδεύει προς τη Λιβύη με την «Κιβωτό του Νώε». Ο εμφύλιος πόλεμος κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της ζωικής παραγωγής στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής που έως τώρα ήταν αυτάρκης…
Οι τοπικές αρχές για τις εισαγωγές τους στράφηκαν πρώτα σε χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία. Μόνο που -όπως αναφέρει το Cretalive.gr-τα συγκεκριμένα αρνιά δεν… κόλλησαν γευστικά με τους Λίβυους, κι έτσι απευθύνθηκαν σε άλλες αγορές με πρώτη και καλύτερη την Κρητική, καθώς υπήρχε και παλαιότερα, περίπου στις αρχές του 20ου αιώνα, μια σημαντική παράδοση αγοράς αιγοπροβάτων από την Κρήτη στη Λιβύη.
Οι έρευνες των Λίβυων ειδικών έδειξαν πως το κρητικό αιγοπρόβατο είναι πιο κοντά στiς γευστικές συνήθειες των συμπατριωτών τους κι έτσι προέκυψαν τα… Κρητικά Μιτάτα!
Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν άλλες δύο τέτοιες πειραματικές αγοραπωλησίες και αν πράγματι αρέσουν τα κρητικά αρνιά τότε θα προχωρήσουν σε επίσημο αίτημα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας τους να υπάρξει «μπόλιασμα» των ντόπιων αιγοπροβάτων με τα Κρητικά αιγοπρόβατα, και παράλληλα να «καπαρώσουν» την κρητική παραγωγή αιγοπροβάτων για τα επόμενα 3 χρόνια.
Αυτό το διάστημα οι Λίβυοι θα χρειαστεί να καταναλώσουν 1.000.000 αρνιά και καταλαβαίνει κανείς πως με τις υπάρχουσες δυνατότητες δεν θα μπορεί να καλυφθεί μόνο από την Κρητική παραγωγή.
Να σημειωθεί πως οι Λίβυοι πληρώνουν μετρητά κι έχουν ένα απόθεμα, παρά τον πόλεμο που ξεπερνά τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ!

1 σχόλιο

  1. TA ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΙΤΑΡΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ,
    ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΛΙΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ,ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ,ΠΑΡΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΞΕΡΡΙΖΩΝΕ ΑΜΠΕΛΙΑ ΒΕΡΡΥΚΟΚΙΕΣ , ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ Η ΜΑΝΝΑ ΓΗ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ,ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ.ΚΡΑ ΚΑΝΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΡΥΚΟΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕΧΡΙ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΑΝ ΑΜΥΓΔΑΛΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΛΙΕΣ ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ ΟΛΑ ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝΕ .ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΝΑ ΞΕΨΥΧΙΣΟΥΝ.ΟΛΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΠΛΗΣΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση