GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κυβέρνηση επαναφέρει το σενάριο πώλησης φαρμάκων από σούπερ μάρκετ!

Ένα ακόμη βήμα στην άσκηση πίεσης προς τους φαρμακοποιούς προχώρησε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος μ...


Ένα ακόμη βήμα στην άσκηση πίεσης προς τους φαρμακοποιούς προχώρησε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξουν φάρμακα τα οποία δεν θα πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία, αλλά από άλλα καταστήματα, όπως τα super market.
Την ανακοίνωση αυτή -χωρίς άλλες διευκρινίσεις- έκανε ο κ. Λυκουρέντζος μιλώντας στο 11ο ετήσιο συνέδριο Health World 2012, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Το υπουργείο Υγείας παρουσίασε τη Δευτέρα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς. Σε μια πρώτη αντίδραση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είπε ότι η πρόταση μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με την προϋπόθεση ότι η καθυστέρηση πληρωμών θα μετακυλιστεί σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
Η πρόταση που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας προβλέπει:
στις 12 Σεπτεμβρίου εξοφλείται ο Ιούνιος 2012 στις 12 Οκτωβρίου ξεκινά η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου στις 12 Δεκεμβρίου εξοφλείται ο Σεπτέμβριος του 2012 στα τέλη Οκτωβρίου και από την δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31/12/2011 θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

1 σχόλιο

  1. Πες και άλλες τέτοιες παπαριές Λυκουρέντζο και θα δεις που θα βρεθείς, μαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση