GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Εταιρεία Συγγραφέων κατηγορεί τον Τζαβάρα για πολιτικό λαϊκισμό και παιχνίδια θεαματικότητας

Με σκληρά λόγια απαντά σήμερα η Εταιρεία Συγγραφέων στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού πολιτισμού να ξηλώσει εν μια νυκτί τη διοίκηση τ...

Με σκληρά λόγια απαντά σήμερα η Εταιρεία Συγγραφέων στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού πολιτισμού να ξηλώσει εν μια νυκτί τη διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με αφορμή δημοσίευμα και χωρίς να προηγηθεί έρευνα για το θέμα.
Η εταιρεία γράφει στην ανακοίνωσή της: «Σε μια περίοδο όπου οι καταγγελίες για σκάνδαλα είναι το ευκολότερο αλλά και το πιο επικίνδυνο των πραγμάτων, καθώς συνδυάζονται με το εμπόριο και τα παιχνίδια της θεαματικότητας και της αναγνωσιμότητας, τέτοιες άκριτες διώξεις πολλαπλασιάζουν τα φαινόμενα πολιτικού λαϊκισμού. Δημιουργούν ακόμα υποψίες για την ύπαρξη άλλων αφανών επιδιώξεων. Αλλά συνάμα δείχνουν και την παντελή έλλειψη ψυχραιμίας μιας κεφαλής της δημόσιας διοίκησης, όπως και την εξάρτηση της από αυτοσχέδιες θεωρίες συνωμοσίας οι οποίες μετά από λίγο καταρρέουν ή αντικαθίστανται από άλλες».
Αφορμή για την ανακοίνωση είναι η απόφαση του Κώστα Τζαβάρα να ζητήσει τις παραιτήσεις του προέδρου, της διευθύντριας και σύσσωμου του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με αφορμή καταγγελίες για το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας στα σχολεία. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρεται στην «άκρως βεβιασμένη την ενέργεια του υφυπουργού να προχωρήσει στις βαρύτατες όντως, προσωπικές κατηγορίες του εναντίον των μελών του ΔΣ του ΕΚΕΒΙ, για την εντιμότητα των οποίων δεν έχουμε καμμία απολύτως αμφιβολία, στηριγμένος σε σχόλια και προτού διαπιστώσει το βάσιμο ή το αβάσιμό τους».

2 σχόλια

  1. Ο ορισμός του θράσους: Ζητάνε και τα ρέστα απ' τον Τζαβάρα οι ξεφτιλισμένοι του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου που κανόνιζαν να αγοράζονται τα βιβλία τους!


    [Ελπίζουμε ο Τζαβάρας να μη μασήσει και περιμένουμε να κάνει το ίδιο με τον Λούκο της Κιτσοπούλου...]

    Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού ζήτησε τις παραιτήσεις του ΔΣ και της διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ με αφορμή την οσμή σκανδάλου για το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας. Λίγες ώρες μετά το ΔΣ δηλώνει θιγμένο και ζητεί από τον υπουργό να απολογηθεί.

    Εσπευσμένα συνεδρίασε το Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου που ζητούσε τις παραιτήσεις του διοικητικού συμβουλίου, του προέδρου και διακεκριμένου συγγραφέα Θανάση Βαλτινού και της επί σειράς ετών διευθύντρια Κατρίν Βελλισάρη.

    Το Δ.Σ. υπέβαλε την παραίτηση του και ετοίμασε την απαντητική παπαριάσ-επιστολή που κοινοποίησε και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε άθλιοι τύποι ... γαμώ την ΔΥΜΑΡ--ΤΟ ΠΑΣΟΚ--ΤΗΝ ΝΔ.. κόψατε ρε με πράξει νομοθετικού περιεχομένου το ΕΚΑΣ απο τα ΑΜΕΑ που έχουν περάσει από ΤΑ ΚΕ.ΠΑ και έχουν ΜΟΝΟ εισόδημα 450 ευρώ!! Και δεν φτάνει αυτό έδιναν 100 ευρώ σε φάρμακα με το 10% και αμέσως εκτός ΕΚΑΣ τους πάτε στο 25% δηλαδή στα 250 ευρώ!!!!

    ..ΕΓΩ ΘΑ ΚΛΕΨΩ..ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΠΑΤΈ ΦΥΛΑΚΉ ..ΑΝ ΜΕ ΜΠΡΩΛΑΒΕΤΑΙ...

    Μπούντζουκας Τηλέμαχος Ηράκλειο Κρήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση