GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρίχνει το "μπαλάκι" στο Eurogroup η Κομισιόν

Το "μπαλάκι" στο Eurogroup πετάει η Κομισιόν σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου. Συγκεκριμ...

Το "μπαλάκι" στο Eurogroup πετάει η Κομισιόν σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου.
Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τη στάση που τήρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, ο Σάιμον Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, απάντησε: «Η απόφαση ελήφθη από το Eurogroup. Η Επιτροπή συμμετέχει στη συζήτηση για να διευκολύνει τις αποφάσεις και να παρέχει τεχνικές συμβουλές», και παράλληλα απέφυγε να σχολιάσει «τα διάφορα στάδια της διαπραγμάτευσης» στο Eurogroup της 15ης και 16ης Μαρτίου, λέγοντας ότι η απόφαση είναι αποκλειστική ευθύνη του Eurogroup.
Ωστόσο, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιθυμούσε να επιβληθεί εισφορά στους καταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ στην Κύπρο.
Εξάλλου, αναφερόμενος στη δήλωση του Eurogroup, μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη για την Κύπρο, ο κ. Ο Κόνορ υπογράμμισε ότι «οι κυπριακές αρχές θα εισαγάγουν μεγαλύτερη προοδευτικότητα στο εφάπαξ μέτρο, σε σχέση με τα όσα συμφωνήθηκαν στις 16 Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να διασφαλίζεται η στοχευμένη μείωση της οικονομικής βοήθειας και κατ' επέκταση δεν θα επηρεάσει το συνολικό ποσό της οικονομικής βοήθειας που ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ».
Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ανέφερε, επίσης, ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και χωρίς προηγούμενο, και τόνισε ότι η Επιτροπή, από τη δική της πλευρά, έκανε ό,τι μπορούσε, διαπραγματευόμενη επί εννέα μήνες τους όρους του κυπριακού μνημονίου.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη σύνοδο ΕΕ- Ρωσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 20 και 21 Μαρτίου, ο κ. Ο Κόνορ ανέφερε ότι η Κύπρος δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα των συζητήσεων. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι, όπως ενημερώθηκε η Επιτροπή, η ρωσική πλευρά προτίθεται να θέσει το θέμα της Κύπρου κατά τη διάρκεια της συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση