GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λοβέρδος: ''Είμαστε από προχθές κόμμα της αντιπολίτευσης...''

''Εγώ έχω διαβατήριο για να πω ότι χωράω στη νέα Ελλάδα'' λέει, σε συνέντευξη στη Web Tv του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Αν. Λοβέρδος υπο...

''Εγώ έχω διαβατήριο για να πω ότι χωράω στη νέα Ελλάδα'' λέει, σε συνέντευξη στη Web Tv του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Αν. Λοβέρδος υποσχόμενος σκληρή αντιπολίτευση και πρόταση νόμου για τη διακοπή της χρηματοδότησης των κομμάτων.
''Από προχθές είμαστε ένα υπεύθυνο κόμμα της αντιπολίτευσης, περάσαμε απέναντι'', δηλώνει ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα (ΝΕΕΛ), μιλώντας για το νεοιδρυθέν κόμμα του και τα επόμενα βήματά του στην πολιτική σκηνή.
''Εγώ έχω και εφόδιο και διαβατήριο για να πω ότι χωράω στη νέα Ελλάδα'', ''οι λίγοι παλιοί με τους πολλούς καινούργιους είναι η λύση που εμείς θέλουμε να παράσχουμε'', ''δεν χωράνε μέσα στη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, οι ψεύτες'', προσθέτει εκφράζοντας την επιθυμία συμπόρευσης με δύο παλιούς του φίλους, έναν εντός και έναν εκτός πολιτικής, όπως λέει.
Θα υπάρξει περαιτέρω ύφεση
Τον Ιούνιο προβλέπει περαιτέρω ύφεση και απονομιμοποίηση της κυβέρνησης, εξηγώντας όμως ότι θα είναι από αυτούς που θα συμβάλουν στο να μην έχουμε εκλογές και διαβλέπει δύο ενδεχόμενα: ''μία άλλη εντελώς κυβέρνηση ή μια άλλη κυβέρνηση με τον ίδιο πρωθυπουργό''. Παράλληλα ανακοινώνει ότι πριν το καλοκαίρι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή για να δοθεί η εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχεται ένα κόμμα την κρατική χρηματοδότηση.
Ο Αδρέας Λοβέρδος χαρακτηρίζει ενθαρρυντική την πρώτη δημοσκόπηση της Συφωνίας για την Νέα Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει ''το 60% των πολιτών δεν ξέρουν ακόμα ότι κάναμε αυτό το κόμμα'', ενώ απαντά ότι η πρόσκλησή του για συγκλίσεις είναι η εφαρμογή της λαϊκής εντολής.
''Υπάρχει ατολμία, δισταγμός, έλλειψη κοινής πολιτικής εκτίμησης. Και αυτό οδηγεί στο να μην είναι πολλοί εκ του παρελθόντος μεγαλοσχήμονες και βαρύγδουποι μαζί. Δεν έχει όμως σημασία, καθώς λίγοι παλιοί και πολλοί καινούργοι είναι αρκετοί για να γίνει ένα συστημα ανθρώπων που να έχει ελπίδες''.
Τι λέει για τις απουσίες από το ΠΑΣΟΚ
Για την απουσία παλιών φίλων του από το ΠΑΣΟΚ στην ιδρυτική πράξη του κόμματός του εξηγεί ότι αυτό ήταν ''και καλό και θέμα''. Καλό γιατί ο κόσμος έχει το ΠΑΣΟΚ και δεν χρειάζεται ένα δεύτερο και θέμα είναι γιατί η εμπειρία χρειάζεται.
Σε όσους υποστηρίζουν ότι αυτός ανήκει στην παλιά Ελλάδα απαντά ότι ''το φαύλο παρελθόν αυτού του κομματικού συστήματος» δεν τον αφορά προσωπικά. ''Εγώ διαχειρίστηκα τη χώρα, όχι στα χρόνια που μοιράζαν τα λάφυρα, αλλά στις πιο δύσκολες στιγμές της και τον καιρό που λεφτά δεν υπήρχαν.
Ωστόσο είμαι μέτοχος μιας πορείας, αλλά οι πολίτες με θυμούνται για τις συγκρούσεις. Οι λίγοι παλιοί με τους πολλούς καινούργιους, είναι η λύση που εμείς θέλουμε να παράσχουμε. Αρκεί οι παλιοί να μην έχουν ηθικές εκρεμμότητες -δεν έχω- και να έχουν αποδείξει ότι μπορούν να συγκρούονται αποτελεσματικά.
Και ο λαός στις εκλογές του Ιουνίου αυτό μου το πίστωσε, έχω λοιπόν αυτό το εφόδιο και το διαβατήριο για να πω ότι χωράω στην Νέα Ελλάδα''.
''Δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές''
Εκτιμά ότι ''δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές'' και σημειώνει ότι ο Σύριζα παίζει με τη φωτιά, ενώ η παρούσα κυβέρνηση δεν συνθέτει τον αντίπαλο της ύφεσης με ευθύνη και των τριών κομμάτων, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μία άλλη λύση μέσα από τη Βουλή.
«Χρειαζόμαστε περισσότερη αλήθεια» «δεν πρέπει να κοροϊδεύεις τον λαό», υπογραμμίζει επισημαίνοντας ότι «δεν χωράνε μέσα στη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, οι ψεύτες, αυτοί που άλλα λένε προεκλογικά και άλλα κάνουν μετά». Πρώτα, κατά τη γνώμη του, πρέπει να έρχεται η οικονομία και μετά η πολιτική.
''Πρώτα να πεις για το οικονομικό σου πρόγραμμα και μετά για τους φόρους. Αν ξεκινούσαμε τώρα την καθολική επίθεση κατά της ύφεσης ίσως μπορούσαμε να πάρουμε αποφάσεις για λιγότερους φόρους τον Νοέμβριο''. Και συμπληρώνει:
''Εχουμε επίγνωση ότι το πρώτο τρίμηνο του 13 δεν πήγε καλά. Τον Ιούνιο που κλείνει το εξάμηνο και αναδεικνύεται το μέγεθος των εσόδων και εξόδων της χρονιάς και με δεδομένο ότι είναι ψηφισμένη η αυτόματη ισοστάθμιση των ελλειμμάτων θα έχουμε αυτόματες περικοπές και αυτό δεν θα είναι καθόλου καλό, για τη χώρα, για την οικονομία, για την κοινωνία και πολιτικά για την κυβέρνηση''.
''Εγώ λέω'' επισημαίνει ''ότι τα οικονομικά θα κινηθούν σε περαιτέρω ύφεση αυτό σημαίνει πιο πολλοί άνεργοι, περισσότερη δυστυχία, πολιτική χρεωκοπία με ή χωρίς διαδηλώσεις και περαιτέρω απονομιμοποίηση της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει κρίση.
Θα είμαστε από αυτούς που θα συμβάλουν στο να μην έχουμε εκλογές, αλλά η κριτική μας απέναντι στην κυβέρνηση θα είναι πάρα πολύ σκληρή από εδώ και πέρα''.
Η ''Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα'' είναι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης
Ο κ Λοβέρδος δηλώνει ότι «η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα είναι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης από προχθές και όχι της συμπολίτευσης» καθώς ''ήρθε η ώρα να περάσουμε απέναντι'' και η προχθεσινή -στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή- ήταν μία γενέθλια μέρα''
Και προσθέτει: ''Λέμε όχι στα μειονεκτήματα της πολυσυλλεκτικότητας με τον ακραιφνώς δημαγωγικό λόγο, τις πολλές υποσχέσεις, τη φιλική διάθεση προς τη γραφειοκρατία, το γλύψιμο του κόσμου. 'Αρα ναι σε κάποιους, δεν θα πω ονόματα.
Μου έρχονται δύο στο μυαλό μου που είναι πολύ σπουδαίοι άνθρωποι και έχουν αποδείξει με την πολιτική τους πορεία ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμοι και θα ήταν καλό να ήταν μαζί μας, αλλά ο καιρός θα το δείξει''.
''Η μία περίπτωση'' εξηγεί ''έχει ένταξη σήμερα στην πολιτική η άλλη έχει απομακρυνθεί. Αυτές οι δύο περιπτώσεις, πιστεύω, ότι είναι απολύτως απαραίτητες. Αν είναι το θέμα ηγεσίας αυτό που βάζει ένα ερωτηματικό να το ανοίξουμε, να κάνουμε εκλογές με τον κόσμο. Για εμάς το παιχνίδι όλο αυτό ξεκινά από τη χρηματοδότηση των κομμάτων''.
Πάνω σε αυτό το θέμα ανακοινώνει ότι θα καταθέσουμε πρόταση νόμου στη Βουλή για να δοθεί η εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχεται ένα κόμμα την κρατική χρηματοδότηση. Στις ευρωεκλογές αν αυτό επιτραπεί θα αρνηθούμε την κρατική χρηματοδότηση''.
''Ναι'' στην ιδιωτική χρηματοδότηση του κόμματος
Για να κόψουμε αυτό το ''πόσο παίρνεις βρε σύ, που είναι πάρα πολύ υποτιμητικό και σε βάρος του βουλευτή'' μόνο με τη διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων και βουλευτών- εναλλακτικά- μπορεί να γίνει. Εναλλακτικά- γιατί μπορεί κάποιος να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί ιδιωτικά ή να μην έχει την οργανωτική δυνατότητα να απευθυνθεί σε χιλιάδες ανθρώπους.
''Εγώ δεν θέλω'', εξήγησε, ''να μου κάνει ένας δημοσιογράφος αυτή την ερώτηση γιατί δεν θέλω να εξηγώ ότι τα χρήματα που παίρνω δεν είναι για να ζήσω αλλά για τις δαπάνες. Αλλά επειδή όπως και να απαντήσεις δεν πείθεις, η πρότασή μας περιλαμβάνει και την αποζημίωση του βουλευτή. Ναι, μπορώ να την αρνούμαι, να μπορώ να έχω τα χρήματα από ιδιωτική χρηματοδότηση την οποία να μου την παρέχει σωματείο του οποίου τα οικονομικά να ελέγχονται: Αυτή είναι η πρότασή μας, όπως είναι στην Αμερική''.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εγώ έχω διαβατήριο για τη νέα Ελλάδα» από amnawebtv

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση