GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες όταν πρέπει για την Ουκρανία

Στις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και στα αποτελέσματα των επαφών του στις έξι πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων...


Στις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και στα αποτελέσματα των επαφών του στις έξι πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων...

για τις οποίες ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ραγδαίες και δραματικές, έχει πολύ μεγάλη σημασία να διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να προστατευτεί η ασφάλεια των πολιτών και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για δημοκρατικές και συναινετικές λύσεις ευρείας αποδοχής, στις οποίες να μετέχουν όλες οι δυνάμεις της χώρας, η οποία είναι πολύ σημαντική για την ευρωπαϊκή ήπειρο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Σημείωσε δε ότι «η Ουκρανία δεν πρέπει να γίνει πεδίο μιας τυφλής γεωπολιτικής σύγκρουσης, αλλά η αφορμή και το έναυσμα για μια άλλη προσέγγιση διεθνοπολιτική που είναι σύμφωνη με τις ευρωπαϊκές αρχές αλλά και που λαμβάνει υπόψη τη δυναμική και των διεθνών συσχετισμών».

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η ελληνική Προεδρία συνεργάζεται πολύ στενά με την ύπατη εκπρόσωπο, Κάθι Άστον, και συμπλήρωσε ότι «είμαστε στη διάθεσή της και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες τη στιγμή που πρέπει, γιατί έχουμε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις της αξιοπιστίας μας σε σχέση με όλους τους εταίρους».

«Αυτό», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, «έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί πρέπει ταυτόχρονα με τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες να έχουμε στο μυαλό μας και τις δικές μας εθνικές προτεραιότητες που είναι απολύτως συμβατές με τις ευρύτερες ευρωπαϊκές και δυτικές».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τις οποίες μίλησε στις δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος δεν αποκλείεται να επισκεφθεί το Κίεβο στο αμέσως προσεχές διάστημα, είτε συνοδεύοντας την κ. Άστον, είτε συνοδευόμενος από υπουργούς Εξωτερικών άλλων κρατών-μελών της ΕΕ.

Το ταξίδι του στα Δυτικά Βαλκάνια

Όσον αφορά στην αναλυτική ενημέρωση που έκανε στον κ. Σαμαρά για το ταξίδι του στις έξι πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ο κοινός παρανομαστής είναι πως τα Δυτικά Βαλκάνια έχουν μια ευρωατλαντική προοπτική που συνιστά την πολιτική μας, μια πολιτική ενσωμάτωσης».

Υπογράμμισε δε, ότι η Ελλάδα παρά την κρίση και μετά από αυτήν, «είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός παράγοντας στην περιοχή, αξιόπιστος, που μπορεί να μιλάει με έναν τρόπο έγκυρο εκ μέρους της ΕΕ». Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «παντού μας υποδέχτηκαν ως Προεδρία του εξαμήνου και ένιωθαν ότι η ελληνική Προεδρία τούς αφορά».

Επιπλέον, είπε ότι και στα διμερή θέματα έγιναν πάρα πολύ σημαντικά βήματα, που θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένα σε πολύ λίγο καιρό:

«Και σε σχέση με την Αλβανία, και σε σχέση με τη Σερβία και σε σχέση με το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και η παρέμβασή μας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι σημαντική και θα μου επιτρέψετε να πω ότι η συζήτηση με τον κ. Γκρούεφκσι έθεσε ένα πλαίσιο σε σχέση με την υπόθεση του ονόματος, που δεν είναι υπόθεση του ονόματος, είναι υπόθεση σχέσεων καλής γειτονίας, διεθνούς δικαίου και ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία για έκτακτη Σύνοδο. Αντίθετα, ανακοίνωσε ότι οργανώνονται δύο πρόσθετες πολύ σημαντικές υπουργικές διασκέψεις.

Η πρώτη, την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη, με τους 28 υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ και τους έξι υπουργούς Εξωτερικών των Δ. Βαλκανίων, «για να αναζωπυρώσουμε την ατζέντα "Θεσσαλονίκη 2014" που ήταν η μεγάλη προτεραιότητα της Προεδρίας του 2003».

Σε αυτήν, είπε, θα κληθούν να μετάσχουν και υπουργοί επιμέρους μάχιμων υπουργείων, για αναπτυξιακούς λόγους. Η δεύτερη υπουργική διάσκεψη θα γίνει στις 10 Ιουνίου, στην Αθήνα, με τους 28 υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ και τους υπουργούς Εξωτερικών όλων των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου.

7 σχόλια

  1. ΒΡΕ ΑΧΟΡΤΑΓΕ ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΗ ΧΑΡΑΤΣΑ
    ΑΝΑΙΣΘΗΤΕ ΕΔΩ ΡΗΜΑΞΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΛΑΒΙΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ .ΔΕΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙΣΙΟ
    ΣΟΥΛΟΥΠΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσοχή : κάθε ψήφος σε υποψήφιο ( επίσημο ή ανεπίσημο ή ψευτοανεξάρτητο ) της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές, θα μετατραπεί ( μετά τις εκλογές ) σε νέους φόρους και χαράτσια και κούρεμα συντάξεων, εφάπαξ και καταθέσεων. Ανέβαλαν το φόρο ακινήτων για να μη δει ο κόσμος τι θα πληρώσει. Πριν ψηφίσετε, πάτε στο λογιστή σας να σας πει τι θα πληρώσετε φέτος, χωρίς αφορολόγητο παιδιών και φοροαπαλλαγές. Θα σας τα πάρουν όλα, αν τους ψηφίσετε.

    Καμίνη, Σπηλιωτόπουλο, Κακλαμάνη, Μπουτάρη, Καλαφάτη, Ιωαννίδη, Τζιτζικώστα, Σγουρό, θα ψηφίζετε ; Χαράτσια και φόροι θα γίνονται και περικοπές στην Υγεία ! Μόνο όσοι περιμένουν καρέκλες τους ψηφίζουν πια. Μόνο όσοι νοιάζονται για τη κουτάλα τους ψηφίζουν που είναι συνολικά γύρω στο 10% του ελληνικού πληθυσμού. Κανένας υποψήφιος της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στο β' γύρο, κανένας δήμος, καμία περιφέρεια, κανένας ευρωβουλευτής στα 3 κόμματα της καταστροφής μας. Όχι αποχή, όχι λευκό, όχι άκυρο. Μην αφήνετε τα λίγα κομματόσκυλα και τα πολιτικά τζάκια να μας κυβερνάνε άλλο ! Φτάνει πια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με πίεζε να στήσω αγώνες»

    Γράφουν οι Πέτρος Κουσουλός και Ηλίας Δήμος

    Τα στοιχεία ντοκουμέντα της εμπλοκής νεαρού ποδοσφαιριστή της Super League σε υπόθεση στημένων αγώνων, όπως προκύπτει από την δικογραφία, αποκαλύπτει το e-reportaz.gr.

    O 23χρονος παίκτης ποδοσφαιρικής ομάδας της Αττικής φέρεται να πιεζόταν από επιχειρηματία πρατηριούχο, βασικό εμπλεκόμενο...
    στην υπόθεση προκειμένου να στήσει παιχνίδια.

    Κληθείς να καταθέσει για τις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ ισχυρίστηκε ότι ήταν χρέος του «καίγοντας» ουσιαστικά τον επιχειρηματία Β.Α.

    Σχετικά με το ποια είναι η σχέση του με τον επιχειρηματία, απάντησε πως τον γνώρισε το περασμένο καλοκαίρι σε μια καφετέρια.

    «Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αγωνίζομαι σε ομάδα της Super League. Τον Β.Α. τον γνώρισα το περασμένο καλοκαίρι σε καφετέρια του Ν. Φαλήρου. Εγώ καθόμουν με την παρέα μου και αυτός με αναγνώρισε, με πλησίασε και μου συστήθηκε ως Β. και μου πρότεινε να παίξω ποδόσφαιρο σε μια ομάδα που είχε ο ίδιος σε γήπεδο 7 επί 7. Εγώ του είπα ότι θα το σκεφτώ και και ανταλλάξαμε τηλέφωνα», αναφέρει στην κατάθεση του ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

    Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αφού γνωρίστηκαν καλύτερα πήρε το θάρρος και του δανείστηκε 5.000 ευρώ.

    Όταν παρήλθε ο χρόνος επιστροφής των χρημάτων ζήτησε μια παράταση αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην υποχρέωση του. Τότε του είπε πως θα πρέπει να τα πάρει πίσω με άλλον τρόπο.

    Ο τρόπος όπως ισχυρίζεται ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, ήταν να τον πιέζει προκειμένου να διαμορφώσει συγκεκριμένο αποτέλεσμα με την ομάδα του στη Super League, προκειμένου να στοιχηματίσει και να κερδίσει χρήματα.

    Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ισχυρίζεται πως δεν έστησε ποτέ του κανένα παιχνίδι και πως «ξεγλιστρούσε» από τις πιέσεις του επιχειρηματία λέγοντας πως έχει συνεννοηθεί με συμπαίκτες του για κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα αλλά την παραμονή του αγώνα του έστελνε μήνυμα γράφοντας του «άκυρο». Όσο αφορά τις μεταξύ τους συνομιλίες γινόταν με σκοπό να κερδίσει χρόνο προκειμένου να του επιστρέψει τα χρήματα που είχε δανειστεί.

    Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι από την ανταλλαγή μηνυμάτων προκύπτει ότι ο ποδοσφαιριστής επεσήμανε ότι θα επιστρέψει στον επιχειρηματία 20-25.000 ευρώ!

    Δείτε την κατάθεση-ντοκουμέντοΑπό e-reportaz...πατρε ΜΙΑ Π.Α.Ε ΡΕΕΕ... ΖΗΤΩ Ο ΜΠΕΟΣ, Ο ΣΚΟΝΔΡΑΣ, Ο ΚΩΣΚΟΤΑΣ, Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ, Ο ΜΕΛΙΣΑΝΝΗΔΗΣ, Ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ο ΙΒΑΝ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ, Ο ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΡΑΒΙΟΓΛΟΥ, ΛΕΒΑΔΙΑΚΟΣ!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ..ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΙΣΗ ΑΥΤΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπένυ γουρούνι το κελί δεν θα σε χωράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπούτζουκας Τηλέμαχος23 Φεβ 2014, 11:45:00 π.μ.

    Τ-Ρ-Ι-Χ-Ε-Σ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΕΣ..

    Έχετε πάει να δείτε χώρα μέσης Ανατολής;

    Μιλάμε για τις απόλυτες αντιφάσεις μεταξύ TON πολλών φτωχών ,δις ανθρώπων είναι και βάλε, με ελάχιστους πλουσίους .. Αυτές είναι η αγορές τους...

    1} Μεσαία τάξη, ανύπαρκτη....

    2} πολυτελείς υποδομές ναι έχουν, άλλα ανήκουν σε κομματάρχες, σεΐχηδες, σουλτάνους, βασιλιάδες, αγιατόλαχ, οι οποίους είναι και αυτοί προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια σε δυτικές εταιρείες ,η οποίες παράγουν για την μικρή αγορά της Ασίας και προσδοκούν στην αγορά της δύσης ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, όπως είναι πεθαμένη χρόνια τώρα η μεγάλη ΑΣΙΑΤΙΚΉ αγορά ...

    Δυστυχώς ο κοινωνικός φιλελευθερισμός όπως τον ξέρανε οι δυτικοί δεν υπάρχει πέθαινε...

    Σήμερα δεν απεργούν οι εργαζόμενοι στην χώρα μας, όπως λέει ο ηλίθιος ΑΔΩΝΙΣ ,απεργεί ο μικρόεπενδύτης ντόπιος ,η ξένος, αυτό βέβαια μαθηματικά οδηγεί τον πλούτο αλλά και τους πολλούς ανθρώπους της χώρας μας στα μεγάλα ΦΑΝΣ του πλανήτη… θέλετε να είναι αυτά
    1000--2000!!!! ΕΕ αυτά θα είναι κερδισμένα ...ΔΗΛΑΔΉ ΆΚΡΑ Σοβιετικό καθεστώς===ΚΑΡΤΕΛ...

    Είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί όλοι αυτοί που πηγαίνουν κόντρα στα νέα Ανώτατα επιχειρηματικά Σοβιέτ την βάψανε ,γιατί έχουν κάνει κράτη που μόνο καταστέλλουν...


    Η ανεργία στην χώρα μας είναι τεχνίτη , διότι οι Έλληνες έχουν ΑΚΌΜΑ γη ,άλλα με τους φόρους τρέλας που ζητάνε κάθε ημέρα έχουν κάνει το κόσμο να τα χάσει …

    Όπως είναι τα πράγματα σήμερα απαιτητέ ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ από το κράτος ,όχι με χρήματα, άλλα με ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ με σωστή φορολογία και πραγματική ΕΡΓΑΣΊΑ,…Μπορούν όμως τα κράτη να το κάνουν αυτό ;;;ιδού η απορία!!!

    Το να κάνουμε ηλεκτρονικό ΕΛΕΝΧΓΟ και μα μας ελέγχουν ΟΛΟΥΣ είναι σωστό ,πολύ σωστό,και οι κλέφτες μέσα , έστω και ΑΡΓΆ, το να σε φακελώνουν όμως ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΝ πριν να παράγεις ΚΆΤΙ είναι ΤΡΕΛΆ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΊΑ...

    π.χ Αν σήμερα κάποιος άνθρωπος παίρνει 900 ευρώ καθαρά τον μήνα, σε δημοσιά η ιδιωτική εταιρεία θα τον πείραζε νομίζεται να του πάνε τον μισθό στα 700 ευρω ;...αν του του έλεγαν ότι τα με τα 200 ευρώ θα κάνω κοινωνική πολιτική,.. τους έχω καταγεγραμμένους όλους ορίστε, διαφάνεια, άλλα αυτοί τι κάνουν; βάζουν τρελούς φόρους ξέρετε αν το έκαναν πόσο θα ρίχναμε την ανεργία στο 5%...

    ΔΕΝ ΤΟ ΘΈΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ, πρέπει να Ασιτοποιηθεί ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΎΣΗΣ....Και δυστυχώς είμαστε μέσα σε αυτούς ..

    Θα κάνουμε εκλογές μεθαυρίο θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ;… Τίποτα σας λέω, της κάνουμε για 100.000 Ελληναραδες που θα παίζουν τον ρόλο του επιστάτη γι΄αυτό τσακώνονται ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΡΕΤΆΛΙΑ δεξιά, αριστερά, φασιστικά, μερικοί Βάζουν και το ΚΈΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΆ Η ΚΈΝΤΡΟ-ΔΕΞΙΆ για να πιάσουν το μέσω όρο του ψυχισμού μας, ΩΣΤΕ να λέμε , ααα εμείς είμαστε και με τους μεν και με τους δεν, είμαστε {κεντρώοι} δ.λ και έτσι και αλλιώς,η και λίγο φασίστες σαν αυτό που μας έλεγε και ο ΜΠΑΜΠΗΣ του ΣΚΑΪ και είναι έξω ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ,ΞΈΡΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ καλός φασισμός;;

    Κύριοι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Παγκοσμιοποίηση αφορά όλους τους ανθρώπους πια ….Έγχρωμους, Άσπρους , γυναίκες άντρες, ομοφυλόφιλους, Ελληνες ,Εβραίους, Ινδούς, Πακιστανούς, ανεξαρτήτου της θρησκείας κ.τ.λ ΆΛΛΑ και εφοπλιστές και τους εργάτες...ΟΛΟΥΣ … γιατί θα χαθούνε τα ΠΑΝΤΑ…


    ΌΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΕΊΝΑΙ ,Τ-Ρ-Ι-Χ-Ε-Σ ΚΑΤΣΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση