GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

12 νεκροί και 150 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του μετρό της Μόσχας [photos+video]

Δώδεκα νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το δυστύχημα που σημειώθηκε το...



Δώδεκα νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί στο μετρό της Μόσχας... Ρώσοι αξιωματούχοι διαρρέουν πως στον σταθμό που εκτροχιάστηκε ο συρμός υπάρχουν εγκλωβισμένοι επιβάτες ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP το δυστύχημα συνέβη στην μπλε γραμμή.
«Αυτήν τη στιγμή ο απολογισμός είναι 12 νεκροί», ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ιατρική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax έκανε λόγο για 16 νεκρούς σε μία από τις μεγαλύτερα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας.
Περισσότεροι από 150 επιβάτες νοσηλεύονται, οι μισοί σε σοβαροί κατάσταση, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας της Μόσχας Γκεόργκι Γκολούχοφ.
Το δυστύχημα συνέβη στην «μπλε γραμμή» του μετρό, στις 08.30, ανάμεσα στους σταθμούς Παρκ Πομπέντι, σταθμό που βρίσκεται σε μεγαλύτερο βαθμός και εγκαινιάσθηκε το 2003, και Σλαβιάνσκι Μπουλεβαρντ, που εγκαινιάσθηκε το 2013.
Εικόνες που μεταδόθηακν από τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σωστικά συνεργεία να απομακρύνουν δεκάδες αιμόφυρτους επιβάτες και παγιδευμένους στα γεμάτα καπνό βαγόνια επιβάτες.
«Υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι. Δείχνουν εν ζωή και οι ειδικοί καταβάλλουν προσπάθειες για να τους απεγκλωβίσουν το συντομότερο δυνατόν. Στο εσωτερικό του βαγονιού παραμένουν περί τους πέντε άνθρωποι», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Μίοσχας Πιοτρ Μπιριούκοφ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση