GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλάβρυτα: Θλίψη για την εκδημία του πατρός Γεωργίου Μπίρμπα

Θλίψη σκόρπισε σ’ όλη την επαρχία Καλαβρύτων, στην Πάτρα και ιδίως στην «οικογένεια» των  Καλαβρυτινών της Πάτρας η εκδημία του...



Θλίψη σκόρπισε σ’ όλη την επαρχία Καλαβρύτων, στην Πάτρα και ιδίως στην «οικογένεια» των  Καλαβρυτινών της Πάτρας η εκδημία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καλαβρύτων, πρωτοπρεσβύτερου, Γεώργιου Μπίρ& mu;πα, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Υπήρξε ένας άξιος θρησκευτικός λειτουργός, πολυγραφότατος και αγαπητός σε όλη την καλαβρυτινή κοινωνία, δραστήριος και με σημαντική προσφορά στην εκκλησία της περιοχής.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, όπου υπηρέτησε πιστά όλα τα χρόνια της ιεροσύνης του.

Γεννήθηκε το 1925
O πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μπίρμπας, γεννήθηκε στη Λεύκα Καλαβρύτων το 1925. Μετά το Δημοτικό στο χωριό του φοίτησε στο εξατάξιο Γυμνάσιο Καλαβρύτων (1937-1943). Από το 1951 έως το 1953 φοίτησε στο Ανώτερο Εκκλησ&io ta;αστικό Φροντιστήριο Πατρών κι ακολούθως έλαβε το πτυχίο του από την Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Το 1952 νυμφεύθηκε την Αγγελική Κόκκαλη με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1953 και πρεσβύτερος μια μέρα μετά από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μακαριστό Αγαθόνικο.

Εφημέριος Καλαβρύτων τοποθετήθηκε την 1η Ιουλίου 1953 και από το 1960 διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων.

Δηλώσεις και ανακοινώσεις

«Επρόκειτο για μια εμβληματική μορφή των Καλαβρύτων, Δραστηριοποιήθηκε από τα μετακατοχικά χρόνια στην στήριξη των Καλαβρυτινών, με μοναδικό του γνώμονα την προσφορά στον συνάνθρωπο. Είχε με μεγάλ& eta; προσπάθεια καταγράψει ιστορικά στοιχεία και σε πολλές εκδόσεις βιβλίων του, αυτά τα μετέφερε για γνώση των νεώτερων. Αλλά και καθημερινά υπήρξε ξεναγός σε κάθε επισκέπτη του καθεδρικού να ού, αεικίνητος και με διάθεση να εκφράσει και να μεταδώσει την ιστορικότητα και μαρτυρικότατα του τόπου μας των Καλαβρύτων», ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, Δημήτρης &Beta ;αρβιτσιώτης με αφορμή την εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Πατρός Γεωργίου Μπίρμπα του Αλεξίου.

Μάλιστα, στο ψήφισμα της Ένωσης προτείνεται μεταξύ άλλων να χορηγηθεί βραβείο του 3ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής στον πρωτεύσαντα από τα Γυμνάσια, με το όνομα «Πατήρ Γεώργιος Μπίρμπας στην εκδήλωση γ&iot a;α το 1821 που θα γίνει στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2015.

Επίσης, ψήφισμα για την απώλεια του πατρός Γεωργίου Μπίρμπα, εξέδωσε ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αναφέροντας πως «ο πρωτοπρεσβύτ& epsilon;ρος π. Γεωργίος Μπίρμπας, υπήρξε γνήσιος εκκλησιαστικός άνδρας της καλαβρυτινής γης, άξιος λειτουργός του Υψίστου και στυλοβάτη της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου». patrastimes.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση