GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις 20 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα της επίσκεψης του ΔΝΤ στη Σερβία

Στις 20 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τις συνομιλίες που έχουν εκπρόσωποι της σερβικής κυβέρνησης με τα μέλη της απο...


Στις 20 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τις συνομιλίες που έχουν εκπρόσωποι της σερβικής κυβέρνησης με τα μέλη της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που βρίσκονται στο Βελιγράδι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας Ντούσαν Βούγιοβιτς.
Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, θα στεφθούν με επιτυχία. Πρόσθεσε ότι πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η αποστολή του ΔΝΤ θα έχει έναν επιπλέον «γύρο» συνομιλιών με την Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας (NBS).
O κ. Βούγιοβιτς ανακοίνωσε ότι, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014 και σημείωσε ότι, ο προϋπολογισμός του 2015 θα είναι πολύ πιο αυστηρός σε σχέση με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2014.
Από το βήμα των εργασιών του δέκατου οικονομικού συνεδρίου της Raiffeisen Bank, ο κ. Βούγιοβιτς τόνισε ότι, οι βουλευτές θα έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να μελετήσουν και να συζητήσουν το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Στο μεταξύ, η αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς συναντήθηκε με την αποστολή του ΔΝΤ και είχαν συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε κρατικές εταιρείες μεταφορών και τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη νομοθεσία που σχετίζεται με τον κλάδο των κατασκευών.
Η κ. Μιχαΐλοβιτς ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής του ΔΝΤ σχετικά με το στάδιο των μεταρρυθμίσεων στην κρατική σιδηροδρομική εταιρεία «Zeleznice Srbije», στην οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των μεταρρυθμίσεων με το διαχωρισμό της διαχείρισης και διοίκησης των μεταφορικών υποδομών, από τις μεταφορές.
Αναφερόμενη στον τομέα των οδικών υποδομών, η υπουργός υπογράμμισε ότι η συγχώνευση των εταιρειών «Koridori Srbije» και «Putevi Srbije» αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014. Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα επισπεύσει την υλοποίηση έργων και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητά της, πρόσθεσε.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση