GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εικόνα που σοκάρει: Δείτε πως θα ήταν εάν ΕΠΕΦΤΕ στη Γη ο κομήτης Τσούρι [photo]

Επειδή είναι πιο εύκολο να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα όταν τα βλέπουμε στη... δική μας κλίμακα, ένας φωτογράφος σκέφτηκε να «ρίξει» τον...

Επειδή είναι πιο εύκολο να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα όταν τα βλέπουμε στη... δική μας κλίμακα, ένας φωτογράφος σκέφτηκε να «ρίξει» τον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko, τον κομήτη που έχει από την Τετάρτη δεχτεί την επίσκεψη του Philae, στη Γη.
Ο κομήτης είναι μόλις τρία χιλιόμετρα, δηλαδή μπορεί κάποιον να τον γυρίσει ολόκληρο σε μία ώρα.
Ωστόσο, όπως βλέπετε και στην εικόνα, η σύγκρουση ενός τέτοιου κομήτη με τη Γη θα μπορούσε να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Είναι εύκολο να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη στους δεινόσαυρους πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.
Η εικόνα είναι δημιούργημα του Matt Wang, ο οποίος συνδύασε μια φωτογραφία του Λος Άντζελες με μια εικόνα από το διαστημικό σκάφος Rosetta.
Η ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί στη Γη θα ήταν συνάρτηση ενός ακόμα παράγοντα, της ταχύτητας που θα είχε ο κομήτης. Ας ελπίσουμε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση