GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ”‏: "Το ΟΧΙ ήταν ΟΧΙ ΡΗΞΗΣ!"

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Οι μέρες και οι ώρες που περνάμε είναι κρίσιμες! Το περήφανο ΟΧΙ που είπε ο λαός κόντρα σε όλο το άθλιο μν...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Οι μέρες και οι ώρες που περνάμε είναι κρίσιμες!
Το περήφανο ΟΧΙ που είπε ο λαός κόντρα σε όλο το άθλιο μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο, τους επιχειρηματίες και τους πλούσιους που κλαίγανε μην χάσουν κάτι από τα εκατομμύριά τους, τα ΜΜΕ της ντροπής και του φασισμού, τη μαφία της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, τους πουλημένους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

ΉΤΑΝ ΟΧΙ ΡΗΞΗΣ! ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
!
ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ και τους ευρωτυρράνους, δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει. Δεν μπορεί κανένας να το μεταφράσει σε νέα αντιλαϊκή συμφωνία και νέο μνημόνιο.
Τώρα, το μάχιμο συνδικαλιστικό κίνημα, οι ανεξάρτητες ταξικές δυνάμεις και συνδικαλιστές, όλοι όσοι δώσαμε τη μάχη κατά των μνημονίων, της αντιλαϊκής πολιτικής, των εκβιασμών και του ΟΧΙ, πρέπει να συντονιστούμε.
-Για να μην επιτρέψουμε νέα αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο.
-Για να σπάσουμε το στραγγαλισμό της ΕΚΤ, της ΕΕ και των επιχειρηματιών, που οδήγησαν και οδηγούν το λαό σε εξαθλίωση, επιχειρούν να του ξαναφορτώσουν τα βάρη της κρίσης, να του στερήσουν το μισθό, να του κλέψουν και τις ελάχιστες αποταμιεύσεις που έχει.
-Για να φτιάξουμε μια νέα αγωνιστική συσπείρωση σωματείων ενάντια στους ξεπουλημένους ΝΑΙΝΑΙκους της ΓΣΕΕ και του υποταγμένου συνδικαλισμού.
-Για να βγούμε τώρα στο δρόμο. Να υπερασπίσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τα δημόσια αγαθά, να (ξανα)σπάσουμε το φόβο και τους εκβιασμούς.
-Για να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, των υπερωριών, εφημεριών και των νυχτερινών-βαρδιών. Του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων. Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών. Να συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά σε όλες τις συγκοινωνίες. Να καταργηθούν τα διόδια. Μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα και στους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Δωρεάν φάρμακα και πλήρη, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση των εργαζομένων σε όλο το σύστημα υγείας για όσο διάστημα κρατάει η κρίση.
-Διαγράφουμε το χρέος, όχι τα δικαιώματά μας.
-Να απαγκιστρωθούν οι τράπεζες από τον ασφυκτικό κλοιό της ΕΚΤ. Εθνικοποίησή τους τώρα. Κανένα κούρεμα στις λαϊκές καταθέσεις.
-Έξοδος από ευρώ, ευρωζώνη, ΕΕ και ΔΝΤ αν επιμείνουν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα και στη συνέχιση του καταστροφικού μνημονίου-«προγράμματος».

Με βάση τα παραπάνω:
Καλούμε και προτείνουμε σε όλα τα ταξικά σωματεία και τους συνδικαλιστές δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ΑΜΕΣΑ σε σύσκεψη συντονισμού (Πέμπτη 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας ή σε όποιο άλλο χώρο επιλέξουν τα σωματεία), για να οργανώσουμε τη μαζική παρουσία του λαού στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ την Παρασκευή 10/7 και την Κυριακή 12/7, για να υπερασπίσουμε ενωτικά και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το ΟΧΙ μας, τα δημοκρατικά και εργασιακά μας δικαιώματα, καθώς και όποια άλλη δράση αποφασιστεί με βάση την κρισιμότητα των εξελίξεων.
Οργανώνουμε μαζική εξόρμηση στο νοσοκομείο για να κάνουμε γνωστές σε όλους τους συναδέλφους τις όποιες δραστηριότητες αποφασιστούν.
Οργανώνουμε μαζική συγκέντρωση στο κεντρικό αμφιθέατρο την Παρασκευή 10/7 σε ώρα που θα καθοριστεί για να συζητήσουμε όλοι μαζί τις εξελίξεις, το πρόγραμμα και τα άμεσα μέτρα που πρέπει να επιβάλλουμε, για τον «άλλο δρόμο» της ρήξης με την ευρωζώνη και τους δανειστές.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”
http://somateioattikon.blogspot.com
“Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”
somateioattikon@gmail.com
Χαϊδάρι, 8/7/2015
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση