GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά την πλαστογραφία της φωτογραφίας του πνιγμένου μικρού, τώρα εμφανίζουν Ρώσους στη Συρία!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Μετά από ολόκληρα 4 χρόνια -διανύουμε ΄αισίως΄ τον πέμπτο χρόνο- η “ αραβική άν...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Μετά από ολόκληρα 4 χρόνια -διανύουμε ΄αισίως΄ τον πέμπτο χρόνο- η “αραβική άνοιξη made in USA” δεν κατάφερε να ρίξει τα τείχη της Δαμασκού. Στη Συρία η άνοιξη έχει μετατραπεί σε βαρύ χειμώνα για τους σχεδιασμούς της δύσης.
Αρχικά οι “εξεγερμένοι”, στα πλαίσια της “αραβικής άνοιξης”, για εκδημοκρατισμό, όπως ακριβώς εξελίχθηκε το σενάριο στον αραβικό κόσμο που δεν ήταν υποδουλωμένος στα δυτικά συμφέροντα. “αραβική άνοιξη” δεν είχαμε, για παράδειγμα, στο πιο σκοταδιστικό, μοναρχικό δικτατορικό καθεστώς, τη Σαουδική Αραβία, όπου απαγορεύεται να οδηγεί μια γυναίκα, ή να κυκλοφορεί χωρίς τον σύζυγό της και φυσικά πάντα με μαντήλα, στυλ μπούργκας. Γεγονότα που δεν "ανησυχούν" καθόλου τις "ανθρωπιστικές" και φεμινιστικές οργανώσεις της "πολιτισμένης" δύσης.
“Αραβική άνοιξη” λοιπόν, στη Συρία, τη μοναδική αραβική χώρα που το κοινοβούλιο δεν το διορίζει ο μονάρχης (όπως σε όλες τις αραβικές μοναρχίες), που όλα τα πολιτικά κόμματα είναι νόμιμα, ακόμη και το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας (ιδρύθηκε το 1944), πού όχι μόνον είναι νόμιμο, αλλά εκλέγει βουλευτές στη Βουλή.
“Αραβική άνοιξη” λοιπόν, στη Συρία, την αραβική χώρα με Συνταγματικά κατοχυρωμένη την ανεξιθρησκεία. Εκεί όπου 18 θρησκευτικές μειονότητες ζουν στους αιώνες αρμονικά, χωρίς ποτέ να έχει παρουσιαστεί πρόβλημα. Μάλιστα, η “αγαπημένη” θρησκευτική μειονότητα όλων των πολιτών της Συρίας, είναι η Ορθοδοξία. Ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας κι εκεί έχει βρει θαλπωρή και προστασία το Πατριαρχείο Αντιόχειας, μιας και σήμερα η Αντιόχεια βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, αφού το 1938 η Γαλλία την “παραχώρησε” στο τουρκικό κράτος.
[Για τις παροχές της Αραβικής Δημοκρατίας προς τους πολίτες της, δες ΕΔΩ, αλλά κι ΕΔΩ]
Απέτυχε κι η αποσταθεροποίηση της νόμιμης εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, με αποσκιρτήσεις -ο υπουργός των Εξωτερικών αρνήθηκε στη Γενεύη τα εκατομμύρια δολαρίων που του προσφέρθηκαν και την εξασφάλιση μετάβασης της οικογένειάς του στο Κατάρ, ώστε να προδώσει την πατρίδα του.
Είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε σε επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στη Συρία-, ανακάλυψαν του “Φίλους της Συρίας”, τον οργανισμό των χωρών της δύσης για να εκδιωχθεί η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας κι ο εκλεγμένος πρόεδρος Άσαντ, στον οποίο συμμετείχε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλά κι η κυβέρνηση Τσίπρα.
Κατόπιν ανακάλυψαν, όπως ακριβώς και με την εισβολή και διάλυση του Ιράκ, τα “χημικά όπλα”! Η σκευωρία δεν είχε επιτυχία, μιας και χρήση των δολοφονικών αυτών όπλων έκαναν οι “εξεγερμένοι” φίλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα τους τα προμήθευε η Γαλλία.
Στην επόμενη φάση, οι φονιάδες των λαών έβαλαν μπροστά το εμπάργκο εναντίον της Συρίας. Εμπάργκο σε φάρμακα, αγροτικά εργαλεία, ανταλλακτικά, τρόφιμα κ.α.π. Η Ελλάδα, πρωτοστατεί σ' αυτή τη χυδαία κι απάνθρωπη επίθεση, και με απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα.
Μάλιστα, μπροστά στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας, όλα τα πολιτικά κόμματα σιωπούν ένοχα (με εξαίρεση το ΚΚΕ) και το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα φθάσουν εγκαίρως τα 35 ευρώ ημερησίως, για κάθε πρόσφυγα στη χώρα μας.
Κανείς δεν λογοδότησε και φυσικά δεν θα λογοδοτήσει ποτέ, για τις ζημιές που υπέστη η πατρίδα μας από αυτή τη δουλοπρεπή πολιτική. Ζημιές στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, συμμετοχή στον κατασκευαστικό τομέα, κοινή στάση στα εθνικά μας ζητήματα (Αιγαίο, Κύπρος, Σκόπια, πρόσφυγες κ.α.π.).
Όπως δεν θα λογοδοτήσουν για το εμπάργκο εναντίον του Ιραν... δηλαδή, για να "εκδημοκρατιστεί" το Ιράν -όπως λέει η Μέρκελ κι ο Ομπάμα-,  η Ελλάδα σταμάτησε να προμηθεύεται από το Ιράν, το 45% περίπου των αναγκών της σε πετρέλαιο (πλήρωνε σε μισή τιμή από τη διεθνή αγορά και με πίστωση) κι αγοράζει σε διπλή τιμή κι από τις εταιρίες των Ομπάμα-Μέρκελ.
Κανένα πολιτικό κόμμα (με εξαίρεση το ΚΚΕ) δεν θέτει ζήτημα για Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
Σήμερα το πρωί, ο κύριος προμηθευτής όπλων και πολιτικής στήριξης των μισθοφόρων-φονιάδων που δρουν στη Συρία, η Γαλλία, παραβίασε τον εναέριο χώρο της ανεξάρτητης και κυρίαρχης Συρίας, δήθεν για να κτυπήσει τους “τζιχαντιστές”...
Τι υποκρισία... όταν όλοι γνωρίζουν ότι Το “χαλιφάτο Ευρώπη” είναι έργο της Ε.Ε. των τραπεζιτών...
Αυτή η ενέργεια της Γαλλίας, έρχεται με την προπαγάνδα που προωθούν έντεχνα στα ΜΜΕ κι αναπαράγουν ηλίθιοι “αναλυτές”, ακόμη και στην Ελλάδα, περί στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην περιοχή.
Ανόητοι και σε διατεταγμένη Υπηρεσία, κυκλοφορούν, μάλιστα, φωτογραφίες ορισμένων Ρώσων στρατιωτών στη Συρία.
Λοιπόν, η ΝΑΤΟϊκή λυκοσυμμαχία γνωρίζει πολύ καλά και δεν είναι μυστικό, ότι η Ρωσία, η φίλη και σύμμαχος της Συρίας, με θεσμικές διαδικασίες έχει εξοπλίσει σαν αστακό την κυβέρνηση Άσαντ.
Τέλη Αυγούστου, το ρωσικό μεταγωγικό "Nikolay Filenchkov" πέρασε τα στενά του Βοσπόρου κι όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, μετέφερε εξοπλισμό απαραίτητο για τις εκκαθαρίσεις των φονιάδων μισθοφόρων που δρουν στη Συρία. Αν σ' αυτά προσθέσουμε τους SS 300 και τα 6 Μινγκ που εντάχθηκαν στην πολεμική αεροπορία της Συρίας, δεν υπάρχει καμία ανάγκη. Όλα αυτά έκαναν και την Τουρκία να τρέμει και ο Ερντογάν να σταματήσει τις φανφάρες του περί εισβολής στη Συρία!
Έχουν πολιτικό στραβισμό εκείνα τα πολιτικά κόμματα κι οι αναλυτές -αν δεν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία της νέας τάξης- όταν πιστεύουν, αναμασούν ή αναρωτιούνται πως Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν, ή θα πολεμήσουν, τη μάχη, τον πόλεμο των Σύρων!
 Φωτογραφία που κυκλοφορεί στι διαδίκτυο για επιβεβαίωση της εμπλοκής ρώσων στρατιωτών στις μάχες της Συρίας
Μου επισημαίνει ο Ouday Ramadan, στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας: “Οι Ρώσοι είναι φίλοι μας, σύμμαχοι κι αδέλφια μας. Το να πολεμήσουν στη δική μας θέση, τον δικό μας πόλεμο, είναι ατιμωτικό για τον λαό της Συρίας.
Κατανοώ ότι σε πολλούς είναι δύσκολο να καταλάβουν τον τρόπο σκέψης μας. Αυτοί, που δεν καταλαβαίνουν, από μικρά παιδιά τους έμαθαν πως όποιος βομβαρδίζει είναι ελευθερωτής.
Με τη Ρωσία (παλιότερα ΕΣΣΔ) έχουμε μεγάλη ιστορία αδελφοσύνης και φιλίας. ΗΥ Ρωσία μας προμηθεύει όπλα μέσα από επίσημες συμφωνίες, που έχουν υπογραφεί από δεκαετίες. 
Όμως, τα βρώμικα ρούχα εμείς τα πλένουμε μέσα στο σπίτι μας. Και... γνωρίζουμε πολύ καλά να κάνουμε μπουγάδα!
Όσον αφορά σχετικές φωτογραφίες ρώσων στρατιωτών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, πρόκειται για φωτογραφίες ρώσων στρατιωτών στη βάση που τους έχουμε παραχωρήσει με συμφωνίες στην Ταρτούς. Δείτε ότι φορούν χειμωνιάτικα ρούχα και σκεφθείτε ότι τώρα στη Συρία κάνει πολύ ζέστη. Για άλλες, είναι από τις αφίξεις της ανθρωπιστικής βοήθειας στο αεροδρόμιο της Λαοδικίας (Λατάκεια) και δεν έχουν καμία σχέση με στρατιωτική εμπλοκή των ρώσων στον δικό μας πόλεμο.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ... η ψευτιά ανήκει στον σκατιάρη ευνούχο Ερντογάν
Ο Ouday Ramadan, με τον Γενικό Γραμματέα του envm;enoy Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας Hunein Nemer

* Το σκίτσο του Latuff (αγαπημένος σκιτσογράφος της "Αυγής" και του ΣΥΡΙΖΑ, πριν γίνει κυβέρνηση κι υπογράψει το Μνημόνιο Τσίπρα)... τα λέει όλα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση