GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ντρίμπλα" Ντράγκι για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Το ερώτημα “εάν σκοπεύει να προχωρήσει και ενισχύσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (…) και πότε θα αποφασίσει και τη συμμετοχή της ...


Το ερώτημα “εάν σκοπεύει να προχωρήσει και ενισχύσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (…) και πότε θα αποφασίσει και τη συμμετοχή της Ελλάδας (…) με δεδομένο ότι υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας” έθεσε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος παραευρέθηκε σε συζήτηση σχετικά με τα πεπραγμένα της ΕΚΤ το 2014, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Ντράγκι απέφυγε να απαντήσει, αναφέρθηκε όμως στο ιστορικό “εμπλοκής της ΕΚΤ στα προγράμματα μακροοικονομικής προσαρμογής με την τρόικα”.

“Όταν σχηματίσθηκε η τρόικα στις αρχές του 2010”, εξήγησε, “η Νομισματική Ένωση δεν είχε τη δυνατότητα αντιμετώπισης της απώλειας, από χώρες- μέλη, της πρόσβασης στις αγορές. Αρχικά είχε σχεδιασθεί ως συμβουλευτικός ο ρόλος της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ για τα κράτη και για την Ελλάδα, προσφέροντας την εμπειρία τους. Ήταν σαφείς οι λόγοι για τους οποίους ζητήθηκε η συμβολή της ΕΚΤ αλλά και γιατί αποδέχθηκε η ΕΚΤ τη συμμετοχή της. Γιατί μια επιτυχία των προγραμμάτων θα σήμαινε έναν καλό μηχανισμό και χρηματοπιστωτική σταθερότητα”, υπογράμμισε.

Η τελική επιλογή όμως και οι αποφάσεις για τα προγράμματα ανήκουν στο Eurogroup, στους υπουργούς των Οικονομικών, στον ESM και όχι στους θεσμούς που εμπλέκονται στα προγράμματα, κατέληξε ο κ. Ντράγκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση