GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γαλλία απαγόρευσε τα "Μπουρκίνι"... «Τα θηλαστικά πολυτελείας»!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ « Τα θηλαστικά πολυτελείας » Αντόνιο Γκράμσι Η Γαλλία...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/
«Τα θηλαστικά πολυτελείας»
Αντόνιο Γκράμσι
Η Γαλλία...
απαγόρευσε τα "Μπουρκίνι"...
Ένα πρόστιμο της τάξης των 38 ευρώ, για όσες γυναίκες επιθυμούν να φορούν Μπουρκίνι  [burqini ή burkini] στις γαλλικές παραλίες. Ήδη η απαγόρευση τέθηκε σε εφαρμογή σε πολλές κοσμικές πλαζ γαλλικών πόλεων, όπως Cannes, Villeneuve-Loubet, Sisco. Μια απαγόρευση που βρίσκει σύμφωνο τον "αριστερό" σοσιαλιστή πρωθυπουργό Manuel Valls, που τονίζει: "Έκφραση μιας ιδεολογίας που βασίζεται στην υποδούλωση της γυναίκας και συνεπώς σε αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες της Γαλλίας και της Δημοκρατίας".
Στην απόφαση απαγόρευσης, που υπογράφηκε στις 28 Ιούλη 2016, διαβάζουμε: "Μία ένδυση στις παραλίες, που ανάγεται σε συγκεκριμένο θρήσκευμα, σε μια εποχή που η Γαλλία και οι τόποι λατρείας βρίσκονται κάτω από τρομοκρατικές επιθέσεις και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα δημόσιας τάξης, κι αναγκαιότητα για την πρόληψη".
French Prime Minister Manuel Valls arrived in Saudi Arabia Monday on the third leg of a Middle East tour, hoping to secure large sales of French military equipment...
Tι μεγάλη υποκρισία... και τι τραγική ειρωνία... ο Manuel Valls, μαζί με τον "αριστερό" σοσιαλιστή Ολάντ, είναι οι μεγαλύτεροι πλασιέ εμπόρων όπλων και τροφοδοτούν με οπλισμό εκατομμυρίων δολαρίων χώρες που παράγουν τρομοκρατία, αλλά και την Isis (ισλαμικό κράτος).
Πανηγύριζαν τα γαλλικά ΜΜΕ (βλέπε φώτο και λεζάντα) για τα συμβόλαια με τον παιδόφιλο δικτάτορα Σάουδ (σχετικά στοιχεία: Υεμένη... έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας!). Η Γαλλία κάνει μπίζνες με ένα μοναρχικό σκοταδιστικό καθεστώς όπου η γυναίκα είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ και επαίρεται γι' αυτό: "Το 2015 ήταν η καλύτερη οικονομική χρονιά για την γαλλική πολεμική βιομηχανία. Τα συμβόλαια που υπογράφηκαν με το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία, διέσωσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας... 15 δισεκατομμύρια ευρώ τα κέρδη το 2015" τονίζει ο Jean-Yves Le Drian, ο "σοσιαλιστής" υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, στη συνέντευξή του στην Journal du Dimanche!
Ας σκεφτούμε πως τα "Μπουρκίνι" είναι απαγορευμένα και στη Σαουδική Αραβία, τη μεγάλη σύμμαχο της δύσης και της Γαλλίας, όπου υπάρχει ειδικό σώμα "θρησκευτικής αστυνομίας γυναικών", διότι οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν, να κυκλοφορούν χωρίς τον σύζυγο ή συγγενή πρώτου βαθμού, να ψηφίζουν, να δολοφονούνται με λιθοβολισμό θαμμένες στην άμμο... κι όλα αυτά όχι γιατί τα απαγορεύει το Ισλάμ, αλλά τα αποφασίζει ο μονάρχης, που έχει εξουσιοδότηση από τον Αλλάχ (θεός στην αραβική), όπως και να διορίζει βουλή, επειδή τον φωτίζει ο θεός!
Όταν άκουσα πρώτη φορά τη λέξη "Μπουρκίνι", αμέσως σκέφθηκε κάποιον κάτοικο της Μπουρκίνα Φάσο (χώρα της Δυτικής Αφρικής), αλλά και τον Comandante Thomas Sankara, επονομαζόμενο Τσε Γκουεβάρα της Αφρικής... και μου προσδόθηκε ο χαρακτηρισμός του ανόητου που ζει σε άλλο κόσμο κι άλλη εποχή. Δεν σκέφθηκα με τίποτα πως πρόκειται για μόδα που γεννήθηκε από την ίδια μήτρα της "κοσμοπολίτικης ανανεωτικής αριστεράς", της δεξιάς, της "κοινωνίας των πολιτών", όπως εκλεπτυσμένα περιγράφει στο σχέδιο της "νέας εποχής" ο κ. Σόρος.
Έτσι έχουμε σήμερα ένα "διάλογο κωφών", στον οποίο συμμετέχουν αναλυτές, πολιτικοί, θρησκευόμενοι μουσουλμάνοι (ορισμένοι πιστεύουν πως μπορούν ν' αντιπαρατεθούν με τα ίδια μοντέλα της δύσης) και χριστιανοί και όλοι από τη δική τους πλευρά επιχειρηματολογούν. Η λεγόμενη "ανανεωτική αριστερά" πανηγυρίζει γιατί προστατεύεται η ελευθερία (λες κι όσες το φορούν δεν έχουν δικαίωμα στην ελευθερία επιλογής) κι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Η δεξιά γιατί έτσι αναχαιτίζεται η ισλαμική τρομοκρατία. Ο καθένας βλέπει το δένδρο που βολεύεται και χάνει το δάσος. Παίζει ένα παιχνίδι στο γήπεδο που επέλεξαν άλλοι και έβαλαν τους δικούς τους κανόνες.
Η δυναμική του απόλυτου καπιταλισμού στην ένδυση (μόδα) των γυναικών, αλλά και ανδρών (αν και σήμερα οδεύουμε στο να μην υπάρχουν σε θεσμικό επίπεδο φύλλα, μιας και άνδρας, ή γυναίκα δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι). Δηλαδή, η ένδυση των ανθρώπων κι ειδικότερα των γυναικών, να είναι σε επίπεδο φίρμας, που αποτελούν τα ιερά σύμβολα του κεφαλαίου... Δηλαδή, «Τα θηλαστικά πολυτελείας»... όπως εύστοχα είχε χαρακτηρίσει αυτό το προτσές -εύστοχα από τον περασμένο αιώνα, ως "προφήτης"-, ο μεγάλος Ιταλός διανοητής Αντόνιο Γκράμσι.
Τι είναι λοιπόν το Μπουρκίνι  [burqini ή burkini], που έχει αναχθεί σε σημαντικό πολιτικό και ιδεολογικό πεδίο αντιπαράθεσης στην "πολιτισμένη" δύση;
Ένα γυναικείο μαγιό που σχεδίασε η διάσημη Αυστραλιανή σχεδιάστρια μόδας Aheda Zanetti, της οποίας η μητέρα ήταν από τον Λίβανο. Ένα μαγιό που σκεπάζει σχεδόν όλο το σώμα, εκτός το πρόσωπο, από πολύ ελαφρύ υλικό και προβλήθηκε ως δήθεν ισλαμική ενδυμασία κολύμβησης, που απέφερε και αποφέρει κέρδη εκατομμυρίων. Η ονομασία (ιδιοφυής έμπορος η σχεδιάστρια) από τη σύνθεση της λέξης "μπούργκα" (πλήρης κάλυψη του γυναικείου σώματος, αλλά και του κεφαλιού-προσώπου, που υποχρεώνονται οι γυναίκες στις χώρες που "εκδημοκράτισαν" οι δυτικοί, όπως το Αφγανιστάν) και της λέξης του γνωστού γυναικείου μαγιό "Μπικίνι" (Το πρώτο σύγχρονο μπικίνι, σχεδιασμένο από τον Γάλλο μηχανικό Λουί Ρεάρ, παρουσιάστηκε στις 5 Ιουλίου του 1946, σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι. Πήρε το όνομά του από την Ατόλη Μπικίνι στα νησιά Μάρσαλ, όπου έγιναν οι πρώτες δοκιμές ατομικής βόμβας).
Η Αυστραλιανή σχεδιαστής μόδας Aheda Zanetti, ξεπέρασε με το "Μπουρκίνι" και το "Μπικίνι", αφού  διαθέτει κατοχυρωμένο διεθνές Σήμα Κατατεθέν... συνεπώς παράνομες οι απομιμήσεις κι η "νόμιμη" αναπαραγωγή... πολλά χρήματα στην εταιρία της 48χρονης σχεδιάστριας Aheda Zanetti, από την Bankstown, της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Ενδιαφέρουσα είναι η σημείωση, πως το μαγιό "Μπουρκίνι" -που σήμερα αποτελεί ζήτημα "αντιπαράθεσης" στη Γαλλία του "φωτός και του πολιτισμού" και ταυτοχρόνως της νέο-αποικιοκρατικής δύναμης που θέλει ξανά τις αποικίες της και πουλάει φονικά όπλα στους τρομοκράτες για να επιδιώξει την κυριαρχία της-, είναι πασίγνωστη μόδα και μάλιστα καθόλου παρεξηγημένη (ποτέ συνδεδεμένη με το ισλάμ) από το 2007! Όπως διαπιστώνουμε ακόμη και στα αμερικάνικα ΜΜΕ εκείνης της εποχής  "The New York Times" και "Time" (1).

Το "Μπουρκίνι", η Γαλλία του μύθου της "Ελευθερίας-Ισότητας-Αδελφότητας", η ψευδής ελευθεριότητα του γυμνού, η νεοφιλελεύθερη "αριστερά" του πιο σκληρού αποικιοκρατικού εθνικισμού
Η πολεμική για ένα μαγιό που κυριαρχεί σήμερα στη Γαλλία, αλλά διαδίδεται μέρα με την μέρα σαν επιδημία σ' ολόκληρη την Ευρώπη από τα ΜΜΕ, συμβαίνει όταν υπάρχουν τεράστια ζητήματα στη Γαλλία (εργασιακές σχέσεις, καταστολή ελευθεριών και κεκτημένων δικαιωμάτων, ήττα στην προσπάθεια κατάκτησης της Συρίας, ως πρώην κτήτορας, υποδούλωση στη Γερμανική Ευρώπη... κ.α.), αλλά και στην παγκόσμια διεθνή σκακιέρα με την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού, την απώλεια κυριαρχίας για χώρες και έθνη της Ευρώπης, εξαθλίωση των εργαζομένων, τεράστια κέρδη για το κεφάλαιο.
Δεν πρόκειται για μια ιδεολογική πολιτική συζήτηση κι αντιπαράθεση, αλλά για μια "συζήτηση μεταξύ κωφών", όταν ολόκληρος ο "πλανήτης καίγεται".


Ο γυμνός λουόμενος Σουηδός, δεν ενοχλεί κανέναν "ελευθεριακό" ακτιβιστή, δεν ενοχλεί ούτε τις κυρίες με το μοδάτο "Μπουρκίνι"....
Περιέργο;
Η "κοινωνία των πολιτών" θεωρεί δικαίωμα των γκέι να αγοράζουν μήτρα (το ονομάζουν ενοικίαση), ώστε να αποκτούν παιδιά κι είσαι συντηρητικός αν εκφράσεις διαφορετική άποψη (Έγινε "μαμά" κι εγκαταλείπει την "Λίστα Τσίπρα", ο εκπρόσωπος του Αλέξη στην Ιταλία;).
Περίεργο;
"Άνδρας ή γυναίκα δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι" επιβάλει η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήδη διδάσκεται σε σχολεία χωρών της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας" και σύντομα στην Ελλάδα, για να κτυπηθεί η "ομοφοβία".
Περίεργο;
Ο Μητροπολίτης Χίου στον εισαγγελέα για δηλώσεις του... Ποια ελευθερία λόγου και έκφρασης; Αμέσως το ανάθεμα... Ακροδεξιός, χρυσή αυγή... Όμως, όταν η εκκλησιαστική ιεραρχία του (Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος) δεν έκανε ούτε μια δήλωση συμπάθειας, όχι συμπαράστασης ή αποστολής ενός κιλού ζυμαρικών προς τους περισσότερους από 2.000.000 εκατομμύρια ομόθρησκους τους, τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας, σιωπούσε ένοχα. Όταν ο Μπεργκόλιο, ο παπικός ηγέτης, μαζί με την παρέα του στη Λέσβο, ευλογούσε τη σημαία των φονιάδων (Νομιμοποιούν τα σύμβολα των δολοφόνων τζιχαντιστών... χωρίς ντροπή!), σιώπησε. Μούγκα για τα μνημόνια και προσευχές για να περάσει η κρίση. Τώρα η σειρά του...
Περίεργο;
Ατελείωτος ο κατάλογος αυτής της "προοδευτικής" καθημερινότητας...
Που βρίσκονται άραγε οι διακηρύξεις (διάβαζε σωστότερα: αερολογίες, κούφια λόγια ψευδοδημοκρατίας) της "πολιτισμένης" δύσης, της Γαλλίας για τα "σύνορα των προσωπικών ελευθεριών"; Δεν είναι προσωπική επιλογή τι φίρμα και τι μαγιό επιλέγει μια γυναίκα στη Γαλλία, για να κολυμπήσει; Όμως, η γυμνίστρια έχει επιλογή κι είναι "νόμιμη". Δεν προκαλεί τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αφού είναι ένδειξη προοδευτικότητας και ελευθεριακής βούλησης.
Φυσικά, αλλά "άλλαξαν οι συνθήκες" στη Γαλλία, την Ευρώπη, τη δύση... πρέπει να κατασκευάσουμε έναν νέο εχθρό -αφού εμείς δημιουργήσαμε την Αλ Κάιντα, την Isis και την "αραβική "άνοιξη", καταστρέψαμε τη Λιβύη, πουλάμε όπλα στη Σαουδική Αραβία για να βομβαρδίζει την Υεμένη, διαλύσαμε το Ιράκ, προσπαθήσαμε επί πέντε χρόνια να υποδουλώσουμε το λαό της Συρίας...
Το φαινόμενο "τρομοκρατία" -στρατηγική της έντασης- εξαντλείται, με θύματα αθώους πολίτες και δεν πείθει την κοινωνία: πως ενισχύεις πολιτικά και στρατιωτικά με οπλισμό τους "ισλαμιστές" στη Συρία, απαιτείς ως πρώην κτήτορα της περιοχής "Assad must go!" και μετά θρηνείς θύματα με κορκοδείλια δάκρυα;
Τον επόμενο χρόνο έχουμε εκλογές στη Γαλλία... ας μην αφήσουμε ως "ανανεωτική αριστερά" και παραδοσιακή "δεξιά" έδαφος στη Λεπέν... ας κάνουμε δική μας υπόθεση την "ισλαμοφοβία", την "τρομολαγνεία" κι ας τελειώνουμε με τα κεκτημένα δικαιώματα των πολιτών. Ας στρέψουμε αλλού τους προβολείς.
Ο σκοταδισμός του καπιταλισμού θέλει να κάνουμε βίωμα μας την "απελευθέρωση", χρησιμοποιώντας ως προοδευτικό φερετζέ, τη γύμνια μας. Σίγουρα ανάμεσα στα "κακά" που διοχετεύει στις κοινωνίες είναι κι ο φανατισμός, ο νέος Μεσαίωνας του πλανήτη. Όμως, η απαγόρευση στο "Μπουρκίνι", δεν είναι φανατισμός;
Φαντάζει επιστημονική φαντασία, όμως σύντομα θα έχουμε και νέες απαγορεύσεις -ήδη ξεκίνησαν χώρες της Ε.Ε. να απαγορεύουν τις κομμουνιστικές ιδέες και θεωρίες-, όπως στις θρησκείες (στη νέα εποχή, πλέον δεν εξυπηρετούν) και τα σύμβολα (συμπεριλαμβανομένων των χριστιανικών), ούτε τζαμιά, ούτε εκκλησίες, μόνον Τεράστια Εμπορικά κέντρα και Χρηματιστήρια, η λατρεία του χρήματος, με αρχιεπισκόπους τους τραπεζίτες:  Ένωση των Εκκλησιών.
Η δυναμική της οικονομικής τρομοκρατίας, του καπιταλισμού θέλει τις γυναίκες γυμνές, αντικείμενα πόθου κι ευχαρίστησης, θέλουν να μας κάνουν να ενστερνιστούμε, να πιστέψουμε πως οι φίρμες των προϊόντων μόδας είναι "ελευθερία", "δημοκρατία" και ιερά σύμβολα του κεφαλαίου.
«Τα θηλαστικά πολυτελείας»... όπως επισήμανε ο Αντόνιο Γκράμσι.
Τετράδιο 22 (V), § (11)
«Η αποστασιοποίηση από την ηθική, όπως ειπώθηκε, δείχνει πως δημιουργούνται ευρύτερα περιθώρια κοινωνικής παθητικότητας. Φαίνεται πως οι γυναίκες έχουν ένα κυρίαρχο ρόλο σ' αυτό το φαινόμενο. Ο βιομήχανος συνεχίζει να εργάζεται αν και είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά η σύζυγός του κι οι κόρες του γίνονται πάντα περισσότερο "Θηλαστικά πολυτελείας". Οι διαγωνισμοί ομορφιάς, οι διαγωνισμοί του κινηματογραφικού προσωπικού [30.000 νεαρές Ιταλίδες είχαν στείλει το 1926, τη φωτογραφία τους με μαγιό στην αμερικάνικη Fox], του θεάτρου κ.λ.π. επιλέγοντας την γυναικεία ομορφιά παγκοσμίως και θέτωντάς την σε δημοπρασία, διεγείρουν μια νοοτροπία πορνείας και το "λευκό εμπόριο" [σωματοεμπορία] γίνεται νόμιμο για τις ανώτερες τάξεις»
Τι περισσότερο να προσθέσει κάποιος μπροστά στον Γράμσι;


(1)
Matt King / Getty, Time, The New Swimsuit Issue, 19 Ιούλη 2007
Mecca Laa Laa wears a 'Burqini' on her first surf lifesaving patrol at North Cronulla Beach in Sydney, Australia on February 4, 2007.

Australian Muslims Go for Surf, Lifesaving and Burqinis (The New York Times, 9 Μάρτη 2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση