GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η καπηλεία της 3ης του Σεπτέμβρη... η παραχάραξη έχει όρια!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://www.nikosklitsikas.gr/ " Οι αναμνήσεις μας είναι η...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/
"Οι αναμνήσεις μας είναι η...
δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς"
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)

42 χρόνια μετά...
Η ξετσιπωσιά χωρίς όρια και φραγμούς, όσων συνεργάστηκαν για την επιβολή της μνημονιακής κατοχής της πατρίδας μας, που συμμετείχαν σε συγκυβερνήσεις με την παραδοσιακή δεξιά και την ακροδεξιά, σήμερα, επέτειος ίδρυσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Πλειοδοτούν οι όψιμοι, οι άκαπνοι από αγώνες, αλλά με πολλά παράσημα κυβερνητικής εξουσίας, αλαζονείας νεόπλουτοι.
Πλειοδοτούν αυτοί που ατίμασαν των Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., την 3η του Σεπτέμβρη 1974.
Χωρίς ίχνος ντροπής, λες κι είμαστε όλοι χρυσόψαρα σ' αυτόν τον τόπο.
Στη φετινή επέτειο ίδρυσης του ΠΑΚ (ευτυχώς που όλοι αυτοί δεν την γνωρίζουν και δεν κάνουν δηλώσεις), είχαμε την "Ημέρα των ερωτευμένων με τη σοσιαλδημοκρατία"
Σήμερα έχουμε δηλώσεις από όλους και όλες που απουσίασαν από εκείνους τους αγώνες.
Απεναντί τους, η σεμνή "σιωπή" των πραγματικών πρωταγωνιστών, που έβαζαν την πατρίδα πάνω από την καλοπέραση με τη χούντα, τις κιθάρες και το γλέντι...
Ως πότε άραγε, αυτή η... "σιωπή";
Στην Πάτρα το κόμμα της κυρίας Φώφης, για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ...
Ήμουν στο «Κινγκ Πάλας» στις 3 Σεπτεμβρίου 1974... διαλαλεί ο άλλος...
Κι όλοι μαζί "αγωνίζονται" για την "κεντροαριστερά" και τη "σοσιαλδημοκρατία"!
Αλήθεια, ποια είναι η σχέση τους με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και την 3η του Σεπτέμβρη 1974;
Ανδρέας Παπανδρέου: «Με την σοσιαλδημοκρατία δεν έχουμε πραγματικά τίποτε άλλο παρά σύνορα…» κι αυτοί το χαβά τους, ή σωστότερα τη διάσωση του επαγγέλματός τους...
Δεν αξίζει πολιτική προσέγγιση και κριτική το εγχείρημα όσων προσπαθούν να διατηρηθούν στις πολύ καλά αμειβόμενες καρέκλες του πολιτικού προσωπικού...
Όλοι αυτοί, αν δεν ήταν σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία, θα έπρεπε να υποφέρουν από εφιάλτες, για την προδοσία του Ανδρέα Παπανδρέου και της 3ης του Σεπτέμβρη.
Απλά να σημειώσουμε πως θα αποτύχει και το νέο τρικ της "κεντροαριστεράς". Έτσι κάποιοι θα βρεθούν στο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα κι άλλοι στη ΝΔ του Μητσοτάκη.
H "σοσιαλδημοκρατία" έχει σήμερα εκπρόσωπο στην πατρίδα μας.
Το διευθυντήριο έχει εκφραστή της λεγόμενης "κεντροαριστεράς", της σοσιαλδημοκρατίας κι έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Η "συνταγή" δοκιμασμένη... Έτσι δεν συνέβη στη γειτονική Ιταλία, όταν "εκσυγχρονίστηκε" το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιταλίας και μεταπήδησαν ορισμένοι στο "ευρωκομμουνιστικό" πρώην ΚΚΙ και στη δεξιά του Μπερλουσκόνι; Έτσι δεν έγινε το πρώην μεγαλύτερο κομμουνιστικό κόμμα της δύσης, κύριος άξονας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας;
Που συνάδει η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη με τα μορφώματα που σήμερα την καπηλεύονται;
Ότι η Κύπρος πρέπει να μετατραπεί σε κοινότητα, σε "διζωνική ομοσπονδία", να έχουμε ζώνες κι ομοσπονδοποίηση, ξεχνώντας την εισβολή και κατοχή;
Ότι οι καιροί απαιτούν να παραδοθεί η Μακεδονία, η Θράκη, το Αιγαίο…
Απάντηση σ’ αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές πλαστής «μνήμης» έδωσε ο Χέρμπερτ Μαρκούζε:
«Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η απαρχή επικίνδυνων διαισθητικών γνώσεων και η παγιωμένη κοινωνία δείχνει να φοβάται τα ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης»
Σήμερα, 42 χρόνια από την 3η του Σεπτέμβρη, κανείς δεν μπορεί να θέσει σε «λήθη» τον αγώνα του Λαού μας για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία, τις θέσεις του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η 3η του Σεπτέμβρη 1974, είναι επίκαιρη όσο ποτέ!

Υστερόγραφο
Ευθύνη για το σημερινό τσίρκο των αυτόκλητων πολιτικών πτωμάτων, που υμνούν υποκριτικά την 3η του Σεπτέμβρη, θα έχουν οι σεμνοί αγωνιστές που παραμένουν σε μια "σιωπή".
Η 3η του Σεπτέμβρη δεν ανήκει σ' αυτούς που βολεύτηκαν με το ΔΝΤ, την τρόικα, τον νεοφιλελευθερισμό, τη "νέα εποχή"...
Έτσι, ο φίλος "Μαλλιάς", ένας από τους συντάκτες της 3ης του Σεπτέμβρη, επωμίζεται νέα "βάρη"...
Δεν αρκεί η υπεράσπιση της "ιστορικής αλήθειας"
Οι καιροί απαιτούν νέες πρωτοβουλίες κι αγώνες...
Κατανοητή η "αγανάκτισή" του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (παρτίθεται ολόκληρη), αλλά είναι ένας από τους πολλούς που οφείλουν, το χρωστάνε στους Λαϊκούς αγώνες του χθες και του αύριο, που πρέπει να μπουν μπροστά αυτές τις δύσκολες ώρες για το λαό μας.
Γιώργη, το 'χει η μοίρα όσων έχουν ταχθεί με την αλήθεια και το λαό...
Το οφείλουμε, είναι χρέος στις επόμενες γεννιές...




Γιώργος Παπαγιαννόπουλος

"3η Σεπτέμβρη"
Να γράψω κάτι "επετειακό "; (μια και τυχαίνει να ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τι συνέβει εκείνες τις μέρες και λίγο πριν), ή, να το "αγνοήσω" δεδομένου ότι ο "επίγονοι"- εδώ και ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ - είναι αδύνατον να καταλάβουν για τι μιλάμε;
Ας το πάρει το ποτάμι και φέτος...
"- Για την «επετειακή αναφορά» στην 3η Σεπτέμβρη
Kάποτε η αναφορά στην 3η Σεπτέμβρη (ημέρα Ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ το 1974), είχε ένα χαρακτήρα περηφάνιας, εννοείτο ως συμμετοχή σε κάτι διαφορετικό, καινούργιο, ελπιδοφόρο. Εν συνεχεία, «ετιμάτο» ως κάτι «επετειακό». Τα τελευταία χρόνια μας προκαλούσε και μας προκαλεί θλίψη, λόγω της κατάντιας του. Ευτυχώς, διαχωρίσαμε τα τσανάκια μας (λίαν) εγκαίρως.. Φέτος, επιπροσθέτως, πέραν της θλίψης και μια διάθεση φτυσίματος.. :Για αυτούς που από περαστικοί, γίνανε ενοικιαστές και εντέλει ιδιοκτήτες. Για αυτά που φτιάξαμε με την ορμή και την παρόρμηση μας στην τρυφερή μας νιότη- Για όλα όσα οι επίγονοι: τα πήδηξαν και ΜΑΣ πήδηξαν.
Όχι δάκρυα για τις χαμένες μας αγάπες. ΤΙΜΩΡΙΑ στους αίτιους, στους «πρωταγωνιστές», σε όσους εντέλει έκαναν ΚΑΡΙΕΡΑ σε βάρος μας- και προφανώς, σε βάρος του ΛΑΟΥ μας. Τα αποτελέσματα άλλωστε είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού.."
(από το χθεσινό μου σχόλιο στο "Παρόν", 02.09.12)

Γιώργος ΠαπαγιαννόπουλοςΓιώργος Παπαγιαννόπουλος

διαβάζω πάλι από το πρωί, με αφορμή την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σπτέμβρη, ανακρίβιες τουλάχιστον. Ααπητοί σ., μην γράφεται πράγματα που ΑΠΛΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ.. για το ποιοι ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ, κρίμα ακόμη και σήμερα να αναπαράγονται οι διαδώσεις της Πασοκικής Γραφειοκρατίας,
ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ "ΚΙΝΓΚ ΤΖΟΡΖ"..ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ
ΔΕΝ υπήρχε κανένας Λαλιώτης, ούτε Κανένας Σημίτης. Έλεος! Η Διακήρυξη γράφτηκε τον Αύγουστο του 1974 στο Μόναχο της (τότε) Δυτικής Γερμανίας, ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ.
ΠΗΓΕΣ: Το πρώτο μου βιβλίο, τα βιβλία των Κούλογλου, Βασίλη Ασημακόπουλου, Δαμιανού Βασιλειάδη, Νίκου Κλειτσίκα
Το ΠΑΣΟΚ το έφτιαξε το ΠΑΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η "Δημοκρατική Άμυνα" προσχώρησε στις 10 Οκτωβρίου, χάρις κυρίως της επιρροής που άσκησε ο αείμνηστος Σάκης Καράγιωργας.
ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Σε αυτό το θέμα, σεν υπάρχει πλάκα ή διαδόσεις. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ στον ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση