Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

  ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ! ΠΟΙΟΣ τα μάζεψε κι έφυγε. Άκυρες όλες οι αποφάσεις...

  Από την Σμαράγδα Κοκκόρη. 
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. 

  Αλυσιδωτές αναμένονται οι παρενέργειες από την απόφαση του ΣτΕ που πρώτο αποκάλυψε το Press-Gr για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η ακύρωση της απόφασης Πολάκη για την αποπομπή του Θ. Γιαννόπουλου από την προεδρία του ΔΣ φέρνει αυτομάτως και την ακύρωση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο διάστημα αυτών των μηνών. Έτσι στον αέρα βρίσκονται και όσες τοποθετήσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού έγιναν στις ΜΕΘ.

  Πληροφορίες του Press-Gr αναφέρουν μάλιστα ότι χθες το μεσημέρι, μόλις αποκαλύψαμε την έκδοση της απόφασης, ο μέχρι τώρα διορισμένος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ από τον κ. Πολάκη, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, μάζεψε τα πράγματά του από το γραφείο του στον οργανισμό. Εκεί αναμένεται σήμερα ή αύριο να επανέλθει ο Θ. Γιαννόπουλος. 

  Η κυβέρνηση στο μεταξύ αναζητά τρόπους για να επανέλθει στις αλλαγές που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ. Όμως λόγω της ειδικής φύσης του ΚΕΕΛΠΝΟ αυτό είναι περίπλοκο αφού πρόκειται για αυτόνομο οργανισμό. Ακόμη και νομοθετική ρύθμιση αν προωθήσει για να το εντάξει στη δομή του υπουργείου, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και να προκύψουν άλλες επιπλοκές. Γι αυτό και η ηγεσία του υπ. Υγείας και ειδικά ο κ. Πολάκης βρίσκονται από χθες σε αδιέξοδο...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 5 Οκτ 2016, 10:42:00 π.μ.

  Να ποιοι πλιατσικολόγησαν την Υγεία...

  Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” σχετικά με τα πεπραγμένα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, αναδεικνύουν πως το μοναδικό δόγμα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν το "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει"», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


  «Όπως αποκαλύπτεται, ο Μ. Σαλμάς, εκτός από το να υπερχρεώσει το Δημόσιο με τη συνταγογράφηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης γονάτου, την οποία υπερκοστολόγησε κατά 300%, χρησιμοποίησε την ιατρική του ιδιότητα υπογράφοντας μέσα σε έναν χρόνο 550 παραπεμπτικά για την εν λόγω εξέταση, τα οποία... παρέπεμπαν στο διαγνωστικό κέντρο που συστεγαζόταν με το ιατρείο του, το οποίο, όλως τυχαίως, ανήκει στον γαμπρό του, Αθανάσιο Αρβάλη!»..

  Aναφέρει στην συνέχεια η ανακοίνωση προσθέτοντας: «Υπενθυμίζεται ότι για τα παραπάνω είχε φροντίσει η υπουργική απόφαση της 22 Δεκεμβρίου 2014, με την οποία ο τότε υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος υπέγραψαν απόφαση με την οποία αποδέχτηκαν τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ για την εν λόγω εξέταση με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2014....

  Υπενθυμίζεται επίσης ότι στις 19/2/2015, ο ΙΣΑ χορήγησε άδεια λειτουργίας σε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο (κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία), δηλαδή σε αυτό του γαμπρού του κ. Σαλμά»....


  «Τα παραπάνω αναδεικνύουν την καταστροφή που επέφερε στη χώρα η διακυβέρνηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο για τις ελλείψεις στην υγεία είναι οι ίδιοι που πλιατσικολόγησαν το Δημόσιο έχοντας μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση συγγενών και φίλων.

  Τι έχει να πει άραγε για όλα αυτά ο διαπρύσιος θιασώτης της διαφάνειας πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης; Αναμένουμε εξηγήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Item Reviewed: ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ! ΠΟΙΟΣ τα μάζεψε κι έφυγε. Άκυρες όλες οι αποφάσεις... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr