Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Συνάντηση K. Μίχαλου με ΑΕΠΙ για τα πνευματικά δικαιώματα

Share it:

Συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και εργοδοτικών οργανώσεων με τους εκπροσώπους όλων των φορέων διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΕ, με στόχο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση και να επιλυθούν τα μακροχρόνια προβλήματα που υφίστανται, προς όφελος τόσο των δημιουργών-δικαιούχων όσο και των επιχειρηματιών-χρηστών.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος προήδρευσε της σύσκεψης, αυτή συνεκλήθη με αφορμή την επικείμενη κατάθεση στη Βουλή του νεώτερου σχεδίου νόμου για τη συλλογική διαχείριση και τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα.
«Εκτίμησή μας είναι» τόνισε ο κ. Μίχαλος, «ότι το σχέδιο νόμου για τη συλλογική διαχείριση αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για να επιλυθούν μακροχρόνια προβλήματα προς όφελος και των δύο πλευρών, δηλαδή των δημιουργών-δικαιούχων και των χρηστών. Επίσης εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχει το έδαφος για να συμφωνηθούν μεταξύ χρηστών και δημιουργών – δικαιούχων λύσεις και νομοθετικές διατάξεις που επίσης θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Διαπιστώνοντας όμως, ότι το σχέδιο νόμου που διέρρευσε δεν κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση συγκαλέσαμε σύσκεψη την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με την παρουσία όλων όσων είχαν προσκληθεί.
Η σύσκεψη διήρκεσε περίπου 3 ώρες σε ένα πολύ καλό και γόνιμο κλίμα. Αντηλλάγησαν απόψεις και θέσεις των εμπλεκόμενων μερών και λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση για τη δημιουργία δύο Επιτροπών προκειμένου να συνεδριάσουν έχοντας στα χέρια τους το τελικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού για τη συλλογική διαχείριση.
Η ΚΕΕ θεωρεί ότι προκειμένου ο νέος νόμος να λειτουργήσει προς όφελος όλων όσων εμπλέκονται εκτιμά ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής διαβούλευση, διάλογος και συνεννόηση για να διερευνηθούν όλες εκείνες οι ασφαλιστικές δικλείδες ο οποίες θα εγγυώνται και θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη.
Πάγια θέση και πρόθεση της ΚΕΕ είναι να συνεισφέρουν οι χρήστες – μέλη μας, ανταποδοτικά και δίκαια, στον πολιτισμό και στους ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό στη χώρα μας προκειμένου να ζουν με αξιοπρέπεια. Καθώς και την ανακούφιση των μελών μας που δυστυχώς μέχρι στιγμής με το ν. 2121/1993 έχουν επιφορτιστεί για πολλούς λόγους, κυρίως όμως εξαιτίας της αδυναμίας των ΟΣΔ να προσεγγίσουν, να εισπράξουν και να κατανείμουν προς όλες τις επιχειρήσεις το βάρος που αναλογεί στο σύνολο των επιχειρήσεων που έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν τον πολιτισμό της χώρας μας, με αποτέλεσμα να δέχονται ένα τεράστιο κόστος και ένα σκληρό και αθέμιτο ανταγωνισμό σε μια περίοδο μνημονιακή και δύσκολη για το επιχειρείν.
Η ΚΕΕ προτίθεται να συνεχίσει την προσπάθεια για έναν εξαντλητικό διάλογο, διαβούλευση και συνεννόηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να ψηφιστεί ένας νέος νόμος για τη συλλογική διαχείριση και τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα που θα είναι ωφέλιμος και δίκαιος για όλους».
Στη σύσκεψη, που προήδρευσε ο Πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη εκπροσώπησε η νομική σύμβουλος κα. Γεωργία Αγγελιδάκη, ο συντονιστής της Επιτροπής Παρακολούθησης & Υλοποίησης Θεμάτων Πνευματικών Δικαιωμάτων ΚΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στυλιανός Μωραΐτης, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής κκ. Παύλος Τονικίδης – Αντιπρόεδρος της ΚΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Βύρων Παππάς – Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, Χριστόδουλος Τοψίδης – Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και Γεώργιος Καγκιόζης – εκπρόσωπος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Επίσης παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος της ΑΕΠΙ Α.Ε. κ. Δημήτρης Ξανθόπουλος, ο κ. Γιάννης Γλέζος - Πρόεδρος της ΕΜΣΕ (Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδας) και της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων), οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Μουσικοσυνθετών & Στιχουργών Ελλάδος «ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ» κ. Παναγιώτης Καλατζόπουλος, κ. Αντώνης Πλέσσας και ο νομικός σύμβουλος Ζάννος Γεωργανδρέας, ο Γενικός Διευθυντής της GEA (GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ) κ. Δημήτριος Γιαρμενίτης, η κα. Έλλη Ρούσσου νομική σύμβουλος ΕΡΑΤΩ – ΑΠΟΛΛΩΝ και ο κ. Γεώργιος Μπαμπέτας νομικός σύμβουλος GEA, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος κ. Ηλίας Φιλίππου και οι εκπρόσωποι κκ. Νίκος Βαξαβανέλης, Σπύρος Γιατράς και ο νομικός σύμβουλος κ. Φίλης, η νομική σύμβουλος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης & Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων «Τηλεοπτικά Δικαιώματα Α.Ε.» κα. Ευαγγελία Κοκοτσάκη
Share it:
Reactions:

Επιχειρήσεις

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

 1. Η Κυβέρνηση ΣΉΜΕΡΑ έχει όλη την άνεση ΝΑ ΠΊΕΣΗ της USA να βάλουν πλάτη εναντίον τον ΓΕΡΜΑΝΏΝ... Η συμμαχία Τουρκίας-- Ρωσίας είναι ευκαιρία να πούμε στους [κώλο Γερμανούς πολιτικούς] να πάνε να γαμηθούν αν μας πιέζει ο κ. Σόιμπλε όποτε του καυλώσει..

  Οι USA σκέφτονται καλά την κατάρρευση της χώρας μας, διότι έχουμε ευτυχώς το Ισραήλ πολύ κοντά μας με ότι δύναμη έχει σήμερα το Ισραήλ δίπλα από όλο το μουσουλμανικό ΤΡΌΜΟ...

  Δυστυχώς έχουμε πολιτικούς που δεν λένε ωμά δεν θα πεθάνουμε τον ΛΑΟ ΜΑΣ για χάρη του
  κ. Σόιμπλε... Δεν υπάρχει άλλο λίπος στον ΛΑΌ και για να το αποδείξουν οι εδώ κυβερνήτες μας ΑΥΤΌ θα πρέπει να νομοθετούν μονομερώς για της ασφυξία του ΛΆΟΥ.. Οι Αμερικάνοι έχουν το πλαν Β! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ...Το σχέδιο με ονομασία {Μαύρος κύκνος} Μερκελ Σαρκοζι το σταματήσαν οι Αμερικανοί... θα τα μάθετε σύντομα ...

  Μπούτζουκας Τηλέμαχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση