GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανέκδοτη συνέντευξη του Τσε... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Η Κουβανέζικη τηλεόραση μετέδωσε μια ανέκδοτη συνέντευξη που είχε δώσει ο Κομα...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Η Κουβανέζικη τηλεόραση μετέδωσε μια ανέκδοτη συνέντευξη που είχε δώσει ο Κομαντάντε Τσε Γκουεβάρα στις...
11 Απρίλη 1964, στην Ελβετική ραδιοτηλεόραση (RTS) και τον δημοσιογράφο
Jean Dumur.


Στη διάρκειας 9 λεπτών συνέντευξη που δόθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental της Γενεύης, ο Τσε μιλάει στη γαλλική γλώσσα για τις σχέσεις της Κούβας με τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, τη Σοβιετική Ένωση (ΕΣΣΔ), την οικονομική κατάσταση στη Κούβα και τη διπλωματία.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, λες κι έγινε σήμερα, για το αν κάτι είχε αλλάξει στην αντιμετώπιση της Κούβας από τις ΗΠΑ, ο Τσε απάντησε: "Σε κάθε περίπτωση δεν καθορίζουμε τη δική μας θέση ακούγοντας ή βλέποντας αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ. Εμείς έχουμε τη δική μας εξωτερική πολιτική...".
Σε ότι αφορά το εμπάργκο εναντίον της Κούβας, που διαρκεί μέχρι σήμερα, ο Τσε υπογραμμίζει: "Πρόκειται στ' αλήθεια για μια απόλυτη αποτυχία, διότι η χώρα μας, αν και με δυσκολίες, κατόρθωσε να αποδεσμευτεί από την οικονομική εξάρτηση της Ουάσινγκτον, άρχισε να ενισχύει την δική της παραγωγή παρά το εμπάργκο, ακόμη στον βιομηχανικό τομέα, για παράδειγμα... Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά κάθε μέρα μπορούμε να διαπιστώνουμε αυτό που κάνουμε κι αυτό είναι ενθαρρυντικό για το λαό...".
Σήμερα οι "Radical chic" της επονομαζόμενης "δικαιωματικής ή μεταρρυθμιστικής ευρωπαϊκής αριστεράς" συνεχίζουν να έχουν καπηλεύονται χυδαία τον θρυλικό Κομαντάντε, αλλά ταυτόχρονα να έχουν υποταχθεί στα κελεύσματα της νέας τάξης, του 4ου Ράιχ.
Οι "Radical chic" εκσυγχρονίστηκαν και προτάσσουν τα "δικαιώματα των ομοφυλόφιλων" (Ο ρατσισμός κι ο ναζισμός, ωχριούν μπροστά στο χθεσινό καρναβάλι!) πάνω από τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων και φυσικά αποκρύπτουν πως το σύμβολο του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος ήταν "ομοφοβικός" (σε λίγο θα μας αποκαλούν και "παιδοφοβικούς" αν δεν αγωνιστούμε για τα "δικαιώματα των παιδόφιλων" κ.ο.κ.), όπως κι οι κλασικοί του μαρξισμού (Η ομοφυλοφιλία, ο Ένγκελς και οι «αριστεριστές»…).
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ο Τσε παραμένει επίκαιρος και σηματοδοτεί τους αγώνες των λαών. Η Κούβα που υποφέρει από το διαρκές και μόνιμο εμπάργκο, είναι η χώρα που βρίσκεται στο πλευρό της μαρτυρικής αλλά αδούλωτης Συρίας σπάζοντας το εμπάργκο των ιμπεριαλιστών (Οφειλόμενος σεβασμός στους "δικτάτορες" και τα "δικτατορικά" καθεστώτα!)... Πάντα στις διδαχές του Κομαντάντε και στο πλευρό όλων των λαών που αγωνίζονται για την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία.
Το σημερινό ντοκουμέντο, η ανέκδοτη συνέντευξη του Τσε, αποτελεί μια σημαντική προσφορά στο παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα και μια "απάντηση" στους διστρεβλωτές της ιστορίας.

1 σχόλιο

  1. Τα "Παραμύθια" Τελείωσαν όπως και η "Ελλάντα" Τους!

    Το "Ελληνικό" Πολιτικό Πολιτειακό Σύστημα είταν ούτως ή άλλος ένα κακόγουστο Παραμύθι με Αποικιοκρατικό Σεναριογράφο και Ηθοποιούς Διάλεκτούς Λακέδες επάνω στην Θεατρική Σανίδα!
    Το Σενάριο "Πρώτη Φορά Αριστερά" των Αποικιοκρατών (ΑγγλοΑμερικανών) με το κερασάκι στην ΣκατόΤουρτα Τους είτανε ο Ψυχάκιας ο Τωρινός!

    Το Βιβλίο Του Σεναριογράφου έχει παραμουχλιάσηει! Παρόλα Ταύτα οι "Ανθρωποι" Του Πνεύματος(;;!!) και Των ... Γραμμάτων (;;!!) Αναπνέουν μέσα και Μαυτήν Την Μούχλα! Σαυτήν Την Χώρα οι Πρωκτολόγοι γίνανε Συνταγματολόγοι και οι Συνταγματολόγοι ο πρωκτός της Μαϊμούς ... Της Γύφτισας Μαϊμούς!!!!! Του Νίκου Γκ. γίνεται: Ελλάδα Ελλάδα (διαγράφεται το Μάνα Του Καημού) Μάνα Του Πρωκτού {Τουλάχιστον μέχρι το 2086!!!}!!!



    Υ.Γ.... και όποιος διαφωνεί με τα άνω Είναι μέρος/τμήμα Αυτού Του Ανθελληνικού Βόθρου που ... Αναθυμιάζει Βοθρόμουχλα και οι Βογιάροι με κάλυμμα ΤΩΝ Εσταυρωμένο Λιβανίζουν τον Αυτό Βόθρο ως και ένεκα Τμήμα και Μέρους Αυτού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση