GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Σύνδρομο Τσίπρα" και στην Ιταλία!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Μ' εμάς η Ιταλία θα παραμείνει στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ και στη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


«Μ' εμάς η Ιταλία θα παραμείνει στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ και στη...
Δύση»
Di Maio, 13 Μάρτη 2018, συνέντευξη στα διεθνή ΜΜΕ

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις απαρνήση με» 

Όταν τον Ιούλη του 2016 κανείς δεν έδινε την παραμικρή σημασία στον κύριο Di Maio του "Κινήματος 5 Αστέρων" (Κ5α) και επισημάναμε από το φιλόξενο "PRESS-GR" Aυτός θα είναι ο διάδοχος του Renzi!, πολλοί γέλασαν και φυσικά έτοιμος ο χαρακτηρισμός: συνομωσιολογία
Όταν στις 14 Γενάρη 2018 πάλι επισημάναμε Ο νέος αρχηγός του Κινήματος 5 Αστέρων κι υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας... παύει να ζητάει έξοδο από το ευρώ φάνταζε "φαντασίωση". Ήταν συνομωσιολογία το γεγονός πως καλέστηκε στο ίδρυμα Ambrosetti στο Κόμο, εκεί που καλούν τους πρωθυπουργούς που ετοιμάζει το διευθυντήριο. 3 Σεπτέμβρη 2017 ο Di Maio ήταν ο επίσημος καλεσμένος στη Λέσχη Ambrosetti, πριν γίνει αρχηγός του κόμματος κι υποψήφιος πρωθυπουργός.
Στις 4 Μάρτη 2018 ο ιταλικός λαός προσήλθε στις κάλπες. Η ψήφος του με απόλυτη σαφήνεια εναντίον του διευθυντηρίου της Ε.Ε., εναντίον της τρόικας και συνεπώς επιβράβευσε το Κ5α και τη Λέγκα του Salvini. Ναι... τη Λέγκα (του Βορρά έμεινε γιατί εξυπηρετεί τους "αντιφασίστες αναλυτές" στην Ελλάδα, αφού απαλείφθηκε μετά και τη διαγραφή του ακροδεξιού Bossi) που συνεργάστηκε με την αφρόκρεμα της κομμουνιστικής διανόησης, όπως ο κορυφαίος κομμουνιστής οικονομολόγος και υποστηρικτής του "εθνικού νομίσματος" Alberto Bagnai που σήμερα κοσμεί την ιταλική βουλή, και η συμφωνία τους -στέρεα μέχρι σήμερα- στα εξής: Δεν υπερισχύει του Ιταλικού Συντάγματος κανένα ευρωπαϊκό σύμφωνο, σύμβαση, απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κι αυτό τρομοκρατεί τους "αριστερό"-δεξιούς "τραπεζιστές" (Ιταλικές εκλογές: "Λαϊκιστές" - Τραπεζιστές 1 - 0).
Σήμερα ο Di Maio διέλυσε κάθε αυταπάτη κι ήταν σαφής στην συνηθισμένη πλέον κωλοτούμπα για πολιτικούς αρχηγούς, μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές στη Ρώμη:
«Μ' εμάς η Ιταλία θα παραμείνει στην Ε.Ε., σύμμαχος της Δύσης στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ και θα το κάνει όπως το έκαναν όλες οι κυβερνήσεις αυτά τα χρόνια, με τη φιλοδοξία ν' αλλάξει ορισμένα πράγματα που δεν λειτουργούν.
Η ιδέα μας δεν είναι μόνον να περικόψουμε εκείνο που δεν είναι χρήσιμο, αλλά και να κάνουμε επεκτατικές επενδύσεις ώστε να μπορέσουμε να πληρώσουμε το δημόσιο χρέος».
Αρέσει δεν αρέσει, θα το πουν ακροδεξιό και γιατί όχι φασιστικό κόμμα, αλλά η ελπίδα του ιταλικού λαού μπορεί σήμερα να εκφραστεί μόνον από τη Λέγκα του Salvini.

@matteosalvinimi
Cambia l'Italia, cambia l'Europa! Vi saluta Nigel Farage
Matteo Salvini, ηγέτης της Λέγκας, μιλώντας στο Στρασβούργο: «Αλλάζει η Ιταλία, αλλάζει η Ευρώπη! Σας χαιρετάει ο Nigel Farage»
Ο ηγέτης της Λέγκας, μαζί με τους κομμουνιστές οικονομολόγους του και σήμερα βουλευτές... παραμένει σε εκείνες τις πολιτικές που θα έπρεπε να ανήκουν στην αριστερά.
Όλα δείχνουν πως στις επόμενες εκλογές (ήδη μιλούν για Ιούνη 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές) η Λέγκα θα σηματοδοτεί -επαναλαμβάνουμε: αρέσει δεν αρέσει, χαλάει την "αντιφασιστική-αντιρατσιστική-αντιεθνικιστική" πολιτική του Σόρος και της υποταγμένης "δικαιωματικής αριστεράς"- την πολιτική διέξοδο του ιταλικού λαού.

ΣΧΕΤΙΚΑ
Για τις εκλογές στην Ιταλία 2018
- Έπεσε η αυλαία στην Ιταλία...
Αύριο εκλογές στην Ιταλία... 75 κόμματα στις κάλπες...
  Κι ας απολαύσουμε την κωλοτούμπα του Κινήματος των 5 Αστέρων, του ανθρώπου που έγινε αρχηγός του κόμματος μόλις πριν λίγους μήνες και τον Ιούλη του 2016, όταν κανείς δεν ασχολιόταν με ένα αλαζονικό αγόρι είχαμε διατυπώσει πως  Aυτός θα είναι ο διάδοχος του Renzi!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση