GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε περίπτωση σύρραξης... η Σούδα πρώτος στόχος!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Ενός ατόπου δοθέντος μύρια έπονται » Σοφοκλής , 496-406 π.Χ. Η καταρρέουσα πάλαι ποτέ υπερδύνα...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ενός ατόπου δοθέντος μύρια έπονται»
Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

Η καταρρέουσα πάλαι ποτέ υπερδύναμη για να...
κρύψει την ήττα της ωθείται από τα γεράκια σε σύγκρουση που θα πληρώσει ακριβά η δική μας πατρίδα.
«ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ»... δήλωσε πριν από λίγο η Nikki Haley, πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, με αφορμή την πασιφανώς κατασκευασμένη είδηση από την "ανθρωπιστική" ΜΚΟ της Cia "Λευκά Κράνη",  περί ρίψης χημικών εναντίον των τρομοκρατών.

Εκβιάζοντας μια "σωτήρια διέξοδο" με πολεμική σύρραξη η Nikki Haley υπογράμμισε κατά λέξη: «Σ' αυτό το σημείο της ιστορίας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να πράξει τα δέοντα, ή να αποδείξει την πλήρη αποτυχία του να προστατεύσει τους πολίτες στη Συρία. Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ θα απαντήσουνν».
Η Ρωσία απάντησε με αίτημα ν' αποσταλούν έμπειροι ειδικοί επιστήμονες εμπειρογνώμονες στην περιοχή, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξαν χημικά ή όχι. Την πρόταση της Ρωσίας υποστηρίζει κι η Αγγλία.
Η απάντηση των ΗΠΑ στην αποστολή επιστημόνων και μάλιστα Αμερικανών ήταν σαφής:
«Ο κόσμος πρέπει να δει την απόδοση δικαιοσύνης». Μια "απάντηση" που σημαίνει ότι απόψε μπορεί να γίνει επίθεση εναντίον της Συρίας και σ' αυτό το σημείο κινδυνεύει πλέον η παγκόσμια ειρήνη.
Πέρα από το τραγικό γεγονός του ότι οι ΗΠΑ των εκατοντάδων αμερικανοφασιστικών πραξικοπημάτων σε κάθε γωνιά του πλανήτη (νωπή η 21η Απρίλη στην πατρίδα μας), τις ίδιες δικαιολογίες περί χημικών όπλων σε Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, που αποδείχθηκαν εκ των υστέρων αναληθείς κατασκευασμένες ειδήσεις και προκάλεσαν εκατομμύρια νεκρών αμάχων, η "επιμονή" των ΗΠΑ έχει αιτιολογία. Η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, παρά την έκδοση δολαρίων και η πασιφανής πλέον υπεροπλία της Ρωσίας και Κίνας, την οδηγούν σε αυτοκτονία που τα γεράκια εκτιμούν πως θα αποφευχθεί με πόλεμο. Και φυσικά ο στόχος των ΗΠΑ για λογαριασμό του χωροφύλακα τους στην περιοχή (Ισραήλ) ήταν, είναι και παραμένει το Ιράν.
Σε περίπτωση ανάφλεξης ενός πολέμου στη γειτονιά μας την Ανατολική Μεσόγειο, έστω μικρής διάρκειας, οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά τη βάση της Σούδας. Στον τομέα των χερσαίων επιχειρήσεων έχουν στη διάθεσή τους τους Κούρδους του YPG [Η ηγεσία του κουρδικού YPG εναπόθεσε τώρα ελπίδες και στον "αντιιμπεριαλιστή" Μακρόν...], τη Σαουδική Αραβία με χιλιάδες μισθοφόρους (από το Σουδάν ως την Κολομβία) και φυσικά το Ισραήλ.
Η Τουρκία έχει απεμπλακεί από μια άμεση εμπλοκή με μια εξωτερική πολιτική που θα έπρεπε να μας προβληματίσει και παραδειγματίσει ως Ελλάδα, με τη συνάντηση Ερντογάν, Πούτιν, Ρουχανί. Πάντα η Τουρκία επέλεγε την "ουδετερότητα", ακόμη και στη διάρκεια του ναζισμού.
Όλα τα δεινά μιας τέτοιας αμερικάνικης επίθεσης θα συσωρευτούν, θα βαρύνουν την πατρίδα μας, με απρόβλεπτες συνέπειες, τόσο σε σχέση με την Κρήτη που αποτελεί τον πρώτο στόχο σε περίπτωση σύγκρουσης, αλλά και την ευκαιρία που δίνεται στον εθνικισμό του τουρκικού σιωνιστικού καθεστώτος για Κυπροποίηση του Αιγαίου σε πρώτη φάση. Η τυφλή προσκόλλησή μας στην αμερικανονατοϊκή "συμμαχία" και την αμερικάνικη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" ουδόλως θα μας βοηθήσει και προστατεύσει. Αρκεί να δούμε πως βοήθησαν με την ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μας, την κατεχόμενη Κύπρο μας, αλλά και τις ακραίες εθνικιστικές διεκδικήσεις των Σκοπιανών και της Αλβανίας.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων επτά (7) χρόνων πρόσφεραν αφειδώς πλήρη βοήθεια στη δύση και την επίθεση εναντίον της Συρίας (διακοπή διπλωματικών σχέσεων, εμπάργκο [Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...], προστασία στους μαχητές του "ελεύθερου συριακού στρατού"-FSA, συνεχείς κυρώσεις εναντίον της Συρίας, απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα ως "ανεπιθύμητο πρόσωπο", προσφυγικό-μεταναστευτικό...), χωρίς να έχουμε μια "καλή αντιμετώπιση", ένα έστω "αντάλλαγμα" για την "προσφορά" μας.
Επιπροσθέτως η μικρή Ελλάδα ως πιστός εταίρος της ΕΕ του υπερεθνικού κεφαλαίου προχώρησε για τα μάτια της δύσης και σε εξοντωτική οικονομική ανέχεια με εμπάργκο, όχι μόνον εναντίον της Συρίας, αλλά κι εναντίον της Ρωσίας και του Ιράν. Πρόσφερε στη "συμμαχία" όσο καμία χώρα στον πλανήτη για να πέσει ο "χασάπης Άσαντ", ακόμη κι αν πρόδωσε ιστορικές σχέσεις χιλιετούς φιλίας με τον λαό της Συρίας και κυρίως το πως στάθηκε η Συρία σ' εκείνη την κρίση του 1987: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!

* Σχετικό: Άντε πάλι "ξανά μανά" τα χημικά του χασάπη Άσαντ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση