GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η "αριστερά" της Ιταλίας βγήκε πλατεία;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Οι αγαπημένοι δούλοι των κοσμοπολίτικων εργοδοτών ήθελαν...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Οι αγαπημένοι δούλοι των κοσμοπολίτικων εργοδοτών
ήθελαν...
νόμο ενάντια σε ψευδείς ειδήσεις [fake news].
Θυμάστε; (1)
Και τώρα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, εμφανίζουν
την άδεια πλατεία, όπου βρίσκονται τέσσερα "στρατιωτάκια"
που ακόμη δεν κατάλαβαν ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι με
τον Μαρξ όπως το IOR (2) είναι με τον Χριστό. 
Βρίσκεται μπροστά μας, τουλάχιστον σε όσους από εμάς έχουν
το θάρρος να "κοιτάξουν καταπρόσωπο το αρνητικό" (Hegel)
και να μην κάνουμε τη διάσημη κίνηση της στρουθοκαμήλου...»
Diego Fusaro
Η "αριστερά" της Ιταλίας βγήκε πλατεία;
Η δημοφοβική "αριστερά" πήγε πλατεία εναντίον του κοινωνικού μισθού, εναντίον της επαναφοράς των συντάξεων στις προ Ε.Ε. "μεταρρυθμίσεις" που θέλουν τους εργαζόμενους να βγαίνουν στη σύνταξη 67, 70 ετών, εναντίον της υπεράσπισης των οικογενειών που έχουν άτομο με ειδικές ανάγκες και θα λαμβάνουν 780 ευρώ, αντί των σημερινών 280 ευρώ το μήνα, εναντίον των ανέργων που θα λαμβάνουν κοινωνικό μισθό 780 ευρώ το μήνα, εναντίον της κατάργησης της "ελαστικής απασχόλησης" (η εργασία για την ευρωπαϊκή "αριστερά" έγινε απασχόληση), την εθνικοποίηση των Ιταλικών Αυτοκινητόδρομων κ.α.π. ...
Ο προϋπολογισμός της ιταλικής κυβέρνησης σκόρπισε τον πανικό στις "αγορές", την "αριστερά", τη δεξιά, το Σύνδεσμο Ιταλών Βιομηχάνων και κυρίως την Ε.Ε. που είχε υποδείξει δείκτη ελλείμματος/ΑΕΠ στο 1%...
Δείκτης του ελλείμματος/ΑΕΠ στο 2,4%, όπως ακριβώς κι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της "αριστεράς", μόνον που τότε το χρήμα διοχετεύθηκε στους εργολάβους και τις πολυεθνικές, αλλά δεν είχε αντιδράσει κανένανς.
Κραυγάζει η δεξιά: κομμουνιστική κυβέρνηση!
Κραυγάζει η "αριστερά": βρίσκεται σε ρήξη με την Ευρώπη, τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια!
Στην Ιταλία έχουμε πολιτικές και ιδεολογικές ανακατατάξεις που τα ΜΜΕ και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα προσπαθούν ν' αποδιώξουν γιατί αποτελούν εφιάλτες που μπορούν να προκαλέσουν αμφισβητήσεις.
Ακόμη κι εκείνο το μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα της ΛαΕ του Π. Λαφαζάνη, αποκρύπτει πως μεταβλήθηκε ο αδελφικός του πολιτικός φορέας στην Ιταλία. Ακόμη χειρότερα, με αφορισμούς για την ιταλική κυβέρνηση περί ακροδεξιάς, ρατσισμού και ξενοφοβίας συντάσσεται ανοικτά με το υπερεθνικό κεφάλαιο.
Έχει ενδιαφέρον η νέα διάσπαση του "αριστερού συνασπισμού" στην Ιταλία, με τη δημιουργία της Πατριωτικής Αριστεράς από τον βουλευτή Stefano Fassina, του νέου σχήματος: "Πατρίδα και Σύνταγμα για να επανοικοδομήσουμε την αριστερά του λαού" (Patria e Costituzione per ricostruire una sinistra di popolo).
Γράφει στηρίζοντας την "ακροδεξιά, ρατσιστική, ομόφοβη, ξενοφοβική" ιταλική κυβέρνηση ο σύντροφος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Stefano Fassina: "Αυτός ο δείκτης ελλείματος είναι αναγκαίος, γενναίος κι επικίνδυνος" (Quel deficit è necessario, coraggioso e pericoloso, ας το μεταφράσει κάποιος στην "iskra", μιας κι είναι αδελφό κόμμα σας).
Μια νέα πατριωτική αριστερά, από τον χώρο και το κόμμα που στήριξε (στηρίζει ακόμη;) ο Λαφαζάνης.
Ξεχνάμε; "iskra", 18 Φλεβάρη 2017: Λαφαζάνης στο Συνέδριο της ''Ιταλικής Αριστεράς'': Όχι στο ευρώ
Γιατί αυτά; 
Γιατί όλα τα ΜΜΕ κι όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα στρατεύονται με το υπερεθνικό κεφάλαιο και λυσσομανούν εναντίον μια κυβέρνησης που θα μπορούσε ν' αποτελεί σημείο αναφοράς για διεκδικήσεις κι από την Ελλάδα.
Γιατί στην πρώτη γραμμή της χυδαίας επίθεσης εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης είναι η "iskra", το δημοσιογραφικό όργανο της ΛαΕ του Λαφαζάνη και μάλιστα εκπέμπουν ένα μίσος που δεν έχει καμία λογική, αλλά δυστυχώς παραπέμπει σε άλλες σκέψεις, συμφέροντα, δεσμεύσεις, υποχρεώσεις και σια.
Είναι ένα θλιβερό φαινόμενο η στάση της ΛαΕ και το μίσος που εξαπολύει μέσω της "iskra" -και μάλιστα με ψέματα και διαστρεβλώσεις της αλήθειας- εναντίον της προσπάθειας της ιταλικής κυβέρνησης -που στηρίζει και το νέο αριστερό κίνημα του Stefano Fassina, σε αδελφικές σχέσεις με τη ΛαΕ. Μια στάση που προβληματίζει και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά,
Όπως:
Όταν η Iskra αντιγράφει capital.gr και eurocapital.gr... χωρίς αναφορά πηγής, κι ο κόσμος νομίζει ότι διαβάζει αριστερές αναλύσεις...
Και να λοιπόν που όλοι δεν είναι ίδιοι ΤΙΝΑ κάνουμε; In bocca al lupo Italia!
- "Οφειλόμενη" απάντηση στην "iskra"... κύριο Μακρίδη
EINAI τελικά ρατσιστής ο Σαλβίνι; ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ VIDEO από την κλειστή σύσκεψη στην Αυστρία...
Θα προτείναμε στους κυρίους δημοσιογράφους της "iskra" και τα πολιτικά στελέχη της ΛαΕ, αντί να "πληροφορούν" με άρθρα του Χρήστου Κώνστα τους αναγνώστες τους, να ρίξουν μια ματιά και να μεταφράσουν πρόσφατη συνέντευξη του ηγέτη του αδελφού τους κόμματος στην Ιταλία:
Fassina (LeU): "Αυτό τον δείκτη όφειλε να κάνει το Δημοκρατικό Κόμμα. Θαρραλέα η κυβέρνηση"
"Προσδιορίστηκαν αναγκαίοι και θαρραλέοι στόχοι. Κι ακριβώς επειδή είναι θαρραλέοι κτυπούν συμφέροντα που φυσικά αντιδρούν σε έναν προϋπολογισμό που επιτέλους θέτει συνθήκες για επιστροφή στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας..." (ολόκληρη η συνέντευξη: ΕΔΩ).
Ο "ακροδεξιός, ρατσιστής" κι όλα τα σχετικά που του προσάπτουν οι Βρυξέλλες, η αριστερά και δεξιά, Matteo Salvini είναι σαφής:
"Οι φόροι μειώθηκαν στο 15% για πάνω από ένα εκατομμύριο ιταλούς εργάτες, το δικαίωμα συνταξιοδότησης για τουλάχιστον 400.000 ανθρώπους και πολλές θέσεις εργασίας για τους νέους μας ξεπερνώντας τον νόμο Fornero [ο νόμος Κατρούγκαλου είναι μια πιστή αντιγραφή του αντίστοιχου νόμου της "αριστερής" Ιταλίδας πρώην υπουργού Fronero] κλείνοντας τους φακέλους της Equitalia [ιδιωτική εισπρακτική εταιρία που ανέθεσε το κράτος της αριστερής κυβέρνησης τις εισπράξεις, κατασχέσεις κ.λπ. οφειλετών. Αντίστοιχη αυτής του εξαδέλφου του κ. Τσακαλώτου για τις εισπράξεις οφειλετών ΔΕΗ], επενδύσεις σε Σχολεία, Νοσοκομεία, Δρόμους και Δήμους. Καμία αύξηση του ΦΠΑ".
Ο άλλος εταίρος της κυβέρνησης Di Maio (Κίνημα 5 αστέρων) επισημαίνει:
"Στόχος μας ήταν να φέρουμε στην κανονικότητα το λαό που για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας σβήνει τη φτώχεια του χάρη στο εισόδημα του κοινωνικού μισθού [780 ευρώ, το κατώτατο όριο διαβίωσης, μισθός για όλους τους Ιταλούς πολίτες]. Ο προϋπολογισμός θα διαθέσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ για το κοινωνικό εισόδημα και επαναφέρει στην αγορά εργασίας και μέσω της μεταρρύθμισης των κέντρων απασχόλησης [αντίστοιχο ΟΑΕΔ] χιλιάδες πολίτες. Επιστρέφουμε το μέλλον σε 6 και μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Επίσης, η υπέρβαση του νόμου Fornero [συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό] για όποιον εργάστηκε για μια ζωή, μπορεί τελικά να αποσυρθεί [όχι συνταξιοδότηση στα 65, 67, 70],  αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων με προσδιορισμό της κατώτατης σύνταξης στα 780 ευρώ, με την απελευθέρωση θέσεων εργασίας για τους νέους μας, δεν αναγκάζεται πλέον η νεολαία να εγκαταλείψει τη χώρα μας για μια ευκαιρία στα ξένα. Θα αποζημιωθούν οι πολίτες από τις τραπεζικές απάτες [ανακεφαλαιώσεις, κούρεμα αποθεμάτων κ.λπ.] και θα επιστραφούν στους πολίτες τα χρήματά τους με ad hoc κεφάλαιο ύψους 1,5 δισ. Ευρώ. Για πρώτη φορά το κράτος βρίσκεται στην πλευρά των πολιτών. Για πρώτη φορά, δεν παίρνει χρήματα, αλλά δίνει. Ο τελευταίος πολίτης είναι τελικά στην πρώτη θέση επειδή έχουμε θυσιάσει τα προνόμια και τα συμφέροντα των ισχυρών. Είμαι χαρούμενος. Μαζί έχουμε δείξει ότι η αλλαγή της χώρας είναι δυνατή".
Δεν άργησε η απάντηση της ιταλικής κυβερνητικής "αριστεράς" για μια τουλάχιστον πενταετία
Μετά από πολλά χρόνια μια πανιταλική διαδήλωση εναντίον αυτών των μέτρων και του προϋπολογισμού της νέας ιταλικής κυβέρνησης, γιατί παραβαίνει την καθορισμένη ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική!
Κεντρικό σύνθημα αυτής της χθεσινής διαδήλωσης στη Ρώμη: "Υπάρχει η Ιταλία που πιστεύει στην Ευρώπη, η Ιταλία που δεν φοβάται"!
Παρά τη δωρεάν δρομολόγηση τρένων και πούλμαν... ούτε τα κομματικά μέλη δεν προσήλθαν στην Piazza del Popolo της Ρώμης.

Αυτή η κοσμοπολίτικη "δικαιωματική αριστερά" δεν πείθει πλέον τους πολίτες: «Ριζοσπαστική αριστερά»... “Radical chic” στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού...
Είναι τραγικό να βλέπεις την "αριστερή" διορισμένη βουλευτή Alessia Morani (φωτο), που προσέρχεται να διαδηλώσει εναντίον της ελάχιστης σύνταξης στα 780 ευρώ, γιατί έτσι η Ιταλία ρισκάρει την ευρωπαϊκή της πορεία. Κι η κυρία βουλευτής της "αριστεράς" στην πλατεία με Rolex και τσάντα Prada που στοιχίζει 2.500 ευρώ, αλλά με τα τρένα που δρομολόγησε το κόμμα και τα στόλισε με αμερικανικό στυλ...

Η φωτογραφία που δίνει η "αριστερά" στα ΜΜΕ για τη συγκέντρωση...

...κι όλα τα ΜΜΕ μαζί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς μιλούν για 70.000 διαδηλωτές


Ο Μαρξιστής φιλόσοφος, καθηγητής Diego Fusaro, τα λέει όλα:



«Σήμερα, 30 Σεπτέμβρη 2008, το "Δημοκρατικό Κόμμα βγήκε στην πλατεία. Αν σκεφθώ πως αυτοί οι εκπρόσωποι και στελέχη αυτού του κόμματος πρόδωσαν το λαό, πως πρόδωσαν την εργατική τάξη και τέλος πρόδωσαν την πατρίδα, σου 'ρχεται να σιγοτραγουδήσεις "Ω Αντάρτη πάρτους από εδώ" (3). Η πλατεία με το Δημοκρατικό Κόμμα σήμερα ήταν μισό-αδειανή. Δεν έβλεπες ν' ανεμίζουν οι τρίχρωμες σημαίες της Ιταλίας, δεν ανέμιζαν οι σημαίες των εργαζομένων, αλλά κυρίως οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή οι σημαίες του κεφαλαίου των κυρίαρχων τάξεων, εναντίον των λαών κι εργαζομένων της Ευρώπης. Μισοάδεια πλατεία, διάσπαρτες μικρές ομάδες κομματικών μελών που ακόμη δεν κατάλαβαν ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι με τον Μαρξ όπως το IOR είναι με τον Χριστό. Κυρίως το Δημοκρατικό Κόμμα πήγε πλατεία να διαδηλώσει εναντίον των ανέργων, των περιστασιακά εργαζόμενων, των αδύναμων, για τους οποίους η λαϊκή σημερινή εθνική κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει, έστω και με ημιτελή τρόπο.
Ας το πούμε ξεκάθαρα... το Δημοκρατικό Κόμμα πήγε πλατεία να διαμαρτυρηθεί εναντίον ποιου;
Σίγουρα όχι εναντίον τον παγκόσμιο καπιταλισμό, σίγουρα όχι εναντίον της εκμετάλλευσης από την παγκοσμιοποιημένη Ευρωπαϊκή Ένωση, που αυτό το κόμμα υποστηρίζει χωρίς όρους.
Το Δημοκρατικό Κόμμα πήγε πλατεία εναντίον του λαϊκισμού, δηλαδή στην αναγέννηση μιας εθνικής λαϊκής υπερηφάνειας απέναντι στις κυρίαρχες τάξεις.
Πήγε πλατεία να διαδηλώσει εναντίον του φασισμού, με παντελή απουσία φασισμού.
Σήμερα ο αγώνας εναντίον του φασισμού βασίζεται στο νεολογισμό που θέλει να εξοστρακίζει κάθε προσπάθεια να τεθούν όρια στην οικονομία της αγοράς, κάθε προσπάθεια για Εθνική Κυριαρχία, για υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων στην εργασία.
Ας το πούμε για μια ακόμη φορά ανοιχτά: η πλατεία του σήμερα, η κάθοδος στην πλατεία σήμερα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των κυρίαρχων, τα συμφέροντα του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας, τα συμφέροντα της νικηφόρας κοσμοπολίτικης τάξης εναντίον των ηττημένων από την παγκοσμιοποίηση.»

(1IOR - Istituto per le Opere di Religione (Ινστιτούτο για Θρησκευτικά Έργα) με έδρα το Βατικανό. Είναι μια Τράπεζα με Διοικητικό Συμβούλιο και Γενικό Διοικητή που διορίζουν με μια επιτροπή πέντε καρδιναλίων που υποδεικνύει ο πάπας. Ιδρύθηκε από τον πάπα Λέοντα 13ο το 1887. Η Κεντρική Τράπεζα του Βατικανού είναι η APSA Amministrazione del Patrimonio della Sede Apostolica.
Ήθελαν νόμο εναντίον των ψευδών ειδήσεων (fake news) και τώρα εμφανίζουν ως γεμάτη την άδεια πλατεία...
(2)  Η κυβέρνηση της "αριστεράς" τον Φλεβάρη του 2017 κατέθεσε σχέδιο νόμου για τη φίμωση του διαδυκτίου, με δήθεν υπεράσπιση της διαδικτυακής πληροφορίας και τη διαδικτυακή διαφάνεια, που προέβλεπε ποινές 5.000 ευρώ και 12μηνη φυλάκιση.
(3) O partigiano, portali via... Παράφραση στίχου από το γνωστο αντάρτικο τραγούδι-σύμβολο της αριστεράς, το Bella Ciao

Σύμφωνα με την "αριστερή" Repubblica στην πλατεία συγκεντρώθηκαν από ολόκληρη την Ιταλία των 65 εκατομμυρίων πολιτών 50.000 πολιτών και η αλήθεια είναι πως προσήλθαν μόνον τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος με τις οικογένειές τους, τους συνεργάτες βουλευτών και γερουσιαστών...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση