GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ευρωκοινοβούλιο, η Δημοκρατία, η διαφάνεια και άλλα παραμύθια...

Της Γεωργίας Γκαρδαλίνου Τ ον γύρο του κόσμου, του δυτικού μπολιτισμένου, δημοκρατικού κλπ κλπ έκανε χθες η...

Της Γεωργίας Γκαρδαλίνου
Τον γύρο του κόσμου, του δυτικού μπολιτισμένου, δημοκρατικού κλπ κλπ έκανε χθες η...
είδηση πως το Ευρωκοινοβούλιο αναγνωρίζει τον αυτοανακηρυχθέντα Χουάν Γκουαΐδο ως νόμιμο Πρόεδρο ad interim της Βενεζουέλας, με μια πρωτάκουστη διαδικασία εμπλοκής στα εσωτερικά τεκταινόμενα μιας τρίτης χώρας που βρίσκεται σε άλλη Ήπειρο, σε άλλο Ημισφαίριο, αλλά την οποία έχουν κατακλέψει με την υπεξαίρεση των αποθεμάτων χρυσού της μερικές από τις χώρες που θεωρούμε εταίρους μας... (δες: Η περίπτωση της Ιταλίας στο κάδρο της ΕΕ, σαν την μυγα μες στο γάλα ή όλοι μαζί αντάμα κι ο ψωριάρης χώρια)
Φυσικά κάπου προς το τέλος και σε παρένθεση και όχι από όλους αναφέρεται το γεγονός πως αυτή η ψηφοφορία δεν έχει νομική ισχύ αναγνώρισης, μια και η αναγνώριση μπορεί να επέλθει μόνο μετά από ομόφωνη απόφαση των ΥΠΕΞ των 28 χωρών υπό την Μογκερίνι. Το αλαλούμ λοιπόν συνεχίζεται και οφείλεται κυρίως σε τρείς μεγάλους παίκτες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία και την Γερμανία που έχουν σχέση με το κλέψιμο των αποθεμάτων χρυσού της Βενεζουέλας, υπόθεση που ξαναβγαίνει στην επιφάνεια, με την κονιορτοποίηση της Λιβύης για την αρπαγή του δικού της χρυσού και την μερική κάλυψη της προηγούμενης κλοπής και φυσικά έχει εμπλεκόμενες κυρίως τις τρεις μεγάλες αντιπροσωπείες των λόμπι (Λαϊκό Κόμμα/PPE, Σοσιαλδημοκράτες/S&D, Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς/ALDE, Συντηρητικούς/ECR ) στα υπόλοιπα υπερίσχυσε σχετικά η εθνική γραμμή κάλυψης του εκάστοτε κράτους με μόνη εξαίρεση φυσικά (ποιαν άλλη ;) την ψωροκώσταινα.
Και βέβαια διαφάνεια δεν υπάρχει ούτε καν στις αποφάσεις του, παρότι όλα είναι εκεί και ηλεκτρονικά αλλά κωδικοποιημένα με ένα λαβύρινθο κωδικών χωρίς κλειδί κατακερματισμένα με τρόπο που ο απλός πολίτης και να θέλει άκρη δεν βγάζει εκτός κι αν αποφασίσει να κάνει διδακτορικό ηλεκτρονικής ανασκαφής ή να ζητήσει ακριβώς την δική τους διαμεσολάβηση...Είναι κι αυτός εξάλλου άλλος ένας τρόπος στεγανοποίησης του έργου τους, ώστε να εξακολουθούν ανενόχλητοι να τρέχουν τις μπίζνες τους.
Απορίας άξιο βέβαια σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει ούτε ένα από τα αντανακλαστικά απέχθειας προς τις νατοϊκές επιλογές και παρότι τις έχουμε γευτεί στο πετσί μας, με εμφύλιους, χούντες αμερικανοκίνητες και την τραγωδία της Κύπρου πάντα στο κάδρο, οι εθνικοί μας αντιπρόσωποι μας να μην τις λαμβάνουν υπόψη τους... Βέβαια θα μου πεις εκεί δεν είναι για να αντιπροσωπεύουν τα δικά μας συμφέροντα, το έχουμε εμπεδώσει, και το έχουν εμπεδώσει κι αυτοί ότι τους πήραμε χαμπάρι και γι αυτό τρέχουν να ψηφίσουν κι άλλα ευχολόγια για τα οικονομικά πολυεθνικά λόμπι και την λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου και τις σχέσεις του ενός εκάστοτε ευρωβουλευτή με αυτά, ενώ σε αυτόν τον τζίρο πακτωλών αδιαφανών χρημάτων με μπόλικη σάλτσα προσωπικών δεδομένων για τα δικά τους[απαγορεύεται και να ρωτάμε πόσα παίρνουν τελικά], με εντελώς γκρίζα χρώματα αυτά που μοιράζουν απλόχερα από τους φόρους μας στους ημέτερους μέχρι και η ίδια ελεγκτική υπηρεσία τους δαχτυλοδείχνει με κομψό ξύλινο λόγο την μπόχα που αναδεικνύεται.
Με αυτό το σκεπτικό και δηλαδή του πως συμπεριφέρθηκε ο καθένας από τους δικούς ψηφισμένους εκπροσώπους, προσπάθησα να δω πως ψήφισε ο καθένας τους, και πρέπει να πω πως δεν ήταν διόλου εύκολο, αλλά την άκρη την βρήκα. Για να φρεσκάρουμε και τη μνήμη μας να πω πως οι ολομέλειες είναι συγκεκριμένες, με γνωστό το ημερολόγιο εργασιών σε πρόγραμμα και φυσικά άπλετα και αδρά πληρωμένα εισιτήρια οδοιπορικά μισθά κι άλλα χαρωπά, που λογικά δεν δικαιολογούν κι αδικαιολόγητες απουσίες. Επίσης να θυμίσω πως η ολομέλεια είχε εκτός της συγκεκριμένης και άλλες σημαντικές ψηφοφορίες που αφορούσαν ακριβώς στην λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου μετά τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Για να μην τα πολυλογώ, από τη δική μας εθνική Αντιπροσωπεία των 21 ευρωβουλευτών, την ολομέλεια με την παρουσία τους δεν τίμησαν τις εργασίες οι κ.κ. Ελισσάβετ Βοζεμπεργκ Βριονίδη και Θοδωρής Ζαγοράκης από την ΝΔ στα έδρανα του σχετικά πλειοψηφικού Λαϊκού κόμματος, Εύα Καϊλή Πασοκ-Ελιά στους Σοσιαλδημοκράτες, ο και διατελών αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης από τον Σύριζα, και οι συγκαθήμενοι του Νίκος Χουντής της ΛΑΕ και Σοφία Σακοράφα του ΜΕΡΑ25 από τα έδρανα της ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Βεβαίως εδώ να προσθέσω πως η συγκεκριμένη πολιτική ευρωομάδα κατέβασε δική της ανεξάρτητη πρόταση για το θέμα την οποία όμως από ελληνικής πλευράς φαίνεται να συνυπογράφει μονάχα ο κύριος Χουντής. πάντως η απουσία των κυρίων είναι δεδομένη αφού σε τους δίνει και ο Κ. Παπαδημούλης ως συνεπιβάτες του στην πτήση προς Ελλάδα (με την εξαίρεση του κυρίου Ζαγοράκη)....
Η ωραία λοιπόν ατμόσφαιρα που αναδεικνύεται από την συγκεκριμένη ψηφοφορία εμφανίζει τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές μας ως εξής:



οι κύριοι Κεφαλογιάννης, Κυρτσος και Σπυράκη από ΝΔ, ο Μαριάς (τέως ΑΝΕΛ) νυν από “Ελλάδα, ο άλλος δρόμος”, ο Ανδρουλάκης της Πασοκ-Ελιάς, ο Γραμματικάκης και Κύρκος από Ποτάμι και ο Χρυσόγονος (τέως Συριζα, νυν ανεξάρτητος, αλλά πάντα της ενωμένης Αριστεράς) αναγνωρίζουν τον αυτοανακηρυχθέντα ως Πρόεδρο ad interim.



Κατά της αναγνώρισης τάχθηκαν και καταψήφισαν οι Κούλογλου και Κούνεβα από τον Σύριζα ενώ δεν φαίνονται να συνυπογράφουν την τροπολογία της ευρωομάδας τους, όπως και οι κύριοι Παπαδάκης και Ζαριανόπουλος του ΚΚΕ ανεξάρτητοι από ευρωομάδα (από άποψη)


Λευκό/παρών στην ψηφοφορία δήλωσαν οι κύριοι Επιτήδειος Φουντούλης και Συναδινός από την Χρυσή Αυγή ανεξάρτητοι από ευρωομάδα (αυτούς δεν τους θέλει κανείς).
Έτσι λοιπόν αναδεικνύεται μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, τρισμέγιστης υποκρισίας για να τα έχουμε καλά με όλους, την οποία θα πρέπει να την διατηρήσουμε στην μνήμη μας ώστε να μας συντροφεύει στην ώρα της κάλπης μια και η εμπειρία δείχνει ότι μετά ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, και οι φθηνές δικαιολογίες του ποιός τελικά είναι με ποιόν και ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο καθένας τους θα πρέπει να μας είναι ολοφάνερο, να απαιτούμε εξηγήσεις και να μην αρκούμαστε στην πονηρή λογική και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ που πολύ υποκριτικά μας πουλάνε.
Για όποιον θέλει να εντρυφήσει, συνιστώ ιδιαίτερα την ανάγνωση της αιτιολογίας της τροπολογίας της Ενωμένης Αριστεράς, που μπορείτε να ανακτήσετε στο ακόλουθο
Όσον αφορά στην ωραία ατμόσφαιρα:
Σχετικά επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση