GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να τεθούν οι σημαίες μεσίστιες... πένθιμο στολισμό... τοιούτος ιερωμένος στο θρόνο Ιταλίας"...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Αν το παρελθόν δεν φωτίζει το παρόν, το μέλλον ψάχνει τυφλά στο...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Αν το παρελθόν δεν φωτίζει το παρόν,
το μέλλον ψάχνει τυφλά στο...
σκοτάδι...

Στη μνήμη του Ευάγγελου Τυπάλδου...

Αποφράδα ημέρα η σημερινή... κι όσοι στο αντιδικτατορικό κίνημα της Ιταλίας υπέστησαν στο πετσί τους τη φασιστική βία της χούντας και των χαφιέδων της... τους αφαιρέθηκε η ιθαγένεια, τους "κόπηκαν" τα διαβατήρια, τους απαγόρευσαν ακόμη και μονοήμερη άδεια για να θάψουν τους γονείς τους... βλέπουν "Αρχιεπίσκοπο Ιταλίας και Νότιας Ευρώπης" τον διώκτη τους.
Ο χουντικός Τσαμπίκος Ζερβός (Γεννάδιος), ο παπικός άνθρωπος του Βαρθολομαίου, είναι σήμερα «Αρχιεπίσκοπος Ιταλίας και Μάλτας»...
Ο χουντικός Τσαμπίκος Ζερβός, δεν ήταν ένας απλός χαφιές της χούντας των επίορκων αξιωματικών. Ήταν μπροστάρης στις διώξεις των δημοκρατικών φοιτητών, ήταν συνεργάτης του Κ. Πλεύρη της 4ης Αυγούστου. Αυτός "ευλόγησε" την ίδρυση της φασιστικής "Λέγκας", το μακρύ χέρι της χούντας σε ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη!
Όμως, ήταν στις σχολές του Βατικανού συμμαθητής του κυρίου Δ. Αρχοντώνη, του σημερινού πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου κι έτσι η χουντική δράση είναι σημαντικό "προσόν" για το διορισμό σε αρχιεπισκοπικό θρόνο.
O καταδότης, ο άνθρωπος που γιόρταζε 28 Οκτώβρη, μέσα στην Ορθόδοξη εκκλησία μαζί με τους Ιταλούς νεοφασίστες την άνοδο του φασισμού στην Ιταλία [Βλέπε σε: H γιορτή της ντροπής], που αρνήθηκε ακόμη κι ένα μνημόσυνο για τον Γεώργιο Παπανδρέου... σήμερα ζει και βασιλεύει, και μάλιστα σε αρχιεπισκοπικό θρόνο.
Ναι μεν σήμερα αποτελεί προσόν η δράση και συνεργασία με την αμερικανοφασιστική χούντα, αλλά απέναντι σ' αυτούς που πλήρωσαν για την αντιδικτατορική τους δράση, όσοι δεν ενσωματώθηκαν στο σύστημα έχουν χρέος να μιλούν γι' αυτά τα τραγικά γεγονότα και μοιραίους ανθρώπους.
Πολιτική αλλαγή υπήρξε το 1974... όμως η χούντα δεν έπεσε...
Οι δολοφόνοι του Κώστα Γεωργάκη [Βλέπε σε: Αρνούμαστε να ξεχάσουμε!], οι συνεργάτες της χούντας... συνεχίζουν να χαμογελούν.
Όσοι πιστεύουν πως η ιστορία δεν αρχειοθετείται οφείλουν να μιλούν.
Ο Ε. Τυπάλδος έφυγε [Βλέπε σε: Καλό ταξίδι Ευάγγελε Τυπάλδε!], όμως πολλοί είναι εδώ και δεν έχουν υποστεί λοβοτομή. Στη Νάπολη της Ιταλίας βρίσκεται ακόμη κι αγωνιστής ο Γεράσιμος Βαρβαρίγος, σ' ολόκληρη την Ελλάδα εκατοντάδες αυτοί που υπέστησαν τις διώξεις του σημερινού αρχιεπίσκοπου.
Τραγικό... μετά τόσα χρόνια ο Τσαμπίκος Ζερβός (Γεννάδιος) δεν είχε το κουράγιο να ζητήσει συγνώμη και συγχώρεση από τα θύματά του. Έστω συγχώρεση, γιατί αν πίστευε στο Θεό, θα επέλεγε ον μοναστικό βίο.
Όσο για τον Βαρθολομαίο, αυτές του οι επιλογές δικαιολογούν και το πως διχάζει την Ορθοδοξία με την αναγνώριση των νεοναζί ιερωμένων της Ουκρανίας.
Ας μην αναζητούμε περίπλοκες απαντήσεις στα εκκλησιαστικά δρώμενα. Όλα έχουν απλές εξηγήσεις: ο σημερινός πατριάρχης σπούδασε στους παπικούς... ο Ζερβός επίσης...
 - Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα και ο αντιδικτατορικός αγώνας στην Ιταλία (εξαντλημένο και συνεπώς δεν αποτελεί εμπορική διαφήμιση)
Κι ήταν 27 Οκτώβρη του 1996… τόσα χρόνια μετά τη μισητή αμερικανοκίνητη χούντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση