GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκησα τον καρκίνο!

Σχόλιο Νίκος Κλειτσίκας « Μου προσφέρθηκε πολλές φορές η δυνατότητα να εγκαταλείψω τη Συρία. Αυτές οι...

Σχόλιο Νίκος Κλειτσίκας

«Μου προσφέρθηκε πολλές φορές η δυνατότητα να εγκαταλείψω τη Συρία.
Αυτές οι...
προσφορές συμπεριελάμβαναν εγγυήσεις για την ασφάλεια μου,
την προστασία των παιδιών μου, κι εγγυήσεις για μια άνετη οικονομική ασφάλεια.
Δεν χρειάζεται μια ιδιοφυΐα να καταλάβει τι πραγματικά ήθελαν αυτά τα πρόσωπα
με τις προσφορές τους. Ήταν μια προσπάθεια να πλήξουν την εμπιστοσύνη του λαού
στο πρόσωπο του προέδρου του»
Asma Akhras Al Assad

Το "Γιασεμί της Δαμασκού", ανακοίνωσε χθες: "Νίκησα τον καρκίνο"!
Η Asma Al Assad, σύζυγος του προέδρου της Συρίας, ξεκίνησε θεραπεία για την αντιμετώπιση κακοήθους όγκου στο στήθος τον Αύγουστο του 2018 [Βλέπε σε: Η σύζυγος του Άσαντ ξεκίνησε θεραπεία για αντιμετώπιση κακοήθους όγκου].
Ο πρόεδρος της Συρίας, γιατρός στο επάγγελμα, με μια λιτή δήλωση ανακοίνωσε "Η σύζυγός μου έχει καρκίνο", όπως αρμόζει στους ηγέτες κι οφείλουν να ενημερώνουν τους λαούς τους και στη συνέχεια τη συνόδευσε στο δημόσιο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε στην πρώτη χημειοθεραπεία.

Με μια εικόνα κατανοείς τι σημαίνει Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου...
Το "Τριαντάφυλλο της Δαμασκού", το "Γιασεμί της Δαμασκού", η Άσμα για το λαό της Συρίας ενσαρκώνει όλα όσα δύσκολα κατανοεί ο πολίτης στη δύση, ακόμη κι ο πιο καλόπιστος.
Η Asma Assad πριν πολλά χρόνια σε επίσκεψή της σε ορφανοτροφείο μιλάει με τον μικρό Yazen Al-Ali, παιδί Μάρτυρα των αγώνων της Συρίας εναντίον του σιωνισμού. Αδιάκοπα η Άσμα, μέχρι σήμερα ήταν και βρέθηκε πλάι σε όλους τους πολίτες και κυρίως στα ορφανά παιδιά των Μαρτύρων της Λευτεριάς. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να μην εγκαταλείψει κανένα παιδί μάρτυρα. Ο μικρός Yazen Al-Ali μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο, πήγε σχολείο, έδωσε εξετάσεις και κέρδισε τη φοιτητική ιδιότητα στην Ιατρική Σχολή της Δαμασκού. Στην πρώτη επίσκεψη της Άσμα στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του καρκίνου... ήταν ανάμεσα στους γιατρούς που νοσήλευσαν την πρώτη κυρία της Συρίας και επιμελήθηκαν τη χημειοθεραπεία της.
Συγκινημένος ο γιατρός, το ορφανό παιδάκι των Μαρτύρων της Συρίας της έδειξε τη φωτογραφία τους από τις επισκέψεις της στο ορφανοτροφείο...
Αυτή είναι η Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Η "Μάνα της Συρίας" κι έτσι αποκαλεί σήμερα ο Συριακός λαός την Άσμα, που στη διάρκεια της χημειοθεραπείας δεν σταμάτησε ούτε μια ημέρα το έργο της.
Η "άπιστη γυναίκα" (έτσι την έχουν βαπτίσει οι τζιχαντιστές, οι Νατοϊκοί μισθοφόροι φονιάδες των "εκδημοκρατιστών" της "πολιτισμένης" δύσης, γιατί ως μουσουλμάνα δεν φορούσε μαντίλα), στη διάρκεια της χημειοθεραπείας φορούσε καθημερινά μαντίλα...  δίπλα στο λαό, με δύναμη κι αισιοδοξία.
Με το μαντίλι στο κεφάλι από τις επιπτώσεις της θεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνο, έδωσε τη δική της προσωπική μάχη για τη ζωή και χθες ανακοίνωσε πως νίκησε τον καρκίνο.
Οι ευχές των ελεύθερων του κόσμου κι οι προσευχές πιστών (16 θρησκείες ζουν αδελφωμένα από αιώνες στη Συρία) την συντρόφευαν σ' αυτόν τον αγώνα για ζωής.

Στιγμή δεν έπαψε η μουσουλμάνα σύζυγος του Σύρου προέδρου Άσαντ να εργάζεται σε όλη τη διάρκεια των 9 χρόνων πολέμου, ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας.
Καθημερινά να συνοδεύει η ίδια με το αυτοκίνητό της κι οδηγώντας μόνη της, τα παιδιά της στο ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο μαζί με όλα τα παιδιά του λαού.
Καθημερινά στο γραφείο της να συντονίζει τις δράσεις για τις οικογένειες των προσφύγων (2 εκατομμύρια εσωτερικοί πρόσφυγες σε καταυλισμούς ακόμη κι 100.000 ανθρώπων, σε άψογες δομές υποδομής και προσφοράς για διαβίωση).
Καθημερινά επισκέψεις οικογενειών Μαρτύρων, τραυματισμένων, αναπήρων, δομών φιλοξενίας των παιδιών Μαρτύρων, δομών παιδιών με ειδικές ανάγκες, κατασκηνώσεις.
Καθημερινά επισκέψεις στα Παιδιατρικά κέντρα με τα παιδάκια που πάσχουν από καρκίνο.
Ποτέ δεν έπαψε να τιμάει τις γιορτές της Ορθοδοξίας, ν' ανάβει ένα κερί στους Χριστιανικούς ναούς τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης.
Στη διάρκεια της επώδυνης χημειοθεραπείας δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται δίπλα στο λαό.
Όπως ο πρόεδρος Άσαντ ("Γεννήθηκα Σύρος στη Συρία, θα πεθάνω σαν Σύρος στην πατρίδα μου. Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ το λαό της Συρίας") κι Άσμα αρνήθηκε προσφορές για μετάβαση σε Ρωσία, Κίνα, στο εξωτερικό μιας κι είναι Αγγλίδα υπήκοος...
[Η σύζυγος του Άσαντ ξεκίνησε θεραπεία για αντιμετώπιση κακοήθους όγκου]... σήμερα τα νέα είναι χαρμόσυνα.

* Σύντομη αναδρομική για την Άσμα, το "Γιασεμί της Δαμασκού" και τη χθεσινή συνέντευξή της (3 Αυγούστου 2019), όπου ανακοινώνει την ευτυχή κατάληξη της προσωπικής της μάχης εναντίον του καρκίνου:



** Λίγα "στιγμιότυπα" από τις καθημερινές δράσεις της Άσμα, στη διάρκεια της ασθένειας, της χημειοθεραπείας ως σήμερα:



Με την παραολυμπιακή Εθνική ομάδα Συρίας...



Στα κέντρα αποκατάστασης ακρωτηριασμένων στρατιωτών του Αραβικού στρατού της Συρίας...



Με τις μανάδες των στρατιωτών που Μαρτύρησαν για τη Λευτεριά κι Ανεξαρτησία της Συρίας...



Κοντά στους νέους δημιουργούς της τέχνης...




Στα ιδρύματα για τα παιδιά των Μαρτύρων...









...και στο τελευταίο σπίτι, γειτονιά που υπάρχουν τραυματισμένοι στρατιώτες




Προεδρικό μέγαρο ανοικτό στο λαό και τα παιδιά... το μέλον της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

"Κάθε άνθρωπος έχει δύο πατρίδες. Τη δική του και τη Συρία"...
Γάλλος αρχαιολόγος (1901-1980), έσκαψε σε Λίβανο, Ιράκ και Συρία... το 1968 Διευθυντής του Λούβρου


Ο ελληνικός λαός, σε αντίθεση με ΟΛΕΣ τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων 9 χρόνων... δεν ξεχνάει: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!

Allāh yahmiki yā Sūriya * Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ... Ω ΣΥΡΙΑ! * الله يحميكي يا سوريا

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση