Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ο "στρατιώτης των ιδεών"!

Share it:
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε για την πατρίδα
και τώρα μπορούμε να έχουμε μια...
πραγματική αντίληψη για το έθνος.
Γιατί όταν λέμε: υπερασπιζόμαστε την πατρίδα
και είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για την πατρίδα,
είμαστε πρόθυμοι να πεθάνουμε για μια χώρα
που δεν ανήκει σε λίγους, αλλά ανήκει σε όλους τους Κουβανούς»
Φιδέλ

Τρία χρόνια από την ημέρα που ο Φιδέλ ταξίδευσε στο Πάνθεον της αιωνιότητας, δεν μπορείς να ξεχάσεις το "εθνικιστικό-λαϊκίστικο-ακροδεξιό" του δίδαγμα... «Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε για την πατρίδα... για το έθνος... είμαστε πρόθυμοι να πεθάνουμε για μια χώρα
που δεν ανήκει σε λίγους, αλλά ανήκει σε όλους τους Κουβανούς».
Ο Φιδέλ ζει αιώνια, ακριβώς γιατί μας απέδειξε πως ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός κι η βάση του είναι η Πατρίδα, το Έθνος. Όλα όσα σήμερα αποτελούν τον εφιάλτη της νέας τάξης, της δεξιάς, της καπιταλιστικής "αριστεράς" του δικαιωματισμού και των "ανοιχτών συνόρων", της νέας δουλείας των λαών, με τη μεταφορά τους στην Ευρώπη όπως επιτάσσει το υπερεθνικό κεφάλαιο, οι τραπεζίτες.

Ο ηγέτης της κουβανέζικης Επανάστασης έφυγε... κι ο θάνατος του προκάλεσε κι αποκάλυψε τι κρύβεται πίσω από την εκπόρνευση των επαναστατικών ιδεών, όπως εύστοχα έχει επισημάνει κι αναλύει ο Θύμιος Παπανικολάου: Έφυγε ο ηγέτης της κουβανέζικης ΕπανάστασηςΣτις σημερινές συνθήκες έχουμε οδηγό τη σκέψη του Φιδέλ, τα διδάγματά του: ένα αυθεντικό Πατριωτικό Κίνημα μπορεί να αποτελέσει τον σπινθήρα ανάφλεξης και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της λαϊκή ΟΡΓΗΣ, τον πολιτικό συντελεστή Ανάπτυξης και Οργάνωσης ενός μαζικού Λαϊκού Κινήματος «Κοινωνικού Πατριωτισμού», σε μια άρρηκτη σύνδεση του Κοινωνικού με το Εθνικό!
Ο «Κοινωνικός Πατριωτισμός»  δεν μπορεί ΠΟΤΕ να αποτελεί σημείο αναφοράς ενός καιροσκοπικού συνασπισμού ετερόκλητων ιδεολογικών και πολιτικών ομάδων, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά το προσπαθούν εκ νέου και σήμερα.
Δεν μπορεί να υπάρξει «εθνική πολιτική» και ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, δίχως ΑΣΥΜΦΙΛΙΩΤΗ σύγκρουση με τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και τους πολιτικούς μηχανισμούς αυτών των δυνάμεων. Δηλαδή με τις δυνάμεις του πλανητικού ιμπεριαλισμού (Νέα Τάξη) και τους οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς μηχανισμούς τους: Η.Π.Α. - Ε.Ε.- Ευρώ, ΝΑΤΟ κ.λπ…
Δεν μπορεί να είσαι σήμερα ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και να είσαι ΥΠΕΡ της Ε.Ε., του Ευρώ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ κ.λπ.
Δεν μπορεί να υπερασπίζεσαι τα εθνικά ζητήματα δίχως να στρέφεσαι ολομέτωπα και ασυμβίβαστα ΕΝΑΝΤΙΟΝ εκείνων των δυνάμεων που προωθούν την κατάλυση των εθνικών δομών και θεσμών, το θάνατο των εθνών και της ιστορικής ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ των λαών…
Ταυτόχρονα, "στις νέες εθνικές τραγωδίες που προωθούνται από την πλανητική ιμπεριαλιστική κακουργία, η δημαγωγία της πατριδοκαπηλίας εμφανίζεται με τη μάσκα της «εθνικής σωτηρίας». Απαστράπτει η διπροσωπία και η ΑΠΑΤΗ αυτής της δεξιάς και ακροδεξιάς δημαγωγίας: Άνθρωποι βουτηγμένοι ολόκληροι μέσα στη βρωμιά του καθεστώτος, οι οποίοι υπηρέτησαν δουλικά τις προσταγές των μεγάλων Αφεντικών (αυτών που προωθούν όλα τα δεινά και τις συμφορές της χώρας), άνθρωποι που στήριξαν τις κατοχικές κυβερνήσεις και τα προστάγματα (Μνημόνια και λοιπά Συμβόλαια Θανάτου) των νέων αποικιοκρατών, αυτοί οι άνθρωποι, ασύστολα και κυνικά, φορούν τη μάσκα του «υπέρ-πατριώτη» και του «εθνο-σωτήρα».
Η τραγωδία του «Μακεδονικού» έβγαλε στον αφρό πολλούς τέτοιους πατριδοκάπηλους κερδοσκόπους και τυχοδιώκτες. Ενώ είχαν στηρίξει και συμμετάσχει (πολλοί από αυτούς), στις κατοχικές κυβερνήσεις, εμφανίστηκαν ως «εθνοσωτήρες», χρησιμοποιώντας τις οργισμένες λαϊκές κινητοποιήσεις σαν Κολυμπήθρα του Σιλωάμ…", όπως εύστοχα προσδιορίζει με ακρίβεια ο Θύμιος Παπανικολάου στο περιοδικό "Ρεσάλτο": Οι πολιτικοί …Λαθρέμποροι!

Ο Φιδέλ μας έδειξε το δρόμο...
Ανυπότακτοι κι Αδέσμευτοι λαοί πήραν τη σκυτάλη και δίνουν νικηφόρες μάχες σ' ολόκληρο τον πλανήτη...

«Χωρίς την απόκτηση της αυτονομίας και της ενότητας σε κάθε έθνος,
ούτε η διεθνής ένωση του προλεταριάτου, ούτε η ειρήνη και συνεργασία
αυτών των εθνών προς τους κοινούς σκοπούς θα μπορούσε να επιτευχθεί»
Φρίντριχ Ένγκελς

«Εμείς λέμε ότι στη νέα φάση του καπιταλισμού, στο νεοφιλελευθερισμό, επιβεβαιώνεται η καταστροφή του Εθνικού κράτους.
Λέμε ότι έτσι η πατρίδα δεν υπάρχει πλέον. Καταστρέφεται η έννοια του Έθνους, της Πατρίδας κι όχι μόνο στην αστική τάξη αλλά και στις κυρίαρχες τάξεις. Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν τομείς της κυβέρνησης που υπερασπίζονται την έννοια του Έθνους.
Αυτοί που υπερασπίζονται το Έθνος δολοφονούνται ή εξορίζονται.
Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο απαιτεί διεθνοποίηση της ιστορίας, Απαιτεί διαγραφή της εθνικής ιστορίας και μετατροπή της σε διεθνή. Απαιτεί την εξαφάνιση των συνόρων πολιτισμών.
Το μεγαλύτερο κόστος για την ανθρωπότητα είναι ότι για τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό δεν υπάρχει τίποτα.
Για το χρηματοοικονομικό κεφάλαιο υπάρχουν μόνον αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών. Και σε όλο αυτό το παιχνίδι εξαφανίζεται η έννοια του έθνους.
Μια επαναστατική διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει με την ανάκτηση των ιδεών του Έθνους και της Πατρίδας!»
Subcomandante Marcos
(Σουμπκομαντάντε Μάρκος, εκπρόσωπος του Στρατού των Ζαπατίστας για την Εθνική Απελευθέρωση - EZLN)
* Περισσότερα για τη Λατινική Αμερική: ΕΔΩ
Share it:
Reactions:

Διεθνή

Θέμα

Ιστορία

Κλειτσίκας

Κοινωνία

Λατινική Αμερική

Πολιτικά πρόσωπα

Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση