GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Μισώ τις Πρωτοχρονιές”… Ειδικά αυτή του 2020...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Το σημείο εκκίνησης είναι "εθνικό" κι απ' αυτό το σημείο εκκίνησης πρέπει να...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Το σημείο εκκίνησης είναι "εθνικό"
κι απ' αυτό το σημείο εκκίνησης
πρέπει να...

λάβεις τις αποφάσεις των κινήσεων»
Antonio Gramsci

"Quaderni del carcere" (Τετράδια της φυλακής), σελ. 1729

«Κάθε πρωί, όταν ξυπνώ νιώθω πως είναι Πρωτοχρονιά…
Γι’ αυτό μισώ αυτές τις Πρωτοχρονιές με συγκεκριμένη προθεσμία, που κάνουν τη ζωή και το ανθρώπινο πνεύμα μια εμπορική υπόθεση, υπόθεση καταναλωτισμού, προϋπολογισμού και οικονομικής διαχείρισης...
Αυτές οι Πρωτοχρονιές μας κάνουν να χάνουμε την αίσθηση της συνέχειας στη ζωή και το πνεύμα. Καταντάει να πιστεύουμε στα σοβαρά, πως μεταξύ μιας χρονιάς και μιας άλλης υπάρχει λύση και ξεκινάει μια νουβέλα…
Γι’ αυτό μισώ την πρωτοχρονιά.
Θέλω κάθε μέρα να είναι για μένα Πρωτοχρονιά…
Κάθε μέρα θέλω να κάνω λογαριασμούς με τον εαυτό μου, ν’ ανανεώνομαι κάθε μέρα…
Θέλουμε τον σοσιαλισμό και γι’ αυτό το λόγο…»
Antonio Gramsci, 1 Γενάρη 1916

Κάθε φορά που φθάνει μια νέα χρονιά, οι ευχές δίνουν και παίρνουν. Ο καθένας κι η καθεμιά μιλούν για αλλαγές, το καλύτερο που θέλουν να έρθει. Εύστοχα ο Θύμιος Παπανικολάου, στο περιοδικό "Ρεσάλτο" επισημαίνει και τις ευχές των πολύχρωμων πολιτικών μασκαράδων, που δεν απουσιάζουν ποτέ, αλλά σήμερα λαμβάνουν κι "ειδικό βάρος": Τα παραμυθένια ευχολόγια των πολιτικών μασκαράδων.
Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν αλλάζει, αλλά όλα συνεχίζονται κι ειδικά φέτος για την πατρίδα μας αλλάζουν ραγδαία προς την εθνική συμφορά.
Η αλλαγή που επιδιώκουμε είναι στο κεφάλι μας, στα μάτια μας και στις καρδιές μας κι όχι σε μια σελίδα ημερολογίου, μια γιορτινή αργία.
Η σημερινή "εθνική ενότητα" των πολιτικών κομμάτων που στήριξαν το διεθνές τραπεζικό σύστημα με μνημόνια και παραχωρήσεις, μόνον ανησυχίες και θανατηφόρα ρίγη προκαλεί για το μέλλον της πατρίδας μας.
Αύριο στην Αθήνα ο μακελάρης του Παλαιστινιακού λαού για τον πολύ-διαφημιζόμενο αγωγό φυσικού αερίου EastMed, που εμφανίζεται ως σωτηρία από τα πολιτικά κόμματα των μνημονίων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ). Δεν χρήζει αναλύσεων ή αντιπαράθεσης στο μύθο πως θα μας υπερασπίσει από την "τουρκική επιθετικότητα", δηλαδή από έναν σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αρκεί το γεγονός πως από το 1974 η Κύπρος μας, το μετερίζι του Ελληνισμού είναι κατεχόμενη από τους συμμάχους μας και παρά τις δηλώσεις καταδίκης της κατοχής του 40% της Νήσου... ο σύμμαχος Ερντογάν βιάζει την κοινή λογική μαζί με τις έρευνές του σε εθνικό χώρο.
Μάλιστα, ο Μητσοτάκης τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια τους βασικούς κανόνες της πολιτικής συμπεριφοράς, το "Savoir Vivre" των κοσμοπολιτών, μέσω του Χατζηδάκη απεύθυνε πρόσκληση προς τους πρώην υπουργούς Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και Πάνο Σκουρλέτη (σήμερα Γραμματέα του κόμματος) από τον ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννη Μανιάτη από το Κίνημα Αλλαγής να παραστούν στην τελετή υπογραφής της διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, γιατί είχαν εμπνευστεί και προχωρήσει αυτή τη "σωτήρια" πολιτική.

Φωτογραφίζονται... selfie μόλις προσγειώθηκαν στη Λιβύη της Ε.Ε. οι πρώτοι "μαχητές" του "ελεύθερου συριακού στρατού"... οι προστατευόμενοι της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, της επίσημης Ελλάδας και πηγαίνουν στη Λιβύη με 2.000 δολάρια το μήνα για να στηρίξουν την κυβέρνηση μαριονέτα και τη Συμφωνία του Ερντογάν, το "Μνημόνιο Συνεργασίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης"... Κι είναι ΣΥΜΜΑΧΟΙ της επίσημης Ελλάδας... να μην το ξεχνάμε...

Χθες, οι σύμμαχοί μας (Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ) ευλόγησαν την αποστολή τρομοκρατών μισθοφόρων για την ενίσχυση της επίσης σύμμαχης μας Λιβύης...

[Βλέπε σε: Με 2.000 δολάρια το μήνα θα εγκατασταθούν στη Λιβύη οι «εξεγερμένοι» της Συρίας, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ].


Χιλιάδες είναι οι τρομοκράτες του "ελεύθερου συριακού στρατού και στην πατρίδα μας...

Ο ίδιος ο πάπας της Ρώμης, συνοδευόμενος από τον τότε πρωθυπουργό Τσίπρα, τον Βαρθολομαίο και τον Ιερώνυμο, τους καλοδεχόταν και ευλογούσε τη σημαία των φονιάδων αποκεφαλιστών (η Συριακή σημαία με την προσθήκη τριών κόκκινων αστεριών, ίδια μ' αυτή της Γαλλικής αποικιοκρατίας) [Βλέπε σε: Νομιμοποιούν τα σύμβολα των δολοφόνων τζιχαντιστών... χωρίς ντροπή!].Έτσι το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε αν οι χιλιάδες τρομοκράτες του "ελεύθερου συριακού στρατού" που "φιλοξενεί και προστατεύει" η Ελλάδα, θα πριμοδοτηθούν να πάνε να πολεμήσουν στη Λιβύη, ή θα μας τους αφήσει πεσκέσι ο σουλτάνος... για το μέλλον.

Αντόνιο Γκράμσι
(22 Γενάρη 1891 – 27 Απρίλη 1937)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση