GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιός που εξαπλώνεται από την Κούβα... τώρα και στην Ανδόρρα!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Προτιμώ τη στοργή οκτώ εκατομμυρίων Κουβανών από τα 5 εκατομμύρια...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Προτιμώ τη στοργή οκτώ εκατομμυρίων Κουβανών
από τα 5 εκατομμύρια...
δολάρια σας»
Θεόφιλος Στίβενσον

Μετά την Ιταλία... Τα παιδιά του Τσε και του Φιδέλ, οι Μπριγάδες των γιατρών της Κούβας και στην Ανδόρρα!

Ο Joan Martínez Benazet, υπουργός Υγείας της Ανδόρρας, των μόλις 100 χιλιάδων περίπου κατοίκων του Πριγκηπάτου της Ανδόρρας, ανακοίνωσε πως ζητήθηκε βοήθεια από την Κούβα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σ' αυτή τη μικρή χώρα που είναι υπό την εποπτεία της Ισπανίας και της Γαλλίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό οι Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές θα στελεχώσουν τον τομέα της εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου "Nostra Senyora di Meritxell" του μικρού αυτού κρατιδίου των Πυρηναίων, αφού οι Κουβανοί έχουν τεράστια εμπειρία στους μηχανισμούς αναπνευστήρων, στην αναισθησιολογία, την εντατική θεραπεία.
Ο Benazet εξήγησε πως αναπτύσσουν τα πρωτόκολλα υποδοχής, τις ομάδες εργασίας των γιατρών τους, ώστε να τους εξηγήσουν αμέσως μετά την άφιξή τους οι Κουβανοί γιατροί τη μεθοδολογία και τον τρόπο δράσης.
Σήμερα στην Ανδόρρα αντιμετωπίζουν τη νοσηλεία 80 ανθρώπων κι ο υπουργός τόνισε: «Ευχαριστούμε την κυβέρνηση της Κούβας γι' αυτή τη γενναιοδωρία της αποστολής που θα μας ενισχύσουν και θα ξεκουράσουν τους γιατρούς μας».
Ο υπουργός ανέφερε πως τα κρούσματα του κορωνοϊού εμφανίστηκαν πριν λίγες ημέρες, 308 άνθρωποι είναι θετικοί στον ιό, 299 ασθενείς, 4 νεκροί.
Πρόκειται για τη δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα, μετά την Ιταλία, που ζήτησε τη βοήθεια της Κούβας, ενώ η Ισπανία που έχει εισάγει κι εγκρίνει ο ισπανικός ΕΟΦ το Κουβανέζικο φάρμακο αντιμετώπισης του κορωνοϊού (Interferón alfa 2B – IFNrec), βρίσκεται αντιμέτωπη με τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην προσκαλέσει για βοήθεια την Κούβα. Ήδη η Ιταλία δέχεται σκληρή κριτική κι επίθεση για την πρόσκληση Κουβανών, αλλά και Ρώσων, Κινέζων γιατρών για ν' αντιμετωπίσει το θανατηφόρο ιό.
* Στο παρακάτω βίντεο ο υπουργός υγείας της Ανδόρρας με τις ανακοινώσεις.
Σημ. Στην πατρίδα μας, εκτός από το να προβάλλουν ως θετική ενέργεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης -δηλαδή του διευθυντηρίου-, την αδειοδότηση για δανεισμό  (ενώ η Γερμανία με απόφαση της γερμανικής βουλής ενισχύει με 1 τρισεκατομμύριο 100 δισεκατομμύρια ευρώ τη χώρα της -ΤΥΠΩΝΕΙ ευρώ, παρά την περιβόητη "κοινή νομισματική πολιτική", το ίδιο κι οι ΗΠΑ με εθνικοποίηση της Federal Reserve), ο υπερφίαλος υφυπουργός Πολιτικής προστασίας, "στρατηγός στη μάχη" αρέσκεται να τον αποκαλούν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια... μετά το τραγικό «Στην Ιταλία βλέπουμε κονβόι με φέρετρα και στην Ελλάδα κονβόι στα διόδια» [Βλέπε σε: Αφιερωμένο στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά... «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις»!], δεν διστάζει να προχωρεί σε φασιστικές-ναζιστικές πολιτικές απέναντι σε Έλληνες πολίτες [Βλέπε σε: Δεν ήξερα ότι τα κλειδιά της χώρας, τα κρατάει ο κ. Χαρδαλιάς!], μούγκα για βοήθεια από Κούβα, Ρωσία και Κίνα, μην στεναχωρηθεί το 4ο Ράιχ. Ενώ τεστ για τους πολίτες είναι ανύπαρκτα, για τις νοσηλείες οι καταγγελίες των γιατρών ακουμπούν τη σφαίρα της φαντασίας, τα περί τηλεφωνημάτων στο γιατρό μας είναι εξωτικό φρούτο... αλλά οι επώνυμοι που νοσηλεύονται μας δίνουν να καταλαβαίνουμε πολύ καλά το έγκλημα και το επόμενο βήμα που αναμένουμε είναι να προχωρήσετε σε διώξεις και λογοκρισία, ακόμη και στο διαδίκτυο... για δήθεν διασπορά πανικού και ψευδών ειδήσεων. Βέβαια, η ασφάλεια που σας παρέχει η δήθεν "δικαιοσύνη" με τους εισαγγελείς να μην βλέπουν, να μην ακούνε, να μην διαβάζουν, όπως ακριβώς στο Κορλεόνε και με τα "Συνταγματικά" κατοχικά μνημόνια, νομίζετε θα μπορέσουν να εκτονώσουν για ακόμη μία φορά τη λαϊκή οργή;
* Γιατί η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ζητήσει τη βοήθεια των χωρών που μπορούν να βοηθήσουν... όταν η Ευρώπη αδιαφορεί;

«Προτιμώ την στοργή οκτώ εκατομμυρίων Κουβανών
από τα 5 εκατομμύρια δολάρια σας»
Θεόφιλος Στίβενσον
Σήμερα, πριν 68 χρόνια γεννιόταν ο Θεόφιλος Στίβενσον, ο μεγαλύτερος πυγμάχος της Κούβας.
Ο μεγαλύτερος ερασιτέχνης πυγμάχος της παγκόσμιας ιστορίας της πυγμαχίας, που κατάκτησε 3 ολυμπιακά μετάλλια και δεν αγωνίστηκε ΠΟΤΕ για χρήματα. Δεν υπέκυψε ΠΟΤΕ στον επαγγελματισμό.
Μετά τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του (1974), οι γνωστοί μάνατζερ της "πολιτισμένης" δύσης του πρόσφεραν συμβόλαιο 5 εκατομμυρίων δολαρίων για το "ματς του αιώνα" με τον Μοχάμεντ Άλι.
Ο Θεόφιλος αρνήθηκε τα 5 εκατομμύρια και το συμβόλαιό τους με την εξής δήλωση:  «Δεν θα άφηνα την Επανάσταση και την Κούβα με όλα τα λεφτά σας. Προτιμώ την στοργή οκτώ εκατομμυρίων Κουβανών από τα 5 εκατομμύρια δολάρια σας».





Ο υπουργός Υγείας της Ανδόρρας:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση