GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Πάνω από 5.000 οι θάνατοι στη Βραζιλία

Το όριο των 5.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού ξεπεράστηκε χθες Τρίτη στη Βραζιλία, όπου το προηγούμενο εικοσιτε...

Το όριο των 5.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού ξεπεράστηκε χθες Τρίτη στη Βραζιλία, όπου το προηγούμενο εικοσιτετράωρο υπέκυψαν άλλοι 474 ασθενείς, αριθμός που σηματοδότησε νέο θλιβερό ρεκόρ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Με 5.017 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, ή με άλλα λόγια τον πιο βαρύ απολογισμό στη Λατινική Αμερική, η Βραζιλία έχει προ πολλού ξεπεράσει τον αριθμό των θυμάτων που καταγράφεται επισήμως στην Κίνα, τη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 στα τέλη του 2019.

Συνολικά, οι βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 71.886 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στη χώρα των 210 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων. Αλλά τα επίσημα δεδομένα θεωρείται σίγουρο ότι υποτιμούν πολύ την πραγματική κατάσταση, καθώς η Βραζιλία είναι μια από τις χώρες όπου δεν γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις παρά μόνο στις πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ενδέχεται να είναι ακόμη και δεκαπλάσιος από αυτόν που ανακοινώνεται επισήμως.

Στον απολογισμό του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζεται ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι ακόμη πιο υψηλός, αφού 1.156 θάνατοι που ενδέχεται να οφείλονταν στην COVID-19 ακόμη τελούν υπό εξέταση.

Η πολιτεία Σαν Πάουλου, η πλουσιότερη και πολυπληθέστερη της χώρας, εξακολουθεί να είναι αυτή που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα, με σχεδόν το 40% των θανάτων (2.049).

Η Συνέλευση των Αυτοχθόνων Λαών της Βραζιλίας (APIB) κρούει εξάλλου τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας στις φυλές των αυτοχθόνων. Δεκαπέντε βραζιλιάνοι αμερινδιάνοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την COVID-19, οι πέντε μέσα στις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν έχει πάψει να υποβαθμίζει την πανδημία, χαρακτηρίζοντας μόνιμα την COVID-19 «γριπούλα» και προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση στα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν σε τοπικό επίπεδο, από τους κυβερνήτες των περισσότερων πολιτειών.

Πριν από δύο εβδομάδες, καθαίρεσε τον δημοφιλή υπουργό Υγείας Λουίζ Ενρίκε Μαντέτα, γιατρό ο οποίος εξέφραζε διαμετρικά αντίθετες απόψεις από τον αρχηγό του κράτους για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο νέος υπουργός Νέλσον Τάιχ έχει υποσχεθεί να καταρτίσει σχέδιο για τη διεύρυνση των διαγνωστικών εξετάσεων, ώστε η κυβέρνηση να διαμορφώσει πιο σαφή εικόνα για τον τρόπο που εξαπλώνεται ο κορονοϊός στη Βραζιλία.

1 σχόλιο

  1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείων.

    Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

    Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

    Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση