GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αλβανία... πήρε το "όπλο" της και στην Ελλάδα προσπαθούν να προετοιμάζουν την παράδοση, νέες αλύτρωτες πατρίδες...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον. Η...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι
σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
Η μνήμη όπου και να την... αγγίξεις πονεί.»
Γιώργος Σεφέρης

Ειδησιογραφία 4 Νοέμβρη 2020... που σκοπίμως και συντεταγμένα αποσιωπούν... η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία... οι "πανεπιστημιακοί αναλυτές-διεθνολόγοι" με μόνιμο στασίδι διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης στα ΜΜΕ κι όλα τα πολιτικά κόμματα:

"Η Αλβανία πιστεύει στη νίκη του Μπάιντεν και ωθεί το Κοσσυφοπέδιο να παραβιάσει τις συμφωνίες της Ουάσινγκτον.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Γκάντ Κακάι... δήλωσε ότι στη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης [συμμετέχει κι Δένδιας, υπουργός των εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη], υπέβαλε αίτηση για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Τα Τίρανα παροτρύνουν με αυτό τον τρόπο την Πρίστινα να παραβιάσει τις συμφωνίες της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τις οποίες το Κοσσυφοπέδιο δεσμεύεται να μην προσχωρήσει σε διεθνείς οργανισμούς.
"

Γράφει ΕΠΙΣΗΜΩΣ ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Γκάντ Κακάι... κι ευτυχώς που ενημερωνόμαστε μέσω Αλβανίας: «Σήμερα, στην μέσω τηλεδιάσκεψης 130η συνεδρίασης της Επιτροπής Υπουργών Εξωτερικών, μεταξύ άλλων, παρουσιάσαμε ξεκάθαρα την αίτηση ένταξης της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η υποστήριξη της ένταξης της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν είναι μόνο ιστορικά δίκαιη και πολιτικά λογική, αλλά είναι επίσης άμεση συμβολή στην ενίσχυση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών. στην Ευρώπη.»!

Όμως, κάτι ουσιαστικό αποκρύπτει, τόσο ο Κοσοβάρος υπουργός των εξωτερικών της Αλβανίας, όσο κι όλοι οι υπουργοί των εξωτερικών και κυβερνήσεις της "μεγάλης ευρωπαϊκής δημοκρατικής οικογένειας", δηλαδή της Γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών. Αυτό το αίτημα, το βήμα, δεν μπορούσε καν να αναφερθεί, καθώς, παραβιάζει μία από τις βασικότερες ρήτρες των Συμφωνιών που υπέγραψαν το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία στην Ουάσινγκτον, με τη διαμεσολάβηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την οποία "η Πρίστινα δεσμεύεται να αναβάλει τις αιτήσεις ένταξης σε διεθνείς οργανισμούς, ενώ το Βελιγράδι παρεμποδίζει. τη διεθνή εκστρατεία για ανάκληση της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου".
Αυτή η ενέργεια της Αλβανίας μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη πως αποτελεί πολιτική της Γερμανίας κι υπάρχει η πεποίθηση πως έτσι ενισχύεται ένα μήνυμα ευρωπαϊκής υποστήριξης της νίκη του Τζο Μπάιντεν, προς το βαθύ κράτος των ΗΠΑ που καθορίζει τον εκάστοτε πρόεδρο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα ο
Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, εξέδωσε ένα έγγραφο στο οποίο διατύπωσε σαφώς την αναγκαιότητα επιστροφής στην πολιτική Κλίντον έναντι των Σέρβων και την υποστήριξη των "αυτονομιστών" Κοσοβάρων και Βόσνιων ισλαμιστών, για αναγνώριση του ψευδοκράτους του Κοσόβου.

Σχετικό: Албания уверовала в победу Байдена и провоцирует Косово нарушить Вашингтонские соглашения

Η αλήθεια είναι πως ο Ευρωπαίος κι ειδικά ο Έλληνας πολίτης, χωρίς τη δική του ευθύνη, δεν μπορεί να διαθέτει τις "γνώσεις" των υπουργών των εξωτερικών, των δημοσιογράφων του ρεπορτάζ εξωτερικής πολιτικής και πόσω μάλλον των "πανεπιστημιακών" που αναλύουν τα πάλαι ποτέ "εθνικά θέματα" στα ΜΜΕ.

Πως να γνωρίζει η ελληνική κοινή γνώμη (γιατί ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα κι οι πολιτικοί καριέρας σιωπούν ένοχα;)... πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος του Κοσόβου, κυρίως γιατί αυτό σημαίνει ουσιαστικά την αναγνώριση της λεγόμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου", δηλαδή το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη μαρτυρική Κύπρο μας;

Πως να γνωρίζει η ελληνική κοινή γνώμη... πως πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Ελλάδα, Ρουμανία, Σλοβακία, Κύπρος) αρνούνται να αναγνωρίσουν το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος, όπως και δύο μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Ρωσία, Κίνα) τα οποία και εμποδίζουν την ένταξη του στον ΟΗΕ;

Πως να γνωρίζει η ελληνική κοινή γνώμη... πως επισήμως στο Κόσοβο εκπαιδεύονται οι τρομοκράτες φονιάδες του "ισλαμικού κράτους", είναι το μεγαλύτερο κέντρο ναρκο-εμπορίου κι οργανωμένης εγκληματικότητας στην Ευρώπη, το λεγόμενο «Ελντοράντο» των Βαλκανίων; Όλοι το γνωρίζουν, αλλά κανένας δεν ενημερώνει την ελληνική κοινή γνώμη: 27 Ιούλη 2016: "Ισλαμικό Κράτος, το στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Κόσοβο; Και δυο βήματα από την αμερικανική βάση του ΝΑΤΟ" (Isis, il campo di addestramento in Kosovo? È a due passi dalla base americana della Nato)

28 Ιούλη 2016, "ISIS training camps in Kosovo, close to NATO military base"

Πως να γνωρίζει η ελληνική κοινή γνώμη... ότι το ψευδοκράτος του Κοσόβου είναι ένα προτεκτοράτο της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ;

Πως να γνωρίζει η ελληνική κοινή γνώμη (που βρίσκεστε πολιτικοί και δημοσιογράφοι;)... την Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία συνέταξε μετά από έρευνα δυο ετών ο ειδικός εισηγητής Ντικ Μάρτι, στο τέλος της δεκαετίας του 1990 κι ο φίλος του Νίκου Κοτζιά, ο Χασίμ Θάτσι, "Ήταν επικεφαλής μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε όπλα, ναρκωτικά και ανθρώπινα όργανα. Ο Θάτσι, ως επικεφαλής της ομάδας Ντρένιτσα, μιας μικρής αλλά πανίσχυρης ομάδας, μελών του UCK, φέρεται να συμμετείχε σε δολοφονίες, Σέρβων, Ρομά και Αλβανών, οι οποίοι "συνεργάζονταν με τον εχθρό". Η ομάδα του Θάτσι, σύμφωνα με την έκθεση, μετέφερε στην Αλβανία Σέρβους αιχμαλώτους, όπου τους δολοφονούσαν και τους έπαιρναν τα όργανα. Τα εγκλήματα αυτά διεπράχθησαν μεταξύ 1999 και 2000...".

Μάλιστα, ο ειδικός εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντικ Μάρτι ισχυρίζεται ότι "Η Ε.Ε., οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ ήταν ενήμεροι για τα εγκλήματα αυτά, ωστόσο δεν αντέδρασαν για να μην θέσουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα του Κοσσυφοπεδίου. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής αποστολής στο Κόσοβο (Eulex) Μπλερίμ Κράσνικι".

Πως μπορεί να εξηγηθεί η αποσιώπηση όλων αυτών, όταν τον Αύγουστο του 2015 και τον Απρίλη του 2018, ο υπουργός των εξωτερικών Κοτζιάς συναντήθηκε με τον εγκληματία και καταζητούμενο δολοφόνο από την INTERPOL Χασίμ Θάτσι... αρχηγό της γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης του λεγόμενου "Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου UCK".

Όταν συζητούσαν το άνοιγμα πρεσβείας του ψευδοκράτους (με την επικάλυψη "διπλωματικής εκπροσώπησης"), ήταν ένα "τυχαίο γεγονός";

Είναι δυνατόν να μην ενημέρωσε τότε τον Κοτζιά (αν δεν γνώριζε κι ήταν ανημέρωτος), κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου των εξωτερικών πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος του Κοσόβου;

"Euronews": Στο Κόσοβο ολοκλήρωσε την περιοδεία του ο Ν. Κοτζιάς

"Τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωατλαντική πορεία του Κοσόβου, αλλά και στις συνομιλίες μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στις συνομιλίες που είχε σήμερα στην Πρίστινα με τον πρωθυπουργό Ίσα Μουστάφα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Χασίμ Θάτσι...": "Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση - ΕΡΤ"

Αυτή η αλλαγή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση Τσίπρα, συνεχίζεται και στις μέρες μας χωρίς καμία τροποποίηση: ΑΟΖ, επέκταση 12 μίλια με διμερείς συμφωνίες (Ιταλία, Αλβανία, Αίγυπτο). Μια νέα πολιτική, που έθεσε εκτός την πολιτική Ανδρέα Παπανδρέου κι ενιαίο αμυντικό δόγμα, που δικαιώνει σε διεθνές επίπεδο τον Ερντογάν να ζητάει -με ευθύνη της επίσημης Ελλάδας- το αυτονόητο: "Η Ελλάδα συνομιλεί κι επιλύει ζητήματα με όλους. Γιατί όχι και με την Τουρκία, μιας κι είμαστε στενοί σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη;"

Όλοι μαζί κατόρθωσαν ν' ανατρέψουν τις παρακαταθήκες Ανδρέα Παπανδρέου: ΑΟΖ Ελλάδας Ιταλίας... Πανηγυρίζουν οι εθνοκτόνοι!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Γκάντ Κακάι, που ζητάει την είσοδο του ψευδοκράτους του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι αυτός που "διαπραγματεύτηκε" με τον Δένδια την κοινή προσφυγή Ελλάδας-Αλβανίας στη Χάγη, για να μας καθορίσουν τις "θαλάσσιες ζώνες". Μια "συμφωνία" για την οποία εκ νέου πανηγύρισε το "πολιτικό σύστημα" -όπως ακριβώς τις συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία- και η ναυαρχίδα της δεξιάς των ΜΜΕ μας δίνει το στίγμα: "H συμφωνία Ελλάδας και Αλβανίας, για προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, είναι μια θετική εξέλιξη... Με τη συμφωνία για προσφυγή στη Χάγη η Ελλάδα βελτιώνει την εικόνα της διεθνώς, ως χώρα που επιδιώκει και μπορεί να διευθετεί εκκρεμότητες με τους γείτονές της στη βάση της διεθνούς νομιμότητας, και η Αλβανία παίρνει τα εύσημα από τους εταίρους εν αναμονή καθορισμού ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην Ε.Ε... Η προσέγγιση σε ένα τόσο καθοριστικό θέμα μπορεί και πρέπει να «ξεκλειδώσει» τις ελληνοαλβανικές σχέσεις δημιουργώντας ευνοϊκό κλίμα και για τη διευθέτηση των άλλων εκκρεμών ζητημάτων, που παραμένουν καθηλωμένα. Τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να πατήσουν Τίρανα και Αθήνα το πλήκτρο της επανεκκίνησης, προς το συμφέρον και των δύο λαών. Η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη...." "Καθημερινή", 23 Οκτώβρη 2020, "Ελλάδα – Αλβανία, ΑΟΖ μέσω Χάγης". Ταυτοχρόνως προσφέρει τη "διεθνή νομολογία" κι υποχρέωση να υλοποιήσουμε τις επιταγές της Ευρώπης: Λύστε με συνομιλίες τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Ποιος είναι ο Gent Cakaj, φίλος και συνομιλητής του Δένδια;
 
Γεννήθηκε (1990) και μεγάλωσε στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου (Κόσσοβο) κι όχι στην Αλβανία. Στο διεθνές κέντρο της τρομοκρατίας, των ναρκωτικών, της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων κι εγκληματικότητας.
Γονείς του η πλούσια οικογένεια του Shkëlzen Cakaj και της Naime Uka. Είναι ο αδελφός της Gresa Caka Nimani, ανώτατη δικαστής του δήθεν "Συνταγματικού Δικαστηρίου του Κοσόβου" του ψευδοκράτους.
Σπουδές στο Βέλγιο και την Ουγγαρία (ιδιωτικό ίδρυμα Σόρος)... πήρε και πτυχίο "Νομικής" στο δήθεν πανεπιστήμιο της Πρίστινας"...  κατόπιν "μεταπτυχιακό στις τέχνες" στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Σόρος "Central European University".

Ο Gent Cakaj ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα "ουρανοκατέβατος".

Δεν τον γνώριζε κανένας πλην της οικογένειας του και των "ευαγών ιδρυμάτων" που φοίτησε κι από το Κόσοβο βρέθηκε "Υπουργός Ευρωπαίκών Υποθέσεων" στη 2η κυβέρνηση του Έντι Ράμα [Βλέπε, σε: Έντι Ράμα... ο “Pablo Escobar των Βαλκανίων και της Ευρώπης” τώρα και πρύτανης "αντιρατσισμού"!], αλλά δεν έγινε δεκτή η υπουργοποίηση από τον πρόεδρο της χώρας Ilir Meta. Έτσι ο Ράμα, ανέλαβε ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ανέθεσε στο νεαρό ως σύμβουλό του όλες τις αρμοδιότητες του υπουργού.

Έγινε υπουργός των εξωτερικών κι απέλυσε σχεδόν όλο το προσωπικό του υπουργείου του, προσλαμβάνοντας δικούς του ανθρώπους. Ανάμεσα στους απολυθέντες κι πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα Ardiana Hobdari, ανεπαρκής προσόντων.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απλές ειδήσεις... Όμως παραμένουν καλά κρυμένες από το λαό...
Συνεπώς...
«(...) Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται. Τα πάντα έχουν χαθεί, και η ζωή μας, ακόμη και αν παραταθεί, θα μας μείνει μόνο για να κλάψουμε τη συμφορά και την ατιμία μας.
(...) Δεν κατηγορώ τη λογική του κράτους που ξεπουλάει τα έθνη σαν κοπάδια προβάτων. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα. Εγώ κλαίω την πατρίδα μου, που μου την έκλεψαν και ο τρόπος της κλοπής ακόμα με πονάει.»
Ούγκο Φώσκολο, "Οι τελευταίες επιστολές του Jacopo Ortis" (Ultime lettere di Jacopo Ortis)*, γραμμένο στις 11 Οκτώβρη 1797, στους ηφαιστειογενείς λόφους Euganei, νοτιοδυτικά της Πάντοβα στο Βένετο [Βλέπε, σε: Σακελλαροπούλου... Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται... και η ζωή μας, ακόμη και αν παραταθεί, θα μας μείνει μόνο για να κλάψουμε τη συμφορά και την ατιμία μας...].

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση