GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεξικό... η ανυπότακτη Λατινική Αμερική μας δείχνει το δρόμο!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « O López Obrador θα είναι το πιο ηθικό πρόσωπο στο Μεξικό, όταν καταρρεύσει το σύστημα και, μαζί του η...


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«O López Obrador θα είναι το πιο ηθικό πρόσωπο στο Μεξικό,
όταν καταρρεύσει το σύστημα και, μαζί του η... αυτοκρατορία...
Είναι τιμή μου να μοιραστώ τις απόψεις του Manuel López Obrador
και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πολύ νωρίτερα απ' ό,τι φαντάζεται
θ' αλλάξουν όλα στο Μεξικό
»
Fidel Castro

Βλέπε, σε: El gigante de las siete leguas (Ι)
και El gigante de las Siete Leguas (ΙΙ)
[Οι μπότες των επτά λεύγων. Μέρος 1 - 2, 11, 12 Αυγούστου 2010]
Ο Φιδέλ πάντα οραματιστής!

Μια "καινοτομία" του προέδρου του Μεξικού López Obrador, χωρίς ιδιαίτερη σημασία θα πουν ορισμένοι, αν βέβαια η είδηση επιτραπεί από τα ΜΜΕ της "πολιτισμένης" δύσης να γίνει γνωστή.

Η επιδημία του κορωνοϊού επέφερε μείωση 70% της παραγωγικής δραστηριότητας και φυσικά οι επιχειρήσεις και υπηρεσίες πέρασαν στη λεγόμενη τήλε-εργασία και εκ περιτροπής  εργασία (smart working).

Άμεση η "απάντηση του προέδρου του Μεξικού, με την ψήφιση στη Βουλή και Γερουσία ενός νέου κανονιστικού νόμου για τις εργασιακές σχέσεις στις νέες συνθήκες, για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.
Μεταξύ άλλων ο νέος εργασιακός νόμος επιβάλει: οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν τις υπηρεσίες διαδικτύου και αναλογικό τμήμα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον εργαζόμενο στο σπίτι του. Επίσης, οι επιχειρήσεις κι υπηρεσίες υποχρεώνονται να προμηθεύσουν με όλα τα απαραίτητα τους εργαζόμενους, δηλαδή ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ειδικές καρέκλες και γραφεία για τη χρήση υπολογιστή, εκτυπωτές και την υποχρέωση τεχνικής υποστήριξης.
Όχι μόνον τα παραπάνω, αλλά ο νόμος προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων κι απαγορεύει στους εργοδότες, τους διευθύνοντες επιχειρήσεων κι υπηρεσιών, να καλούν τηλεφωνικά τους εργαζόμενους πέραν του ωραρίου εργασίας στο σπίτι, ή τις ημέρες αργίας.
Ο εργαζόμενος αναλαμβάνει την υποχρέωση να διατηρεί σε καλή κατάσταση την υλικοτεχνική υποδομή που του παρέχει ο εργοδότης.
 
Άραγε μπορεί κάποιος να συγκρίνει το "υπανάπτυκτο" Μεξικό, του προέδρου López Obrador, με τις αντίστοιχες συνθήκες στην "πολιτισμένη" κι "αναπτυγμένη" δύση, για να μην μιλήσουμε για την αποικία Ελλάδα. Αρκεί στην πατρίδα μας να σκεφθούμε πως αντιμετωπίζεται η εκπαίδευση, το μέλλον μιας χώρας, όταν εκατομμύρια διοχετεύονται στα ΜΜΕ, για παράδειγμα και τα παιδιά μας προσπαθούν με τα κινητά των γονιών να "συναντηθούν" με τους δασκάλους τους.
Στην Ελλάδα, όλο το πολιτικό σύστημα -χωρίς καμία εξαίρεση- έχει εναποθέσει τη διαχείριση της επιδημίας στους "επιστήμονες" με μόνιμο στασίδι στα ΜΜΕ και τους επιχορηγούμενους από τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, Ο "επιστημονισμός" αναδείχθηκε ως μέθοδος διακυβέρνησης, παρά τις γελοίες κοκορομαχίες περί "επιδομάτων" και προσλήψεων στο διαλυμένο Εθνικού Συστήματος Υγείας, όταν ΟΛΟΙ οι πολιτικοί -χωρίς καμία εξαίρεση- γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτό εντός ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης είναι απαγορευτικό και τα δήθεν αιτήματά τους αποτελούν στάχτη στα μάτια του λαού. Έτσι οι κοκορομάχοι αναμένουν την αθανασία από τα μπόλια των πολυεθνικών, για να ξεκινήσουν εκ νέου τους "αγώνες".
Ειδικότερα η λεγόμενη "αριστερά"... τόσο η κοσμοπολίτικη κι υποταγμένη επισήμως "ευρωπαϊκή αριστερά" των τραπεζιτών, αλλά κι η λεγόμενη "κομμουνιστική", παρά τα όσα βιώνει ο ελληνικός λαός δεν χάνουν στιγμή να ασκούν κριτική στις χώρες που είναι στην πρώτη γραμμή του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Ειδικά για τη Λατινική Αμερική... ανησυχούν για το "σοσιαλισμό στην Κούβα", το νεποτισμό του ηγέτη των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, το σοσιαλισμό στη Βολιβία και μόλις χθες -ακόμη κι ο "Ριζοσπάστης" του ΚΚΕ- για τον "σοσιαλδημοκράτη" Μαδούρο που "καταπιέζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας.

Εμείς να θυμίσουμε τον Φιδέλ Κάστρο και τα λόγια του για τον πρόεδρο του Μεξικού και πως αυτός ήταν που πρόσφερε σωτηρία και διέσωσε από το θάνατο τον Έβο, όταν οι αμερικανοκίνητοι πραξικοπηματίες ήθελα το κεφάλι του.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Andrés Manuel López Obrador, με μια αστραπιαία επιχείρηση έστειλε πολεμικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε μυστικά στη Βολιβία, επιβίβασε τον πρόεδρο Έβο Μοράλες και τον μετέφερε σώο στο Μεξικό, όπου του έδωσαν πολιτικό άσυλο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Μεξικού  παρασημοφόρησε το πλήρωμα του πολεμικού αεροσκάφους που διέσωσε από το θάνατο τον Έβο.

 

Σχετικό: 2 Ιούλη 2018, Ο λαϊκιστής, εθνικιστής López Obrador είναι ο νέος πρόεδρος του Μεξικού

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση