GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Akītu... Η Πρωτοχρονιά των Ασσυρίων (1η Απρίλη 6771)!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Το πλήθος της διαφορετικότητας των λαών και των πολιτισμών, των παραδόσεων και των γλωσσών... είναι ο τρόπος ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Το πλήθος της διαφορετικότητας των λαών και των πολιτισμών,
των παραδόσεων και των γλωσσών... είναι ο τρόπος
με τον οποίο ο Θεός περπατά στην...

ανθρώπινη ιστορία»
Γιόχαν Χέρντερ
(1744 - 1803

Σήμερα η εποχή μας είναι η εποχή του θανάτου του Θεού, των παραδόσεων, των εθίμων, της ιστορικής μνήμης, -ο Θεός πέθανε κυρίως για τις εκκλησιαστικές ιεραρχίες που υποτάχθηκαν στον παπισμό-, θεοποιήθηκε η "ελεύθερη αγορά", η "οικονομία", το "χρέος", τα "σωτήρια εμβόλια" των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, στοχεύοντας την επιβολή μιας ενιαίας ομόλογης υποκουλτούρας, της κατανάλωσης και της "υγειονομικής προστασίας". Σήμερα η πραγματική βία είναι η οικονομική και η κατάργηση της εθνικής ταυτότητας των λαών, των γλωσσών, παραδόσεων κι εθίμων.

Ο Pier Paolo Pasolini [Βλέπε, σε: Στην "αριστερά" των τραπεζιτών μνημονεύουν τον κομμουνιστή "Poeta Vate"... αλλά ποτέ τις παρακαταθήκες του!], ο "Poeta Vate" (Προφητικός Ποιητής) στις 7 Φλεβάρη του 1974 σε μια τηλεοπτική εκπομπή στην RAI, προσδιορίζει με σαφήνεια την «πολιτιστική γενοκτονία»: «Καταστρέφοντας τις διάφορες συγκεκριμένες πραγματικότητες, δημιουργεί μια μάζα με τη δική της ταυτότητα, με τη δική της εικόνα και ομοιότητα, διαλυμένη από οποιονδήποτε πραγματικό και συμβολικό δεσμό του παρελθόντος... ο πολιτισμός της κατανάλωσης τείνει να ισορροπεί κάθε άτομο, κάθε πολιτισμό, κάθε άνθρωπο, επαναπροσδιορίζοντας τον σύμφωνα με τη μορφή του εμπορεύματος... έτσι παράγει τη διαδικασία καταστροφής και αντικατάστασης αξιών».


ΑΚΙΤΟΥ (Akītu) το νέο έτος των Ασσυρίων (1η Απρίλη 6771)!


Σήμερα οι Ασσύριοι στη Συρία, ότι απέμεινε από τους Ασσύριους Χριστιανούς στην κατεχόμενη από τις ΗΠΑ και τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών στη Βόρεια Συρία, γιόρτασαν με την προστασία της Χριστιανικής Πολιτοφυλακής τους το νέο έτος.

Τα περίπου 30 χωριά Ασσυρίων στις όχθες του Αβώρ (παραπόταμος του Ευφράτη) υπέστησαν στα 10 χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας μια πραγματική σφαγή, από τους διεθνείς τρομοκράτες της "πολιτισμένης" δύσης και πρωτίστως του μισθοφόρους των Αμερικανοσιωνιστών, τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών... [Βλέπε σχετικά: Ποιοι και γιατί κρύβουν το έγκλημα των Κούρδων: "Εθνοκάθαρση-Παιδομάζωμα στη Β. Συρία"].
 
Το Akītu, η Πρωτοχρονιά των Ασσυρίων έχει τις ρίζες πολλές χιλιετίες πίσω στο χρόνο. Γιορταζόταν στην Αρχαία Βαβυλώνα ως και σήμερα όπου ζουν Ασσύριοι. Πολιτισμός, παραδ΄'οσεις, ήθη κι έθιμα για έναν λαό που μιλάει την Αραμαϊκή γλώσσα, τη γλώσσα του Χριστού. Μια μεγάλη Πολιτιστική Κληρονομιά για τη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.





Από τις σημερινές γιορτές στην κατεχόμενη Βόρεια Συρία:

 

-
«Να θυμάσαι... ποτέ μην εμπιστευτείς Τούρκο και Κούρδο»
Αραβικό γνωμικό

«Το νέο κουρδικό ζήτημα είναι προϊόν της
πρόσφατης ανάπτυξης της στρατηγικής των ΗΠΑ,
η οποία έχει θέσει ως στόχο την καταστροφή του Κράτους
και της κοινωνίας στο Ιράκ και τη Συρία,
εν όψει της επίθεσης εναντίον του Ιράν. 
Ο δημαγωγικός λόγος της Ουάσιγκτον -που δεν σχετίζεται με
την υποτιθέμενη δημοκρατία που επικαλείται-
δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην άσκηση
του "δικαίου των κοινοτήτων"»
Σαμίρ Αμίν, "The Kurdish issue, then and now", August 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση