GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι υπάρχει πίσω από το "σοσιαλισμό" των Κούρδων στη βόρεια Συρία;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Το νέο κουρδικό ζήτημα είναι προϊόν της...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Το νέο κουρδικό ζήτημα είναι προϊόν της...
πρόσφατης ανάπτυξης της στρατηγικής των ΗΠΑ,
η οποία έχει θέσει ως στόχο την καταστροφή του Κράτους
και της κοινωνίας στο Ιράκ και τη Συρία,
εν όψει της επίθεσης εναντίον του Ιράν. 
Ο δημαγωγικός λόγος της Ουάσιγκτον -που δεν σχετίζεται με
την υποτιθέμενη δημοκρατία που επικαλείται-
δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην άσκηση
του "δικαίου των κοινοτήτων"»
Σαμίρ Αμίν, "The Kurdish issue, then and now", August 2016

Την απάντηση στο ερώτημα του τίτλου δίνει με απόλυτη σαφήνεια ο ίδιος ο Σαμίρ Αμίν...
Ότι και να προσθέσει κάποιος στις διαπιστώσεις του Σαμίρ Αμίν, είναι πλεονασμός. Ειδικά μετά τα πρόσφατα γεγονότα, την μετακίνηση των μισθοφόρων "μεγάλων μαχητών του YPG" που ανέλαβαν να περιφρουρούν τις πετρελαιοπηγές της Saida στη βορειοανατολική Συρία, υπό τον έλεγχο των Αμερικανών [Βλέπε σε: Οι Τσέτες (Κούρδοι) ορντινάτσες, λακέδες των ιμπεριαλιστών!].
Όμως, πως αυτή η "εθνική επανάσταση" του YPG, ένα είδος νέου σιωνισμού που οικοδομεί εφιάλτες για νέα Ισραήλ και παρά το άδοξο τέλος -με τη θυσία του λαού της Συρίας, των περισσότερων από 350.000 Μάρτυρες στο βωμό της Ανεξαρτησία και των συμμάχων της- δεν συγκινεί όσους παγιδεύτηκαν σ' αυτή την "αριστερή" ποντικοπαγίδα;
Δεν θα μπορούσε κάποιος ν' αναζητήσει ευθύνες στη δεξιά και τη σοσιαλδημοκρατική ευρωπαϊκή "αριστερά" (κιναλ, συριζα), γιατί δεν έχουν καμία ευθύνη αφού αυτό που συμβαίνει υπεισέρχεται στον "ευρωπαϊκό τους προσανατιλισμό" και καθήκον απέναντι στη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια".
Θα μπορούσε κάποιος ν' αναζητήσει το γιατί σωπαίνει το ΚΚΕ στην Ελλάδα, για τα τεκταινόμενα του επονομαζόμενου κουρδικού ζητήματος, όταν μάλιστα έχει δύο αδελφά κομμουνιστικά κόμματα (Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας και Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας), που διαθέτουν φασή εικόνα και διατυπωμένη άποψη στο θέμα.
Θα ήταν άτοπο ν' αναζητήσουμε το γιατί στους χώρους της εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς", κάθε είδους κι απόχρωσης. Διότι μαζί με τη δεξιά και την καθεστηκυία ευρωπαϊκή "αριστερά", με τον Σόρος και τη Γκρέτα... κρατούν ψηλά τη σημαία των "ατομικών δικαιωμάτων", των "ανοιχτών συνόρων", τον επαγγελματικό "αντιρατσισμό" κι "αντιφασισμό", της "νέας τάξης"... με "αριστερό" φερετζέ.
Το "κλειδί" στην υπόθεση έχει ονοματεπώνυμο: Coordinating Committee for the Refoundation of the Fourth International - CRFI. "Τροτσκιστές τρίτης γενιάς" που ξεκίνησαν το 2004 στην Αργεντινή και στο όνομα του "τροτσκισμού" -απλή επικάλυψη της στράτευσης στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο-, όχι μόνον διαστρεβλώνουν την παρακαταθήκη του Τρότσκυ, αλλά έγιναν ο "φόβος και τρόμος" στο πολιτικό σύστημα.
Σήμερα δεν είσαι σύγχρονος, προοδευτικός, αντιφασίστας, αντιρατσιστής, αριστερός... αν δεν υπηρετείς τους στόχους της παγκοσμιοποίησης, της μεταφοράς δούλων από τρίτες χώρες, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, τους "αγώνες" εναντίον της κλιματικής αλλαγής, την "πράσινη ανάπτυξη" του καπιταλισμού, τη διάλυση κρατών και εθνών, την παγκόσμια ένωση των εκκλησιών κι όλα όσα βιώνουμε.
Σ' αυτή την "ιδεολογική τρομοκρατία" βρίσκονται συμπαραστάτες όλα τα ΜΜΕ, όλων των πολιτικών αποχρώσεων και φυσικά η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία.
Είναι τέτοια η δύναμη αυτού του βραχίονα του υπερεθνικού κεφαλαίου, που δυστυχώς προκαλεί φοβικά σύνδρομα ακόμη και στο ΚΚΕ, αν δεν έχει μετατόπιση της ιδεολογίας τους, ώστε να "τρέχει με τους ρυθμούς" του κατεστημένου.
Παρότι ορισμένοι θεωρούν εμμονική την προσπάθεια αποκάλυψης του "κουρδικού ζητήματος", που κατασκευάστηκε στα εργαστήρια μυστικών υπηρεσιών και στηρίχθηκε από το σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς στην Παλαιστίνη και τις ΗΠΑ... ας αναρωτηθούμε;
- Κανέναν δεν προβληματίζει ότι το YPG με τους γενναίους και γενναίες "μαχητές κι αμαζόνες" δεν βρίσκει συμπαράσταση, δεν διατηρεί σχέσεις, με κανένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα;
- Κανέναν δεν προβληματίζει ότι το YPG με τους γενναίους και γενναίες "μαχητές κι αμαζόνες" θεωρείται από το σύνολο των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης "σιωνιστικό φίδι";
- Κανέναν δεν προβληματίζει πως το YPG και το PKK διατηρούν σχέσεις -εκτός της επίσημης σχέσης με ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία, ευρωπαϊκή "αριστερά"-, με το UCK των Κοσοβάρων ναρκέμπορων και στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας με το κόμμα "Bandera Roja" (Partido Bandera Roja, αδελφοποιημένο με το YPG), που συνεργάζεται με τη δεξιά και χαρακτηρίζει νεοφασίστα τον Μαδούρο;
Οι ακτιβιστές, αγνοί αγωνιστές που τσίμπησαν το "τυρί" του "δικαιωματισμού" και των "Κούρδων μαχητών κι αμαζόνων made in israel", που δεν έχουν οργανωτική ή υπαλληλική σχέση με την ιμπεριαλιστική "αριστερά"... δεν βλέπουν πως και ο κουρδικός λαός υποφέρει από τους μισθοφόρους λακέδες των ιμπεριαλιστών που κατσικώθηκαν στο σβέρκο του;
Εμείς τα λέγαμε συνεχώς κι αδειάλειπτα και για τον "ιδεολογικό" μύθο των Κούρδων: Tο «ελευθεριακό-ιμπεριαλιστικό» δόγμα των Κούρδων

Σχετικά:
  Οι Τσέτες (Κούρδοι) ορντινάτσες, λακέδες των ιμπεριαλιστών!
  Ο "δικτάτορας Άσαντ" κι ο έρωτας για την "αραβική άνοιξη"... ένωσαν την κοσμοπολίτικη ιμπεριαλιστική "αριστερά"!
  Χάθηκε η ευκαιρία για νέο Κόσοβο... παρά τις προσπάθειες των 87
  "Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα με την αστερόεσσα"
  Ποιοι και γιατί κρύβουν το έγκλημα των Κούρδων: "Εθνοκάθαρση-Παιδομάζωμα στη Β. Συρία"

Τι υπάρχει πίσω από το "σοσιαλισμό" των Κούρδων στη βόρεια Συρία;
Μόλις τώρα κι ενώ γράφονται τα παραπάνω, σημειώνει ο Δημήτρης Λιάτσος:
«Τα κέρδη από πωλήσεις συριακού πετρελαίου πάνε στο κουρδικό SDF! Αυτό βεβαιώνει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου! Και σεις που σπεύσατε να κατηγορήσετε τις ΗΠΑ! Ακόμα και ο Τραμπ βεβαίωσε: μπορούμε να κάνουμε ώστε μια δική μας μεγάλη εταιρία να μπει εκεί και να τα κάνει όλα σωστά! Ακριβώς, να παράγει και να δίνει τα κέρδη στους...Κούρδους!!! Τι, δε το πιστεύετε; Άπιστοι Θωμάδες...».
Έτσι, εκτός από την κλοπή και λαθρεμπόριο Συριακού πετρελαίου, εθνοκάθαρση στους πληθυσμούς Αράβων, Αρμενίων, Παλαιστινίων, Δρούζων, Χριστιανών στην κατεχόμενη Βόρεια Συρία, μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε και για τις άλλες κερδοφόρες μπίζνες στη "Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα με την αστερόεσσα", που απέδιδαν τα "προς το ζην" στους μισθοφόρους "μαχητές κι αμαζόνες", αλλά πλήρωνε ακριβά και ο κουρδικός λαός:
Πίσω από το "σοσιαλιστικό πείραμα"





Mercedes και Suv, απευθείας "εισαγωγή" από το Κιρκούκ και την Αλ-Χασάκα.
Στην ευρύτερη περιοχή της Αλ-Χασάκα, οι "Κούρδοι μαχητές κι αμαζόνες"al-Malekiyeh, Qamishli, Al-Fakhriyeh, Tal Boqa, Tal Halaf, Tal Bidar, al-Malekiyeh, Ra'as, al-Ein.
Πλούτισαν οι "αγορές" κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών από τη μαρτυρική Συρία... πλούτισαν τρομοκράτες, πλούτισαν έγκριτα μουσεία της "πολιτισμένης" δύσης.
Ενδεικτικά: "Ένα σύνολο 17.000 τεμαχίων αρχαιολογικών έργων που είχαν κλαπεί από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Συρίας βρίσκονται σήμερα στην Τουρκία", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Αρχαιολογικών Μνημείων της Συρίας Μαχμούντ Χαμόντ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση