GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

9 Μάη 1945: Η Ημέρα της Νίκης κατά της Ναζιστικής Γερμανίας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Μια ζωή δεν είναι αρκετή... για να ευχαριστήσει αυτό που έκανε ο Κόκκινος Στρατός για την Ελευθερία » Έρνεστ ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Μια ζωή δεν είναι αρκετή... για να ευχαριστήσει
αυτό που έκανε ο Κόκκινος Στρατός για την Ελευθερία
»
Έρνεστ Χέμινγουεϊ...

9 Μάη 1945: Η Ημέρα της Νίκης κατά της Ναζιστικής Γερμανίας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Ο λαός της Σοβιετικής Ένωσης εξολόθρευσε το ναζισμό κι ο Κόκκινος Στρατός τους έτρεψε σε φυγή. Μάλιστα τον Απρίλη του '45 μπήκε στο Βερολίνο, τη φωλιά του ναζιστικού φιδιού.

Σήμερα, 9 Μάη 2021, περισσότερο από ποτέ πρέπει να θυμόμαστε αυτή την ημερομηνία, επειδή η δυτική ιστοριογραφία, οι ιμπεριαλιστές θέλουν να ξεχνάμε αυτά τα γεγονότα, ή τα παρουσιάζουν διαστρεβλωμένα, για να ακυρώσουν τη θεμελιώδη και αποφασιστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην ήττα του ναζισμού. Κανένας στον πλανήτη δεν έχει πληρώσει ποτέ παρόμοιο φόρο αίματος για την Ελευθερία: περισσότεροι από 27 εκατομμύρια Σοβιετικοί νεκροί για να αντισταθούν στην προσπάθεια υποδούλωσης της Ανθρωπότητας.

Σήμερα η επέτειος λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν βλέπουμε τον ναζισμό να αναβιώνει, πάντα με τη τη βοήθεια της δύσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ, ειδικά στην Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής. Αρκεί να θυμηθούμε την ετήσια πορεία στην Ουκρανία προς τιμήν της Waffen SS "Galicia", τη δοξασία των ναζί συνεργατών, όπως ο Stephan Bandera ή ο Roman Shukhevic, που έχουν αναγορευτεί σε "ήρωες της Ουκρανίας". Τον αντικομουνισμό έχει διαδεχθεί η αντί-Ρωσική υστερία κι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο βασικός μοχλός μετατροπής του ψέματος σε αλήθεια: Εξίσωση του ναζισμού με τον κομουνισμό.

Η επίσημη Ελλάδα πρωτοστατεί σ' αυτή την αντί-Ρωσική υστερία [Βλέπε, σε: Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε την Οδησσό... καμία συγχώρεση στη βρώμικη ελληνόφωνη εμπλοκή!].

Θεωρήθηκε από πολλούς έκπληξη η απομυθοποίηση κι ο ρόλος του δήθεν "μεγάλου" Roberto Benigni, για πάρα πολλούς και περισσότερους, θα λέγαμε όλους τους σινεφίλ [Βλέπε σε: Η απελευθέρωση του Άουσβιτς έγινε από τους Αμερικανούς... το λέει κι ο Roberto Benigni].

«Εμείς τους ελευθερώσαμε κι αυτοί δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ»
Γκεόργκι Ζούκοφ, Βερολίνο (1945)

«Σοβιετική Ένωση, αν συγκεντρώσουμε μαζί
όλο το αίμα που έδωσες στον αγώνα,
ό, τι μας έδωσες στον κόσμο, όπως μια μητέρα,
έτσι ώστε η αγωνιούσα ελευθερία να μπορέσει να επανακτήσει τη ζωή,
ένα νέο ωκεανό θα είχαμε,
απ' όλους τον μεγαλύτερο,
απ' όλους τον βαθύτερο.»
Pablo Neruda, βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1971, από το επικό έργο "Canto Generale", 1950.

* "Όχι στην ιστορική διαστρέβλωση & την αχρειότητα της Ευρώπης του 4ου Ράιχ!"

4 Μάη 1945, η πρώτη παρέλαση των Σοβιετικών δυνάμεων στο Βερολίνο και τους πολεμιστές του Κόκκινου Στρατού να επιστρέφουν στο σπίτι τους. Ένα σπάνιο κινηματογραφικό ντοκουμέντο μετά την χωρίς όρους παράδοση της Γερμανίας, με αποκατάσταση των πλάνων της εποχής, με τη βοήθεια νευρωνικών δικτύων:


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση