GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας: "Οι προεδρικές εκλογές που έγιναν στην πατρίδα μας και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα του λαού της Συρίας..."

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας - « Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών, οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας-

«Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών,
οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού
και του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ...
Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του,
θα κριθεί από την ιστορία»


Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας * Syrian Communist Party - الحزب الشيوعي السوري
    «Πρόεδρο Δρ. Μπασάρ Αλ Ασάντ
    Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας
    Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας απευθύνει ειλικρινή συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Οι προεδρικές εκλογές που έγιναν στην πατρίδα μας και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα του λαού της Συρίας να προχωρήσει μπροστά με την Αντίσταση για την υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Εθνικής Κυριαρχίας και της Ενότητας του Εθνικού Εδάφους, με αυστηρή αντιμετώπιση των συνωμοσιών των εχθρών, των ιμπεριαλιστών και σιωνιστών, των αντιδραστικών καθεστώτων της περιοχής και ντόπιους λακέδες τους κάθε μορφής. Αυτή είναι η τιμητική πατριωτική προσέγγιση της Συρίας, την οποία εκπροσωπείτε, κ. Πρόεδρε, με κάθε αξία και τιμή.
    Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο τιμόνι του κράτους μας, για το καλό του λαού μας. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η πολύτιμη πατρίδα μας Συρία θα παραμείνει αδούλωτη για τους εχθρούς μας, κρατώντας ψηλά τη σημαία της Εθνικής Απελευθέρωσης, με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των πατριωτών της πατρίδας μας.
    Κι εσύ μπροστά για την πατρίδα
    Δαμασκός 30/5/2021
    Κεντρική Επιτροπή του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος
    Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΣ Δρ. Ammar Bakdash
»
 
Με εξαίρεση τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τουρκία και το Ισραήλ, το κύριο Μέτωπο που στήριξε οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά τη δεκαετή ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, τα ανθρωπόμορφα κτήνη αποκεφαλιστές του λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού" και των τζιχαντιστών, από κάθε μεριά του πλανήτη τα συγχαρητήρια στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ [Βλέπε και σε: Ξεκίνησε η αποστολή συγχαρητηρίων στον Άσαντ]. Από την Ελλάδα κανένα πολιτικό κόμμα -πως άλλωστε όταν μέχρι σήμερα όλες οι πολιτικές δυνάμεις λειτουργούν υπέρ των συμμάχων μας (Τουρκία-Ισραήλ) κι είναι δουλικά υπάκουα στο Διευθυντήριο-, αλλά η σιωπή έπληξε και το ΚΚΕ. Θα φθάσουμε στο σημείο να επιπλήξουν οι του Περισσού το αδελφό Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας; Απλά να θυμίσουμε... πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας δεν επικρότησε ΠΟΤΕ την περεστρόικα, σε αντίθεση με το ΚΚΕ:

«Οι ιδέες της περεστρόικα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αναδιοργάνωσης του σοσιαλισμού και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης θεωρίας του σοσιαλισμού, ο σοσιαλισμός δεν ήταν ποτέ πιο ελκυστικός»
Αλέκα Παπαρήγα, Γ. Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, "Πράβντα", 25 Ιούνη 1991, σελ. 8, 9.

Το χαιρετιστήριο του Κιμ, ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας προς τον Μπασάρ Αλ Άσαντ... δείχνει πως ο Άξονας της Αντίστασης σ' ολόκληρο τον κόσμο, δεν έχει καμία διάθεση να σκύψει μπροστά στους ιμπεριαλιστές και επιπροσθέτως βασίζεται στην πολύχρονη συνεργασία των δύο λαών κι ηγετών τους:
 
 
«Η συριακή ηγεσία και ο λαός της επέδειξαν την ισχυρή βούληση τους να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας και να εμποδίσουν επιθετικά σχέδια, συνωμοσίες από διάφορες εχθρικές και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Σας ευχόμαστε περισσότερες επιτυχίες στα καθήκοντά σας με σκοπό την οικοδόμηση μιας ευημερούσας Συρίας.»
 
Να σημειώσουμε πως η ΛΔ της Κορέας συνδράμει και με στρατιωτικούς συμβούλους την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, τα 10 χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση