GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για να βρεις το μέλλον σου... πρέπει να καταλάβεις το παρελθόν σου!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλο...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι
σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον...
Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί.»
Γιώργος Σεφέρης

Δεν ξεχνάμε... Tην πρώτη και μοναδική λαϊκή αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, που είχε ΗΓΕΤΗ με ονοματεπώνυμο!
«Λαός χωρίς ιστορική μνήμη, λαός χωρίς μέλλον»
 
Ήταν 17 Αυγούστου 1982, 10 μήνες από την ιστορική εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, η τριακοστή όγδοη επέτειος του "Μπλόκου της Κοκκινιάς".
Σήμερα, 39 χρόνια μετά το πολιτικό προσωπικό βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου και πλειοδοσίας για μαζικούς εμβολιασμούς με το "πειραματικό γενετικό σκεύασμα" των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, σε μια πλειοδοσία για τη Γερμανική "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα, σε μια πλειοδοσία για την απάτη του "κινδύνου της κλιματικής αλλαγής, η Πατρίδα κι ο ελληνισμός συρρικνώνεται (Κύπρος, Αιγαίο) και το πολιτικό προσωπικό σε μια υπαλληλική σχέση με το 4ο Ράιχ.
Την επέτειο του "Μπλόκου της Κοκκινιάς" επέλεξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, για να ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την "αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού εναντίον των στρατευμάτων κατοχής, 1941-1944".
Το νομοσχέδιο ήταν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου των Εσωτερικών, αλλά ο πρωθυπουργός το θεωρεί πρωταρχικής σημασίας. Έτσι, κατά μερική παρέκκλιση από τον κανονισμού της βουλής, ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου επιλέγει να είναι αυτός ο πρώτος ομιλητής (ακολουθεί το σχετικό βίντεο).
Αυτό αναγκάζει τους αρχηγούς των κομμάτων ν' ακολουθήσουν στο βήμα τον πρωθυπουργό: Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), Χαρίλαος Φλωράκης, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ. Μια διαδικασία που πήρε χαρακτήρα συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Ο αρχηγός της δεξιάς Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας, γνήσια έκφραση του μετεμφυλιακού κράτους των διώξεων, της εξορίας, των βασανιστηρίων και μαζικών εκτελέσεων, της Μακρόνησου ως «Νέο Παρθενώνα» σύμφωνα με τον  Παναγιώτη Κανελλόπουλο, της βίας και νοθείας, της δολοφονίας του Λαμπράκη... του Κ. Καραμανλή, της αποσταCiaς με αρχιμάστορα τον Μητσοτάκη, της αμερικανοκίνητης χούντας, αλλά και του κράτους της αστυνομοκρατίας του πρωθυπουργού της Φρειδερίκης -τον βάφτισαν κι "εθνάρχη"-, ανέβηκε στο βήμα μιλώντας για «συμμορίτες» (ακολουθεί το σχετικό βίντεο).
Κατόπιν η δεξιά αποχωρεί από τη συνεδρίαση, χωρίς καν να διαθέτει το πολιτικό κουράγιο καταψήφισης.
Η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης εγκρίθηκε από τη βουλή κι έγινε ο Νόμος 1285/1982.


Η ομιλία του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού της Ελλάδας

 

Η ομιλία του αρχηγού της δεξιάς

«Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η
απαρχή επικίνδυνων διαισθητικών γνώσεων και η
παγιωμένη κοινωνία δείχνει να φοβάται τα
ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης»
Χέρμπερτ Μαρκούζε (1898 – 1979)
Σήμερα εκεί που κρεμούσαν οι κλέφτες τ’ άρματα,
κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια!

Σήμερα... Εθνικές του Παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου παραμένουν βαθιά ριζωμένες στις καρδιές των απλών ανθρώπων και αποκαλύπτουν το ξεπούλημα όλου του σημερινού πολιτικού συστήματος, την πλήρη υποδούλωση κι εξάρτηση από το 4ο Ράιχ.

Ενδεικτικά:
Το ξεπούλημα των Εθνικών μας Κυριαρχικών Δικαιωμάτων... στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, τη μαρτυρική Κύπρο μας...


Η επίκαιρη "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" του Ανδρέα Παπανδρέου στο σημερινό πολιτικό σύστημα... στον Κοτζιά, Γ. Παπανδρέου, Δένδια, Γεννηματά, Τσίπρα, Μητσοτάκη και σια... για τα 12 μίλια και τη νέα πολιτική εθνοκτονίας που ένωσε όλο το κομπραδόρικο πολιτικό σύστημα των ευρωλάγνων ευρωδούλων: "Να διαπραγματευθούμε με την Τουρκία την επήρεια, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ στα νησιά με βάση τη συμφωνία με την Ιταλία..."-




Το ξεπούλημα της Μακεδονίας

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα σοσιαλδημοκρατικό.
Είναι κόμμα σοσιαλιστικό.
Η σοσιαλδημοκρατία αποτελεί σωσίβιο
του σύγχρονου μονοπωλιακού καπιταλισμού.
Η ομοιότητα της σοσιαλδημοκρατίας με το σοσιαλισμό
είναι όση και η ομοιότητα του φάντη με το ρετσινόλαδο.
Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια προσπάθεια
διαιώνισης του καπιταλιστικού συστήματος…»
Ανδρέας Παπανδρέου


ΖΕΙ και πλανάται σαν φάντασμα, εφιάλτης για ολόκληρο -χωρίς ΚΑΜΙΑ εξαίρεση- εθνοκτόνο πολιτικό σύστημα!
 
«Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς»
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση