ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

18 Οκτώβρη 1981 – 18 Οκτώβρη 2021... 40 χρόνια μετά κι επειδή δεν μπόρεσαν να τον μολύνουν... επιδιώκουν καπηλεία!

Share it:

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα σοσιαλδημοκρατικό.
Είναι κόμμα σοσιαλιστικό.
Η σοσιαλδημοκρατία αποτελεί σωσίβιο
του σύγχρονου μονοπωλιακού καπιταλισμού.
Η ομοιότητα της... σοσιαλδημοκρατίας με το σοσιαλισμό
είναι όση και η ομοιότητα του φάντη με το ρετσινόλαδο.
Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια προσπάθεια
διαιώνισης του καπιταλιστικού συστήματος…»
Ανδρέας Παπανδρέου

18 Οκτώβρη 1981 – 18 Οκτώβρη 2021: 40 χρόνια από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου άλλαξε τη μοίρα του λαού! Η πρώτη και μοναδική φορά στην πατρίδα μας η αριστερά στην κυβέρνηση... ο λαός στην εξουσία!

Σαν σήμερα, τον Οκτώβρη του 1981, το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε τις εκλογές με ποσοστό 48,06%. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές με το 48,06% των ψήφων και 172 έδρες, σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η δεξιά με 35,88% κερδίζει 115 έδρες και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 10,93% κερδίζει 13 έδρες. Μια εκλογική νίκη που άλλαξε την πορεία της χώρας, που απελευθέρωσε το λαό από το ζυγό της δεξιάς, της βίας και νοθείας, τον τρόμο απέναντι στο χωροφύλακα... από τον εμφύλιο μέχρι εκείνη τη νύχτα.
Πέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια. Ήρθε το βρώμικο '89, ο ξένος παράγοντας, οι δυνάμεις του "εκσυγχρονισμού" συντονισμένες κι ενισχυμένες από τη μητρόπολη του καπιταλισμού για να κλείσει η παρένθεση του σοσιαλισμού στην πατρίδα μας. Το μοντέλο της νέας τάξης επιβάλλει τα δύο "μέτωπα" (κεντροδεξιά-κεντροαριστερά = δημοκρατικοί ρεπουμπλικάνοι) κι η Ελλάδα του Ανδρέα είχε ένα εκλογικό σώμα τόσο ριζοσπαστικοποιημένο κι ήταν το τελευταίο μετερίζι σοσιαλιστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 4ου Ράιχ. Αυτό το κάστρο έπρεπε να πέσει. Έτσι η πατρίδα στενάζει κάτω από νέο ζυγό κι όλοι απαρνήθηκαν τις Εθνικές παρακαταθήκες, τις κατακτήσεις του Λαϊκού Ηγέτη που για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας έδωσε Εθνική υπόσταση στο λαό και την Πατρίδα.

Το κομβικό σημείο επίθεσης στην πατρίδα μας και το λαό της είναι αυτό ακριβώς: «βρώμικο 89»! «Η σκηνοθετημένη σκευωρία του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου εναντίον του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Πολιτική εμπροσθοφυλακή: Η ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (πατήρ). Το "τεκμήριο" και το "άλλοθι" αυτής της σκηνοθεσίας ήταν η παραδοσιακή αριστερά: ΚΚΕ-ΣΥΝ!!!  Τα πυροβόλα όπλα τα ΜΜΕ: πάντα στην πρώτη γραμμή της καπιταλιστικής κακουργίας…
Το "Ειδικό Δικαστήριο" αποτελεί, συνεπώς, την κορύφωση του δράματος και το ανεξίτηλο αποτύπωμα του "βρώμικου 89"
»
.
Ο αείμνηστος Θύμιος Παπανικολάου, η καρδιά κι η ψυχή του περιοδικού "Ρεσάλτο", είναι ο μοναδικός διανοητής που δεν εγκλωβίστηκε, υπέκυψε κι υποτάχθηκε στην όλη Νατοϊκή αριστερά, γράφοντας γι' αυτό... Αναλυτικά, στο κείμενο του Θύμιου Παπανικολάου: Το «στήσιμο» του Ανδρέα στο «Ειδικό Δικαστήριο»
Όλες αυτές οι πολύχρωμες δυνάμεις «στήσανε» τον Ανδρέα στον τοίχο του εκτελεστικού αποσπάσματος: Στο «Ειδικό Δικαστήριο»!

Όταν η Ελλάδα είχε Έλληνα πρωθυπουργό...
«Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι
σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί.»

40 χρόνια μετά "εκσυγχρόνισαν" και το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπόρεσαν να "εκσυγχρονίσουν" το λαό του ΠΑΣΟΚ κι έτσι προσπαθούν να πείσουν για τη δική τους στράτευση στους τραπεζίτες. 

Οι πολιτικές κι εθνικές παρακαταθήκες του ηγέτη του προδόθηκαν. Χωρίς ντροπή όλοι, σ' όλο το πολιτικό φάσμα, παρά την προδοσία όλων των αρχών εκείνου του Κινήματος, έχουν το θράσος, την αναίδεια να "γιορτάζουν" κάτι που όχι μόνον δεν τους ανήκει, αλλά και που πρόδωσαν.

Ο Ηγέτης που δεν κατόρθωσαν να ξεριζώσουν από τις καρδιές των απλών ανθρώπων του λαού, έγραψε Ιστορία κι άφησε Εθνικές Παρακαταθήκες, που πρόδωσε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό σύστημα με πρώτους τους "επιγόνους" που παραμένει γι' αυτούς ένας εφιάλτης στον ύπνο τους, αλλά κι όταν χωρίς ντροπή τον επικαλούνται!

 

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ!"

Πως μπορούν όλοι αυτοί που με Νατοϊκή κι ευρωπαϊκή εντολή παρέδωσαν τη Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς να μιλούν για τη 18η Οκτώβρη 1981; Ποιος από τους σημερινούς διεκδικητές της ηγεσίας του σχήματος που θέλει να λέει πως είναι στα χνάρια εκείνης της νίκης αντιτάχθηκε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας;

Ούτε ένας και μία δεν όρθωσαν μια φωνή αντίστασης, έστω απλής επισήμανσης για την εγκατάλειψη του Αμυντικού Δόγματος του Ανδρέα Παπανδρέου και πανηγυρίζουν για τις νέες πολιτικές και διμερείς συμφωνίες με Ιταλία, Αλβανία, Αίγυπτο, ενός σχεδίου των συμμάχων-αφεντικών, που βάση σχεδίου ουσιαστικά δικαιώνεται η ΣΥΜΜΑΧΟΣ Τουρκία στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη, να ζητάει ανάλογες "συνομιλίες".

Ούτε ένας και μία δεν όρθωσαν μια φωνή αντίστασης, έστω απλής επισήμανσης για το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τουναντίον, έγιναν “οι βασιλικότεροι του Βασιλέως!” στη στράτευση υπέρ της Τουρκίας και των ιμπεριαλιστών.

Έγιναν οι πιο πιστοί υπηρέτες του σιωνιστικού-ναζιστικού κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη... χωρίς ντροπή.

«Μου είπαν: Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν.
Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο μικρός (...)
(...) όσος μού έμεινε χρόνος ανήκει στον αγώνα για λευτεριά και δικαίωση.
Τότε μόνο θα αναπαυθώ ζωντανός ή νεκρός,
όταν λεύτεροι πορευτούμε στον λεύτερο Πενταδάκτυλο.
Εγώ θα ξανανέβω στον Πενταδάκτυλο.
Αν δεν προλάβω να με πάτε σεις. Μου το χρωστάτε!»
Βάσος Λυσσαρίδης

Η Κύπρος παραδίδεται στους ιμπεριαλιστές κι οι αγώνες και παρακαταθήκες του Ηγέτη για Κύπρο Ελεύθερη - Κυρίαρχη - Ανεξάρτητη... μετατράπηκαν σε Κύπρο-προτεκτοράτο, διχοτόμηση με "Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία"-

Ένας ατελείωτος κατάλογος μια πλήρους πολιτικής αποδόμησης εκείνης της εκλογικής νίκης και των πολιτικών του Ανδρέα Παπανδρέου. Σήμερα ΟΛΟΙ, όλο το πολιτικό σύστημα με την ίδια ατζέντα -παρά τις δήθεν αντιθέσεις και κοκορομαχίες:

- "Κίνδυνος κλιματικής αλλαγής", "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα (Επιδημία "ψεκασμένων" στους Νομπελίστες... Αμφισβητούν τον "κίνδυνο κλιματικής αλλαγής", όπως και τα "εμVόλια" νέας τεχνολογίας)

- Ιατρικοί επισκέπτες των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών...

- Εμπάργκο και κυρώσεις σε Ρωσία, Ιράν, Συρία, Κούβα, Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας κι όπου μας ζητάει η Ευρώπη του 4ου Ράιχ...

Όμως, όταν ακόμη ΚΑΙ το κόμμα του κυρίου Γιάνη με ένα ν, με σαφείς πολιτικούς προσανατολισμούς από τους συνιδρυτές, πραγματοποιεί σήμερα σχετική εκδήλωση... δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε χρήση κανενός πλέον "επιχειρήματος".

«Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς»
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)
Share it:

Ανδρέας Παπανδρέου

Επωνύμως

Θέμα

Κλειτσίκας

Κοινωνία

ΠΑΣΟΚ

Πολιτική

Πρώτη Σελίδα

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

  1. Ο μόνος πρωθυπουργός με @ρχίδια μέχρι σήμερα, σήμερα όλοι που πάνε με γυναίκες είναι ανώμαλοι και όποιος ξεπουλάειτην Ελλάδα είναι σωτηρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση