GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεργέστη 2021... Οι Λιμενεργάτες έγραψαν την Ιστορία!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας "Τεργέστη Μαζί σου! ΟΧΙ Green Pass" « Όταν ο εχθρός σε οδηγεί ώστε να τον πολεμήσεις με τα όπλα της ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

"Τεργέστη Μαζί σου! ΟΧΙ Green Pass"

«Όταν ο εχθρός σε οδηγεί ώστε να τον πολεμήσεις με τα όπλα της...

επιλογής του,
να χρησιμοποιείς τη γλώσσα που αυτός εφηύρε,
να σε κάνει να αναζητήσεις λύσεις ανάμεσα στους κανόνες που αυτός επέβαλε,
έχεις ήδη χάσει όλες τις μάχες,
συμπεριλαμβανομένης αυτής που θα μπορούσες να είχες κερδίσει.»
Σουν Τσου, "Τέχνη του Πολέμου", 6ος αιώνας π.Χ.

Οι Λιμενεργάτες της Τεργέστης έκαναν σε λίγες ημέρες... όσα δεν έκαναν τα "θεσμικά αριστερό-δεξιά" συνδικάτα και πολιτικά κόμματα σε 30 χρόνια!

Ό,τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες και θα συμβεί σήμερα το απόγευμα (23 Οκτώβρη 2021) -στη συνάντηση κυβέρνησης Λιμενεργατών στην Τεργέστη-, το εργατικό κίνημα έγραψε Ιστορία, θα μείνει πάντα η ανάμνηση (;) της Τεργέστης και όλων των Λιμενεργατών του κόσμου (μοναδική εξαίρεση στην Ελλάδα), έχει πλέον πάρει δεσπόζουσα θέση στις καρδιές όλων των Ελεύθερων του κόσμου.

Βέβατο ια, για να μπορούσε ο κάθε πολίτης να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα στην Τεργέστη, θα έπρεπε να μην είχαμε εξαγορασμένα όλα τα ΜΜΕ και την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα σήμερα, που το πολιτικό σύστημα πέρα κι έξω από "κοκορομαχίες" έχει ενστερνιστεί την ατζέντα του υπερεθνικού κεφαλαίου [Βλέπε, σε: ΤΟ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ χιλιάδων υγειονομικών στο κέντρο της Λάρισας]. Για την Τεργέστη με τους περίπου 1.000 Λιμενεργάτες, εκ των οποίων 600 εμβολιασμένοι και 400 ανεμβολίαστοι, θα χρειαστούν τόμοι βιβλίων, τόνοι μελανιού γι' αυτό που συμβαίνει κι αποσιωπούν ΟΛΑ τα ΜΜΕ και φυσικά τα ελεγχόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για πρώτη φορά στη δυτική Ευρώπη έχει σχηματιστεί ένα ενιαίο αρραγές μαύρο Μέτωπο πολιτικής εξουσίας (αριστερών και δεξιών κομμάτων), εκκλησιαστικών ιεραρχιών, "ειδικών επιστημόνων" με ασυλία κι ακαταδίωκτο, "διανοούμενων" που σιτίζονται σε κρατικά κονδύλια και φυσικά το σύνολο των ΜΜΕ. Ελάχιστες είναι οι ειδήσεις που ξεφεύγουν από τη στενή επιτήρηση και λογοκρισία [Βλέπε και σε: Το "υγειονομικό πιστοποιητικό" (green pass)... αφύπνισε την ταξική συνείδηση της εργατικής τάξης!]. Έτσι, για τη σημερινή ημέρα και το τι θα επακολουθήσει στην Τεργέστη, εντελώς συνοπτικά για την ώρα:

Με την εφαρμογή του αντίστοιχου συστήματος στην Ελλάδα, για εργασία, ή ακόμη και είσοδο στα Πανεπιστήμια με "πιστοποιητικό εμβολιασμού", ή τεστ κάθε 48 ώρες, μετά τις αντιδράσεις των περίπου 1.500 καθηγητές Πανεπιστημίων, διανοούμενων, Καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου, φοιτητικού κινήματος... τη σκυτάλη πήραν οι Λιμενεργάτες της Τεργέστης, με το αυτοοργανωμένο κι αυτόνομο σωματείο τους (μαράνουν πλέον τα καθεστωτικά συνδικάτα της "αριστεράς" και δεξιάς, παραμένουν μειοψηφίες στους εργασιακούς χώρους, αλλά πλειοψηφούν στα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις). Ο Stefano Puzzer, ηγέτης του σωματείου κι εμβολιασμένος με ελεύθερη βούληση, βάζει το ζήτημα: Κανένας εργάτης, αδελφός μας σε αναστολή, ανεργία... Καμία διαπραγμάτευση για διάθεση δωρεάν τεστ στους εργάτες, που πρότειναν οι εργατοπατέρες των συστημικών συνδικάτων, αμειβόμενα επαγγελματικά στελέχη στη Ρώμη. Απεργία διαρκείας στο λιμάνι της Τεργέστης, που έχουν αγοράσει οι Γερμανοί.

Σε ολόκληρη την Ιταλία Γενική Απεργία, εναντίον της κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Ντράγκι (χωρίς να έχει εκλεγεί, παρά τη σαφή διάταξη του Συντάγματος ο τραπεζίτης Ντράγκι σχηματίζει κυβέρνηση με τα κόμματα της όλης αριστεράς, της δεξιάς, της ακροδεξιάς και του κινήματος των "αγανακτισμένων" 5 αστέρια)... ενώ τα ΜΜΕ, εθνικά και περιφερειακά αποκρύβουν τα πάντα.

Το σωματείο των Λιμενεργατών της Τεργέστης συνεχίζει επ' αόριστο την απεργία: ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ!

Καλούν το σωματείο στη Ρώμη (Γερουσία) για συνομιλίες με την κυβέρνηση στις 22 Οκτώβρη 2021.


Όμως, τις ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ κινητοποιήσεις στην Τεργέστη κτυπούν αμείλικτα οι δυνάμεις καταστολής και μάλιστα τα ΜΜΕ, ακόμη και το κρατικό ειδησιογραφικό πρακτορείο ANSA ανακοινώνουν πως ελευθερώθηκε χωρίς βία το λιμάνι της Τεργέστης.
 

Μια βία χωρίς προηγούμενο στην Ιταλία. Αύρες νερού, δακρυγόνα, βόμβες κρότου λάμψεις... εναντίον των λιμενεργατών που προσεύχονται ενώ τους βομβαρδίζουν.

Κλαίνε... προσεύχονται, αλλά δεν εγκαταλείπουν... ένας αγώνας και για τα παιδιά των αστυνομικών που τους χτυπάνε... Δεν κάνουν πίσω... το Τίμημα της Ελευθερίας!

ΒΙΝΤΕΟ: Τεργέστη 18 Οκτώβρη 2021, κλαίγοντας ο Λιμενεργάτης: «Είμαι εδώ για τα 3 μου παιδιά,τη Σαμπρίνα, τον Αντόνιο, τη Σοφία. Παιδιά μου, ο μπαμπάς είναι εδώ για εσάς! Παλεύω για εσάς και για όλα τα παιδιά αυτού του πλανήτη. Θα παλέψω για εσάς παιδιά μου μέχρι το τέλος. Αγωνιστείτε, μην τα παρατάτε ποτέ»


"Κακομοίρηδες! Ένα κόμμα"... Το μαύρο πολιτικό Μέτωπο της κυβέρνησης του Ντράγκι της Goldman Sachs Group...

Δεν είναι εύκολη υπόθεση ο αγώνας εναντίον μιας κυβέρνησης που στηρίζει το σύνολο του πολιτικού συστήματος και φυσικά τα ΜΜΕ, τα αριστερά και δεξιά συνδικάτα.

Στην τεράστια διαδήλωση της Ρώμης αναλαμβάνουν ρόλο οι αστυνομικοί με πολιτικά, "νομίμως εισοδιστές", σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών και νεοφασιστικές ομάδες με κυβερνητική κι αστυνομική κάλυψη, για να χτυπηθούν οι ειρηνικές κινητοποιήσεις εναντίον του "πιστοποιητικού εμβολιασμένου". Η κατασκευασμένη "ευκαιρία" να προστεθεί μία ακόμη ετικέτα στο κίνημα: αντιεμβολιαστές, αρνητές, αναρχικοί, ακροδεξιοί και γιατί όχι φασίστες; Καταγγέλλει το κόμμα Italexit κι ανεξάρτητοι βουλευτές στη βουλή και γερουσία (αποχωρήσαντες από το Κίνημα 5 αστέρων, όταν τάχθηκε υπέρ της ΕΕ).

Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Ούτε στα πιο στυγνά δικτατορικά καθεστώτα... η υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese, πρώην δικαστής, αυτή που μαζί με τον αρχηγός της αστυνομίας Franco Gabrielli προβίβασαν τους Pietro Troiani & Salvatore Gava, τους δύο αστυνομικούς που είχαν καταδικαστεί τελεσίδικα για τα γεγονότα στη Γένοβα με τη δολοφονία του Κάρλο Τζιουλιάνι (G8 2001), μιλάει στη βουλή κι ομολογεί την επιλογή της "στρατηγικής έντασης" με την καθοδηγούμενη από το κράτος επίθεση στο κτίριο της βουλής και των συνδικάτων στη Ρώμη, όταν δηλώνει: "Καμία σύλληψη για αποφυγή επεισοδίων". Για τον μυστικό αστυνομικό που μαζί με τους "διαδηλωτές" σε διατεταγμένη υπηρεσία, προσπαθεί ν' ανατρέψει αστυνομικό όχημα και κατόπιν δέρνει χωρίς έλεος ειρηνικούς διαδηλωτές (εκατοντάδες τα βίντεο στο ελεύθερο διαδίκτυο -Telegram), δικαιολογεί: "Προσπαθούσε να διαπιστώσει την αντοχή του οχήματος σε παλινδρομικές κινήσεις"!

"- Σκέφτεστε το μέλλον μου;
- "Πρώτα πρέπει να εξαλείψουμε τον φασισμό"

Το "πιστοποιητικό εμβολιασμένου" για την εργασία, ήταν η ταφόπετρα και για την ιταλική αριστερά...

 

"Οι φασίστες είστε εσείς"! Το σύνθημα των διαδηλωτών από τα αυτόνομα συνδικάτα (Cobas) και το Κομμουνιστικό Κόμμα (μικρό αδελφό κόμμα του ΚΚΕ, με στροφή 180 μοιρών στράφηκε εναντίον του "πιστοποιητικού εμβολιασμένου")- περνώντας μπροστά από το πάλαι ποτέ αριστερό συνδικάτο CIGL, σήμερα υπερασπιζόμενο την κυβέρνηση του τραπεζίτη Ντράγκι...

«Λίγα χέρια, χωρίς εποπτεία κι έλεγχο,
ύφαναν τον ιστό της συλλογικής ζωής κι η μάζα το αγνοεί,
επειδή δεν ανησυχεί
»
Αντόνιο Γκράμσι

Μετά την αστυνομική βία εναντίον των Λιμενεργατών, το Συνδικάτο ανακοίνωσε πως δεν πάει στη Ρώμη για συνομιλίες με την κυβέρνηση. Θέλοντας να δείξει διαλλακτικότητα η κυβέρνηση του τραπεζίτη Ντράγκι, ζήτησε να γίνουν οι συνομιλίες με τους λιμενεργάτες στην Τεργέστη σήμερα το απόγευμα.
Το συνδικάτο Λιμενεργατών αποδέχθηκε την πρόσκληση για συνομιλίες στην Τεργέστη, επισημαίνοντας πως δεν κάνει βήμα πίσω από την άρση του "πιστοποιητικού εμβολιασμένου". Κι ενώ θα έχουμε σε ΟΛΗ τη χώρα μαζικές διαδηλώσεις σε κάθε πόλη και χωριό, χιλιάδες συγκεντρώνονταν για τη διαδήλωση στην Τεργέστη, ενώ θα συνομιλούσε το Συνδικάτο Λιμενεργατών με το κυβερνητικό κλιμάκιο, στο οποίο θα συμμετέχει κι ο "αριστερός" υπουργός Υγείας Σπεράντζα.
 
Η κίνηση ΜΑΤ του Συνδικάτου Λεμενεργατών
Ματαίωση σε όλες τις πορείες και διαδηλώσεις στην Τεργέστη αποφάσισε το Συνδικάτο Λιμενεργατών. Πληροφορίες για τον κίνδυνο διείσδυσης που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια παγίδα για το αντιφασιστικό κίνημα εναντίον της ναζιστικής έμπνευσης "πιστοποιητικού εμβολιασμένου". Κάποιοι, μιλούν για συμβιβασμό των λιμενεργατών. Άλλοι πιστεύουν ότι έτσι αφοπλίζουν την κυβέρνηση Ντράγκι που έχει επιλέξει τη "στρατηγική έντασης".
Σήμερα θα ταξιδέψουν νοερά με τους Λιμενεργάτες όλοι οι Ελεύθεροι του πλανήτη.

Σήμερα, πριν από λίγο οι δρόμοι της Τεργέστης άδειοι... ενώ το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση Λιμενεργατών-κυβέρνησης. Το Συνδικάτο των Λιμενεργατών καθηλώνει τις προβοκάτσιες: φήνουμε μόνο τους αστυνομικούς στην πλατεία της Τεργέστη!

Το "πιστοποιητικό εμβολιασμένου" (green pass)... αφύπνισε την ταξική συνείδηση της ιταλικής εργατικής τάξης! Ότι κι αν συμβεί απόψε στην Τεργέστη, ότι αποτέλεσμα κι αν έχει η διαπραγμάτευση Λιμενεργατών κυβέρνησης, φύτεψαν "σπόρο" Αντίστασης κι Αγώνα!
 

Stefano Puzzer, εκπρόσωπος των λιμενεργατών... Τι άνθρωπος... Δεν έχουμε παρά να διδαχθούμε από αυτόν τον Λιμενεργάτη!
«Ένας λιμενεργάτης αξίζει περισσότερο από 100 κρατικοδίαιτους Συνταγματολόγους κι όλα τα κόμματα της πάλαι ποτέ αριστεράς, σήμερα ηττημένης "ανανεωτικής" ή "κομμουνιστικής"».

«Στην εξουσία [...] υπάρχει κάτι όμορφο.
Πράγματι, στον κώδικα και στην πρακτική της, δεν κάνει  άλλο
από το να επιβάλλει κυρώσεις, ώστε να πραγματοποιήσει την πιο
αρχέγονη και τυφλή βία των ισχυρών εναντίον των αδύναμων [...]
Οι ισχυροί του Ντε Σαντ δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να γράφουν
Κανονισμούς και τους εφαρμόζουν
»

Pier Paolo Pasolini


[Βλέπε, σε: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο "Poeta Vate" απάντησε στον πρωθυπουργό & το πολιτικό σύστημα για τα "κίνητρα" εμ βολιασμού των νέων!]

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση