GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαφοντέν: «Η Ευρώπη πληρώνει τη δειλία των ευρωπαίων ηγετών»!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη πληρώνουν το τίμημα, για τις φιλοδοξίες της παγκόσμιας δύναμης μιας τρελής ελίτ στ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη πληρώνουν το τίμημα,
για τις φιλοδοξίες της παγκόσμιας δύναμης
μιας τρελής ελίτ στην...

Ουάσιγκτον
και για τη δειλία των ευρωπαίων ηγετών»
Όσκαρ Λαφοντέν

(Foto: dpa)
Σε συνέντευξή του στην "Die Deutschen Wirtschaftsnachrichten", ο  Oskar Lafontaine μιλάει για την οικονομική παρακμή της Γερμανίας, τον πόλεμο αντιπροσώπων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ στην Ουκρανία... και γιατί απαιτεί την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία. (Oskar Lafontaine: „Europa zahlt den Preis für die Feigheit der eigenen Staatenlenker“)

Ο ιστορικός ηγέτης της Γερμανικής αριστεράς, ο Όσκαρ Λαφοντέν, σφυροκοπεί τη Νατοϊκή ευρωπαϊκή πολιτική και τους πολιτικούς, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία ξεκίνησε με το πραξικόπημα του Μαϊντάν του Κιέβου το 2014.
Από τότε, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί υποτελείς τους εξοπλίζουν την Ουκρανία και την προετοιμάζουν συστηματικά για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Με αυτόν τον τρόπο, η Ουκρανία έγινε de facto μέλος του ΝΑΤΟ, αν και όχι de jure.
Αυτή η ιστορία έχει αγνοηθεί συνειδητά από τους δυτικούς πολιτικούς και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.
»

«Παρά τις μαζικές παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και την αποστολή πολυάριθμων "στρατιωτικών συμβούλων", η Ρωσία, μια πυρηνική δύναμη, δεν μπορεί να νικηθεί στρατιωτικά.
Επιπλέον, οι δυτικές κυρώσεις αποδεικνύονται μπούμερανγκ: πλήττουν τα δυτικά κράτη περισσότερο από τη Ρωσία και θα οδηγήσουν σε αποβιομηχάνιση, ανεργία και φτώχεια.
Ο εργαζόμενοι στην Ευρώπη πληρώνουν το τίμημα για τις φιλοδοξίες της παγκόσμιας δύναμης μιας τρελής ελίτ στην Ουάσιγκτον και για τη δειλία των ευρωπαίων ηγετών. Πρέπει να απελευθερωθούμε από την κηδεμονία των Αμερικανών
»

Εκρηκτικές κατηγορίες εξαπολύει ο Λαφοντέν και για τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream:
«Η έκρηξη των δύο αγωγών είναι μια κήρυξη πολέμου εναντίον της Γερμανίας κι είναι αξιολύπητο και δειλό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να θέλει να θέσει το γεγονός κάτω από το χαλί. Λέει ότι κάτι ξέρει, αλλά δεν μπορεί να το πει για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Οι ΗΠΑ είτε πραγματοποίησαν απευθείας την επίθεση, είτε τουλάχιστον έδωσαν το πράσινο φως.
Χωρίς τη γνώση και τη συναίνεση της Ουάσιγκτον, η καταστροφή των αγωγών δεν θα ήταν δυνατή. Μια επίθεση στη χώρα μας που ακρωτηριάζει την οικονομία μας κι έρχεται σε αντίθεση με τα γεωστρατηγικά μας συμφέροντα.
Το ΝΑΤΟ έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι μια αμυντική συμμαχία, είναι ένα εργαλείο για την ενίσχυση των φιλοδοξιών των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να παραμείνουν η μόνη παγκόσμια δύναμη.
Αλλά θα πρέπει να διαμορφώσουμε τα δικά μας συμφέροντα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν με αυτά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Για να χρησιμοποιήσουμε μια τετριμμένη πλέον έκφραση, βιώνουμε τους πόνους γέννησης της μετάβασης από μια μονοπολική σε μια πολυπολική παγκόσμια τάξη.
Κι εδώ τίθεται το ερώτημα εάν έχουμε τη θέση μας σε αυτή τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, ή αν παραμένουμε εμπλεκόμενοι στις συγκρούσεις της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα και το Πεκίνο ως υποτελείς των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να χάσουμε.
Χρειάζεται επειγόντως να βεβαιωθούμε ότι θα τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία. Κι αυτό θα συμβεί μόνο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείψουν το σχέδιό τους να γονατίσουν τη Ρωσία πριν πάρουν κατά μέτωπο την Κίνα.
Η Ευρώπη, η Γαλλία κι η Γερμανία να κινηθούν. Εάν δεν το κάνουμε αυτό και αν δεν καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία με τη Ρωσία σχετικά με τις εισαγωγές μας πρώτων υλών και ενέργειας, η οικονομία στη Γερμανία και της Ευρώπης θα καταστραφούν
»

Αξίζει να σημειώσουμε τις σκέψεις που εξέφρασε δημόσια ο Όσκαρ Λαφοντέν για την Καρλότα Μπέρμποκ, τον Απρίλη του 2021 κι επιβεβαιώθηκε σήμερα... "Πράσινοι" και Καρλότα Μπέρμποκ... οι καλύτεροι Νατοϊκοί φιλοπόλεμοι των ιμπεριαλιστών στη Γερμανία!

Ακόμη...

«Η μισαλλοδοξία των αριστερών φιλελεύθερων
και η προτροπή στο μίσος από τη δεξιά πλευρά,
είναι συγκοινωνούντα δοχεία που χρειάζεται το ένα το άλλο,
που ενισχύουν το ένα το άλλο και αλληλοτροφοδοτεί το ένα το άλλο...
»
Sahra Wagenknecht, σε: Ζάρα Βάγκενκνεχτ: Εναντίον της ελευθεριότητας της "αριστεράς της εποχής μας"!


Φρανσουά Μιτεράν: «Η Γαλλία δεν το γνωρίζει, αλλά είμαστε σε πόλεμο με την Αμερική.
Ναι, ένας μόνιμος πόλεμος, ένας καθοριστικός πόλεμος, ένας οικονομικός πόλεμος, προφανώς χωρίς θανάτους.
Ναι, οι Αμερικανοί είναι πολύ σκληροί, είναι άπληστοι, αχόρταγοι, θέλουν παγκόσμια εξουσία χωρίς αντιπάλους.
Είναι ένας άγνωστος πόλεμος, ένας μόνιμος διαρκής πόλεμος, που φαίνεται χωρίς απώλειες, αλλά είναι πόλεμος μέχρι θανάτου
»... σε: «Είμαστε σε πόλεμο με την Αμερική! Σκληροί, άπληστοι, αχόρταγοι, θέλουν παγκόσμια εξουσία χωρίς αντιπάλους...»


Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...

Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση